luni, 15 august 2016

Adormirea Maicii Domnului



                     Crestinii si intreaga Biserica Ortodoxa, sarbatoresc astazi 15 august, Adormirea Maicii Domnului. Scrierile bisericesti spun ca arhanghelul Gavriil este cel care ii vesteste Fecioarei Maria, cu trei zile inainte, ca a venit vremea sa treaca la viata vesnica alaturi de Fiul lui Dumnezeu : "Vremea este de a muta pe Maica Mea langa Mine". Se spune ca la primirea acestei vesti de la insusi Fiul ei, prin mesagerul Gavriil, fecioara Maria pleaca la Muntele Maslinilor sa se roage, iar in drumul ei pomii muntilor se aplecau in fata ei, in semn de recunostinta, in semn de mare bucurie, in semn de mare dragoste pentru ea. Pentru cinstirea acestei mari sarbatori Biserica a randuit Postul Adormirii Maicii Domnului, post care a inceput de la 1 august si a tinut pana astazi. Unul dintre posturile mari de peste an, un post care are data fixa, intre 1 si  15 august, post care are menirea unei pregatiri sufletesti pentru crestini, de a primi cum se cuvine trecerea la cele sfinte a Fecioarei Maria, Maica Domnului si a noastra a tuturor.

                 Este cea mai mare sarbatoare si totodata cea mai veche, care este praznuita in cinstea Maicii Domnului. Cele mai vechi scrieri care atesta aceasta sarbatoare vin din vremea celui de-al patrulea Sinod Ecumenic, in cadrul caruia se si stabileste oficial ca Fecioara Maria este Maica Domnului,  Cea Nascatoare de Dumnezeu. Mai popular, ea este cunoscuta ca si Sfanta Marie Mare. Dupa ce este vestita de Arhanghelul Gavriil ca va pleca in trei zile langa Fiul ei, isi randuieste toate grijile casei, sunt anuntati toti discipolii lui Hristos sa vina sa-si ia ramas bun, daruieste restul bunurilor rudelor si saracilor, se aseaza in pat rugandu-se pentru noi toti, incredintandu-si sufletul Fiului ei, spunand : "Fiule, in mainile Tale imi dau duhul meu". Fecioara Maria pare ca doarme, iar fata ei stralucea ca Soarele. De aici si denumirea sarbatorii, de Adormirea Maicii Domnului, pentru ca era ca o adormire, nu ca o moarte.
                 Intimplare sau nu, apostolul Toma este cel care lipseste, cel care nu ajunge la timp la inmormantarea Maicii. El ajunge la trei zile dupa ce trupul ei este coborat in mormant si vegheat de restul apostolilor. Cerand sa se descopere mormantul sa-si ia ramas bun, descopera toti cu uimire ca trupul Fecioarei Maria deja se inaltase la Fiul Domnului. Precum Iisus Hristos care a inviat dupa trei zile de la rastignire, asa si Maica Domnului s-a inaltat la Cer tot dupa trei zile de la adormire. Cu siguranta, Fecioara Maria este cea mai iubita, cea mai indragita divinitate feminina a tuturor crestinilor. Ea este considerata aparatoarea familiei, a nasterilor, dar si a marinarilor. Asa ca astazi este si Ziua Marinei Romane, prilej cu care se organizeaza procesiuni prin orase sau pelerinaje.
                       In calendarul mayas astazi avem simbolul Porumbului, simbol ce face trimitere la extinderea campului de constiinta. Asemenea porumbului care simte orice adiere de vant, orice respiratie divina si ramane intotdeauna drept, asa ne indeamna si pe noi sa simtim, sa procedam. Faptul ca tulpina lui este goala pe dinauntru, ne arata lipsa orgoliului si ca este un canal deschis energiilor cosmice. Poate si noi ar trebui sa devenim mai deschisi, sa renuntam la orgolii si sa devenim un canal de comunicare, sa fim in aceste fluxuri de energie care se deschid azi. Ce ton putea sa insoteasca acest simbol decat Tonul 11, care este inaltarea, saltul in constiinta. Este vorba despre cresterea noastra in constiinta, precum si porumbul se inalta. Urcarea Maicii Domnului la Ceruri, este urcarea constiintei noastre. Acest Ton 11, asista fiecare creatie sa-si gaseasca locul in Univers. Asa ca hai sa ne golim de orgolii, sa-i permitem, sa-i dam voie acestei energii speciale din mare zi de sarbatoare sa ne infuzeze, sa ne purifice si sa ne largeasca campul constiential. Avem parte de un mare portal energetic si ar fi pacat sa trecem pe langa el sau mai bine zis sa-l lasam sa treaca fara a ne situa in fluxul lui de energie. Suntem ajutati de Univers, suntem inca in zodia Leului, avem parte de energia puternica a Soarelui, de caldura si iubirea lui. Nu-i asa ca Soarele ne iubeste pe toti la fel, indiferent de rasa, culoare, sex, religie ? Oare viata ar fi mai frumoasa daca am face si noi la fel precum Tatal Soare ?

                      Intr-o asemenea zi frumoasa, ne inclinam in fata sufletelor care au ales sa cinsteasca pe Maica Domnului purtandu-i numele sfant Maria, le spunem La multi ani, sa traiasca si sa sfinteasca acest nume !!!



                 Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu