marți, 19 martie 2019

Luna Plina in Balanta - Martie 2019




                 Iata cum ne rasfata Universul. Pe 20 martie orele 23:58 avem maximul energetic al echinoctiului de primavara, un portal deosebit de subtil iar dupa aproximativ trei ore avem maximul fazei de Luna Plina in Balanta, mai exact pe 21 martie in jurul orei 03:43 ora noastra. Specialistii ne spun ca vom avea una dintre cele mai stralucitoare Luni Pline din acest an avand in vedere faptul ca este complementata de acest echinoctiu de primavara. Incepe primavara astronomica. Soarele isi face debutul in prima zodie, Berbec iar Luna paseste in Balanta. Interesant in acest an este faptul ca avem de doua ori Luna Plina in Balanta, odata acum la data anuntata mai sus si vom mai avea inca o Luna Plina in Balanta si anume in 19 aprilie cand Soarele este pe final de Berbec si se pregateste sa intre in Taur.
                           Cele doua astre privesc acum una inspre cealalta iar energiile lor se intalnesc in fiinta noastra ce traieste pe Pamantul aflat acum intre cele doua. Principiile masculin si feminin se intalnesc launtric in fiinta noastra. Fiecare astru isi aduce propria contributie. Balanta guverneaza linistea si echilibrul, pacea si armonia sufletului. Balanta cauta totdeauna sa egalizeze talerele, ce punem si ce dam, ce daruim si ce primim. Balanta ne vorbeste despre corectitudine, ca e vorba despre relatii, afaceri, justitie sau orice altceva. Berbecul in schimb ne vorbeste despre spontaneitate, despre forta inceputului, gandire rapida. Berbecul nu da inapoi si nici nu sta mult pe ganduri. De cele mai multe ori se arunca cu capul inainte. Cunoasteti proverbul nu-i asa ? Balanta vine in aceasta conjunctura sa tempereze cumva avantul nebunesc al Berbecului interior. Sa luam in considerare si consecintele inainte de a ne arunca cu capul inainte precum berbecul. Sa ne oferim mai multa liniste inainte de a actiona impulsiv.
                             Daca Balanta vine si ne aduce pe amandoi fata in fata, sa ne echilibram, sa discutam, sa ne impacam, sa ne armonizam, Berbecul vrea doar sa castige lupta, el este nerabdator. Este de multe ori prea mandru sa accepte sau sa refuze esecul. Asa ca aceste tendinte le putem pune acum in balanta, sa le echilibram. Daca egoul este prea puternic, solaritatea din noi este mult amplificata, e clar ca avem nevoie de energia complementara, de frumusetea energiei lunare, feminine, care sa contrabalanseze acest dezechilibru interior. Nu degeaba i se spune Luna Plina, ea straluceste acum pe bolta cereasca mai mult ca oricand, deci aduce mai multa lumina, ne lumineaza cum s-ar spune. Am putea intelege mai bine ce e cu noi, ce probleme ne framanta si poate sa si gasim rezolvarea lor. Introspectia profunda ajuta mult in aceste momente. 
                    De pilda, daca integram energia balantei, forta berbecului o putem folosi intr-un mod constructiv, ar putea sa ne ajute sa intelegem unde gresim intr-o relatie sa zicem si precum berbecul care nu se da batut nici noi nu renuntam usor la acea relatie si in acest sens urmarim s-o re-echilibram, s-o facem sa mearga mai bine, sa fie una frumoasa, armonioasa. Sa avem curajul berbecului de a recunoaste unde gresim si s-o luam de la capat. Acest echilibru feminin-masculin, echinoctiu, ne ofera conditiile de a deveni mai concilianti, mai diplomati daca vreti, ne indeamna la colaborare. Cele doua energii, cele doua influente solare si lunare vin sa linisteasca conflictele, incepand cu cele interioare si terminand cu cele fizic manifestate.
                    Asa cum balanta fizica cantareste lucrurile, balanta subtila interioara cantareste emotiile, sentimentele, argumentele pe care le aduce fiecare si ne avertizeaza asupra conflictelor. Si nu de putine ori ne arata unde este diferenta subtila, care taler este dezechilibrat si ne indica unde trebuie sa mai completam si ce anume ca sa fim in echilibru. Aceasta polaritate Balanta- Berbec vine sa aduca intelegere, cooperare, mai multa toleranta in viata noastra pana la urma, indiferent ca vorbim de relatii, de servici, de casa, familie, etc. Toate aceste aspecte sunt amplificate de energia echilibranta a acestui echinoctiu de primavara care se suprapune cumva cu aceasta faza de Luna Plina in Balanta. Asa ca in acest an Universul chiar ne rasfata cum spuneam la inceput. 
                    Daca ne uitam putin si pe calendarul mayas observam ca pentru aceasta zi de rasfat energetic ne-au pregatit simbolul IMIX, in traducerea noastra Crocodil, simbol cu care incepe acest calendar sacru. Este simbolul inceputului. Este prima zi din anul nostru daca vreti asa o asociere. Tonul 10 care insoteste acest simbol ne vorbeste despre materializare. El vine cu intrebarea : cum sa fac, cum sa manifest intentia ? In contextul de mai sus, cum sa repar relatia, cum sa fiu mai tolerant, cum sa cooperez mai bine, cum sa gasesc linistea, cum...., cum.....?. Si poate trimiterea clara cred ca este inspre comunicare, sa imbunatatim acest aspect. In esenta, incepe sa fie mai multa liniste, pace, armonie. Ca o concluzie, gandeste mai profund inainte de a actiona. Regretele sunt tarzii intotdeauna.
                    In acest moment de echilibru noi chiar suntem la mijloc si depinde spre ce ne orientam atentia. Adoptam postura Berbecului, si am vazut ce poate face, sau imbratisam Balanta, si am vazut si ea ce face. Daca tot suntem la mijloc hai sa combinam cele doua energii, cele doua influente subtile si sa-i dam o rezultanta cat mai benefica, pentru ca chiar ne sta in putere sa aducem acea armonie interioara, sa traim o viata mai calma, mai echilibrata, sa mai eliberam din energiile nefolositoare care se tot strang pe langa noi. Folositi asadar acest moment divin cat mai profund, vizualizati-va deja in acel moment echilibrant, fixati-va intentii curate si divin integrate, observati apoi ce se intampla in viata voastra.
                       Tot ce e mai bun sa vina in calea voastra !! 

                 


            Descopera si tu calea spre armonie  !!



                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu