marți, 8 noiembrie 2016

Arhanghelii Mihail si Gavril




            Astazi, celebram pe doi dintre cei mai cunoscuti arhangheli, pe Mihail si Gavril, socotiti cei mai mari peste ingeri, luptand pentru respectarea adevarului si dreptatii lui Dumnezeu. Sarbatoare cunoscuta ca Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril si a tuturor Puterilor Ceresti. Pomenind pe acesti doi arhangheli, Biserica praznuieste si cinsteste astfel toti Ingerii. 
            Sfantul Mihail intrupeaza dreptatea si adevarul lui Dumnezeu pe Pamant, iar Sfantul Gavril intrupeaza bunatatea si milostivirea lui Dumnezeu pe Pamant. Arhanghelul Gavril este Vestitorul lui Dumnezeu, cel ce poarta vestile bune de la Dumnezeu catre omenire. El este cel trimis la Fecioara Maria sa-i dea de veste despre marea bucurie de a-l zamisli pe Fiul lui Dumnezeu. Este martorul si slujitorul nevazut participant la Taina Intruparii Mantuitorului Isus Hristos. Sfantul Arhanghel Gavril vesteste pe sfintii parinti Ioachim si Ana, ca vor avea un copil, pe Fecioara Maria, cea care-l va naste pe Mantuitor. Tot el este cel care vesteste pastorilor nasterea Mantuitorului. Tot el este cel ce aduce vestea sfintilor parinti Zaharia si Elisabeta, ca vor avea un fiu, care va fi deveni Sfantul Ioan Botezatorul, Botezatorul Domnului. Este considerat ocrotitorul tuturor acelora care aduc vesti bune si care vestesc binele in lume, astfel ca toti acestia sunt iubiti de Arhanghelul Gavril si binecuvantati de Dumnezeu.
            In limba ebraica numele arhanghelului Mihail inseamna Cel ce este asemenea lui Dumnezeu, iar Biserica il considera slujitorul legii, dreptatii si al adevarului. El este considerat ocrotitorul celor care iubesc adevarul si fac dreptate. Numele arhanghelului Gavril se traduce prin, Dumnezeu este puterea mea, si este considerat ingerul harului, cel care aduce bucuria si blandetea lui Dumnezeu.

            Si cum dreptatea si adevarul lui Dumnezeu sunt insotite pretutindeni de bunatatea si blandetea sa, cei doi arhangheli sunt infatisati impreuna, aducand binecuvantare crestinilor si nu numai. In iconografie, Sfantul Arhanghel Mihail este infatisat cu o sabie de foc in mana, semnificand apararea adevarului si a dreptatii, curatarea pacatului, iar Sfantul Arhanghel Gavril este infatisat purtand in mana o floare de crin alb, simbolizand puritatea si bucuria, blandetea si binecuvantarea lui Dumnezeu, semn al bunei vestiri. In semn de mare cinstire, in Biserica acesti doi arhangheli sunt zugraviti de-o parte si de alta a usilor Altarului.
             In toate exista o taina, la fel cum este si aceasta legatura tainica in alegerea acestei zile de 8 noiembrie ca praznuire. Ea se leaga de aceeasi cifra opt, de ziua de 8 septembrie, ziua nasterii Maicii Domnului, cifra care simbolizeaza Infinitul, Viata Vesnica. Diferenta dintre 8 septembrie si 8 noiembrie este de 9 saptamani, cu referire la numarul de 9 cete ingeresti potrivit Sfintelor Scripturi, peste care conduc arhanghelii Mihail si Gavril. Este astfel aleasa aceasta a noua luna din an, noiembrie, tot ca o legatura tainica cu aceste 9 cete ingeresti.
                  Universul, Dumnezeu, ne trimite acesti doi arhangheli, pentru a ne aduce binecuvantare, bucurie si milostivire, blandete in calea noastra spre adevar. Vin sa ne incarce cu bunatate, iertare si claritate ca sa putem vedea calea spre adevar.
                 Este ultima sarbatoare inainte de inceperea Postului Craciunului, primul post din anul bisericesc si ultimul din anul calendaristic 2016, care incepe din 15 noiembrie, dupa ce se lasa Sec in seara Sfantului Filip in ziua de 14 noiembrie cand avem si Luna Plina din 14 noiembrie si dureaza pana in  25 decembrie. Frumoase coincidente, nu ?
                 In calendarul mayas, astazi avem simbolul ETZNAB, Cremenea, care ne aduce sansa si oportunitatea de a ne vedea si de a comunica cu acele parti interioare pe care le-am ocolit pana acum, cu care nu am avut curajul sa ne confruntam si care au ramas nevindecate, nerezolvate. Ne aduce energia necesara de a inlatura partile mai intunecate din noi ce ascund adevarul si astfel sa ajungem la Lumina. Acest simbol ne va scoate intotdeauna in cale tot felul de situatii si lectii ca noi sa reusim sa vindecam aspectele dezechilibrate, sa constientizam in sfarsit care este drumul corect. Purtator al energiei incisive a Nordului, acest simbol este de multe ori simbolizat de o sabie, ceea ce il face sa fie asemanator sabiei arhanghelului Mihail, cel care apara adevarul si dreptatea, prin revarsarea Luminii Divine asupra tuturor fiintelor. Cum se face ca aceste doua reprezentari sa se intample, sa se intalneasca tocmai azi, in zi de mare sarbatoare ?


                     Intentia zilei care insoteste acest simbol, este de Ton 5, adica avem autoritatea, actiunea, stim ca cineva conduce barca in directia buna si ca vegheaza ca lucrurile sa se intimple asa cum sunt ele inscrise in planul divin, in dimensiunile superioare. Noua constiinta devine navigatorul, seful care conduce barca. Si sub indrumarea constiintei lucrurile vor fi infaptuite asa cum trebuie ele sa fie, in mod divin si adevarat.
                 Asta ne invata si Arhanghelul Mihail. Prin imbratisarea adevarului si a dreptatii, cu blandete si bunatate, lucrurile vor fi implinite in rezonanta cu voia divina. Ajutorul lui neconditionat este primit de toti acei care lupta impotriva raului care vine din exterior si mai ales a celor care lupta impotriva raului din interior. Asa cum Arhanghelul Mihail are o sabie de Lumina cu care taie toate legaturile malefice din jurul nostru si noi avem in interiorul nostru o sabie de Lumina cu care putem razbi prin Intuneric si sa luminam pe altii. Iar Arhanghelul Gavril probabil vine sau mai bine spus cu siguranta vine sa ne dea vestea ca Lumina Divina coboara peste noi sa ne ajute sa ne eliberam constiinta de partile intunecate ca sa putem evolua.
                 Ce veste minunata ne-am dori sa primim de la acest mesager divin, Arhanghelul Gavril ? Ca suntem in Lumina  !!. Sunt zile in care Cerurile se deschid si printr-o stare inalta de constienta putem absorbi vibratia acestor energii de care avem parte in aceste zile si sa le folosim pentru evolutia noastra. Cu siguranta stiti ca fiecare dintre noi avem un ingeras pazitor. Mai ramane sa constientizam prezenta lor permanenta, sa le cerem ajutorul, sa-i primim cu iubire langa noi sa ne ghideze prin viata.
                  Absorbiti, integrati si bucurati-va de aceste portaluri energetice speciale.

               Celor ce poarta aceste nume sfinte si nu doar lor, sa le uram Multi ani in Lumina si Adevar  !!!




                     Descopera si tu calea spre armonie  !!
              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu