joi, 25 mai 2017

Inaltarea Domnului la Luna Noua 2017





                             In fiecare an, la 40 de zile de la sarbatoarea Pastelui, sarbatorim Inaltarea Domnului. O sarbatoare care pica intotdeauna intr-o zi de joi. In acest an de vibratie 1 sarbatoarea coincide cu un aspect astrologic intens si anume cu Luna Noua. O aliniere perfecta a Lunii intre Soare si Pamant. O aliniere a energiei masculinului cu energia femininului. Uniunea acestor energii complementare amplifica rezultatul. Intr-o asemenea stare de echilibru se intampla si are loc Inaltarea. Doar din starea de echilibru constiinta poate urca la nivele mai inalte. Pentru ca Inaltarea se refera la cresterea noastra spirituala, la dezvoltarea noastra la nivel constiential. Ca doar nu-si inchipuie nimeni ca ne vom inalta la Ceruri cu totii sau ca vom creste in inaltime. Am mai discutat si stim deja de acum ca avem, ca traim intr-un Univers launtric, ca Imparatia Cerurilor este in noi, ca nu are rost sa cautam in exterior cand totul se afla in interiorul nostru. Prin accesarea unor nivele superioare de constiinta are loc de fapt Inaltarea noastra la care ne indeamna si Domnul.
                          Prin urmare, astazi avem o zi cu incarcatura energetica deosebita. Sa le luam pe rand. Dupa sarbatoarea Invierii, mereu la 40 de zile si mereu intr-o zi de joi, crestinii sarbatoresc Inaltarea Domnului. Pana la inceputul sec. al IV-lea, acest eveniment era praznuit la sarbatoarea de Rusalii. Dupa Inviere, Domnul Iisus, conform scrierilor bisericesti, se arata discipolilor din nou, timp de 40 de zile, pentru intarirea credintei lor si pentru a-i incredinta de puterile sale divine. Pe muntele Maslinilor sta alaturi de ucenicii sai, mananca impreuna cu acestia asa cum o facea odinioara si le transmite ultimile invataturi, spunandu-le ca va trimite Duhul Sfant asupra lor pentru a-i intari, dupa care se inalta la Ceruri. Dupa 10 zile, de Rusalii, Duhul Sfant se pogoara asupra discipolilor si-i intareste in credinta lor spre a pleca in lume sa propavaduiasca Cuvantul Domnului, acesta fiind considerat de catre Biblie momentul anuntarii celei de-a doua veniri a lui Iisus, intocmai ca si Inaltarea.


                       La Ierusalim, pe Muntele Maslinilor, pe locul unde potrivit traditiei Mantuitorul s-a inaltat la Cer, exista o mica capela unde se pastreaza o piatra pe care inca se mai vede imprimata urma piciorului lui Iisus Hristos, loc sfant de inchinare si rugaciune. Popular, aceasta sarbatoare mai este denumita si Ispas, dupa numele martorului nevazut, un cioban, care a stat ascuns dupa o piatra si a asistat la Inaltarea Domnlui, iar mai apoi povestind si altora minunea. Traditional, in aceasta zi, se poarta la brau frunze de nuc, asa dupa cum se crede ca a purtat si Domnul la momentul Inaltarii. In aceasta zi sfanta, crestinii se saluta cu Hristos s-a Inaltat si li se raspunde cu Adevarat s-a Inaltat. Este a doua data in an cand se vopsesc oua rosii, se pregatesc bucate ca in ziua de Paste si se impart inspre pomenirea celor plecati.

                    In tara noastra, Inaltarea Domnului sau Ispasul, asa cum mai este ea denumita popular, este prilej de pomenire a mortilor, iar in Biserica Ortodoxa este prilej de sarbatorire a Eroilor neamului, in toate lacasurile de cult fiind pomeniti ostasii si toti luptatorii care s-au jertfit pe campurile de lupta pentru libertate si credinta. Deci asa cum incercam sa spun si mai devreme, dincolo de fenomenul in sine, Inaltarea Domnului trebuie privita in sensul inaltarii constiintei noastre spre un nou mod de viata, mai bun, mai plin de credinta, mai plin de iubire. De altfel asta vrea sa ne spuna si Hristos prin inaltarea lui la constiinta Tatalui, spre armonia deplina, armonie care este pregatita si pentru noi si spre care trebuie sa nadajduim.
                      Deci Inaltarea semnifica de altfel speranta noastra intr-un mod de viata mult mai echilibrat si totodata calea spre armonie. Asa dupa cum Hristos a invins moartea si a urcat la Dumnezeu Tatal pentru viata vesnica, asa si noi trebuie sa constientizam ca doar prin depasirea si renuntarea la tot ceea ce nu ne mai este folositor sau ne trage in jos, asta insemnand moartea tuturor credintelor limitative, vom invinge si noi moartea, vom incepe sa urcam spre nivele superioare ale constiintei, vom incepe sa urcam pe calea spre armonie. Cred ca de fiecare data cand apare speranta in interiorul nostru are loc si o curatare, o debarasare de parti urate, negative, care nu ne mai sunt de folos, care pana la urma duce la o inaltare graduala a sufletului. Este ca si Luminita de la capatul tunelului. Cand o percepi, esti atras irezistibil catre ea. Sa percepem asadar Inaltarea ca pe o ascensiune a intregii noastre fiinte in Drumul ei catre adevarata Sursa. Inaltarea sufletului nu se realizeaza doar in aceasta zi pentru ca asa sta scris in cartile bisericesti. Inaltarea este o munca sufleteasca zi de zi. Este o traire si o aspiratie continua.
                            Deci, aceasta sarbatoare crestina vine in acest an de inceput de ciclu evolutiv odata cu faza de Luna Noua. Despre faza de Luna Noua gasiti destule aspecte in articolele trecute. Amintim doar cateva dintre ele. La acest moment inseamna ca Soarele si Luna sunt in conjunctie sau ca amandoua impart acelasi semn zodiacal. Iar cum Soarele este deja din 22 mai in zodia Gemenilor, inseamna ca astazi avem Luna Noua in Gemeni. Casatoria cosmica dintre cele doua luminarii asa cum sunt ele denumite in astrologia veche, uneste masculinul cu femininul, uneste Lumina cu Intunericul si creaza echilibrul. Energiile Yin si Yang sunt in echilibru. Luna Noua simbolizeaza si este asociata cu noile inceputuri. Iar in acest caz vorbim despre intentia de a creste spiritual, de a ne inalta constiinta. Energia asociata acestui moment cosmic ne ajuta sa ne crestem vibratia, daca asta intentionam bineinteles. Daca nu, nu-i nici o problema, ramanem la nivelul la care suntem. Mai asteptam. Dar de ce sa nu constientizam momentul atat de perfect, cand totul se aliniaza asa de maret ? Avem sansa sa descoperim ce putem deveni. Intentia, gandul, cuvantul si fapta ar trebuie sa se alinieze si ele pentru a crea armonia interioara atat de necesara ascensiunii constiintei.
                             Vorbim de ganduri si cuvinte pentru ca asta este energia, vibratia pe care o aduce zodia Gemeni. Semnul Gemenilor este asociat cu comunicarea. Dar la acest moment cred ca comunicarea se refera mai ales la nivel interior, la ceea ce gandim noi despre noi insine, cum comunicam cu noi si ce relatie stabilim intre mine si Eu Sunt. Daca ascult de Sinele interior care vrea sa se inalte sau ascult de Eu care este ancorat in fizic.
                     Daca mai aducem in discutie si aspectele subtile din calendarul mayas vom vedea ca totul se rezuma la starea de echilibru a energiilor, starea din care putem crea, starea din care ne putem inalta. Calendarul mayas ne aduce pentru ziua de azi simbolul CIB, Bufnita, cea plina de intelepciune, insotita bineinteles de tonul 8, ton ce da echilibrul maxim care se poate.  Trebuie sa fim usori, sa ne eliberam, pentru a tinde spre un mod de viata mai bun, spre a ascensiona in constiinta, aspecte pe care ni le releva si Domnul prin Inaltarea Sa. Pai, ar fi cazul sa facem si noi asta, caci despre asta este vorba, despre schimbarea de mentalitate, de atitudine, de a imbratisa noul val de constiinta. Vrem sa ne inaltam ? Nimeni n-o poate face in locul nostru.


             Spun si eu tuturor  Hristos s-a Inaltat  !! 




                     Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu