sâmbătă, 1 octombrie 2016

Luna Noua in Balanta



                   Ce inceput de luna octombrie. Azi, pe 1 octombrie, incepand cu ora 03,12 avem Luna Noua in zodia Balantei. Adica Soarele si Luna sunt in conjunctie in acelasi semn zodiacal, Balanta. Soarele este deja in Balanta de-o saptamana de zile, din 23 septembrie iar azi intra si Luna in aceeasi zodie a Balantei, realizandu-se astfel conjunctia celor doua luminatoare, cum le numeau anticii. In astfel de momente, noptile sunt cele mai intunecate, adica Luna nu se vede deloc pe cer. Spunem ca avem Luna Noua atunci cand Luna este situata intre Soare si Pamant, iar fata Lunii care este indreptata inspre noi, adica cea inspre care privim, este intunecata, este in intuneric si pentru cateva ore chiar nu se vede. In astfel de zile de conjunctie, cand Soarele si Luna sunt in echilibru, adica forta masculinului si cea a femininului sau lumina si intunericul sunt in echilibru, avem sanse foarte bune de a incepe ceva nou, proiecte, intentii, actiuni, luari de decizii importante care ne privesc in mod personal.

               Important este sa fim centrati pe noi insine cand luam astfel de hotarari, decizii, intentii. Promisiunile, intelegerile, angajamentele, pot capata energie sporita in aceste zile. Altfel spus, starea de constienta sa fie una cat mai superioara pentru ca aceste intentii sa capete manifestare in viata noastra. Daca suntem putin atenti la semnele zodiacale, am putea sa observam ca Balanta este singurul semn neinsufletit, adica nu este reprezentat de animale sau oameni cum sunt celelalte semne din zodii.  Balanta semnifica echilibrul in general, dar noi suntem cei care inclinam balanta intr-un fel sau altul, prin gandurile si intentiile noastre. Semnifica dintr-un punct de vedere zenitul anului, adica punctul culminant al anotimpurilor, cand culegem roadele muncii depuse. Am muncit o vara intreaga iar acum este timpul sa culegem roadele.

              Balanta este prietenoasa, cauta mereu pacea, bucuria si mai ales dreptatea. La nivel esoteric, Balanta este cantarul cosmic ce face dreptate. De altfel, in lumea noastra fizica, justitia are ca simbol balanta. Zeita Themis (personificarea ordinii naturale si a legii divine) cea care tine balanta in mana stanga si sabia in mana dreapta, legata cu o esarfa la ochi, face si ea trimitere la constiinta noastra, starea din care luam cele mai bune decizii, starea de echilibru in care nu suntem influentati de nimeni si nimic. Pe scurt, cam despre asta vorbim in aceasta perioada, despre echilibrare, despre armonizarea relatiilor, despre iubire, recunostinta si multumire fata de ceea ce am realizat, fata de tot ce este in jurul nostru. Este valabil si pentru relatiile conflictuale sau mai tensionate. Acum este un moment bun pentru reconciliere, pentru reechilibrarea si rearmonizarea relatiilor, cu conditia sa alegem si sa vrem acest lucru. Intentia curata este cea care va echilibra balanta. Luna Noua practic ne pune in fata unor noi inceputuri, de orice natura ar fi ele. Noi nu trebuie decat sa ne hotaram ce alegem. Poate fi vorba si despre o relatie la care renunti pentru ca nu-ti mai este de folos, pentru ca-ti strica echilibrul natural. Totul curge inspre reechilibrare. Nu trebuie sa ne para rau, nu trebuie sa avem resentimente, ci doar sa privim cu incredere spre aceasta stare naturala de echilibru. Suntem construiti pentru a fi echilibrati, doar ca uitam acest aspect.
                      Calendarul mayas ne aduce pentru ziua de azi simbolul AHAU, simbolul Soarelui, al Dumnezeului Mama-Tata. Este simbolul desavarsirii ce intruchipeaza ciclurile finale ale evolutiei. De aici incolo putem si avem deja potential spre a pasi spre alte culmi. Avem toate acele calitati divine pentru a radia iubire si lumina in jurul nostru, pentru a echilibra si armoniza totul. Intentia zilei este de Ton 6, cea care asigura curgerea energiei. Tonul 6 ne asigura ca intentiile noastre au capatat energia necesara pentru a se manifesta si ca odata hotarati nu ne mai intoarcem. Daca in constiinta noastra s-a produs schimbarea, atunci energia va curge in directia schimbarii, cu sustinerea divina de mai sus, bineinteles. In concluzie, ca sa intelegem bine cu totii, tot ceea ce ne propunem in aceasta perioada, intentiile cele mai clare si curate, sunt sustinute de energia Lunii Noi, de energia Ahau, de intregul Univers. Sunt portaluri energetice care vin sa ne sustina. Bineinteles ca depinde de noi daca constientizam ceea ce traim sau simtim. Bineinteles ca noi suntem cei ce alegem ce si cum sa actionam. Bineinteles ca noi suntem cei care ne alegem calea de urmat.
                              Vibratia 1 a zilei de azi ne spune ca putem trece la actiune, ca ceea ce ne propunem are sanse sa se implineasca. Totul ne sustine in aceasta zi. Vrem sau nu vrem ?

                         Ziua de azi ne mai aduce in plus si o mare sarbatoare pentru toti crestinii. Biserica praznuieste azi Acoperamantul Maicii Domnului, cea care se roaga neincetat pentru noi toti si ne ocroteste luandu-ne sub acoperamantul ei sfant. Sarbatoare randuita in amintirea aratarii Maicii Domnului in fata credinciosilor in biserica din Vlaherne, imagine care apare si in viziunea Sfantului Andrei si a ucenicului sau Epifanie in timpul unei privegheri de-o noapte in aceasta bisericuta din Vlaherne, din vechiul Constantinopol. Un inceput de luna octombrie cu energii benefice. Da-ti voie divinitatii launtrice sa se exprime. Indrazniti, simtiti, traiti, lasati-va infuzati de aceste energii divine si veti vedea ca ceva se va schimba in viata voastra. E o singura cale de a afla.
                                Pana si vremea de afara se incadreaza in aceste energii frumoase. Este soare, este cald, este frumos. Ahau, Soarele, ne infuzeaza cu energia lui masculina, puternica si naste in noi dorinta de actiune. Luna Noua vine si ea cu energia ei feminina, cu iubire si mai domoleste putin aceasta energie masculina incat se creeaza echilibrul ce care am tot vorbit. Bucurati-va de tot ceea ce traiti si experimentati. Bucurati-va de Soare, de Lumina, de culorile toamnei !



             Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu