joi, 21 septembrie 2017

Echinoctiul de toamna 2017



                       
                      Incepe toamna. Din punct de vedere astronomic, din 22 septembrie incepe toamna. Sau echinoctiul de toamna. Este momentul cand se schimba anotimpul. Vara lasa loc toamnei. Iar asta ne aminteste de ciclicitatea vietii. An de an in ultima decada a lunii septembrie se intampla acest eveniment astronomic, echinoctiul de toamna, cand din nou durata zilei devine egala cu cea a noptii. Se intampla acest fenomen pentru ca Soarele se afla la longitudinea de 180 de grade, facand sa rasara si sa apuna chiar in punctele cardinale de Est si de Vest, ceea ce inseamna ca razele solare cad perpendicular pe axa imaginara a Pamantului. Deci, in orice punct ne-am afla pe suprafata Pamantului in aceasta zi, indiferent de latitudine, vom avea ziua egala cu noaptea. Dupa aceasta data durata zilei incepe sa scada comparativ cu cea a noptii care este in crestere.
         Exceptia de la regula o constituie regiunile polare unde ziua nu mai este egala cu noaptea. La polul nord incepe lunga noapte polara timp de 6 luni de zile, iar la polul sud incepe lunga zi polara.

                In timp ce la noi, in emisfera nordica, incepe toamna, in emisfera sudica incepe primavara. Totul tine pana la echinoctiul de primavara cand se inverseaza rolurile. Care sunt de fapt conditiile ca sa aiba loc un echinoctiu ? Se stie ca axa Pamantului are o inclinatie de 23 grade si ca aceasta axa nu este fixa, ci se afla si ea intr-o stare de miscare cunoscuta sub numele de precesie, care da nastere la fenomenul de echinoctiu sau de solstitiu. La momentul echinoctiului razele Soarelui cad perpendicular pe axa Pamantului iar acest fenomen duce la egalitatea zilei cu noaptea si se intimpla de doua ori pe an, adica la echinoctiul de toamna si la cel de primavara. In alta ordine de idei, la aceasta data 22 septembrie, Soarele face tranzitia din zodia Fecioarei in zodia Balantei. Si cum putea sa inceapa aceasta zodie, decat printr-un echilibru perfect intre zi si noapte, ca doar Balanta este semnul echilibrului. Energiile din aceasta perioada vin sa ne ajute sa devenim mai echilibrati, mai armoniosi.
                        Cu o zi in urma, pe 20 septembrie, am avut faza de Luna Noua in Fecioara. Poate ati simtit sau inca mai simtiti energiile subtile care ne-au infuzat. Poate ati simtit ca ceva s-a schimbat, poate ceva din atitudinea voastra, poate ceva din comportamentul vostru, poate ceva la nivel emotional. Poate ati simtit ca vreti cu mai multa convingere sa renuntati la ceva vechi, la ceva care nu va mai este de folos, poate chiar la o relatie a carei vibratie nu va mai sustine sau poate chiar la un prieten cu care nu mai rezonati. Si nu e nimic rau in asta. Nu trebuie sa simtim nici un fel de teama pentru ca pur si simplu urcam pe o noua vibratie. Sunt noi inceputuri oricum ne-am uita la ele. Ceva nou se va intampla chiar daca nu e ceva major care sa ne sara in ochi. Poate sa nici nu constientizam ca se intampla ceva nou, dar aceasta faza de Luna Noua aduce ceva noutati. Sa le lasam sa vina.
                 Sau poate s-a simtit un imbold de a dori ceva nou, de a echilibra energiile interioare. Sau poate o nevoie de schimbare in relatii, la serviciu, etc. Si chiar se schimba ceva, intram intr-un alt anotimp, Soarele intra intr-o alta zodie, energiile vin sa ne echilibreze, sa ne sustina procesul de constientizare. Suntem intr-o perioada de tranzitie, dintr-o zodie in alta si simtim influenta ambelor energii ce guverneaza cele doua zodii. Adica putem experimenta diverse emotii, rabufniri, rezistenta, renuntare, lupta, limitari, ceea ce aminteam mai sus. Acum insa, energiile care vin sunt in echilibru iar noi nu trebuie sa facem nimic special ci doar sa le permitem sa fie in fiinta noastra. Constientizare. Totul se aliniaza acum pentru a ne sustine sa renuntam la ceea ce ne trage inapoi sau ne tine pe loc. Intram in zodia Balantei, prima zodie de toamna, o zodie de finalizare, de incepere de recoltare a rezultatelor ca urmare a actiunilor si proceselor incepute si coapte in zodiile de vara.
                Altfel spus, tot ceea ce am creat peste vara acum incepem sa culegem, sa conservam, sa pastram si sa ne bucuram de ceea ce am obtinut prin munca si creativitate. Probabil va mai aduceti aminte cand spuneam ca este timpul sa incepem proiecte noi, sa punem, sa plantam seminte, idei, ganduri, dorinte. Dincolo de denumirile pe care i le-am atribuit, de echinoctiu, de toamna astronomica, de punct autumnal sau ce-o mai fi, benefic pentru noi este sa simtim, sa traim profund in noi aceste energii. Sa le simtim si sa dam un raspuns Universului ca da, suntem constienti de ele, ca le permitem sa ne infuzeze, ca ne integram cu toata fiinta in aceasta curgere a fluxului cosmic. Ca intr-adevar simtim nevoia de echilibru, de armonie.
                    La nivel subconstient stim ca trebuie sa fim pe aceasta cale iar acum este un moment special, de constienta ridicata, in care putem da un raspuns afirmativ Universului ca in sfarsit suntem de acord, vrem, ne dorim sa fim pe Calea Gatiei Divine. Vrem sau nu vrem ?? Aceste momente de echilibrare a energiilor Yin si Yang, de egalitate a zilei cu noaptea, de egalitate intre lumina si intuneric, ofera conditiile pentru noi salturi spirituale. Asadar, hai sa ne dam voie sa fim in aceste fluxuri de energie dupa atatea furtuni si uragane care ne-au ravasit viata. Vedeti si voi cata agitatie a fost in aceste zile iar acum parca totul se echilibreaza. Asa o fi ?
                  In calendarul mayas pentru ziua echinoctiului de toamna din acest an sta inscris simbolul CIB sau Bufnita, cea care semnifica intelepciunea, emisarul mistic al constiintei solare. Simbol care ne indeamna sa patrundem in spatiul sacru al inimii, acolo unde putem primi, unde putem simti Gratia Divina care-si revarsa darurile ceresti asupra noastra intr-un mod neconditionat. Este un indemn catre increderea in noi insine, ca putem reusi. Tonul 11 care insoteste acest simbol ne vorbeste despre hotarare, despre schimbare, despre inlaturarea aspectelor inutile, despre pregatirea saltului constiential. Este linistea, echilibrul din care se vor naste noile viziuni, noua constiinta. O asociere de simbol-ton care in zi de echinoctiu aduce o stare de constienta mai profunda. Totul este sa vrem. Vrem sau nu vrem ? Fiecare isi alege calea ! Sa nu uitam ca din starea de echilibru luam cele mai bune decizii. Gasiti-va mereu echilibrul.



                           Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu