Suntem intr-o perioada cu energii spirituale foarte speciale, care ne conduc spre momentul intilnirii Invierii Mantuitorului. Suntem intr-o perioada de post, rugaciune si meditatie. Toata energia acestei perioade vine sa ne ajute sa eliminam din structurile noastre toate aspectele reprimate, care acum in aceasta perioada, ies mai usor la suprafata. Cerurile se deschid aducandu-ne energia potrivita pentru a ne ajuta sa ne inaltam spre nivele tot mai inalte ale constiintei. Fiecare isi descopera propria cale de ascensionare. De ce este aceasta perioada mai benefica, mai aproape de noi si ne sustine mai puternic ? Pentru ca energetica acestei perioade aseaza un fel de liniste peste forfota zilnica a mintii constiente.
Oamenii se linistesc cumva, mai renunta la a vorbi de rau despre colegi, despre prieteni, mai renunta la barfa, mai renunta la injuraturi, mai renunta la mancarea plina de toxine, mai renunta la bautura, isi curata intr-un fel ansamblul minte-corp-suflet. In aceasta perioada, oamenii isi indreapta gandurile tot mai des spre Divinitate, spre rugaciune, spre iertare, spre recunostinta. Cumva, nivelul constiintei colective creste, odata cu cresterea individuala. Beneficiem cu totii, constienti sau nu, de acest camp colectiv de constiinta. Despre post si rugaciune am mai amintit, asa ca acum sa aducem in atentie putin si meditatia, care in contextul acestei perioade parca devine mai profunda.
Cred ca prin meditatie facem un prim pas catre Dumnezeul din noi. Un pas mai mic sau mai mare, depinzand de pozitia pe care ne situam in cadrul drumului evolutiv. Este una din formele prin care ne cunoastem Fiinta Interioara. Este o cale de a incepe sa ne cunoastem interiorul, de a incepe sa luam legatura cu aspectele noastre interioare. De fapt, cred ca incepem sa ne refacem legatura divina din noi sau sa o re-facem asa cum este ea in mod natural. Incepem sa avem acces la Sinele interior, sa intram in comunicare cu el. Prin meditatie incepi sa te detasezi de realitatea cotidiana si lasi fluxul de energie universala sa te patrunda profund. Tot ce te preocupa in realitatea fizica isi pierde din intensitate si pasesti usor dincolo. Sinele Interior te va ghida in aceasta calatorie iar tu nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa te lasi condus cu cea mai mare incredere si astfel vei avea parte de o calatorie fabuloasa. Meditatia este de mare ajutor pentru ca aduce linistea care iti echilibreaza tot sistemul functional. Este, daca vreti, un punct de plecare spre cunoasterea de sine.
Poti spune ca meditatia este o tehnica de transcendere a simturilor de baza, ca este o tehnica in care inveti sa pasesti intr-o lume in care nu mai exista coordonate spatio temporale, in care doar ghidarea interioara cunoaste toate caile de acces. Este ca o evadare din ancorarea lumii fizice. Este descoperirea taramurilor nevazute, dar traite la maxim de sufletele noastre. Meditatia este o experienta care ne duce usor in contact cu nivelul tacut al constiintei. Fiecare experienta de meditatie are aspecte din ce in ce mai subtile. Cu cat ne lasam mai mult in voia acestor aspecte subtile, cu atat vom descoperi mai usor lumea interioara din constiinta noastra.
Partea mai subtila a meditatiei ne linisteste mintea, ne reduce nivelul de stres, aduce mai putina neliniste in sistemul de gandire, aduce mai putina neliniste la nivel emotional. Aceste experiente subtile aduc liniste si armonie in fiinta noastra. Dispare conflictul si ne simtim mult mai stabili. Atingem un nivel de constiinta, care pe masura ce il pretuim se va dezvolta tot mai mult. Este o alegere individuala, la nivelul constiintei la care am ajuns fiecare, deoarece in campul infinit al Creatiei, fiecare alegere, fiecare perceptie, va da nastere la o lume ce va oglindi alegerea respectiva.
Cea mai usoara si la indemana forma de meditatie, o forma blanda si fara efecte secundare, este cea in care ne asiguram un spatiu linistit, al nostru, in care sa nu fim deranjati, sa putem sta in tacere, relaxati cat mai mult posibil, eventual cu o lumina mai difuza care sa nu deranjeze la nivel vizual. Inchizand ochii pentru a intrerupe stimulii vizuali, ne concentram si devenim constienti de respiratia noastra. Constientizam odata cu respiratia noastra si energia benefica, divina, ce intra in noi. Totul este un proces lent, nu exista graba, nu exista asteptari, totul vine de la sine si nu trebuie sa fim descurajati daca nu ne iese din prima. Nu este nevoie sa respiram intr-un anume fel, nici profund, nici superficial, nici sacadat, doar sa respiram in ritmul propriu. Cu timpul respiratia se aliniaza ritmului universal, aproape ca nu vom mai simti ca respiram.
Conectandu-ne si urmarind procesul de respiratie, ne aliniem la conexiunea minte-corp, la coordonarea gandului cu curgerea energiei subtile prin respiratie. Incepem astfel sa devenim constienti de relaxarea tuturor structurilor corpului nostru. Pentru ca acumulam multa oboseala si stres zilnic, tot ce e posibil sa adormim in timpul acestei meditatii. Nu e nimic rau in asta, ideea este ca ne eliberam de stres. Este o tendinta naturala a corpului de a se elibera de ceva care il stresa, care ii impiedica evolutia. Este o tendinta naturala a corpului de a se echilibra, de a scapa de balast. Senzatia de timp si spatiu s-ar putea sa ne paraseasca, iar noi vom avea parte de experiente spirituale din ce in ce mai eliberatoare. Este un tip de meditatie, cel mai usor, care practicat zilnic pentru 10-15 minute, ne elibereaza de tensiunile din corp, ne linisteste mintea, ne calmeaza.
Meditatia este o stare in care se reveleaza potentialul interior si unde poti intilni fiintele de Lumina, este o stare in care poti primi informatie. Devine o stare in care poti invata sa te misti prin spatiu si timp, adica sa transcenzi aceste dimensiuni. In starea de meditatie poti patrunde adanc in interiorul tau si poti descoperi aspecte ascunse, ingropate sau uitate de demult, reprimate, aspecte placute sau mai putin placute. Darurile pe care le primim in aceasta stare sunt nelimitate si nesfarsite. Aici, in aceasta stare simti vorbele Mantuitorului, ca Imparatia Cerurilor este intr-adevar in interiorul nostru. Pe masura ce te lasi purtat de energiile subtile, accesezi lumea de dincolo si te umpli de Lumina, incepi sa simti transformarile interioare, inaltarea interioara de care vorbeste lumea, dar pe care inca n-o intelegem.
Pentru a medita nu e nevoie sa stam retrasi intr-o pestera sau sa fim niste pustnici, ci doar sa ne retragem in interiorul nostru, in templul interior, unde putem calatori printre legile universale cu usurinta, cu placere, simtind ca facem parte din ele. Meditatia in sine poate deveni vindecatoare. Simplul fapt ca te elibereaza de stres, ajuta organismul sa se refaca, ii da un ragaz sa-si reorganizeze structurile. Se poate face oricand, nu exista reguli si orar, nu exista limita de varsta. Cu cat este practicata mai des, cu atat beneficiile sunt mai clare. Iar aceasta perioada de Post, este binevenita si complementara meditatiei. Mintea devine mai linistita, corpul devine mai usor prin eliberarea de toxine iar vibratia noastra creste, deschizandu-se astfel usa catre nivelele mai inalte ale constiintei. Si de aici incepe acea calatorie frumoasa despre care povestesc atatia. Pe langa curatarea corpului fizic, aceasta energie a perioadei vine cumva sa echilibreze si corpurile mentale si emotionale, iar meditatia vine sa ajute acest proces.
Este un fel de paradox in procesul meditativ. De fapt ce facem noi cand meditam ? Nu facem nimic. Doar stam si ne linistim, ne relaxam si nu ne mai pasa de nimic. Doar suntem. Si din a nu face nimic, rezulta beneficii pe care nu le capatam nici daca muncim. Vi se pare ca ati mai auzit pe undeva sa nu faci nimic si sa mai si primesti ? Simplul fapt de a fi, reprezinta o incantare pentru suflet. Oare asta este starea din care a pornit totul ? Din linistea nimicului ? Din liniste a pornit Creatia ? Nu-i asa ca atunci cand ne linistim ne vin cele mai bune idei ? Cand suntem linistiti, nu avem mai multa claritate, mai multa viziune ? Nu ne incarcam bateriile cand suntem linistiti ? Hai sa ne apucam si de acest sport, sa meditam si sa vedem ce ne aduce. Poti medita in locul altcuiva ? Nu, este o practica individuala, esti doar tu si experienta pe care ti-o creezi singur. Este doar constiinta ta care expandeaza din interactiunea cu Sinele tau. Calatoria este infinita, beneficiile sunt infinite. Da-ti voie sa meditezi si vei simti libertatea de miscare !
Descopera si tu calea spre armonie !!
Oamenii se linistesc cumva, mai renunta la a vorbi de rau despre colegi, despre prieteni, mai renunta la barfa, mai renunta la injuraturi, mai renunta la mancarea plina de toxine, mai renunta la bautura, isi curata intr-un fel ansamblul minte-corp-suflet. In aceasta perioada, oamenii isi indreapta gandurile tot mai des spre Divinitate, spre rugaciune, spre iertare, spre recunostinta. Cumva, nivelul constiintei colective creste, odata cu cresterea individuala. Beneficiem cu totii, constienti sau nu, de acest camp colectiv de constiinta. Despre post si rugaciune am mai amintit, asa ca acum sa aducem in atentie putin si meditatia, care in contextul acestei perioade parca devine mai profunda.
Cred ca prin meditatie facem un prim pas catre Dumnezeul din noi. Un pas mai mic sau mai mare, depinzand de pozitia pe care ne situam in cadrul drumului evolutiv. Este una din formele prin care ne cunoastem Fiinta Interioara. Este o cale de a incepe sa ne cunoastem interiorul, de a incepe sa luam legatura cu aspectele noastre interioare. De fapt, cred ca incepem sa ne refacem legatura divina din noi sau sa o re-facem asa cum este ea in mod natural. Incepem sa avem acces la Sinele interior, sa intram in comunicare cu el. Prin meditatie incepi sa te detasezi de realitatea cotidiana si lasi fluxul de energie universala sa te patrunda profund. Tot ce te preocupa in realitatea fizica isi pierde din intensitate si pasesti usor dincolo. Sinele Interior te va ghida in aceasta calatorie iar tu nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa te lasi condus cu cea mai mare incredere si astfel vei avea parte de o calatorie fabuloasa. Meditatia este de mare ajutor pentru ca aduce linistea care iti echilibreaza tot sistemul functional. Este, daca vreti, un punct de plecare spre cunoasterea de sine.
Poti spune ca meditatia este o tehnica de transcendere a simturilor de baza, ca este o tehnica in care inveti sa pasesti intr-o lume in care nu mai exista coordonate spatio temporale, in care doar ghidarea interioara cunoaste toate caile de acces. Este ca o evadare din ancorarea lumii fizice. Este descoperirea taramurilor nevazute, dar traite la maxim de sufletele noastre. Meditatia este o experienta care ne duce usor in contact cu nivelul tacut al constiintei. Fiecare experienta de meditatie are aspecte din ce in ce mai subtile. Cu cat ne lasam mai mult in voia acestor aspecte subtile, cu atat vom descoperi mai usor lumea interioara din constiinta noastra.
Partea mai subtila a meditatiei ne linisteste mintea, ne reduce nivelul de stres, aduce mai putina neliniste in sistemul de gandire, aduce mai putina neliniste la nivel emotional. Aceste experiente subtile aduc liniste si armonie in fiinta noastra. Dispare conflictul si ne simtim mult mai stabili. Atingem un nivel de constiinta, care pe masura ce il pretuim se va dezvolta tot mai mult. Este o alegere individuala, la nivelul constiintei la care am ajuns fiecare, deoarece in campul infinit al Creatiei, fiecare alegere, fiecare perceptie, va da nastere la o lume ce va oglindi alegerea respectiva.
Cea mai usoara si la indemana forma de meditatie, o forma blanda si fara efecte secundare, este cea in care ne asiguram un spatiu linistit, al nostru, in care sa nu fim deranjati, sa putem sta in tacere, relaxati cat mai mult posibil, eventual cu o lumina mai difuza care sa nu deranjeze la nivel vizual. Inchizand ochii pentru a intrerupe stimulii vizuali, ne concentram si devenim constienti de respiratia noastra. Constientizam odata cu respiratia noastra si energia benefica, divina, ce intra in noi. Totul este un proces lent, nu exista graba, nu exista asteptari, totul vine de la sine si nu trebuie sa fim descurajati daca nu ne iese din prima. Nu este nevoie sa respiram intr-un anume fel, nici profund, nici superficial, nici sacadat, doar sa respiram in ritmul propriu. Cu timpul respiratia se aliniaza ritmului universal, aproape ca nu vom mai simti ca respiram.
Conectandu-ne si urmarind procesul de respiratie, ne aliniem la conexiunea minte-corp, la coordonarea gandului cu curgerea energiei subtile prin respiratie. Incepem astfel sa devenim constienti de relaxarea tuturor structurilor corpului nostru. Pentru ca acumulam multa oboseala si stres zilnic, tot ce e posibil sa adormim in timpul acestei meditatii. Nu e nimic rau in asta, ideea este ca ne eliberam de stres. Este o tendinta naturala a corpului de a se elibera de ceva care il stresa, care ii impiedica evolutia. Este o tendinta naturala a corpului de a se echilibra, de a scapa de balast. Senzatia de timp si spatiu s-ar putea sa ne paraseasca, iar noi vom avea parte de experiente spirituale din ce in ce mai eliberatoare. Este un tip de meditatie, cel mai usor, care practicat zilnic pentru 10-15 minute, ne elibereaza de tensiunile din corp, ne linisteste mintea, ne calmeaza.
Meditatia este o stare in care se reveleaza potentialul interior si unde poti intilni fiintele de Lumina, este o stare in care poti primi informatie. Devine o stare in care poti invata sa te misti prin spatiu si timp, adica sa transcenzi aceste dimensiuni. In starea de meditatie poti patrunde adanc in interiorul tau si poti descoperi aspecte ascunse, ingropate sau uitate de demult, reprimate, aspecte placute sau mai putin placute. Darurile pe care le primim in aceasta stare sunt nelimitate si nesfarsite. Aici, in aceasta stare simti vorbele Mantuitorului, ca Imparatia Cerurilor este intr-adevar in interiorul nostru. Pe masura ce te lasi purtat de energiile subtile, accesezi lumea de dincolo si te umpli de Lumina, incepi sa simti transformarile interioare, inaltarea interioara de care vorbeste lumea, dar pe care inca n-o intelegem.
Pentru a medita nu e nevoie sa stam retrasi intr-o pestera sau sa fim niste pustnici, ci doar sa ne retragem in interiorul nostru, in templul interior, unde putem calatori printre legile universale cu usurinta, cu placere, simtind ca facem parte din ele. Meditatia in sine poate deveni vindecatoare. Simplul fapt ca te elibereaza de stres, ajuta organismul sa se refaca, ii da un ragaz sa-si reorganizeze structurile. Se poate face oricand, nu exista reguli si orar, nu exista limita de varsta. Cu cat este practicata mai des, cu atat beneficiile sunt mai clare. Iar aceasta perioada de Post, este binevenita si complementara meditatiei. Mintea devine mai linistita, corpul devine mai usor prin eliberarea de toxine iar vibratia noastra creste, deschizandu-se astfel usa catre nivelele mai inalte ale constiintei. Si de aici incepe acea calatorie frumoasa despre care povestesc atatia. Pe langa curatarea corpului fizic, aceasta energie a perioadei vine cumva sa echilibreze si corpurile mentale si emotionale, iar meditatia vine sa ajute acest proces.
Este un fel de paradox in procesul meditativ. De fapt ce facem noi cand meditam ? Nu facem nimic. Doar stam si ne linistim, ne relaxam si nu ne mai pasa de nimic. Doar suntem. Si din a nu face nimic, rezulta beneficii pe care nu le capatam nici daca muncim. Vi se pare ca ati mai auzit pe undeva sa nu faci nimic si sa mai si primesti ? Simplul fapt de a fi, reprezinta o incantare pentru suflet. Oare asta este starea din care a pornit totul ? Din linistea nimicului ? Din liniste a pornit Creatia ? Nu-i asa ca atunci cand ne linistim ne vin cele mai bune idei ? Cand suntem linistiti, nu avem mai multa claritate, mai multa viziune ? Nu ne incarcam bateriile cand suntem linistiti ? Hai sa ne apucam si de acest sport, sa meditam si sa vedem ce ne aduce. Poti medita in locul altcuiva ? Nu, este o practica individuala, esti doar tu si experienta pe care ti-o creezi singur. Este doar constiinta ta care expandeaza din interactiunea cu Sinele tau. Calatoria este infinita, beneficiile sunt infinite. Da-ti voie sa meditezi si vei simti libertatea de miscare !
Descopera si tu calea spre armonie !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu