vineri, 27 ianuarie 2017

Prima Luna Noua din 2017



                       Maine, 28 ianuarie, avem parte de prima Luna Noua din acest an, din acest nou inceput de ciclu evolutiv. Incepand cu ora 2:07 Luna intra in faza de Luna Noua. De fiecare data cand avem faza de Luna Noua, vorbim despre noi inceputuri, despre acel timp de initiere a noi lucruri, noi proiecte, afaceri noi sau poate relatii noi, persoane noi care apar in viata noastra, ceva nou care sta si e bine sa inceapa. Sau poate ca vom avea parte de o noua abordare a unor situatii care inca nu s-au incheiat iar acum este timpul sa le privim altfel si sa le dam o noua orientare, o noua directie ca sa le finalizam.

                    Fiecare va avea impulsuri subtile pe care le va constientiza sau nu. De fiecare data la Luna Noua avem parte de aceasta energie de inceput, dar acum parca este mai amplificata aceasta energie in contextul noului inceput de an si de ciclu evolutiv. Cand vorbim de Luna Noua, inseamna ca Luna este in acelasi semn zodiacal cu Soarele, deci acum avem Luna Noua in Varsator. Inseamna ca la acest moment vom prelua din energia Varsatorului, care este un semn de aer, fiind orientat spre viitor. De fiecare data conjunctia celor doua luminatoare combina si intareste energiilie, astfel ca influenta lor asupra noastra devine mai puternica. Aceasta faza de nou inceput coincide, intimplator sau nu, cu Anul Nou chinezesc care incepe si el tot maine.
                     In zodiacul chinezesc este Anul Cocosului de Foc, zodiac care vorbeste si el de forta acestui an, de succesele ce vin in acest an de mare dinamism. Cei care vor respecta valorile, vor fi stabili, echilibrati si seriosi in munca lor, vor avea rezultate pe masura. Toata lumea se asteapta sa inceapa ceva nou si sa aiba o evolutie armonioasa. De altfel, Cocosul este cel care da semnalul de trezire, el ne spune ca e vremea sa ne trezim si sa ne apucam de treaba. El este prin definitie un lider si-i place sa dea directie lucrurilor. Si probabil ca multi se vor trezi in acest inceput de an si vor lua decizii in consecinta. Dupa cum observati aceste energii ne infuzeaza pe toti, indiferent de rasa, religie sau orice altceva. Important sau interesant este cum receptionam, cum simtim noi aceste energii subtile astfel incat sa simtim o imbunatatire interioara. Adica e cazul sa ne facem niste planuri sau planificari, cum vreti sa le numim.
                      Simbolul mayas pentru azi este Cauac, adica Furtuna a carei energie vine sa ne curete, sa ne purifice, sa scuture praful asezat peste partile din noi pe care acum este musai sa le dam stralucire. Nu este vorba despre Furtuna pe care o cunoastem toti in plan fizic, ci este acea Furtuna care dezveleste, descopera, sterge praful de pe toate partile interioare, indiferent daca sunt frumoase sau mai putin placute. Asa ca s-ar putea sa avem si surprize, sa mai descoperim si parti mai urate din noi pe care le-am uitat. Daca o legam de aspectul lunar prezent, Furtuna vine cu energia feminina a unitatii, a sigurantei si a caldurii interioare pe care o regasim doar intr-un climat de liniste si siguranta. Unde e cel mai bun loc decat Acasa ? Cauac ne invita intr-un fel la o transformare profunda, la propria renastere iar Tonul 8 ce insoteste acest simbol aduce echilibrul atat de necesar pentru a trai in siguranta, stabilitate.
                       In concluzie, planificati-va in liniste ceea ce vreti sa initiati pentru ca energiile ne sunt benefice, avem forta sa demaram orice idee novatoare. La multi ani celor care chiar intra in Anul Cocosului de Foc !!



                   Descopera si tu calea spre armonie  !!
                       

marți, 24 ianuarie 2017

Marea Mica Unire



                    Astazi sarbatorim o zi istorica pentru neamul nostru ramanesc. Mica Unire asa cum este ea cunoscuta, infaptuita sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a dat un impuls in constiinta romanilor de a merge mai departe si de a infaptui Marea Unire, cea de la 1 decembrie 1918, de la Alba Iulia. Spiritual, acest neam romanesc constituie o fiinta intreaga. Si bineinteles ca o fiinta nu este intreaga pana nu are toate partile adunate laolalta. Totul trebuie sa alcatuiasca un intreg. Fiecare dintre noi trebuie sa ajunga la starea de a simti ca face parte din acest Intreg care se cheama Romania. Prin constiinta noastra, a fiecaruia dintre noi, contribuim la marea constiinta nationala a acestui neam, sub umbrela careia ne adapostim cu totii.                        Au trecut 158 de ani de la unirea Principatelor Romane, Moldova cu Tara Romaneasca si a ramas in istorie ca Mica Unire pentru ca mai lipsea ceva ca Intregul sa fie intreg. Am putea sa consideram insa ca aceasta a fost de fapt Marea Unire, pentru ca acesta a fost Marele Pas in constiinta neamului, de a pune bazele statului national unitar roman, acesta a fost momentul de pregatire, schimbarea in constiinta care a precedat Marea Unire din 1918. Nu intotdeauna este cel mai greu primul pas ? Si daca primul pas este o reusita, al doilea vine ca o consecinta a primului, chiar daca intre cele doua Uniri au trecut 59 de ani.


                   Ceea ce trebuie sa facem noi astazi este sa mentinem si sa crestem aceasta stare de constiinta, de a tinde catre Unime, de a face ca aceasta umbrela a constiintei colective sa fie tot mai cuprinzatoare. Este considerata sau o putem considera a fi Mica Unire doar daca o privim comparativ cu Marea Unire care a intregit Intregul. De la ce vine conceptul de unire ? De la Unu, de la Principiul Unic din care se trage si exista totul. Unirea este un atribut al lui Dumnezeu, El uneste lucrurile, nu le separa asa cum din pacate mai facem noi. Asa ca unirea capata si un aspect sacru daca ne permitem sa privim din acest punct de vedere. Astfel ca acest eveniment istoric de unire care s-a intamplat acum 158 de ani, mai mult ca sigur si cu multe sacrificii, nu-l putem considera ca fiind mic , ci unul Mare. O unire cu o asa de mare importanta spirituala si istorica nu poate fi considerata Mica. Au fost personalitati Mari, care au ramas in istorie, care au luptat pentru unitate, care sunt modele de constiinta pentru noi.
                     Pentru ziua de azi in calendarul mayas avem simbolul Vultur, insotit de un Ton 4, ce semnifica stabilitatea. Vulturul aduce stabilitatea. Cum traducem asta ? Asa dupa cum Vulturul traieste si-si asigura existenta de la inaltime, asa si acest neam romanesc, acest stat unitar, trebuie sa se situeze la un nivel cat mai inalt de constiinta pentru a avea o viziune mai larga, mai completa asupra realitatii, pentru a contempla intregul tablou, pentru a-si asigura stabilitatea si existenta.
                       Este o zi in care merita sa-i cinstim pe inaintasii nostri care s-au jertfit pentru unitate, pentru ca noi sa ne bucuram de libertate, pentru ca noi sa ne bucuram ca suntem romani. La multi ani tuturor romanilor, oriunde v-ati afla !!
                 
               “Fost-am cu hunii, și nu ne-am făcut huni; fost-am cu avarii, și nu ne-am făcut avari; fost-am cu bulgarii, și nu ne-am făcut bulgari; cu rușii, și nu ne-am făcut ruși; cu ungurii, și nu ne-am făcut unguri; cu sașii și nu ne-am făcut nemți (…) Nu ne-am ungurit, nu ne-am rusit, nu ne-am nemțit, ci ne-am luptat pentru pământul și neamul nostru, ca să vi le lăsăm vouă, dimpreună cu limba noastră, ca și cerul sub care s-a născut. Nu vă nemțiți, nu vă unguriți nici voi: rămâneți credincioși neamului și limbii voastre!“- Simion Barnutiu.
  

miercuri, 11 ianuarie 2017

Prima Luna Plina 2017



                   Maine, 12 ianuarie 2017, incepand cu ora 13:34 avem prima Luna Plina din acest prim an al noului ciclu evolutiv. Prima lunatie din acest an care se produce pe axa Capricorn-Rac, cu ascendentul in semnul Gemeni, semn de aer, incepe asadar sub influenta elementului aer. Acest aspect ne reveleaza cat de importanta este aceasta lunatie. Aerul este poate cea mai importanta sursa a vietii, daca tinem cont de faptul ca fara mancare sau fara apa mai putem rezista cateva zile, pe cand fara aer nu rezistam mai mult de cateva minute. Un motiv in plus sa intelegem importanta acestor energii. Acest semn de aer guverneaza inteligenta, mobilitatea, adaptabilitatea, capacitatea de comunicare. Deci iata cate aspecte ne vor influenta in aceasta perioada a acestei lunatii. Provocarile de care s-ar putea sa avem parte le vom rezolva prin aceasta capacitate de a ne adapta la situatiile nou aparute, prin inteligenta, prin socializare si comunicare si nu prin forta sau agresivitate.


                 Luna este planeta emotiilor, iar oamenii tind sa actioneze instinctiv in aceste zile. Aceasta lunatie ne indeamna cu rabdare si calm sa nu luam decizii pripite in aceasta perioada, pentru ca discernamantul ne-ar putea fi afectat. Asta putem s-o privim si din punctul de vedere al energiilor care au tot crescut de la ultima Luna Noua din anul abia trecut si pana acum la Luna Plina, cand incep sa scada, iar Luna intra in faza de descrestere. Deci nu trebuie sa ne repezim sa facem lucruri pentru care o sa ne para rau mai tarziu. Este mai recomandata o retragere in sine. De pilda, adapostul in sanul familiei este cel mai bun, acolo unde gasim caldura si siguranta, ca tot avem vreme de iarna cu ger si zapada. Gandurile sunt ca si aerul, vin si pleaca, au mobilitate. Cand reusim sa punem in rezonanta gandurile cu emotiile sau sa le aliniem altfel spus, vom obtine si rezultatele scontate. Si asta fara prea mult efort, ca tot nu mai beneficiem acum de prea multa energie. Si daca mai avem si arta comunicarii, lucrurile stau si mai bine.
                 In miscarea sa de rotatie in jurul Pamantului, pe parcursul celor aproximativ 28 de zile, Luna isi arata doar o singura fata, cea pe care o putem admira in intreaga sa maretie pe cerul noptii, atunci cand este Luna Plina. Constienti sau nu, cu totii simtim la un nivel subtil forta energiilor din preajma acestor zile si nu doar asupra noastra a oamenilor, ci si asupra animalelor si plantelor. Sunt trei zile in care putem admira Luna pe cer in toata splendoarea ei. Acum mai ramane sa avem si vizibilitate destul de buna pe vremea asta geroasa si cu multa zapada si viscol.
                  Astazi, in calendarul sacru mayas, avem simbolul IK, adica Vant, ceea ce ar semnifica respiratia divina care vine peste noi, puritatea spiritului, simbol al transformarii profunde ce ne poate purta spre dimensiuni mai inalte de constiinta. Vantul este motorul din spatele tuturor ciclurilor, el misca aerul si tot ce intilneste in calea sa, adie peste noi, ne influenteaza viata. Asa cum spuneam la inceputul articolului, ca ascendentul acestei lunatii este in Gemeni, semn de aer si ca suntem, intram sub influenta elementului aer, asa si IK, Vantul, este ascendentul zilei de maine pentru simbolul Akbal. Sa fie vreo legatura subtila intre acest simbol IK-Vant, simbol ce misca aerul si si tot acest viscol ce s-a abatut asupra noastra si ne-a adus atata zapada cum n-am mai vazut de multa vreme ?

                 Interesant este ca acest simbol IK este insotit de un Ton 4, ceea ce aduce stabilitate. Stabilitate adusa de Vant ! Pe o vreme ca asta parca Vantul nu aduce stabilitate, doar daca ne permitem sa intelegem ca retragerea in caminul cald si sigur, retragerea in sine, este refugiul de stabilitate. Retragere care iti ofera timp de introspectie, de analiza, de planuri viitoare, timp pentru tine insuti. Ca orice lucru si stabilitatea are multe fatete. Speculatii, nu-i asa ? Important este cum simtiti voi si nu eu. Ce ziceti ? Influenta aceste lunatii a inceput de astazi, asa ca fiecare simte in felul sau unic toate aceste influente. Astazi se formeaza si o vibratie speciala, vibratia lunii 1, vibratie speciala a zilei 11, vibratia anului 1. Si asta se intimpla doar astazi, acum la inceput de ciclu.
               Iar maine de Luna Plina, mayasii ne supun atentiei simbolul Akbal, ce semnifica Casa sufletului, locul de unde incepe calatoria prin viata. Simbol insotit de un Ton 5, ton de zi, de actiune, ce semnifica germinatia actiunilor. Daca tot vorbeam de o stabilitate pe care fiecare este liber s-o inteleaga asa cum vrea, o retragere in sine, acolo in liniste si pace, in Casa Sufletului, sadim niste ganduri, idei, intentii care cresc in constiinta noastra. Sub puritatea zapezii ce a cazut peste noi, creste ceva frumos.
                  Asa sa fie pentru fiecare dintre voi !!!



                    Descopera si tu calea spre armonie  !!

sâmbătă, 7 ianuarie 2017

Sfantul Ioan Botezatorul 2017



                  Biserica ortodoxa impreuna cu toti crestinii, praznuieste astazi, 7 ianuarie, pe Sfantul Ioan Botezatorul, cel ce este considerat Inaintemergatorul Domnului Iisus Hristos, cel ce il boteaza pe Domnul in apa Iordanului. Este o zi deosebit de importanta pentru crestinatate, tocmai pentru acest unic privilegiu pe care l-a avut acest Sfant Ioan, acela de a-l  boteza pe insusi Mantuitorul. Si poate tocmai de aceea Biserica il considera si-l cinsteste ca fiind cel mai mare dintre sfinti, pomenindu-l in calendarul bisericesc de trei ori. Acest sfant este amintit pe 7 ianuarie, a doua zi dupa ce-l boteaza pe Mantuitor (zi cunoscuta ca si Boboteaza sau Botezul Domnului sau Epifania), apoi pe 24 iunie, ziua de nastere si pe 29 august, ziua taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul.

                  Pentru acest sfant, nascut in cetatea Orini, in familia preotului Zaharia, Biserica a facut o exceptie prin sarbatorirea zilei sale de nastere, de 24 iunie, odata cu sarbatoarea Dragaica sau Sanzienele, pentru ca de obicei, asa dupa cum probabil stiti, sfintii sunt comemorati in ziua mortii lor, considerata de fapt ca fiind zi de nastere in Imparatia Cerurilor. Sfantul Ioan Botezatorul se naste cu sase luni inaintea lui Iisus, iar nasterea sa este vestita de arhanghelul Gavriil preotului Zaharia in timp ce slujea in templu. Este fiul dreptului Zaharia, care prooroceste despre el ca va fi prooroc al Celui Prea Inalt si ca va merge inaintea Domnului sa deschida Caile Lui. El este cel care-i indeamna pe oameni sa se pocaiasca : " Pocaiti-va, caci Imparatia Cerurilor este aproape ". El este cel ce vesteste venirea lui Hristos. 
             Traieste pe vremea imparatului Irod, pe care il invinuieste ca traieste intr-un mare pacat, cu sotia fratelui sau Filip, inca in viata. Toate aceste invinuiri ii aduc pana la urma intemnitarea si ulterior moartea prin decapitare. El este cel ce-i indeamna pe oameni la pocainta si le spune ca el doar ii boteaza cu apa, insa cel ce va veni dupa el, adica Mantuitorul, ii va boteza cu Duh Sfant. Asadar astazi praznuim pe cel ce l-a botezat pe Fiul lui Dumnezeu, pe Sfantul Ioan Botezatorul.
                   Este ultima sarbatoare ce incheie ciclul sarbatorilor de iarna. Suntem la un nou inceput de an, an de vibratie 1, vibratie de inceput, la un nou inceput de ciclu evolutiv. Totul incepe de la noi, cu noi, prin noi. Sfantul Ioan a botezat si indemnat oamenii pe calea inimii, spre credinta in Fiul lui Dumnezeu, cel ce va boteza dupa el cu Duh Sfant.
                    Despre acelasi lucuri ne vorbesc si mayasii. Ei ne aduc astazi in atentie simbolul Etznab, simbol ce aduce energia necesara ca noi sa ne putem vedea acele parti pe care le-am tot evitat si care au ramas nevindecate. Totodata avem sansa vindecarii acelor parti interioare care stau in calea luminii, sansa de a aduce la lumina adevarul. Constientizarea acestei sanse ne ajuta sa consolidam drumul spre iubire, spre credinta, spre adevar. Acest botez al Domnului cred ca-l putem asimila unui botez spiritual interior al fiintei noastre, un botez care purifica si curata toate aspectele nefolositoare, care pur si simplu ne tin pe loc sau ne blocheaza evolutiv. La aceasta purificare ne indemna si Ioan Botezatorul cand spune : "Pocaiti-va, caci Imparatia Cerurilor este aproape".
                    Tonul 13 ce insoteste acest simbol in aceasta zi, cel mai inalt ton din calendarul mayas, vine si el sa intareasca aceasta energie. Acest ton ne conduce pe drumul catre evolutie, catre Inaltare, catre o noua etapa in viata. De maine incepe o noua trecena si vom fi sub influenta lui Cauac, Furtuna care vine sa ne ajute sa curatam, sa purificam acele aspecte negative din fiinta noastra. Ioan Botezatorul vine si ne indeamna la purificare iar energia urmatoarei trecene ne ajuta sa fim in acest proces de purificare a constiintei. Dupa cum observati totul parca este cumva orchestrat de o forta invizibila, inteligenta, atotcuprinzatoare. Ce putem face ? Poate cel mai bine ar fi sa ne lasam cuprinsi de aceste energii, sa ne lasam in voia lor, pentru ca acest Univers stie cu siguranta de ceea ce avem mai multa nevoie in fiecare clipa.
                     Curaj, incredere, determinare, vointa, recunostinta, iubire, intelepciune, credinta, lumina. Toate vi le doresc sa va insoteasca prin noul an.
                     Tuturor va doresc un an bun si rodnic, cu impliniri ale sufletului, iar celor ce poarta numele Sfantului Ioan le doresc Multi Ani in Lumina si Iubire  !!





           Descopera si tu calea spre armonie  !!

vineri, 6 ianuarie 2017

De Boboteaza



                 De fiecare data, an de an, crestinii asteapta cu emotie aceasta sarbatoare, Boboteaza, asa cum este ea cunoscuta popular. O asteptam cu emotie pentru ca este un eveniment unic petrecut acum doua mii de ani. Alaturi de sarbatorile de Craciun si de Paste, Boboteaza a devenit una din marile sarbatori crestine, fiind o veche traditie in cadrul Bisericii si se praznuieste mereu pe 6 ianuarie. Boboteaza reprezinta de fapt botezul Domnului Iisus Hristos savarsit de Sfantul Ioan Botezatorul in apa Iordanului, cel ce a fost proorocit sa fie Inaintemergatorul Domnului, cel ce a propavaduit venirea Mantuitorului. Iisus primeste Botezul la varsta de 30 de ani, varsta maturitatii la evrei, iar de atunci a inceput sa propavaduiasca.
               Ioan Botezatorul il recunoaste pe Mantuitor atunci cand il boteaza si spune : "Iata Mielul lui Dumnezeu, cel ce spala pacatele lumii ". Astfel Mantuitorul este facut cunoscut lumii, celor care il asteptau pe Mesia, cel profetit cu veacuri inainte. Este un moment de renastere si trezire spirituala a tuturor crestinilor, odata cu nasterea spirituala a Mantuitorului prin botezul in apa Iordanului.

         In greceste, Boboteaza se numeste Epifanie sau Teofanie, care se traduce prin " Aratarea Domnului ". Astfel, botezul Domnului este vazut ca o manifestare in lumea fizica a Fiului lui Dumnezeu, "Aratarea Domnului". De altfel Biserica mai numeste Boboteaza ca si Aratarea Domnului sau Dumnezeiasca Aratare.
                  De altfel pana spre sfarsitul sec. al 4-lea, odata cu Boboteaza era sarbatorita si Nasterea Domnului Iisus Hristos. Cel mai important element al sarbatorii de Boboteaza, este apa sfintita sau agheasma mare, care capata in aceasta zi proprietati divine prin coborarea Duhului Sfant, care o face tamaduitoare, alungand relele de langa cei care se stropesc sau beau din aceasta apa. Aceasta apa sfintita nu se altereaza in timp si isi pastreaza proprietatile multa vreme. Despre aceasta apa sfintita in ziua de Boboteaza, numita si agheasma mare, stiinta inca nu poate da explicatii clare, cum si in ce fel capata proprietati curative sau cum devine mai buna decat apa obisnuita. Spre exemplu, savantii au descoperit deja ca apa are memorie si ca poate pastra rugaciunile care se fac in aceasta zi. Stropirea cu apa sfintita a animalelor bolnave face ca acestea sa se insanatoseasca. Cum si ce fel se produce insanatosirea ? Tot savantii ne spun ca apa sfintita, agheasma mare, are proprietati chimice deosebite. Astfel daca intr-un vas cu apa obisnuita se toarna putina apa sfintita, apa din vas va capata si ea proprietatile apei sfintite. Lucru care este cunoscut in popor de multa vreme, dar nimeni nu-l poate explica.

                Savantul japonez Masaru Emoto este probabil unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori care a scos la suprafata capacitatea apei de a capata proprietati deosebite in conditii de rugaciune, de apreciere sau de iubire fata de apa, prin acele experimente in care apa cristalizeaza in forme de o simetrie si frumusete rara. Pe cand daca apa este expusa unor emotii asa zis negative, ea cristalizeaza in forme neregulate si nu tocmai frumoase. Rugaciunile pe care le fac preotii in aceasta zi speciala, emotia generata de recunostinta credinciosilor care asteapta sfintirea apelor, Energia divina care insoteste aceasta slujba, cu siguranta contribuie la aceste calitati deosebite pe care le capata aceasta apa sfintita- agheasma mare. De cele mai multe ori avem in aceasta perioada proverbialul " gerul bobotezei " care se pare ca se implineste si azi, fiind foarte frig in toata tara. In acest an insa chiar avem gerul bobotezei si totul pare a fi acoperit de zapada. Viscol si zapada. Cel putin la malul marii e iarna apriga in aceasta zi de Boboteaza. Insa albul zapezii vine parca sa intensifice curatrea, purificarea. Este o senzatie placuta sa vezi totul in alb. Chiar este o senzatie de purificare.
              Boboteaza este o sarbatoare incarcata de semnificatii. Una din semnificatiile majore este ca aduce curatarea naturii, mai ales prin purificarea apelor, odata cu slujbele religioase oficiate de preoti pentru sfintirea apelor. "Astazi firea apelor se sfinteste". Si odata cu sfintirea apelor, se sfinteste si firea noastra. Cea mai cunoscuta traditie de Boboteaza, este probabil aruncarea crucii in apa, de catre preotul care oficiaza slujba si recuperarea acesteia de catre tineri destul de curajosi, incat sa se arunce in apele inghetate. Sunt multe traditii si obiceiuri in cultura popoarelor despre aceasta sarbatoare si e frumos ca sunt inca pastrate.
               Zi speciala si in calendarul mayas, marcata printr-un portal energetic. Pai cum sa nu fie un portal energetic cand a avut loc botezul Domnului ? Si in Evanghelia lui Matei se spune : "La botezul lui Hristos, Cerurile s-au deschis si Duhul lui Dumnezeu s-a coborat in chip de porumbel si a stat deasupra Lui, iar Tatal Ceresc a marturisit : Acesta este Fiul Meu cel Iubit, intru care am binevoit." Simbolul mayas al zilei de azi este Caban, adica Pamant, simbol ce ne spune asa subtil sa ne conectam la Mama Pamant, la energiile care sa ne ancoreze aici si acum. Si nu e intimplator ca Hristos isi incepe misiunea aici pe Pamant, nu e intimplator ca acest botez al Domnului este de fapt botezul nostru al tuturor. Cum ar fi sa ne gandim ca acea apa cu care a fost botezat Iisus Hristos a intrat in ciclul de transformare a apei, ca s-a evaporat, ca s-au format nori, ca a revenit iarasi ca ploaie, ca a ajuns poate in rauri din nou si ca poate o picatura din acea apa a ajuns si pe crestetul nostru ? Cum ar fi sa ne gandim ca poate suntem si noi botezati chiar de Ioan Botezatorul, ca acea apa a calatorit prin timp si a ajuns acum si la noi ? Ca o mica picatura de apa care a curs pe crestetul lui Iisus Hristos ar putea sa curga acum si peste noi ? Sau sa ne permitem o calatorie in timp si sa fim prezenti si sa traim acel moment special ? Va puteti permite, va dati voie sa aveti o asemenea viziune ? De ce nu ?
                    Tonul 12, care insoteste acest simbol mayas, ne indeamna catre desavarsire. Adica, aici si acum, se formeaza noua constiinta. Este starea de liniste interioara in care hotarasti ceea ce vrei sa faci in continuare, pe ce cale sa apuci. Ioan Botezatorul este cel ce spune oamenilor : "Pocaiti-va, caci Imparatia Cerurilor este aproape". Si nu despre pocainta in mod direct se vorbeste, ci despre renuntarea la idei, convingeri, concepte, care nu se mai potrivesc timpului prezent. Imbratisarea noului, formarea, ajustarea  noii constiinte. Daca reusim sa descifram cu intelepciune aceste invataturi stravechi, s-ar putea sa descoperim cat sunt de reale aici si acum. Daca ne permitem, intr-un mod subtil, sa traim, retraim, acest botez ca fiind si al nostru, unul interior, s-ar putea sa mai castigam un moment de trezire spirituala, ceea ce nu-i rau deloc.
                Suntem la inceput de an, suntem la un nou inceput de ciclu evolutiv, suntem la linia de start pentru a incepe ceva nou. Totul este in favoarea noastra. Energiile sunt benefice, cerurile sunt deschise, incarcati-va intentiile cu energie si incepeti sa le manifestati. Ninge peste noi si e frumos. Zapada este o alta forma de manifestare a apei ce cade peste noi. Putem percepe acest aspect ca pe un botez subtil, spiritual. Ce forma mai frumoasa putea gasi Universul de a ne boteza pe toti odata ? Ca tot am amintit de calatoria picaturii de apa prin timp. Dar asta depinde de nivelul de perceptie la care ne situam fiecare dintre noi.
                  Un an bun, frumos si curat sa fie pentru toti !
             



            Descopera si tu calea spre armonie  !!
                  

duminică, 1 ianuarie 2017

La multi ani !!



                 La multi ani dragilor. Bun gasit in Noul An. Bun gasit la un nou inceput. Bun gasit in prima zi de An Nou, cu prima sarbatoare crestina. Sfantul Vasile Cel Mare este primul care vine sa ne dea energie la acest nou inceput de ciclu evolutiv. Acest Sfant Vasile a fost un mare aparator al invataturilor crestine, fiind considerat un adevarat stalp al credintei si sprijin al Bisericii. Trece la viata vesnica la 1 ianuarie anul 379 iar Biserica a randuit ca an de an la aceasta data sa fie praznuirea acestui mare sfant. 

               La vremea lui si-a adus o mare contributie la intelegerea faptului ca Sfantul Duh este de aceeasi fiinta cu Tatal si cu Fiul, teorie care a aprins mintile si orgoliile multora. Credinta care ii calauzea viata era ca trebuie sa tindem spre unirea sufletului cu Dumnezeu, ca adevaratul crestin crede in Sfantul Duh si ca Sfantul Duh este cel prin Care crede. Radacinile invataturilor crestine le primeste chiar de la tatal sau, pe nume tot Vasile, devenind in timp un mare exponent si aparator al credintei. Este primul impuls spiritual care vine la inceput de an si care ne indeamna sa ne aducem aminte si sa intelegem ca suntem fiinte divine, sa tindem spre Unul. Fie ca aceasta vibratie sa ne poarte prin acest nou ciclu pe care-l incepem astazi. Abordati Noul An cu multa incredere in forta voastra interioara. Fie ca energiile si vibratiile acestui inceput de an nou sa va dea puterea sa transformati toate intentiile voastre in propria realitate. Este o zi cu o vibratie speciala si nici nu avea cum sa fie altfel. Vibratia anului 1, vibratia zilei 1, vibratia lunii 1. Astazi este Inceputul. Avem portal energetic in aceasta zi. Pornim la Drum. Mayasii, dragii de ei, ne aduc azi simbolul Drum. Cum altfel decat ca ne indeamna sa pornim la Drum. Potrivire sau sincronicitate ? Simbol insotit de ton 7, un ton apostolic. Divinitatea este cu noi la inceput de Drum. Primiti asadar cu inima deschisa tot acest ajutor divin.

                      Tuturor celor care poarta acest nume sfant si nu doar lor, le urez Multi Ani , in Iubire si Credinta  ! Fie ca in Noul An sa va impliniti toate dorintele profunde ale sufletului !


        

                    Descopera si tu calea spre armonie  !!