miercuri, 21 iunie 2017

Solstitiul de vara 2017



                       Se incheie un ciclu si incepe altul. Se termina un anotimp si incepe altul. Si asa am ajuns in ziua solstitiului de vara, azi 21 iunie 2017. Intr-un an de zile avem doua solstitii, cel de vara si cel de iarna. Sunt momentele in care Soarele se afla la cea mai mare sau la cea mai mica inaltime fata de ecuator. Deci aceasta data, 21 iunie, marcheaza solstitiul de vara si practic este inceputul verii astronomice in emisfera nordica iar pe de alta parte in emisfera sudica incepe iarna astronomica. Din iarna si pana acum durata zilei a tot crescut ajungand ca astazi sa aiba cea mai lunga durata comparativ cu noaptea care acum are cea mai scurta durata. Dupa aceasta data, de la solstitiul de vara, ziua incepe sa scada ca si durata iar noaptea incepe sa creasca, lucru ce continua pana la solstitiul de iarna cand se inverseaza din nou procesul. Se incheie un anotimp, incepe altul, finalizam un ciclu, incepem altul asa cum spuneam la inceput. Functionam dupa niste cicluri universale care isi pun amprenta energetica asupra noastra chiar daca constientizam sau nu acest aspect.                        

                    Daca anul trecut energia solstitiului de vara venea si se impletea cu energia fazei de Luna Plina, momente astronomice mai rare, in acest an solstitiul de vara precede faza de Luna Noua de peste cateva zile. Si cel mai probabil de fiecare data vom avea un cumul de energii la astfel de momente astronomice pe care e benefic sa le constientizam cat mai profund. De ce ? Pentru ca doar o singura zi din an are cea mai lunga durata. Pentru ca doar o singura zi din an Soarele ne infuzeaza cu mai multa lumina, cu mai multa energie. N-ar fi pacat sa nu stim astfel de lucruri ? N-ar fi pacat sa nu constientizam astfel de aspecte si sa ne lasam constient in curgerea acestor fluxuri energetice ?
                        In astfel de momente este recomandat sa petrecem cat mai mult timp in natura, in aer liber, sa integram energiile subtile care in aceste zile sunt mult amplificate. Cei care si-au dezvoltat aceasta sensivitate stiu cu siguranta despre ce este vorba. Aceste energii subtile chiar se simt. Aspectul Yang al acestei zile ajunge la maxim urmand sa faca tranzitia inspre aspectul complementar Yin. Aceste energii complementare Yang si Yin, se intalnesc astazi pentru a se transforma din una in alta. Este principiul Yin-Yang despre care traditiile orientale vorbesc de multa vreme si pe care incepem sa le asimilam si noi intr-un tarziu. Multe popoare antice tineau ritualuri in aceasta zi pentru sarbatorirea Soarelui care in aceasta zi statea cel mai mult pe cer. Venirea verii insemna eliberarea trecutului si imbratisarea noului anotimp cu inima curata. In traditia noastra populara, solstitiul de vara este in stransa legatura si cu sarbatoarea Sanzienelor, cand oamenii aprind focuri pe locurile cele mai inalte si se rotesc in jurul lor. Se spune ca cine sare peste foc in aceasta noapte va fi ferit de boala si de duhurile rele. Cu mult timp in urma sarbatoarea Sanzienelor sau Dragaica cum mai este ea cunoscuta in popor coincidea cu celebrarea solstitiului de vara. Dar cum ea era considerata o sarbatoare pagana Biserica a mutat aceasta sarbatoare in data de 24 iunie. Sa revenim la perioada solstitiului de vara.

                      Astfel de perioade, momente, trebuie onorate cum se cuvine, integrate profund prin prisma energiilor benefice care se manifesta. Intr-o astfel de perioada este benefic pentru noi sa constientizam latura pozitiva din viata noastra, bucuria, fericirea, iubirea care salasluiesc in fiinta noastra. In aceasta perioada se deschid portaluri de energie si este benefic sa ne concentram pe lucruri, proiecte, intentii si actiuni de dezvoltare, pentru ca ele vor capata un potential sporit de implinire. Cineva a pus o intrebare. Cum se deschid cerurile si cine le vede ca se deschid ? Ei bine, cei care sunt pregatiti si stiu cum sa priveasca vor vedea cum se deschid. Si cred ca deja intuiti ca este vorba despre nivelul de constiinta la care ne situam fiecare dintre noi. Cand esti ancorat puternic in planul fizic cel mai probabil nu vei putea vedea cum se deschid cerurile. Deci in aceasta perioada lucruri initiate mai devreme se pot implini, se pot apropia de finalizare. Propuneti-va idei mari si vedeti, simtiti cum cresc.
              Sunt energii care pot aduce schimbari pozitive in viata noastra. Soarele isi incheie tranzitul prin zodia Gemenilor si se pregateste sa intre in zodia Racului, incepand de maine 22 iunie. Si incheiem zodia Gemenilor cu solstitiul de vara, care ne pregateste intrarea in zodia Racului. Intreg Universul conlucreaza cu noi, pentru noi, doar, doar ne vom trezi. Este ziua cea mai lunga din an, asa ca suntem infuzati cu multa lumina, energie si informatie.

                 Hai sa vedem ce ne aduce si calendarul mayas pentru aceasta zi puternic solara. Mayasii ne supun atentiei pentru aceasta zi simbolul Akbal, Noapte Albastra, insotit de cel mai puternic ton pamantean, Tonul 9. Este o zi speciala care trebuie privita si integrata in energiile trecenei din care face parte, Trecena Vulturului, trecena care a inceput acum opt zile si mai continua inca patru zile, timp in care energiile inalte ale Vulturului ne conduc spre stari superioare ale constiintei. Vulturul este cel ce zboara la inaltimi subtile. Noi cum am putem ajunge la inaltimi subtile ? Doar atunci cand ne dam voie sa fim purtati pe aripile constiintei, cea care ne rupe de planul fizic si ne poarta in alte dimensiuni. Ca sa ajungem la inaltimi subtile ale constiintei e necesar sa lasam jos bagajul grosier, sa ne debarasam de acest bagaj. Ce se afla in bagajul grosier ? Toate convingerile limitative, toate paradigmele invechite, tot ceea ce nu-ti mai foloseste, tot ceea ce te retine sa evoluezi. Atasamentul fata de trecut sau fata de confortul tau personal fac si ele parte din acest bagaj grosier. Si mai adaugati si voi cateva la aceasta lista pentru ca am impresia ca tot mai multi realizam cate tare avem in spate. In mare este vorba despre iesirea din starea de iluzie. Putem corupe un Vultur care vibreaza la inaltimi subtile ? Putem corupe o constiinta inalta ? Vibratia bagajului grosier nu ne permite sa ne ridicam la inaltimea lor subtila. Cred ca intelegeti ce vreau sa spun.
                     Ei bine, astazi in zi de solstitiu de vara, Akbal este cel care aduce totul la Lumina. Este un semn de zi, cu toate ca a capatat si denumirea de Noapte Albastra. Astazi este cea mai lunga zi din an si parca special s-a suprapus Akbal peste aceasta zi, tocmai sa avem timp mai mult sa vedem secretele intunericului pe care el incearca sa le aduca la lumina. Akbal inseamna si Casa sufletului, locul unde Tatal Divin si Mama Divina zamislesc copilul ce pleaca in aventura spirituala pe Pamant, calatoria prin viata. Astfel Akbal aduce soarele diminetii sa lumineze drumul vietii. In zi de solstitiu de vara Akbal aduce mult soare, multa lumina. Tonul 9 ce insoteste acest simbol, este un ton de putere, cel mai puternic ton pamantean, ton care da putere startului, plecarii, imbobocirii. Ton care da progresul, ascensiunea constiintei. Prin aceasta forta a puterii, ne sileste sa luam decizii, sa manifestam claritate si fermitate in actiunile noastre. Daca unim aceste doua aspecte, inseamna ca atunci cand aducem adevarul la lumina, totul devine mai usor, deciziile vin de la sine. Nimic nu mai este dificil cand traiesti in adevar. Asa ca aceasta zi de solstitiu ne aduce cea mai lunga zi din an, ne aduce multa lumina. Ne lumineaza pe interior. Mai ramane ca si noi sa intentionam, sa alegem sa aducem adevarul la lumina.

                  Nu intimplator azi beneficiem de o infuzie de Lumina mai speciala, ca doar experimentam cea mai lunga zi din an. Nu intimplator, azi, Soarele ne trimite caldura, energie si lumina din abundenta. Este ziua cand straluceste cu cea mai mare putere, este ziua cand se ridica la unghiul cel mai mare deasupra arizontului. In aceasta perioada, locuitorii de la altitudinile ridicate au parte de ceea ce se cheama noptile albe. De maine Soarele intra sub semnul Racului. Peste alte cateva zile, pe 24 iunie, avem Luna Noua in semnul Racului. Deci alte energii combinate ce rezulta din aceasta conjunctie, despre care sper sa am timp sa vorbim. Important este ca beneficiem, constienti sau nu, de energii si fluxuri energetice de mare vibratie peste care este pacat sa trecem cu vederea. Sunt momente de salturi constientiale. Le pierdem, inseamna ca mai avem de asteptat. Le constientizam, inseamna ca ne transformam interior. Sa ne bucuram de energia benefica neconditionata ce-o primim de la Tatal Soare, astazi la zi de solstitiu de vara. Incepe vara, deci sa ne bucuram de Soare.
                       Petreceti cat mai mult timp in natura, in aer liber, pentru a va bucura de aceasta energie speciala in aceasta zi. Vibratia zilei este 3, deci trinitatea este cu noi, in noi. Vibratia datei la care ne aflam este 9, incheiem un ciclu si incepem altul, se termina un anotimp si incepe altul. Suntem si chiar functionam in si dupa niste cicluri universale. Observati si simtiti cum se schimba fluxurile energetice. Avem parte de energii minunate in aceasta perioada, sunt energii cosmice fabuloase care in acest an de nou inceput de ciclu evolutiv, de vibratie 1, in acest context de mai sus, capata o frecventa din ce in ce mai inalta. Dati-va voie sa le absorbiti, chiar daca la nivel constient nu le constientizati. Lansati intentia in Univers si ele vor lucra in planurile voastre subtile. Bucurati-va pur si simplu ca traiti in prezenta lor. Nici nu trebuie sa ne facem griji daca le simtim sau nu. Ele sunt acolo in permanenta si pentru inceput e suficient sa stim acest lucru.


                   Intamplator sau nu, ziua de 21 iunie este declarata de catre ONU ziua internationala pentru Yoga, masura adoptata la propunerea premierului indian care a spus ca yoga permite oamenilor sa descopere "sensul de unitate cu sinele, lumea si natura". Aceasta practica antica cu beneficii holistice cunoaste foarte bine energia puternic Yang a acestei zile de solstitiu si nu intamplator au ales aceasta zi drept celebrare a unei invataturi stravechi. Peste tot in lume, in ziua de solstitiu, yoghinii practica Salutul Soarelui. conectandu-se astfel la energiile Soarelui . Totodata este si o modalitate de multumire, recunostinta si cinstire fata de fluxurile energetice universale in care ne scaldam zi de zi. Meditatiile care se realizeaza in aceasta zi si in special la rasaritul soarelui sunt mult mai benefice pentru ca au un aport sporit de energie din partea Soarelui. Usor, usor, incepem si noi sa descifram semnificatiile invataturilor antice. Pe si prin directii diferite cu totii ne indreptam spre acelasi punct, spre adevarata Sursa. 
                    Deci, pentru ca a inceput vara, va doresc tuturor sa va lasati infuzati de energia Tatalui Soare, care ne iubeste neconditionat si ne incalzeste pe toti indiferent de rasa, religie sau convingeri. O vara cat mai frumoasa pentru fiecare ! 



                             Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu