duminică, 25 martie 2018

La multi ani mayasi



                         Suntem in ultima zi a calendarului mayas. Este a treisprezecea zi din ultima trecena, cea a Iepurelui sau Steaua sau Lamat denumirea mayasa. De maine se intra in noul an mayas. De fiecare data anul mayas se incheie cu simbolul mayas AHAU care il desemneaza pe Dumnezeul Tata-Mama. Este cel mai inalt simbol care semnifica faptul ca doar prin Dumnezeu putem merge mai departe, ca doar prin El putem atinge alte dimensiuni superioare ale constiintei, ale fiintei noastre divine. Ahau este un simbol al desavarsirii, adica esti la final de ciclu, la final de proiect asa cum am spune in lumea noastra fizica si esti gata, esti liber sa alegi altceva mai grandios, mai frumos, pentru ca ai evoluat, esti mai pregatit decat erai. Toate sunt niste simboluri dar ele vorbesc despre niste adevaruri profunde pe care mayasii le-au incorporat in ele iar noi trebuie doar sa le descifram cat mai bine. 

                       Ei au intuit ca adevarul rezista timpului si ca totul se repeta sau functioneaza in cadrul unor cicluri. Asta facem si noi acum, descoperim ca exista o ciclicitate. Desavarsirea se refera la faptul ca am ajuns la un punct maxim, sunt in varful muntelui, iar de acolo pot sa vad mai departe, am o viziune mai larga asupra vietii. De aici, de la acest inalt pot sa-mi stabilesc urmatorul obiectiv in viata, urmatorul varf de atins. Cand sunt jos nu am cum sa vad inaltul. Drumul ascensional, drumul spre armonie, trezeste si antreneaza in mine calitati care ma desavarsesc. Si de aici, din acest punct evolutiv sunt gata sa intru in alt ciclu asa cum ne spun si mayasii. 
                      Cu specificatia foarte importanta ca acum sunt mult mai pregatit, am o intelegere si o intelepciune mult mai profunde. Si cu fiecare ciclu evoluez. Cu fiecare ciclu viata mea poate deveni mai armonioasa. Cand am ajuns la punctul maxim, cand sunt in varful mintelui, punctul Ahau, pot cobora cu usurare pentru ca am incredere ca pot urca urmatorul varf cu mai multa usurinta. Asta face Dumnezeu cu noi, simbolul Ahau, ne da incredere mereu ca putem merge mai departe. Daca vreti, este drumul Inaltarii in Constiinta. Si putem vorbi foarte mult despre semnificatia acestui simbol Ahau. Intotdeauna, la sfarsitul calendarului mayas, acest simbol este insotit de Tonul 13, cel mai inalt ton din acest calendar sacru. Fiind ultimul ton, cel mai inalt, intuiti ca tot despre desavarsire este vorba. El semnifica desavarsirea sau contemplarea realitatii la care am ajuns. Sunt in varful muntelui, contemplu inaltimea la care am ajuns si constat starea mea de constiinta. 

                         Ce inseamna asta in viata fizica ? Sunt la sfarsitul anului si-mi fac o analiza a activitatii, ce-am facut, sunt multumit, sunt fericit ? Ce-mi stabilesc pentru inceputul de an, cum vreau sa incep, am incredere in proiectele ce mi le stabilesc, pot sa le ating, am inteles greselile, mi le asum ? Contemplu ce am realizat pana acum. Contemplu la ce nivel de constiinta am ajuns. Iar de aici pot sa aleg ce vreau pentru mai departe. Prin bucuria desavarsirii la care am ajuns, Dumnezeu, simbolul Ahau insotit de Ton 13, imi da increderea sa intru in urmatorul ciclu evolutiv cu mai multa intelegere, cu mai multa intelepciune. Asa se intampla si cu noi cand suntem la un final de an calendaristic obisnuit de-al nostru. Ne bucuram de ce-am realizat si ne facem planuri pentru urmatorul an. Despre simboluri si tonuri sau intentii am tot vorbit si cu siguranta vom mai vorbi pentru ca de fiecare data cu cat patrundem mai profund in intelepciunea lor vom descoperi aspecte si mai subtile.
                             De maine dimineata odata cu rasaritul Soarelui se intra in noul an mayas, incepe un nou ciclu. Tonul zilei este bineinteles Tonul 1, cel care initiaza, care da forta inceputului, care demareaza lucruri. Simbolul mayas al zilei este IMIX, adica Crocodilul, semnificand puterea, forta care porneste ciclurile si invarte roata timpului. Acest nou inceput mayas vine cumva si se suprapune sau vine dupa echinoctiul de primavara, dupa inceputul primaverii astronomice. Este o conjunctura ce aduce langa noi energii si mai subtile. Conform zodiacului suntem deja in zodia Berbecului, un alt simbol de inceput, de forta. Ne avantam in lupta precum un berbec. Doar ca acum, in aceste conjuncturi, noi suntem in punctul maxim si contemplam realizarile, nivelul unde am ajuns, am capatat un alt nivel de intelegere. Am urcat pe un nivel superior de constiinta. Si de aici, de la acest nivel de constiinta mai ridicat, pornim si ne avantam mai departe. Deci, Berbecul nu se mai arunca oricum in lupta, ci are deja o strategie. Nu te mai arunci cu capul inainte ca berbecul. Energiile se pun in miscare in conformitate cu viziunea la care am ajuns in constiinta.


                   De fiecare data inceputul aduce bucurie, aduce o vibratie speciala langa noi care ne pune in miscare, care ne face sa actionam. Este vibratia inceputului. In plus, azi este si ziua Bunei Vestiri, ziua in care arhanghelul Gavriil o vesteste pe Fecioara Maria ca va zamisli pruncul lui Dumnezeu. Un inceput spiritual a carui semnificatie copleseste prin profunzimea lui. Despre Bunavestire mai puteti citi si in articolele trecute asa ca nu insist asupra ei. 
                 Hai sa simtim impreuna aceste energii de noi inceputuri, sa le dam voie sa ne patrunda cat mai profund fiinta interioara. 

                     Astazi este BunaVestire, ziua vestilor bune si frumoase. Asa ca eu va dau de veste : Inceput nou, cu intentii curate asezate pe nivele superioare ale constiintei. Multi ani luminosi va urez tuturor !!! La multi ani, dragilor mayasi !!! La multi ani voua, tuturor !! 



                        Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu