luni, 8 mai 2017

Ce inseamna schimbarea ?



                      Cu siguranta ai auzit ca trebuie sa ne schimbam, ca e bine sa ne schimbam. Sau ca schimbarea e benefica pentru evolutia ta spirituala. Sau ca schimbarea vine in primul rand de la tine. Adica tu sa fii primul care se schimba si apoi cei din jurul tau se vor schimba, cand vor vedea ca tu te-ai schimbat. Esti constiinta care face valuri si-i patrunde sau ii atinge si pe cei din jurul tau. Dar ce inseamna pentru tine sa te schimbi ? Ce ar trebui sa facem ca sa ne schimbam sau cum sa apara schimbarea ? In ce consta de fapt schimbarea ? A te schimba inseamna sa-ti indrepti greselile, sa-ti corectezi defectele.
                   Sa-ti schimbi paradigmele si convingerile despre care ai realizat ca pana acum ti-au condus viata intr-un mod nu tocmai placut sau despre care simti ca nu te-au implinit sau despre care simti ca ti-au oprit, stagnat evolutia.  Sa nu mai repeti greselile pe care le-ai tot facut fara sa inveti nimic din ele. Sa te schimbi presupune constientizarea momentului prezent, sa stii ceea ce faci in fiecare clipa, sa devii responsabil pentru fiecare gand, intentie, actiune. Cica este si un proverb care spune ca un intelept stie cand greseste. Adica are constienta de sine. Cam asta vrea sa spuna si asa si este, sa fim constienti de noi insine. Trebuie sa ne corectam propriile greseli. Cand ai reusit sa te observi pe tine insuti ca ai facut ceva gresit inseamna ca ai devenit constient de tine insuti. Si nu doar cand gresesti, ci tot timpul.


               Constienta de sine permanenta este si ea o stare de sine care se capata in timp, prin antrenarea aptitudinii de a te observa pe tine insuti fara insa a emite judecati. Cand apare judecata apare si critica. Iar am gresit, iar am facut ceva ce nu trebuia desi stiam, nu sunt in stare sa ma indrept, etc. Doar sa ne observam greseala si sa devenim constienti de ea fara sa ne culpabilizam. In momentul in care doar observ, adica intru in starea de constienta de sine, nu mai judec situatia respectiva si pot sa realizez de ce am ajuns sa gresesc sau de ce am gandit in felul respectiv sau de ce am reactionat asa. Tot in aceasta stare pot sa-mi rescriu scenariul situatiei care m-a facut sa gresesc. Adica daca as fi procedat altfel, s-ar mai fi intamplat greseala ? Constientizand ca daca as fi procedat in alt mod sau daca as fi reactionat altfel la situatia respectiva lucrurile ar fi decurs normal, atunci voi incepe sa-mi cultiv ganduri si intentii mai pozitive, mai constructive, imi voi incarca gandurile cu rezonanta iubirii si data viitoare voi reactiona cu aceasta noua vibratie.

              Folosind o alta analogie, am putea spune ca pregatim un nou sol fertil pentru noile seminte. Noile seminte fiind tocmai aceste ganduri, intentii de o vibratie superioara. Adica ganduri de iubire, de intelegere, de intelepciune, de compasiune si asa mai departe, fata de o situatie, fata de un conflict, fata de o persoana, fata de orice problema care ne supara sau deranjeaza la un moment dat. Iar solul este constiinta noastra pe care o pregatim continuu pentru a primi si accepta noile vibratii. Si astfel realizam ascensiunea pe un nivel superior de constiinta. Constientizarea acestei ascensiuni inseamna schimbare. Constientizez ca m-am schimbat si ca prin schimbarea mea pot genera alte schimbari in jurul meu. La nivel profund suntem energie vibrationala. Cand ceva se schimba, totul se schimba. Daca eu ma schimb, totul in jurul meu se schimba. Cand arunci o pietricica in mijlocul unui lac linistit se produce o unda care se propaga sferic. Eu sunt pietricica, constiinta din mijloc, care produce unda schimbarii. Fiecare dintre noi putem deveni o pietricica generatoare de schimbare. Deci ce inseamna sa te schimbi ?


                     Sa constientizezi ca poti deveni acea pietricica aruncata in mijlocul lacului. Sa constientizezi ca ai capatat puterea interioara si curajul de a te arunca in mijlocul lacului. Atunci vei sti ca ai puterea de a genera schimbare in jurul tau. Schimbarea este pana la urma capacitatea ta de a te transforma intr-o pietricica. Schimbarea presupune deci un proces transformational interior in toate planurile. Sa te schimbi inseamna sa ajungi la acea stare de echilibru in care iti poti constientiza potentialul latent care zace in fiecare dintre noi, sa ajungi la intelepciunea ca ai puterea unei pietricele ce urmeaza a fi aruncata intr-un lac si ca ai puterea de a produce valuri. Inseamna sa constientizezi ca prin puterea adevarului ce sta in intentiile tale, in gandurile tale, in cuvintele tale, poti schimba constiinte.
                   Cand detii puterea adevarului esti deja schimbat. Iar adevarul schimba totul in jur, pentru ca vibratia adevarului este prea inalta incat sa poata fi ajunsa de energii ale caror vibratii sunt joase. Minciuna nu are cum sa rezoneze cu adevarul. Am spus mai devreme ca suntem energie vibrationala. Fiecare dintre noi rezonam cu alte energii de aceeasi frecventa. O fiinta spirituala aflata pe calea dezvoltarii va tinde intotdeauna sa rezoneze cu energii de frecventa tot mai inalte si va cauta sa ridice vibratia altora. Ce inseamna schimbarea ? Rezonanta cu Adevarul. Fii in vibratia Adevarului si te vei schimba. Cat dureaza pana te schimbi ? Cred ca nimeni nu-ti poate da un raspuns clar. Depinde de fiecare dintre noi cat de mult imbratisam aceasta vibratie a Adevarului, cat de mult ne dorim sa traim in Adevar, cat de mult ne dorim sa fim Adevar intr-o lume care incearca neincetat sa ne modeleze. Toti vor sa schimbe lumea. Dar cati sunt cei care se gandesc sa se schimbe pe ei insisi ? Tu cum vezi lucrurile ? Te gandesti sa te schimbi ? Te gandesti sa fii Adevar ?







                          Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu