miercuri, 21 decembrie 2016

Solstitiul de iarna 2016



              Iata-ne ajunsi la data solstitiului de iarna, ultimul din finalul de ciclu care se incheie odata cu terminarea anului calendaristic 2016. Din aceasta perspectiva el capata un aspect mai special si este cazul sa-l privim ca atare. Intotdeauna solstitiul de iarna marcheaza inceputul iernii astronomice despre care stim acum ca nu coincide cu iarna meteorologica care incepe la 1 decembrie. Asadar, azi 21 decembrie in jurul orei 12:44, asistam la ceea ce se numeste solstitiul de iarna, moment care face sa avem parte de ziua cea mai scurta din intreg anul si bineinteles cea mai lunga noapte din an. Se intimpla asta pentru ca la acest moment Soarele se afla la cea mai mica inaltime fata de linia orizontului, determinand astfel ziua cu durata cea mai scazuta. Influenta Soarelui este minima in aceasta perioada. Aceste aspecte energetice se regasesc in lumea fizica prin modul in care se modifica durata zilelor si a noptilor.
              Incepand de maine, 22 decembrie, durata noptilor incepe sa scada iar zilele devin tot mai lungi, pana la echinoctiul de primavara, cand devin egale. Soarele intra si el de maine in zodia Capricornului. Multe lucruri incep de maine si cel mai important este cu ce intentii venim sa dam forta acestor inceputuri. Solstitiul de iarna are loc in emisfera nordica, simultan cu solstitiul de vara ce are loc in emisfera sudica.  Este interesant sa mai spunem ca la acest moment satelitul natural al Pamantului, Luna, se afla la perigeu, adica la cea mai mica distanta fata de Pamant, fapt ce din punct de vedere energetic ne face sa fim la momentul de maxima influenta a Lunii asupra noastra si a tot ce ne inconjoara. Iar aceasta influenta a Lunii incepe cam de la data echinoctiului de toamna.

             Asa ca acum sunt momente potrivite pentru un proces de autoanaliza, de evaluare a muncii depuse de-a lungul anului. Sunt momente ce ne indeamna la introspectie, sa ne vedem rezultatele de peste an. Sa ne oprim din agitatie si sa privim retrospectiv. Este o energie noua care vine in aceasta perioada si odata cu ea vin si cai noi de manifestare a acestei energii. Avem nevoie de relaxare si de limpezire a gandurilor. Este momentul pentru liniste interioara, pentru integrarea acestei noi energii, pentru a ne pregati proiectele viitoare.
Si acum pentru ca suntem si la final de ciclu evolutiv, autoanaliza, retrospectiva, introspectia sau retragerea interioara pentru un dialog sincer cu tine insuti, cum vreti s-o numiti, parca devine si mai profunda. Constientizarea ca ceva se incheie, ca se termina vrem nu vrem, parca ne face sa acordam o mai mare incredere la ce va sa vina, la ce va fi sa inceapa. Curiozitatea noului inceput te face sa-l incarci cu emotie, cu energie, cu mai multa imaginatie, cu mai multa creativitate.
              Pe de alta parte suntem si in perioada in care se da startul petrecerilor de iarna, a bunei dispozitii, a bucuriilor, a cadourilor, a impacarilor, a iertarii, a imbratisarilor. Deci, suntem intr-o energie deosebita, care pe masura ce inaintam devine magnifica. Vine Craciunul, ne pregatim sufleteste sa primim cum se cuvine Nasterea Domnului. Cel mai bun sfat ar fi sa lasam aceste energii sa ne infuzeze, sa traim prezentul, clipa, sa ne bucuram si apoi sa vedem daca am primit si ceva mesaje. Daca sunteti angajati pe un drum de trezire spirituala, cu siguranta veti avea de tradus mesaje.

                   Si hai sa vedem ce aspecte interesante ne aduce si calendarul sacru mayas. Suntem intr-o zi cu Ton Galactic 9, ce insoteste simbolul Imix, simbol de mare forta a inceputului lucrurilor. Iar Tonul 9, cel mai puternic ton pamantean, vine si el sa intareasca forta inceputului, da putere acestui nou inceput. Adica face lucrurile sa se miste, creaza miscarea. Este un ton solar asociat intentiei, care prin claritate si fermitate genereaza actiunea, miscarea in manifestare. Coreland cu calendarul astronomic, de maine ziua incepe sa-si mareasca durata iar noaptea incepe sa scada, adica Lumina incepe sa invinga Intunericul. Absorbind aceasta energie solara, ne incarcam pozitiv, suntem in sensul expansiunii energiilor Yang. Constienti sau nu, ne indreptam spre un alt nou ciclu care incepe din 2017, iar energiile deja langa noi sa ne sprijine, sa ne ajute sa facem tranzitia. Exact ce spuneam mai devreme, ca este un moment de analiza, introspectie, evaluare, liniste si pace interioara din care sa putem face saltul constiential. Simbolul Imix este primul semn din calendarul sacru, asta semnificand inceputul, miscarea fortelor divine. Este acel moment initial sau zero cum il numesc altii, cand stii ce ai de facut si de-abia astepti sa pornesti la drum, sa-ti incepi proiectele viitoare. Nu simtiti ca in momentele de liniste interioara va vin cele mai bune ganduri sau idei ? Cam acolo e momentul zero. Acolo capata ele forta de inceput iar daca noi avem grija sa le udam tot timpul, ele chiar vor creste, vor deveni noua noastra realitate.
                  La final de articol vreau sa insotesc cu multa Lumina un suflet drag si apropiat care a ales pacea si linistea sa le traiasca in alta dimensiune. A parasit planul fizic in zi de solstitiu. Finalizare de ciclu de viata. Incepe un nou ciclu in Lumina. S-a intors Acasa. Drum bun suflet drag !!



               Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu