miercuri, 20 decembrie 2017

SOLSTITIU DE IARNA 2017




                         Maine este o zi prea importanta ca s-o scapam din vedere, asa ca o evidentiem si noi macar pe scurt. Vorbim despre Solstitiul de iarna care ne aduce, ca in fiecare an, ziua cu durata cea mai scurta de pe tot parcursul anului. Deci, ziua de 21 decembrie este ziua cea mai scurta din an comparativ cu noaptea care este cea mai lunga ca si durata. Desi iarna meteorologica incepe la 1 decembrie, maine odata cu solstitiul de iarna incepe iarna astronomica. Este un ciclu anual, un eveniment astronomic, cu influente energetice subtile pe care unii le constientizeaza iar altii nici nu stiu ca exista. Tocmai de aceea merita sa le aducem mereu la suprafata in speranta ca tot mai multi vor avea acces la astfel de informatii.                      Este un eveniment in directa legatura cu miscarea aparenta a Soarelui pe bolta cereasca, iluzie creata de fapt de miscarea reala a Pamantului in jurul Soarelui. Dar pentru ca asta este perceptia noastra vizuala, a fiintelor ce traim pe acest Pamant, sa spunem deci ca noi vedem la acest moment de solstitiu de iarna ca Soarele este la cea mai mica inaltime fata de linia orizontului, fapt care se traduce prin faptul ca avem parte de ziua cea mai scurta din an. Este ziua in care Soarele are cea mai mica influenta asupra noastra. Energia Yang este minima si se pregateste sa creasca.


                      Aspect care se schimba din ziua urmatoare solstitiului de iarna, adica durata zilei incepe sa creasca iar durata noptii incepe sa scada. Asadar, maine 21 decembrie in jurul orei 18:28 avem solstitiul de iarna, primul solstitiu de iarna din primul an din noul inceput de ciclu evolutiv, la sfarsit de an de vibratie 1. A doua zi dupa solstitiul de iarna lucrurile incep sa se schimbe. Soarele intra si el in zodia Capricornului. Influenta lui incepe sa creasca. Iesim din zona de intuneric si ne indreptam spre lumina. Ziua incepe sa creasca iar noaptea se micsoreaza. Putem face o analogie si cu principiul Yin - Yang si vedem cum se schimba polaritatile intre ele. Ele sunt complementare si nu pot exista una fara alta. Femininul nu poate exista fara masculin si invers. Ne este zi fara noapte si nici noapte fara zi.
                   Si daca ziua incepe sa creasca, incepe predominanta energiei Yang, pozitivul, este deci momentul sa ne aliniem acestui flux de energie subtil, sa ne incarcam cu intentii clare, ferme si cat mai potrivite realitatii noastre. Adica, nu e cazul sa ne gandim la ceva fantezist ci la ceva despre care stim ca putem realiza, doar ca ne lipseste sa spunem increderea. Aceste momente de inceput pot da forta necesara, pot da increderea sa ne apucam de treaba. Cam despre asta este vorba. Despre increderea ca pot aduce in realitatea mea ceea ce gandesc. Atentie, totul trebuie coroborat cu nivelul evolutiv la care ma situez in momentul de fata. Nu ma apuc sa visez ca voi aduce o racheta cosmica in curte. Daca sunt un astronaut e posibil sau sunt sanse sa se intample si asta. Mai bine visez la o slujba mai buna, la o avansare in post, la o relatie frumoasa sau la o masina noua, la lucruri accesibile planului meu fizic. Deci sa ne fixam obiective in mod constient.
             

             Asa ca acum sunt momente potrivite pentru un proces de autoanaliza. Sa ne oprim din agitatie si sa privim in Lumina care incepe sa creasca. Este o energie noua care vine in aceasta perioada si odata cu ea vin si cai noi de manifestare a acestei energii. Avem nevoie de relaxare si de limpezire a gandurilor. Este momentul pentru liniste interioara, pentru integrarea acestei noi energii, pentru a ne pregati proiectele viitoare. Cum spuneam mai devreme, aceste analize sa le facem intr-o stare de constienta mai profunda, sa stim ceea ce ne dorim cu adevarat si sa stim cu adevarat ca ceea ce ne dorim putem implini. Cand stim aceste lucruri cu claritate si fermitate, aceste energii subtile din aceasta perioada vin sa aprinda focul din noi. Restul va veni de la sine.
              Pe de alta parte suntem si in energia magica a lunii decembrie, a bunei dispozitii, a bucuriilor, a cadourilor, a impacarilor, a iertarii, a imbratisarilor. Deci, suntem intr-o energie deosebita, care pe masura ce inaintam devine si mai magnifica. Vine Craciunul, ne pregatim sufleteste sa primim cum se cuvine Nasterea Domnului. Cel mai bun sfat ar fi sa lasam aceste energii sa ne infuzeze, sa traim prezentul, clipa, sa ne bucuram si apoi sa vedem daca am primit si ceva mesaje. Daca sunteti angajati pe o cale spirituala, cu siguranta veti primi si veti avea de tradus mesaje.


                  Calendarul mayas ne surprinde placut si pentru aceasta data de solstitiu de iarna. Avem pentru ziua de maine simbolul CIMI, cel care aduce schimbarea, transmutarea energiilor, a gandurilor. Este un simbol care aduce transformarea interioara. Este un simbol care vorbeste despre moarte si renastere. In sensul ca daca imi fac acea autoanaliza de care vorbeam mai devreme, trebuie sa constientizez faptul ca am si ganduri, idei, emotii care poate m-au impiedicat sa evoluez iar acum e cazul sa renunt la ele. Asta inseamna moartea lor. Renasterea se traduce prin faptul ca am alte intentii, alte proiecte pe care vreau sa le aduc in noua realitate. Are multe semnificatii dar de fiecare data el este complementar cu un ton iar astazi este insotit de un Ton 10, ton care se ocupa de materializare, care ne indeamna sa ne intrebam cum sa aducem in manifestare ceea ce gandim. Cum sa fac sa capat o slujba noua sau o masina noua si nu o racheta cosmica. Cam ceea ce va spuneam putin mai sus.
                      Deci, coreland inca odata cu calendarul astronomic, dupa ziua de solstitiu ziua incepe sa-si mareasca durata iar noaptea incepe sa scada, adica Lumina incepe sa invinga Intunericul. Absorbind aceasta energie solara ne incarcam pozitiv, suntem in sensul expansiunii energiilor Yang.
               


               Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu