duminică, 25 decembrie 2016

Craciunul 2016



                    A sosit si cea mai asteptata sarbatoare crestina. Sarbatoarea de Craciun. Sarbatoarea Nasterii Domnului. Zile pline de energie mistica, pline de semnificatii subtile daca reusim sa trecem peste comercializarea acestui eveniment atat de profund  pe care multi dintre noi il privim din pacate doar ca pe o ocazie de a intinde mese festive. Mai degraba Craciunul a devenit un eveniment de marketing comercial, in care se vand o gramada de lucruri. Suntem mai preocupati de cumparaturile pe ultima suta de metri, de alegerea cadourilor, decat ce inseamna de fapt aceasta zi. Si astfel reusim sa legam constiinta noastra de lucrurile materiale mai mult decat de cele spirituale. Reusim sa intrerupem legatura noastra intima cu Divinul, daca putem s-o numim reusita. Ne plangem apoi de separare, de izolare, ca nu mai stim ce si cine suntem. Asa ca pana cand nu vom depasi aceste atasamente materiale, probabil nu vom descoperi cu adevarat semnificatiile si energiile subtile a acestor zile. Si cu toate astea, cumva, aceste zile au menirea sa ne aduca mai aproape unii de altii, sa simtim ca langa noi sunt si alte suflete. Cum ?

               Deja traditie, impodobitul pomului de Craciun da culoare acestei sarbatori si aduce multa bucurie in lumea copiilor si nu doar lor. Ca in fiecare an, Mos Craciun este asteptat in noaptea de 24 spre 25 decembrie, sa treaca pe la fiecare si sa lase cate un cadou. Colindele insotesc aceasta sarbatoare, anuntand Nasterea Domnului. Folosim acest moment pentru a face cadouri, pentru a darui din inima celor dragi, celor apropiati, celor sarmani si nevoiasi, copiilor, tuturor. Sunt momente incarcate de emotie, care ne fac sa fim mai buni, care ne fac sa iertam, sa dam dovada de iubire si multa compasiune. Si este placut si benefic sa ne lasam in vibratia acestor energii benefice, care ne curata corpul emotional si ne da sansa sa ne apropiem de semnificatiile subtile a acestor zile. De altfel este si o oportunitate pentru constiinta colectiva de a evolua. Daca am fi asa tot timpul anului nu credeti ca viata ar fi mai frumoasa ? Ma intreb, oare ce ne impiedica sa fim asa ? De ce numai in aceste zile aratam mai multa bunatate, mai multa compasiune, mai multa intelegere ? Este evident ca in aceste zile energia mistica devine mult mai puternica. La fel de evident este si faptul ca noi ne permitem, ne dam voie sa ne relaxam, sa ne oprim din alergatura zilnica ce ne tine mintea ocupata cu tot felul de griji materiale. Din alt punct de vedere si energia solstitiului de iarna care ne-a infuzat zilele trecute ne-a ajutat sa ne echilibram si sa facem asa o analiza interioara, un fel de introspectie cu noi insine. Totul devine un fel de pregatire pentru acest moment de mare sarbatoare sufleteasca, de intilnire cu Sinele Interior.


                   In aceste zile dam concediu mintii constiente si ne aducem aminte de sufletul nostru, ii oferim linistea de care are nevoie ca sa-si intilneasca Sinele. Ne permitem sa ne lasam purtati de acest flux de energie christica, ce face ca sufletele noastre sa vibreze tot mai sus, facand calea de acces spre constiinta mult mai usoara si mai rapida. Integrand aceasta vibratie, ajungem sa descoperim Christul Interior, ajungem sa-l lasam sa ne inunde fiinta si atunci experimentam iubirea, bunatatea, compasiunea pe care le manifestam fata de altii. Traim aceste experiente doar daca descoperim esenta noastra divina, care in aceasta perioada magica este mult mai facila, ajutata si de sarbatoarea Nasterii Domnului, care vine sa ne aminteasca toate aceste aspecte si sa ne dea impulsul ascensionarii spirituale. Sa ne bucuram de aceasta zi speciala, de semnificatia ei spirituala si sa trezeasca in noi tot ce este mai frumos. Nasterea Domnului pe care o celebram de mii de ani, inseamna an de an renasterea sufletului nostru, inseamna constientizarea ca suntem fiinte divine si ca ne putem manifesta aceasta latura. Nu este un miracol, ci pur si simplu este Adevarul din noi, pe care daca avem curaj sa-l exprimam, atunci suntem fiinte depline, pline de Dumnezeu.


                       Pe de alta parte, asa cum ne-am obisnuit, mai consultam si calendarul mayas sa vedem ce ne spune despre aceasta zi speciala. Este zi de Ton 13, cel mai inalt ton din calendarul sacru mayas, ton ce reprezinta cea mai inalta expresie a constiintei. Energia acestui ton aduce forta care desavarseste, care da puterea de a merge mai departe, de a trece la urmatorul nivel de evolutie. Simbolul asociat acestei zile, Chiccan, Sarpele Cosmic, ne aduce energia Estului, Lumina , cea care din aceste zile incepe sa fie tot mai puternica, invinge Intunericul. Durata zilei creste tot mai mult. Acest pazitor cosmic are grija de toate formele de viata, fiind un simbol mistic al puterii divine. Este reprezentarea lui Kundalini, cel care protejeaza prin imbratisarea sa toata Creatia. Este cel care ne indeamna sa ne dezvoltam extrasimturile daca vrem sa accesam nivele superioare ale constiintei. Asta vrea sa ne povesteasca si aceasta zi de sarbatoare crestina. Zi de Nastere a Domnului. Zi de nastere si a noastra, a tuturor, de renastere la nivel de suflet. Tonul 13, ton al desavarsirii, al contemplarii, ne conduce spre o noua trecena care incepe de maine, una cu adevarat transformatoare prin simbolul Cimi cu care incepe si care ne va influenta pe toata perioada ei in care vom incerca sa transmutam toate aspectele nefolositoare. Urmeaza o etapa de curatare si purificare la nivel profund, etapa atat de necesara in vederea inceperii noului ciclu. Si cam asta se si intimpla. Doar atunci cand depasim limitarile fizice putem transcende stari mai inalte ale constiintei. 
                     Cu siguranta suntem intr-o perioada cu energie magnifica, a carei vibratie ne patrunde pe toti. Hai sa ne dam voie sa ne patrunda cat mai profund, sa ne bucuram cu adevarat de aceste zile sfinte, sa simtim iubirea celor din jur, sa daruim cu inima. Sa traim aceste sarbatori cu inima plina de emotie ! Cu siguranta toata lumea l-a asteptat pe Mos Craciun. Dar ma intreb cati l-au asteptat pe Domnul sa se nasca in sufletele lor. Pentru ca odata ce ai primit acest prunc dumnezeiesc in suflet te vei bucura de cele mai neasteptate daruri si intr-adevar vei trai o zi de Craciun deosebita.

                    Va doresc tuturor ca acest Craciun, sarbatoarea Nasterii Domnului, sa va aduca bucuria si emotia renasterii sufletului  !!



         Celor care sunt nascuti in aceasta sfanta zi si celor care poarta nume christice, le urez Multi Ani, in Lumina, Iubire si Credinta  !!
           
          



                     Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu