duminică, 30 iunie 2019

Luna Noua in Rac si Eclipsa Totala de Soare



                       Solstitiul de vara din acest an ne-a pregatit pentru o intrare intr-o luna iulie deosebita din multe puncte de vedere. Primul eveniment care se intampla este chiar la inceput de luna, marti pe 2 iulie, si anume Luna Noua in semnul Racului cu maximul la ora 22:16. Ce face ca acest eveniment astrologic sa fie si mai special ? Avem parte tot in aceasta zi de Eclipsa Totala de Soare. Ce este o eclipsa de Soare si cand se intampla ? Este un eveniment care are loc doar la aspectul de Luna Noua, atunci cand Luna se interpune intre Pamant si Soare iar noi privitorii de pe Pamant nu mai vedem lumina stralucitoare a Soarelui ci doar partea intunecata a Lunii. Pret de cateva minute Soarele va fi complet acoperit de Luna. Unii spun ca Soarele este umbrit de Luna, ceea ce mi se pare nu tocmai real pentru ca Soarele nu poate fi umbrit.
                    Putem aminti aici ca Soarele ocupa peste 90 % din spatiul sistemului nostru solar. Deci, Luna este foarte mica in comparatie cu Soarele si nu are cum sa umbreasca Soarele, ci doar se interpune intre Pamant si Soare blocand astfel lumina sa ajunga la noi. Totusi, lumina Soarelui fiind foarte puternica se va putea observa acel fenomen denumit de specialisti coroana solara. Este un eveniment astronomic care se intampla destul de rar. Eveniment care nu este vizibil de pe teritoriul tarii noastre din pacate. Eclipsele totale sunt vizibile doar pe o fasie ingusta de pe suprafata Pamantului. In acest an aceasta eclipsa va fi vizibila undeva prin Chile si Argentina si prin Pacificul de Sud. Chiar daca nu este vizibila peste tot, vibrational isi va face simtita prezenta. Si asta pentru o perioada destul de lunga de timp care se poate intinde pana la sase luni de zile. 
                       Dupa cateva date generale sa vedem ce semnificatii aduc aceste evenimente. Dupa cum se stie dupa solstitiul de vara Soarele a intrat in semnul Racului si isi va termina tranzitul pe 22 iulie timp in care se va afla in conjuctie cu Luna pe 2 iulie ceea ce va determina faza de Luna Noua in Rac si apoi se va afla in opozitie cu Luna pe 17 iulie ceea ce va determina faza de Luna Plina in Capricorn, o axa Rac - Capricorn care merita discutata la timpul ei pentru ca sunt doua semne Apa - Pamant care ne definesc existenta. Racul este semn de Apa ceea ce putem asocia cu fluiditatea, sensibilitatea, emotivitatea, adaptabilitatea  dar in acelasi timp si cu inconstanta sau influentabilitatea.
                    Apa poate fi lina, iute, se poate acumula, se poate strecura, poate fi violenta, distrugatoare, amenintatoare, curata sau murdara. Racul este guvernat de insasi Luna raspunzatoare si ea de emotiile si sensibilitatea, de receptivitatea noastra. Analizati-va interiorul si fiti foarte atenti la ce ganditi si la ce intentionati pentru ca fazele de Luna Noua sunt in esenta faze de noi inceputuri. Este ca un bagaj pe care il luam cu noi intr-o calatorie si pe care il vom folosi la maxim pentru ca nu avem altceva, nu avem optiuni. Recomandarea ar fi sa fim cat mai atenti la ce punem in acest bagaj emotional. Sa dam atentie relatiilor pentru ca Apa este raspunzatoare in primul rand de emotiile noastre si cum spuneam mai devreme putem fi influentati, putem da dovada de stabilitate, putem acumula sau putem pierde, putem purifica sau murdari o relatie. 
                   Faptul ca cele doua astre sunt in conjunctie la acest moment duc la amplificarea energiilor pe care le simte fiinta umana. Femininul si masculinul sunt de aceeasi parte. Faptul ca acum vom avea si Eclipsa totala de Soare inseamna ca Luna isi va spori influenta. Adica Luna se pozitioneaza acum exact in fata Soarelui ceea ce o va incarca cu si mai multa solaritate, o va face sa arda mai intens, energia interioara se acumuleaza. Energia Yin va atinge un maxim mai mare decat de obicei. Femininul ne va influenta si mai mult vrand parca sa diminueze forta solara, energia Yang care ne-a infuzat la solstitiul de vara din 21 iunie. Conexiunile sunt foarte subtile si cred ca numai printr-un echilibru interior vom putea trece prin aceasta perioada fara a fi afectati. Racul este de asemenea un semn cardinal ceea ce semnifica schimbari majore de directie, de sens, schimbari cardinale. Pot fi schimbari neasteptate, chiar neprevazute, surprize placute dar si neplacute. 
                Un semn cardinal ne vorbeste despre initiativa, despre capacitatea de a intreprinde, de a incepe ceva, despre ambitia sau entuziasmul persoanei, despre personalitatea celui care intreprinde lucruri. Iata de ce vorbim despre atentia interioara, despre echilibrul interior, despre verticalitatea noastra. Starea de constienta. Sa devenim fiinte cat mai constiente de actiunile, de gandurile, intentiile pe care le sadim in mintea noastra. Pentru ca totul in jurul nostru este energie. Noi insine suntem energie vibrationala. Gandurile noastre sunt tot energie care vor rezona cu acelasi fel de ganduri si in consecinta vom atrage asupra noastra, prin rezonanta, ceea ce gandim. Gandurile sunt insotite de emotii. Luna este responsabila si amplifica acum emotiile. Energia emotionala se va amplifica. Inca odata, atentie marita.
                      In trecut eclipsele de Soare erau privite oarecum cu teama. Lasarea intunericului in timpul zilei nu este tocmai confortabil. Acum insa avem cunoasterea acestor evenimente astronomice si nu mai trebuie sa privim cu teama ci chiar cu o anumita deschidere spirituala. Sunt energii cosmice iar noi nu le putem opri ci doar sa manifestam mai multa atentie sau sa spunem vigilenta. Cu alte cuvinte am putea integra si schimba vibratia acestor energii intr-una mai elevata si conforma constiintei noastre actuale. Ce inseamna asta sau cum sa traducem? Facem o analogie cu plaja ca tot este sezon. Daca eu merg la plaja cu gandul ca voi fi ars de Soare cel mai probabil asta se va intampla. Daca insa gandul meu este sa ma incarc cu energie solara, energia Yang, sa beneficiez de caldura Soarelui pentru sanatate, pentru vitalitate, pentru frumusete, etc., atunci lucrurile stau cu totul altfel.
                  Deschiderea si mentalitatea vor face diferenta. Daca privim cu teama la aceasta eclipsa, emotiile interioare vor fi amplificate avand in vedere ca Luna este responsabila de emotii. Daca insa gandim ca Soarele este Foc si poate arde aceste emotii prin simplul fapt ca are Luna chiar in fata lui, daca gandim ca Soarele prin imensa lui putere poate combustiona aceste emotii, atunci putem lua acest moment ca pe un ragaz de a ne arde, combustiona propriile emotii, de a scapa de ele. Vedeti unde este dualitatea ? Tot ce este in manifestare se afla sub semnul dualitatii. Din acest motiv gandim in termeni de bine si rau, de pozitiv si negativ, inalt si scund si etc. Lucruri pe care le-am mai amintit de altfel. Nivelul de constiinta la care ne situam ne da perceptia asupra realitatii. In concluzie, starea de atentie, de vigilenta amintita mai devreme nu trebuie confundata cu starea de ingrijorare sau teama. Starea de constienta presupune sa devenim observatorii propriei noastre realitati.
                           Asadar, recomandarea finala ar fi sa privim aceste eveniment cosmic ca pe un moment benefic pentru a elibera din fiinta noastra amintiri neplacute, emotii perturbatoare sau orice altceva care nu ne mai este folositor. Si sa luam partea plina a paharului.
                          Aruncam o privire si in calendarul mayas. Pentru aceasta zi de marti 2 iulie, gasim simbolul Kan alaturi de Tonul 9. Simbolul Kan, adica Samanta in traducerea noastra, este asociat cu autogerminarea, cu solul fertil, cu deschiderea catre propria noastra potentialitate. Kan ne arata ca acum este momentul sau este un timp favorabil pentru a planta samanta unei intentii, a unui proiect sau de ce nu a unui vis. Pe de alta parte acest simbol ne cere si atentie, receptivitate pentru a simti momentul cel mai potrivit in care semintele vor germina cel mai bine si de a ne asuma responsabilitatea a ceea ce am semanat. Mai trebuie sa intelegem ca nu orice samanta poate fi sadita oriunde si oricum. Acest simbol vine sa ne spuna, sa ne indrume, cand este momentul cel mai potrivit.
                        Am vorbit de multe ori de potentialul nostru interior in stare latenta. El exista intr-adevar in interiorul nostru si se afla intr-o stare autogerminativa ca sa facem conexiunea cu ce ne spune acest simbol mayas. Ceea ce declanseaza acest proces de germinare este intentia noastra care va face sa creasca aceasta samanta. Facem conexiunea si cu aceste aspecte astrologice care se intampla acum si spunem inca odata ca la Luna Noua este momentul propice pentru noi inceputuri sau pentru a planta o noua samanta. Tonul 9 este cel mai puternic ton pamantean si inseamna putere, creeaza miscarea, inseamna imbobocirea. Este daca vreti sunetul intentiei care ne forteaza cumva sa luam o decizie cu fermitate, claritate. Cred ca observati deja similaritatile intre cele doua abordari.
                              Pe final, priviti cu incredere la aceste doua aspecte astrologice. Cel temator va pierde, cel increzator va triumfa. Depinde doar de noi de ce parte ne situam.



                     Descopera si tu calea spre armonie  !!
                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu