joi, 8 septembrie 2016

Nasterea Maicii Domnului



                   An de an, in ziua de 8 septembrie, Biserica si toti crestinii praznuiesc Nasterea Maicii Domnului sau cum mai este ea cunoscuta in popor, Sfanta Marie Mica. Este prima mare sarbatoare crestina care vine la inceput de an bisericesc. Este sarbatorita atat de crestinii ortodocsi cat si de cei catolici. Fecioara Maria este fiica sfintilor parinti Ioachim si Ana, care dupa indelungi rugaciuni catre Dumnezeu de a avea un copil le este in afarsit ascultata rugaciunea si implinita, desi erau inaintati in varsta. Dupa 40 de ani de rugaciune, sfintii parintii Ioachim si Ana sunt instiintati de ingerul Gavriil ca in sfarsit Dumnezeu le-a ascultat rugaciunile si vor avea un copil. In acele timpuri a nu avea copii era injositor, era considerat cumva ca un fel de pedeapsa de la Dumnezeu, iar cuplul de parinti era ironizat, batjocorit si marginalizat.


                  Cu toate astea, sfintii parinti nu se departeaza de Dumnezeu si nu se intorc impotriva Lui, ba si mai mult se adancesc in rugaciune si inchinaciune, mai fierbinte ca oricand. De altfel, in rugaciunile lor, sfintii parintii fagaduiesc ca de vor avea un copil, acesta va fi sa fie al Domnului. Asa ca dupa ce traiesc bucuria de a avea in sfarsit un copil, la varsta de trei ani, fecioara Maria este dusa la Templu si incredintata preotului Zaharia pentru a fi crescuta si educata in credinta lui Dumnezeu, dupa cum au fagaduit. Biserica crestina a randuit si pentru acest eveniment un praznic si anume Intrarea Maicii Domnului in Biserica, sarbatorit pe 21 noiembrie. Stim despre Ioachim, tatal Fecioarei Maria ca se tragea din neamul regelui David, fiind astfel de samanta imparateasca, iar despre Ana, mama Fecioarei Maria, ca se tragea din neamul preotului Aaron, deci era de samanta preoteasca. Se implinea astfel prorocirea ca Mantuitorul va avea radacini imparatesti si preotesti deopotriva. Se implineau astfel conditiile ceresti pentru venirea pe Pamant a Mantuitorului.
                Maica Domnului este considerata ocrotitoarea femeilor care urmeaza sa nasca sau care-si doresc sa aibe copii. In popor se spune ca rugaciunile din ziua de Sfanta Marie Mica sunt mai ascultate ca oricand. Tot in credinta populara, aceasta sarbatoare marcheaza inceputul toamnei care isi intra in drepturi, incepe sa fie resimtit frigul, incepe recoltarea fructelor de toamna, se incepe culesul viilor si se da startul lucrarilor agricole de toamna. Nasterea Maicii Domnului trebuie primita cu mare bucurie, pentru ca ea este cea care il va zamisli pe Iisus Hristos, cel asteptat de intreaga omenire, cel ce va aduce o noua constiinta pe Pamant. Nasterea de azi semnifica constiinta de maine, este schimbarea ce se produce, este Noul ce apare in viata. La un nivel subtil putem spune ca se pregateste legatura dintre Cer si Pamant. Tatal Ceresc isi trimite Fiul sa se intrupeze in pantec de fecioara. Stiati ca la noi in tara sunt in jur de 2,2 milioane de persoane ce poarta nume derivate din Maria dintre care 1,8 milioane de persoane cu acest nume sunt femei ? Este un nume sfant ce trebuie cinstit si onorat asa cum se cuvine. Maine, in ziua de 9 septembrie, Biserica cinsteste si face pomenire sfintilor si dreptilor parinti Ioachim si Ana, parintii Fecioarei Maria.


                Avem parte de doua zile cu semnificatii profunde si ar fi pacat sa trecem pe langa ele fara a simti vibratia lor. Mayasii ne aduc in atentie pentru ziua de azi un simbol Pamant, cu o energie puternica si speciala in acelasi timp, simbol ce ne conecteaza profund cu ciclurile naturale si cu energiile Pamantului, ajutandu-ne sa ajungem la cunoasterea ancestrala. Un simbol insotit de un Ton 9, cel mai puternic ton pamantean, ton ce creeaza miscarea inainte, care aduce progresul si noua constiinta. Este un ton de finalizare de cicluri, de intentii, de idei si de pregatire pentru altceva, pentru ceva nou. Insasi nasterea este o finalizare de ciclu de 9 luni de zile. Suntem in luna septembrie, a noua luna din an, un alt simbol de finalizare de cicluri si de pregatire pentru viitoare planuri, cicluri, proiecte. Suntem si intr-un an special, de vibratie 9, care si el ne spune ca suntem la final de ciclu de 9 ani si ca ne pregatim sa incepem din 2017 un alt ciclu de 9 ani. Maine suntem intr-o alta zi speciala. Maine avem 999, ziua 9, luna 9, an de vibratie 9. Un portal energetic frumos si puternic ca vibratie, dupa cum si mayasii l-au insemnat in calendarul lor. Un portal special care se deschide odata la 9 ani de zile, doar in ziua de 9 septembrie. Cei neincrezatori vor constata ca urmatorul portal de exemplu, va fi in 9 septembrie 2025 si asa mai departe sau ca ultimul a fost in 9 septembrie 2007. Faceti calcule si vedeti ca doar la 9 ani se potriveste. Hai sa profitam de aceste zile magnifice pentru a ne elibera de ganduri nefolositoare, de convingeri nesanatoase, de tot felul de temeri nejustificate sau de orice considerati ca ne tine pe loc si nu ne lasa sa evoluam.
                  Sa mai relevam inca un aspect interesant si sa remarcam ca Nasterea Fecioarei Maria se intimpla in zodia Fecioara. Sincronicitati ? Cum vi se pare, lasa Universul ceva la intimplare ?
                   
                     Pentru toate sufletele care aleg sa se nasca si sa re-nasca in aceasta zi speciala si care au ales sa poarte nume sfant de Maria, sa cream un portal de iubire si sa le spunem Multi ani plini de Iubire !!!
                     


                  Descopera si tu calea spre armonie  !!
                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu