duminică, 24 decembrie 2017

Nasterea Domnului




                           Suntem in seara de Ajun. Ajunul Craciunului. Ajunul Nasterii Domnului. Este cea mai importanta sarbatoare pentru noi crestinii, pentru crestinatate, pentru intreaga suflare pana la urma. Semnificatiile acestui eveniment magic trebuiesc aduse mereu in constiinta oamenilor mai ales in aceste vremuri cand totul devine marketing de piata, cand totul se vinde si se cumpara.  Drumul pana in seara de Ajun incepe mult mai devreme, adica nu ne trezim pur si simplu ca suntem in seara de Ajun si ne spunem ca maine este Nasterea Domnului, asa ca o simpla zi, ca oricare alta. Vorbim despre o pregatire sufleteasca pentru a ne ridica vibratia pana la maretia acestui moment. Cati ne pregatim cu adevarat, cu umilinta si smerenie, pentru a primi cum se cuvine Nasterea Domnului ? Raspunsul exista in fiecare dintre noi. Nu trebuie sa ne fie nici jena, nici rusine, nici teama de raspunsul interior. Suntem exact acolo unde suntem. 

                     Este o constientizare care ne poate ajuta sa facem pasul inainte, sa nu mai ramanem indiferenti. Constientizarea este primul semn ca se trezeste constiinta. Auzeam pe cineva intreband : Domnul se naste in fiecare an ? Eu as raspunde ca se naste in fiecare clipa a existentei noastre. Pentru a simti profunzimea acestui adevar e nevoie intr-adevar de o pregatire sufleteasca. Cel care este preocupat de placerile, de petrecerile prilejuite de sarbatoarea Craciunului, mai are nevoie inca de timp pentru a ajunge la aceasta perceptie. Crestinul plin de credinta simte si de-abia asteapta acest moment inaltator. Repetarea acestor semnificatii este o sansa in sine pentru ca tot mai multi sa aiba acces la ele, sa inceapa sa le inteleaga, sa le lase sa le patrunda fiinta. Deci sa mai discutam inca odata despre semnificatiile acestui moment plin de incarcatura emotionala.
                           Asadar suntem in pragul celei mai mari sarbatori crestine. Sarbatoarea de Craciun, sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Iisus Christos. Daca reusim sa ne oprim din goana dupa cumparaturi vom avea ragazul de a ne gandi si la aspectele spirituale ale acestor zile pline de energie mistica. Pentru majoritatea dintre noi aceste zile sunt ocazii de mese festive, ocazii de etalare a acumularilor materiale, dand astfel in mod inconstient frau liber egoului. Si astfel "reusim" sa legam constiinta noastra de lucrurile materiale mai mult decat de cele spirituale. Reusim sa intrerupem legatura noastra intima cu Divinul, daca putem s-o numim reusita. Ne plangem apoi de separare, de izolare, ca nu mai stim ce si cine suntem. Asa ca pana cand nu vom depasi aceste atasamente materiale, probabil nu vom descoperi cu adevarat semnificatiile si energiile subtile a acestor zile. Si cu toate astea, cumva, aceste zile au menirea sa ne aduca mai aproape unii de altii. Impodobim bradul, facem cadouri, ascultam colinde, suntem in familie sau cu cei dragi. Este pentru multi reunirea familiei, imbratisari calde, ganduri frumoase. Mos Craciun este asteptat cu emotie de toata lumea iar colindele insotesc aceasta sarbatoare, anuntand Nasterea Domnului.

          Sunt momente incarcate de emotie, care ne fac sa fim mai buni, care ne fac sa iertam, sa dam dovada de iubire si multa compasiune. Si este placut si benefic sa ne lasam in vibratia acestor energii minunate, care ne curata corpul emotional si ne da sansa sa ne apropiem de semnificatiile subtile a acestor zile. De altfel este si o oportunitate pentru constiinta colectiva de a evolua. Daca am fi asa tot timpul anului nu credeti ca viata ar fi mai frumoasa ? Ma intreb, oare ce ne impiedica sa fim asa ? De ce numai in aceste zile aratam mai multa bunatate, mai multa compasiune, mai multa intelegere ? Este evident ca in aceste zile energia mistica devine mult mai puternica. La fel de evident este si faptul ca avand sansa catorva zile libere ne permitem, ne dam voie sa ne relaxam, sa ne oprim din goana zilnica ce ne tine mintea ocupata cu tot felul de griji materiale. Ne permitem sa ne lasam purtati de acest flux de energie christica, ce face ca sufletele noastre sa vibreze tot mai inalt, facand calea de acces spre constiinta mult mai usoara si mai rapida.
                  Si cumva, intr-un fel magic, totul se transforma intr- un fel de pregatire pentru acest moment de mare sarbatoare sufleteasca, de intilnire cu Sinele Interior. Ajungem sa descoperim Christul Interior, ajungem sa-l lasam sa ne inunde fiinta si atunci experimentam iubirea, bunatatea, compasiunea pe care le manifestam fata de altii. Daca aceasta pregatire am face-o zilnic, atunci Domnul se va naste in fiecare clipa in sufletele noastre. Despre aceasta pregatire vorbeam la inceput, nu doar din aceasta seara de Ajun.
              Deci, sa ne bucuram de aceasta zi speciala, de semnificatia ei spirituala si sa trezeasca in noi tot ce este mai frumos. Nasterea Domnului pe care o celebram de mii de ani, inseamna an de an renasterea sufletului nostru, inseamna constientizarea ca suntem fiinte divine si ca ne putem manifesta aceasta latura. Nu este un miracol, ci pur si simplu este Adevarul din noi, pe care daca avem curaj sa-l exprimam, atunci suntem fiinte depline, pline de Dumnezeu.


                  Pentru ziua de Craciun, in calendarul mayas avem simbolul Cainelui, OC, cel mai bun prieten al omului, loial, curajos, plin de incredere, devotat, care isi da viata pentru stapan. Este un simbol asezat la mijlocul calendarului sacru mayas precum un ecuator care imparte calendarul in doua emisfere, asociere in acest fel cu emisferele cerebrale umane, semnificand un echilibru perfect. Asadar OC, Cainele, este considerat Marele Pazitor al Legii Divine, al ordinii universale. Incepand de maine vom fi timp de 13 zile sub influenta acestui simbol, adica incepe Trecena Cainelui. El pazeste aceasta poarta dintre lumea vazuta si nevazuta, dintre ratiune si intuitie, dintre emisfera stanga si cea dreapta. Nu poti ajunge la intuitie daca nu renunti la judecata, la logica. Cand ajungem la granita dintre lumi el ne cantareste si ne lasa sau nu sa trecem dincolo. Tonul 1 care insoteste acest simbol in ziua Nasterii Domnului este un ton initiator. Unul da tonul in toate asa dupa cum si numaratoarea in toata lumea incepe cu unu. Nasterea este inceputul vietii. Aceasta sarbatoare anuala are darul de a ne reaminti despre esenta noastra divina.    
                     Cu siguranta suntem intr-o perioada cu energie magnifica, a carei vibratie ne patrunde pe toti. Hai sa ne dam voie sa ne patrunda cat mai profund, sa ne bucuram cu adevarat de aceste zile sfinte, sa simtim iubirea celor din jur, sa daruim cu inima. Sa traim aceste sarbatori cu inima plina de emotie ! Cu siguranta toata lumea il asteapta pe Mos Craciun. Dar mai intreb inca o data cati il asteptam pe Domnul sa se nasca in sufletele noastre. Pentru ca odata ce ai primit acest prunc dumnezeiesc in suflet te vei bucura de cele mai neasteptate daruri si intr-adevar vei trai o zi de Craciun deosebita.

                    Va doresc tuturor ca acest Craciun, sarbatoarea Nasterii Domnului, sa va aduca bucuria si emotia renasterii sufletului  !!



         Celor care sunt nascuti in aceasta sfanta zi si celor care poarta nume christice, le urez Multi Ani, in Lumina, Iubire si Credinta  !!
           
          



                     Descopera si tu calea spre armonie  !!
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu