luni, 13 februarie 2017

Crezi sau stii ?



                   Crede si nu cerceta. Sau stii sigur si nu se mai pune problema sa crezi. Adica ai convingerea ca asa este si asta iti da siguranta, certitudinea, ca stii despre ce este vorba. Nu conteaza despre ce subiect vorbim. Cand crezi ceva despre un lucru, despre o situatie,  despre cineva, despre un aspect, este doar o credinta. Eu cred ca.....Eu cred ca este cam .......Eu cred despre.......Inseamna ca nu esti foarte sigur sau foarte convins ca ceea ce crezi este chiar adevarat. Sesizati diferenta dintre a crede si a sti ? Cand crezi inseamna ca mai ramane putin loc si pentru indoiala. Adica nu esti sigur ca asa este, iti mai trebuie niste dovezi ca sa stii despre un lucru ca este adevarat.
                 Cand indepartam indoiala, totul se transforma in a sti. Adica stii cu certitudine si nu se mai pune problema sa crezi sau nu. Pur si simplu stii si cu asta gata. Esti sigur pe tine si asta iti da increderea necesara de a merge mai departe, de a face lucrurile in mod natural si firesc. Esti de neclintit pentru ca ai adevarul de partea ta. Da, vorbim despre Adevar. Cand traiesti in Adevar, stii pur si simplu. Ai acea conexiune divina care te leaga la adevar. Cand inca mai crezi despre ceva anume ca e asa sau pe dincolo, inseamna ca iti mai trebuie dovezi, argumente, pentru a capata certitudinea de a spune da, asa este sau nu. In justitie spre exemplu nu se face nimic pana nu ai dovezi clare, argumente sau probe. Nu merge cu eu cred ca....
               Dar in viata de zi cu zi cum este ? Dar in viata spirituala ? Crezi ca exista Dumnezeu sau stii ca exista ? Sunt persoane carora nu le trebuie nicio dovada, ele stiu, simt ca exista, simt prezenta lui Dumnezeu, pe cand altele cred ca exista, dar daca le-ai aduce si niste dovezi palpabile ar fi si mai bine. Poate cineva aduce dovezi in acest caz ? Vorbim despre credinta care devine adevar. Cat de puternica trebuie sa fie o credinta pentru ca ea sa devina adevar, sa se transforme in a sti ? Este o mare diferenta intre a crede si a sti. Si nu cred ca exagerez daca spun ca este o diferenta uriasa. Sa spunem ca asculti pe cineva care iti explica ceva, nu conteaza ce anume. La un moment dat ii spui te cred. Dar daca acel cineva iti ofera si mijloacele prin care tu sa verifici ca ceea ce-ti explica este adevarat, atunci tu vei sti. A crede s-a transformat in a sti.                        Cand ai la indemana mijloacele de a afla singur adevarul, inseamna ca ai ajuns la a sti. Nu crezi, ci stii. Cand stii ai o anumita verticalitate interioara si nu te mai lasi influentat. In schimb, atunci cand crezi acea verticalitate interioara se poate apleca sub povara nesigurantei. Cred ca ma iubeste. Dar sunt in permanenta in cautarea dovezilor ca asa este. Trebuie sa stiu ca ma iubeste. Si nu voi sti pana nu voi trai efectiv acest adevar, pana nu voi trai starea in care sa simt acest adevar, ca ma iubeste. Crezi sau stii ca-ti iubesti copilul ? In niciun caz nu spui cred ca-l iubesc. Cu siguranta stii. Spui da, imi iubesc copilul. De unde stii ? Pentru ca pur si simplu asta este adevarul, nu exista nici o umbra de indoiala care sa te faca sa crezi. Este o stare pe care o traiesti. Nici macar nu-ti trece prin cap ca ar putea fi altfel.
                  Sesizati cata forta are adevarul ? El este cel care te aduce in starea de a sti cu certitudine si-ti da starea de siguranta. Launtric, esti in vibratia adevarului si radiezi adevar iar unii sau altii vor remarca aceasta schimbare  si vor fi atrasi de aceasta stare de a sti pentru ca pur si simplu se vor simti in siguranta langa tine. Traind tot mai mult in adevar, vei fi mai mult adevar. Stiind tot mai mult, vei fi mai mult in a sti. Face sens pentru voi ceea ce cititi ? Simtiti ca asa este ? Traiti in adevar si intr-adevar veti sti.
                   In toate domeniile putem sa ne punem aceasta intrebare. Cred sau stiu ? Cand cunoastem o persoana noua, credem sau stim ceva specific despre ea ? Eu cred ca este o persoana amabila sau cred ca este o persoana energica sau.....Ce te face sa crezi sau ce te face sa stii ? Dar despre persoana ta ? Crezi ca stii cine esti sau chiar stii cine esti ? Ti-ai pus vreodata aceasta intrebare ? Cum ai raspunde la aceasta intrebare ? Sau poate inca nu ai ajuns sa te intrebi acest lucru. Niciodata nu e prea tarziu. Crezi sau stii ?





                    Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu