duminică, 30 octombrie 2016

Un an de Colectiv



                     A trecut un an de la momentul Colectiv. S-a petrecut intr-o seara de 30 octombrie, cand niste suflete tinere s-au adunat sa dea nastere unui fenomen constiential care a produs asa un fel de unda in constiinta colectiva. Ce s-a facut, ce-am inteles, ce s-a ales in urma acelui moment de trezire as spune, vedeti fiecare dintre voi. Cati ne mai gandim la actul lor de curaj de a-si sacrifica vietile astea fizice pentru a ne oferi noua o sansa de a ne trezi, de a vedea ca exista si o alta cale ?
                  Da, acele suflete curajoase au ales sa plece dincolo, lasandu-ne pe noi in suferinta conditiei umane, sa-i cinstim si sa-i numim eroi sau fiecare dupa cum simte. Ne-au transmis ce aveau de spus, si-au incheiat misiunea si au parasit scena vietii. Unele suflete poate inca mai sunt speriate de felul in care au parasit scena vietii, asa ca si acum ca si atunci hai sa le luminam calea cu un gand frumos si o lumanare aprinsa, in drumul lor spre dincolo ! Pentru ca toti avem nevoie de Lumina !
               Plecarea in grup a acestor suflete ne-a dat curajul sa ne exprimam trairea interioara, sa ne exprimam Uniunea cu ei. S-a trezit in noi ceva care dormea. Ei au ales sa se intoarca mai repede decat noi, la starea de spirit. Au ales aceasta cale de a ne face pe noi sa intelegem ca putem schimba ceva in aceasta viata, ca avem acest potential. Ne ajuta sa vedem calea spre Adevar. Ne ajuta sa intelegem ca putem face salturi in constiinta.
                  Ce s-a creat in urma acelor evenimente ? Un nou inceput, de care beneficiem toti, un nou inceput care ne-a trezit din starea letargica. Un nou inceput care a facut posibila trezirea noastra spirituala. A fost un foc purificator, care a ars vechiul si a dat putere noului. Un foc din a carui cenusa se naste noul inceput, pasarea Phoenix. Focul inseamna forta si energie ce poate transforma lucrurile si le poate da o stare noua. Focul transforma lucrurile, le schimba starea. Este un nou inceput pentru transformarea relatiilor interumane. Se schimba relatiile datorita tresaririlor de constiinta ce au avut loc. Dincolo de suferintele umane ar trebui sa analizam si sa intelegem ce s-a intimplat, la un alt nivel.

                Acolo, in acea locatie, prestau niste artisti care exprimau niste stari ale constiintei colective, ale noastre ale tuturor. Orice cantec, melodie, exprima o stare, exprima sentimente la nivel de grup, de colectivitate, de natiune si deci ei cantau sau exprimau vocea unei colectivitati. Exprimau un cumul de emotii colective. Exprimau constiinta colectiva. Iar cei care se strang la asemenea evenimente colective, pur si simplu rezoneaza cu aceste energii, sunt atrasi de aeste energii, pentru ca ei insusi vibreaza la acest nivel de constiinta. Strigatele constiintei artistilor si a colectivului s-au adunat pe scena sacrificiului suprem. S-au adunat cu totii acolo ca sa plece dincolo.
                   Si pentru ca este o exprimare a constiintei colective, cred ca ne priveste pe toti, pentru ca noi toti participam la crearea acestei constiinte colective. Participam prin tacere sau prin actiune, nu-i asa ? In aceasta stare constientiala colectiva se aduna toata incarcatura noastra individuala emotionala precum o amprenta vibrationala. La un anumit nivel, majoritatea nu ne dam seama sau nu constientizam ca noi cream aceasta constiinta colectiva, ca de fapt este creatia noastra. Ca noi suntem cei care cream realitatea inconjuratoare. Majoritatea traim in continuare ca si cand nimic grav nu s-ar fi intamplat. Sau daca s-a intamplat, nu s-a schimbat nimic la nivel de constiinta.
                   Poate acum, dupa un an de zile, cand privim in urma, realizam ca noi suntem responsabili pentru tot, pentru ca totul se rasfrange in Starea de Colectivitate. Vrem nu vrem, facem parte din Intreg. Acei artisti nu au facut altceva decat sa exprime ceea ce s-a adunat in colectivitate. Este o acumulare in timp. Frica si iubirea se pot exprima prin cantec, melodie, arta sau poezie. Si ne adunam sa vibram cu frica sau iubirea, functie de ce am acumulat in interior. Trebuie sa devenim constienti de responsabilitatea proprie, pentru ceea ce emitem in acest camp colectiv care ne hraneste pe toti. Acea drama a aratat de fapt aspecte ale Fiintei Colective din care facem toti parte, activi sau pasivi, prin judecata sau non-judecata, prin actiune sau non-actiune.
                   Trebuie sa recunoastem, daca ne permitem acea stare de constienta, ca avem inca aspecte mai adanci, mai intunecate ale constiintei la care nu avem curaj sa ne uitam sau nu vrem sa le infruntam. Sunt emotii, convingeri care nu ne lasa sa iesim din starea de confort. Nu ne dorim sa iesim din zona de confort. Din aceasta cauza, este mult mai confortabil sa nu luam parte la procesul de trezire. Este o lipsa de constientizare a acestor aspecte negative, a crizelor, a lipsurilor, a dramelor, a abuzurilor, a acceptarii tacite a starii de fapt a lucrurilor, care practic le adanceste si mai mult. Prin lipsa de constienta contribuim la dramele societatii si devenim responsabili in acelasi timp. Traind in lipsa constientei nu ne vom simti responsabili pentru dramele societatii si nici nu vom intreprinde ceva, pentru ca s-a produs acea ruptura, acea separare fata de Sinele Divin.

             Daca vrem sa incepem procesul de trezire interioara si sa participam la Marea Schimbare a Constiintei, atunci trebuie sa incepem sa constientizam ca noi suntem cei care cream si alimentam permanent acest Camp Colectiv in care ne traim experientele, cu gandurile, emotiile si actiunile noastre. Refuzand constientizarea acestor aspecte vom ramane ancorati in vechile vibratii iar dramele raman in zadar. Si atunci vina devine una a tuturor, o responsabilitate colectiva.
               Devenind constienti de toate aceste aspecte, este alegerea noastra de a evolua sau nu. Toate experientele pe care le-am trait parca ne pregatesc pentru marile schimbari si transformari interioare, pentru marile revelatii. Tot ce-a insemnat ura, furie, revolta, frustrare, soc, groaza, iubire, compasiune, toate aceste experiente umane au avut menirea sa ne ajute sa ne aducem aminte de potentialul nostru interior, sa ne aducem aminte cine suntem, de ce suntem in stare si de ceea ce putem deveni. Sa ne aducem aminte ca avem potential de creatori de realitate. Este adevarat, ca sa alegi transformarea, trebuie s-o experimentezi, s-o traiesti, sa fii in vibratia ei. Ori noi acum suntem in plin proces transformational. Se schimba valori, se schimba sisteme, perceptii, viziuni, etc.
                 Suntem in cautarea Adevarului. Daca vrem sa se intample Marea Schimbare, atunci trebuie inceputa schimbarea la nivel individual. Schimbarea incepe cu fiecare. Prin atitudine, comportament, responsabilitate, prin a fi tu insuti, cel ce esti cu adevarat. Prin starea de a fi Constient de fiinta ta. Lasa-l pe Eu Sunt sa iasa in fata. Daca noi ne schimbam, se va schimba si lumea din jur. In continuare este nevoie de iubire, compasiune, iertare, acceptare, solidaritate, unitate. Este nevoie de tot suportul nostru, in toate planurile. Cu siguranta cei apropiati, rudele, inca sufera in urma pierderilor. Dar noi ce facem ?
                   Este nevoie sa coboram in spatiul sacru al inimii si sa inaltam rugaciuni de iertare, de recunostinta si de mantuire pentru toate sufletele care au plecat de langa noi. Ar fi pacat sa uitam de sacrificiul lor. 


                   Am mai spus intr-un articol trecut ca suntem intr-o luna speciala. Este luna din acest an cand avem de doua ori Luna Noua. Si daca adaugam si Luna Plina de la mijlocul lunii, chiar ca e o luna speciala, cu trei lunatii. Sunt fenomene rare, ce nu se intimpla in fiecare an. Am avut Luna Noua la inceputul lunii octombrie, pe 1 octombrie si avem si azi, 30 octombrie, deci la sfarsit de luna. Am inceput si terminam luna pe acelasi trend energetic. Suntem deja in zodia Scorpionului. Daca avem Luna Noua inseamna ca Luna si Soarele sunt in conjunctie, adica si Luna este in Scorpion. Incepand cu ora 19:38, ora Roamaniei, Luna intra si ea in zodia Scorpionului. In acest context si ea vine sa ne vorbeasca tot despre transformare si schimbare. Totul parca este intr-o singura directie. Voua cum vi se pare ? Ca de fiecare data, Luna Noua planteaza niste seminte in noi, in constiinta noastra, necesare evolutiei noastre, necesare pentru viitorul nostru. Forta, putere, intentie, determinare. Aceste energii solare si lunare care isi dau intilnire astazi, vor sa ne faca sa intelegem ca suntem ajutati, ca suntem sprijiniti in efortul nostru de a ne transforma .
              Din alt punct de vedere, astazi calendarul mayas ne aduce in fata un simbol extrem de transformator, MULUC, Apa, cea care are multe semnificatii. In primul rand este simbol care da viata, care hraneste, uda si alimenteaza, dar in acelasi timp spala, curata, elimina si duce deparate de noi gunoaiele energetice care s-au atasat de noi. Apa scalda si hraneste totul in calea ei, face parte din noi si la randul nostru, facem parte din ea. Sa nu uitam ca suntem mai mult de trei sferturi apa si ca e dificil sa scapam de aceste influente. Apa este arhetipul comunicarii in cel mai larg si cuprinzator sens. Acest simbol, Apa, fiind insotit de Tonul 9, cel mai puternic ton pamantean, semnificand progresul constiintei, face ca in aceasta asociatie sa ne creasca nivelul de constiinta.
                  Spala cumva gunoaiele energetice din interiorul nostru ca sa poata straluci constiinta. Pentru ca despre asta este vorba. Totul se intimpla in constiinta noastra. Acolo se intimpla Marea Schimbare pe care o asteptam cu totii. Fa si tu curatenie prin interiorul tau si vezi ce iese la suprafata. Suntem la un nou inceput de nou ciclu mayas, a inceput deja noul an mayas cu o noua forta, cu o noua viziune, cu noi intentii, cu noi vibratii. Sesizati cumva ca se asteapta ceva, ca chiar suntem pe calea schimbarii, pe calea cea buna ? Daca simtiti asta, lasati energiile sa va insoteasca, sa va intareasca. Aveti incredere in ghidarea voastra interioara si urmati-va intuitia. Apa ne indeamna sa fim mereu atenti la forta ei pentru ca atunci cand se acumuleaza devine intr-adevar o forta. In drumul ei spre echilibru poate produce pagube serioase. Daca devenim constienti de aceasta forta care zace in noi, o putem folosi in scopuri dintre cele mai frumoase.
                 Asadar sa nu uitam ce fac altii pentru noi, sa pretuim cum se cuvine curajul altora de a se sacrifica pentru binele nostru. Sa tinem Lumina aprinsa pentru ei !!



                
                          Descopera si tu calea spre armonie  !!
                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu