marți, 29 noiembrie 2016

Luna Noua in Sagetator



                Suntem iar la un moment de Luna Noua, insa acum Luna intra in Sagetator, adica este in conjunctie cu Soarele, aflat deja de-o saptamana in zodia Sagetatorului. Mai pe scurt, Soarele si Luna se aliniaza in acelasi semn zodiacal. Si pentru ca Luna se interpune intre Pamant si Soare in aceasta perioada, ceea ce numim Luna Noua, avem parte de cele mai intunecate nopti. Momentele de Luna Noua sunt cele mai favorabile pentru a reflecta la noi inceputuri, la ceea ce vrem sa schimbam, la ceea ce nu ne mai place si-am vrea sa devina mai frumos in viata noastra. Aceste dorinte de schimbare sunt launtrice, la un nivel mai profund, incat nu mereu suntem constienti de ele. Nu intamplator Luna este asociata subconstientului nostru.

                Din acest motiv multi nu recunoastem sau nu simtim astfel de dorinte interioare, nu suntem constienti de ele. Ele sunt acolo, ne vorbesc, dar nu ajung pana la constienta noastra pentru ca suntem prea ocupati de conditia umana. Sunt schimbari care daca se petrec, se vor petrece in liniste, incat s-ar putea sa ni se para ca fac parte din cursul vietii, cu toate ca ele sunt launtrice, in acord cu gratia divina. Constientizarea lor insa are efecte mult mai benefice asupra fiintei noastre, in sens evolutiv.  Este bine sa cunoastem cat mai multe asemenea aspecte lunare, pentru ca vrem sau nu, ele exercita o influenta asupra noastra. Am putea avea curajul sa devenim prieteni cu aceste aspecte lunare, sa fim prieteni cu Luna. Un concept indraznet, nu-i asa ? Dar atunci cand ai un prieten, il primesti cu drag, nu ? Si atunci n-am putea sa privim si aceasta relatie mai cu prietenie, mai cu drag ? Acest aspect de Luna Noua se formeaza in jurul orei 14:18 si face posibila intilnirea celor doua luminarii, Soarele si Luna, in acelasi semn zodiacal. 
                  Ca urmare, se intalnesc cele doua energii primordiale, masculin si feminin, armonizandu-se una pe alta intr-un echilibru perfect. In mod traditional, Luna Noua este asociata cu renasterea sau cu posibilitatea de a renunta la vechi convingeri limitative si de a imbratisa noul. Cam despre asta vorbim la astfel de momente, de vibratia schimbarii launtrice, profunde, la nivel subconstient. Daca reusim sa le aducem si la un nivel constient este si mai bine. Sageata reprezentata de acest semn zodiacal semnifica directia in care facem schimbarile. Unii dintre noi ne putem indrepta spre nevoile corpului fizic, spre exemplu in directia sanatatii sau altii se pot indrepta in directia spirituala, de elevare, de crestere personala. 

                   Sunt aspecte multiple si complexe pe care le putem descoperi singuri doar intr-o stare mai curata, mai elevata, de constienta de sine. Sunt momentele de echilibru in care functionam cel mai bine.Acest moment de echilibrare a energiilor Yin si Yang, moment denumit si hiatus, permite manifestarea fortei tainice, profunde, de noi inceputuri. Este acel moment zero, creativ. Asadar in aceste momente de echilibru, cand voia noastra se impleteste cu Voia Divina, constiinta noastra poate avea parte de transformari spirituale dintre cele mai profunde iar evolutia personala nu mai intampina nici un obstacol. Pentru a aborda insa lucruri noi, viziuni creatoare, este nevoie sa ne debarasam de tot ceea ce nu ne mai este de folos, de acele lucruri care ne vlaguiesc energetic, de toate atasamentele care practic ne-au creat o zona de comfort si din care nu am avut curajul sa iesim pana acum. Iar acum sunt momente favorabile, energiile in care ne scaldam ne ajuta sa trecem prin acest proces de transformare interioara. Deci, iata cate beneficii putem avea din prietenia cu acest luminator, cu aspectele lui subtile care ne inconjoara si ne patrund fiinta. Hai sa combinam si cu ce ne spune calendarul mayas despre aceasta perioada.
                  In calendarul sacru mayas, avem astazi simbolul Cauac, Furtuna, care vine sa curete lucrurile nefolositoare care au acoperit adevarul. Nu este furtuna care face ravagii, ci este acea adiere curata, care purifica si scoate la iveala lucrurile pe care nu le puteam vedea din cauza convingerilor limitative. Poate scoate la iveala si lucruri care nu ne convin sau despre care credem ca nu ne convin. Dar daca sunt scoase la suprafata inseamna ca avem de lucrat cu ele, sa aflam ce vor sa ne transmita. Cauac este un simbol al transformarii sau poate ar fi mai indicat sa spun ca este indemnul de a trece la schimbare, la transformarea profunda inainte de intilnirea cu divinul. Pentru ca acest simbol se afla inainte de Ahau, simbolul Suprem, Dumnezeu, despre care vom discuta maine. Asadar, inainte de a ne infatisa inaintea lui Dumnezeu trebuie sa trecem printr-o transformare profunda, pentru a-l putea percepe, pentru a putea intelege iubirea Lui. Daca vreti este o rascruce de drumuri si alegerea este doar a noastra. Aceasta energie a Furtunii, este una dintre cele mai favorabile curatarilor si purificarilor, asa ca e bine sa profitam de ele. Tonul 13 ce insoteste acest simbol ne conduce spre inaltarea constiintei ca sa putem vedea mai departe ce avem de facut. Deci totul se impleteste holistic, ne conduce in aceeasi directie, cu alte cuvinte, cu alte interpretari, curatari, purificari.
                      Pana si vibratia 11 a zilei de azi este una speciala. Stiti probabil ca in numerologie 11 este considerata o vibratie speciala. Ziua de maine ne aduce o alta vibratie, o alta mare sarbatoare, Sfantul Apostol Andrei. Dar despre asta vorbim pe ziua de maine. Pana atunci, o Luna Noua cu folos tuturor.


                   Descopera si tu calea spre armonie  !!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu