vineri, 14 iunie 2019

Rusalii cu Luna Plina in Sagetator , iunie 2019



                     In acest an Rusaliile sunt insotite de energia ampla adusa de faza de Luna Plina in Sagetator. Luna Plina semnifica maximul energiei feminine pe care acest astru o revarsa asupra tuturor. Soarele este in Gemeni si se va afla in opozitie cu Luna la aceste momente cand sarbatorim Rusaliile. In consecinta vom trai, vom resimti Rusaliile la o frecventa superioara. Ce sunt Rusaliile ? De unde aceasta denumire si ce inseamna ea ?
                         Rusaliile se praznuiesc intotdeauna la 50 de zile de la Invierea Domnului sau mai simplu ca sa nu incurcam socoteala, la 10 zile de la Inaltarea Domnului, fiind o sarbatoare crestina ce ne aduce aminte de Pogorarea Sfantului Duh asupra ucenicilor Domnului, fapt pentru care mai este cunoscuta ca si Pogorarea Sfantului Duh. In popor mai este cunoscuta ca si Cincizecimea pentru faptul ca este sarbatorita mereu la 50 de zile dupa Inviere.
                      Duhul Sfant ce coboara asupra ucenicilor in aceasta zi, le da puteri sporite si nebanuite precum puterea de a vorbi limbi straine, necunoscute lor pana atunci, tocmai pentru a-i intari in credinta lor de a merge in lume si sa propavaduiasca cuvantul Domnului. Poate va aduceti aminte din scrierile biblice cum ucenicii Domnului indemnati fiind sa plece in lume sa duca credinta mai departe, ii spun acestuia ca ei nu cunosc limba altor popoare si se tem ca nu vor fi intelesi. Mantuitorul Iisus ii asigura ca vor primi aceste capacitati la vremea potrivita. Acesta este momentul, Cincizecimea, cand Mantuitorul coboara asupra ucenicilor aceste capacitati sau daruri dumnezeiesti. Cam in acelasi fel putem si noi percepe aceasta pogorare, ca pe o coborare a Fiului lui Dumnezeu in sufletul nostru, pentru intarirea credintei. Ca pe o intalnire intre Sinele nostru Interior si Divinitate.

                       Denumirea de Rusalii vine cumva de la vechea sarbatoare romana, Rosalia, sarbatoare a florilor de la acea vreme, prilej de comemorare a celor adormiti. Era o zi inchinata cultului mortilor si prilej de ofrande pentru imbunarea sufletelor celor plecati dintre cei vii. Traditie asimilata si de poporul nostru care continua si astazi si anume Sarbatoarea Mosilor de Vara sau Sambata Mortilor dinainte de Rusalii, prilej cu care crestinii isi aduc aminte de cei adormiti facandu-le pomenire. In aceasta zi crestinii merg la biserica cu crengute de tei si frunze de nuc unde sunt sfintite de preoti iar mai apoi sunt asezate la icoane sau ferestre pentru protejarea gospodariilor. Deci maine 15 iunie este o zi de comemorare si cinstire a celor plecati din planul fizic. De-a lungul timpului miturile autohtone au influentat Rosaliile romane si le-au asociat unor fapturi tinere, frumoase, uneori chiar capricioase si razbunatoare, sub numele de iele. Ierusalimul, locul sfant unde a fost rastignit Mantuitorul, contine aceasta sarbatoare. Pentru cine este atent, Ierusalim se poate scrie Ie-RUSALII-m. Pogorarea Duhului Sfant este continuta in numele acestui oras sfant.
                               Cateva rezonante din calendarul mayas. Pentru prima zi de Rusalii gasim simbolul LAMAT, adica Stea, insotit de Ton 6. Energia Stelei este asociata cu multiplicarea tuturor lucrurilor pana se ajunge la abundenta. Mayasii au asociat Steaua cu fertilitatea iepurilor si de aici cu abundenta. Lamat este asadar un simbol al fertilitatii, este samanta stelara ce aduce in viata toate oportunitatile prin care ne putem valorifica potentialul interior pentru a trai in abundenta. Altfel spus, ce este Sus va fi si Jos daca suntem deschisi pentru ca sa se intampla asta. De noi depinde ce si unde cream. De noi depinde daca permitem Pogorarea Sfantului Duh in fiinta noastra. De noi depinde daca lasam aceasta samanta stelara sa creasca in interiorul nostru, daca o lasam sa se multiplice. Pe intelesul tuturor, noi alegem, noi decidem ce avem de facut, noi suntem creatorii realitatii noastre. Lamat este un pazitor al armoniei si al dragostei. Tonul 6 ce insoteste acest simbol ne asigura de curgerea energiei, de asimilarea interioara a noului nivel de constiinta. Prin pogorarea Duhului Sfant in fiinta noastra, putem evolua constiential.
                              In a doua zi de Rusalii avem simbolul MULUC, adica Apa. Simbol asociat arhetipului comunicarii. Comunicare cu toate fiintele, vazute si nevazute, cu puterile ceresti, cu alte realitati si dimensiuni. Apei nu-i sta nimic in cale, ea scalda si hraneste totul, face parte din noi si noi facem parte din ea. Poate fi blanda dar si distrugatoare.  Apa este ofranda. Potoleste setea omului oferindu-i apa. Corpul uman contine peste trei sferturi apa. Pamantul este acoperit peste trei sferturi cu apa. Luna influenteaza apele marilor si oceanelor creand flux si reflux. Putem accepta ca si noi suntem sub influenta Lunii daca ea influenteaza asemenea cantitati uriase de apa ?
                            Luna Plina semnifica un maxim intotdeauna. Ceea ce semanam aia vom culege. Cam asa se traduce acest moment de maxime energii. Cu specificatia ca vom culege roadele a ceea ce am semanat la Luna Noua in Sagetator care a avut loc in decembrie 2018. Mai amintim odata acest aspect subtil. La Luna Noua sadim, plantam semintele, ideile, intentiile, proiecte iar la Luna Plina culegem roadele acestor ganduri, intentii. Si vorbim despre acelasi semn zodiacal. In cazul de fata, vorbim despre Sagetator, o zodie sub semnul Focului. Focul amplifica arderea deci vom avea o amplificare a ceea ce intentionam, bun sau rau. Asa ca sa fim atenti la ceea ce semanam, la ce gandim. Sa nu fim surprinsi daca vom avea parte si de surprize mai putin placute, ele vor fi rezultatul a ceea ce am gandit in trecut.
                             Guvernanta Jupiter, Marele Benefic, se simte cel mai bine in aceasta perioada, fiind la ea acasa, in Sagetator. Si ne aduce un plus de bunavointa, de expansiune a constiintei, de cunoastere dar si o apropiere, o deschidere fata de dreptatea divina. Si ca sa fac legatura cu aceasta Cincizecime, nimic nu e intamplator ca aceasta Luna Plina in Sagetator se suprapune cu Rusaliile, cu Pogorarea Sfantului Duh asupra tuturor. Apropierea noastra sau deschiderea sufletului pentru a primi Sfantul Duh este sustinuta astfel de Marele Benefic Jupiter. Daca la Luna Noua in Sagetator din decembrie anul trecut am avut cele mai curate intentii, acum la Luna Plina in Sagetator, de Rusalii, se amplifica acele intentii si putem vedea roadele chiar manifestate in plan fizic. Rezonanta maxima cu aceasta energie o vom avea in a doua zi de Rusalii, adica pe 17 iunie, in jurul orei 11:30. Maiestria noastra ar fi sa ne putem situa in echilibru in aceste momente cand Soarele si Luna se afla in opozitie, sa nu cadem prada Masculinului sau Femininului ci sa le integram deopotriva in constiinta noastra. Ele sunt energii complementare, fac parte din structura noastra subtila iar talentul nostru ar fi sa le echilibram mereu ca sa putem duce o viata echilibrata din punct de vedere fizic, emotional, psihomental si spiritual.
                           Urmeaza deci trei zile cu incarcatura energetica deosebita, cu incarcatura emotionala aparte. Ne intalnim cu Rusaliile sub lumina stralucitoare a Lunii Pline in Sagetator. Bucurati-va de aceste zile !!


                              Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu