miercuri, 11 ianuarie 2017

Prima Luna Plina 2017



                   Maine, 12 ianuarie 2017, incepand cu ora 13:34 avem prima Luna Plina din acest prim an al noului ciclu evolutiv. Prima lunatie din acest an care se produce pe axa Capricorn-Rac, cu ascendentul in semnul Gemeni, semn de aer, incepe asadar sub influenta elementului aer. Acest aspect ne reveleaza cat de importanta este aceasta lunatie. Aerul este poate cea mai importanta sursa a vietii, daca tinem cont de faptul ca fara mancare sau fara apa mai putem rezista cateva zile, pe cand fara aer nu rezistam mai mult de cateva minute. Un motiv in plus sa intelegem importanta acestor energii. Acest semn de aer guverneaza inteligenta, mobilitatea, adaptabilitatea, capacitatea de comunicare. Deci iata cate aspecte ne vor influenta in aceasta perioada a acestei lunatii. Provocarile de care s-ar putea sa avem parte le vom rezolva prin aceasta capacitate de a ne adapta la situatiile nou aparute, prin inteligenta, prin socializare si comunicare si nu prin forta sau agresivitate.


                 Luna este planeta emotiilor, iar oamenii tind sa actioneze instinctiv in aceste zile. Aceasta lunatie ne indeamna cu rabdare si calm sa nu luam decizii pripite in aceasta perioada, pentru ca discernamantul ne-ar putea fi afectat. Asta putem s-o privim si din punctul de vedere al energiilor care au tot crescut de la ultima Luna Noua din anul abia trecut si pana acum la Luna Plina, cand incep sa scada, iar Luna intra in faza de descrestere. Deci nu trebuie sa ne repezim sa facem lucruri pentru care o sa ne para rau mai tarziu. Este mai recomandata o retragere in sine. De pilda, adapostul in sanul familiei este cel mai bun, acolo unde gasim caldura si siguranta, ca tot avem vreme de iarna cu ger si zapada. Gandurile sunt ca si aerul, vin si pleaca, au mobilitate. Cand reusim sa punem in rezonanta gandurile cu emotiile sau sa le aliniem altfel spus, vom obtine si rezultatele scontate. Si asta fara prea mult efort, ca tot nu mai beneficiem acum de prea multa energie. Si daca mai avem si arta comunicarii, lucrurile stau si mai bine.
                 In miscarea sa de rotatie in jurul Pamantului, pe parcursul celor aproximativ 28 de zile, Luna isi arata doar o singura fata, cea pe care o putem admira in intreaga sa maretie pe cerul noptii, atunci cand este Luna Plina. Constienti sau nu, cu totii simtim la un nivel subtil forta energiilor din preajma acestor zile si nu doar asupra noastra a oamenilor, ci si asupra animalelor si plantelor. Sunt trei zile in care putem admira Luna pe cer in toata splendoarea ei. Acum mai ramane sa avem si vizibilitate destul de buna pe vremea asta geroasa si cu multa zapada si viscol.
                  Astazi, in calendarul sacru mayas, avem simbolul IK, adica Vant, ceea ce ar semnifica respiratia divina care vine peste noi, puritatea spiritului, simbol al transformarii profunde ce ne poate purta spre dimensiuni mai inalte de constiinta. Vantul este motorul din spatele tuturor ciclurilor, el misca aerul si tot ce intilneste in calea sa, adie peste noi, ne influenteaza viata. Asa cum spuneam la inceputul articolului, ca ascendentul acestei lunatii este in Gemeni, semn de aer si ca suntem, intram sub influenta elementului aer, asa si IK, Vantul, este ascendentul zilei de maine pentru simbolul Akbal. Sa fie vreo legatura subtila intre acest simbol IK-Vant, simbol ce misca aerul si si tot acest viscol ce s-a abatut asupra noastra si ne-a adus atata zapada cum n-am mai vazut de multa vreme ?

                 Interesant este ca acest simbol IK este insotit de un Ton 4, ceea ce aduce stabilitate. Stabilitate adusa de Vant ! Pe o vreme ca asta parca Vantul nu aduce stabilitate, doar daca ne permitem sa intelegem ca retragerea in caminul cald si sigur, retragerea in sine, este refugiul de stabilitate. Retragere care iti ofera timp de introspectie, de analiza, de planuri viitoare, timp pentru tine insuti. Ca orice lucru si stabilitatea are multe fatete. Speculatii, nu-i asa ? Important este cum simtiti voi si nu eu. Ce ziceti ? Influenta aceste lunatii a inceput de astazi, asa ca fiecare simte in felul sau unic toate aceste influente. Astazi se formeaza si o vibratie speciala, vibratia lunii 1, vibratie speciala a zilei 11, vibratia anului 1. Si asta se intimpla doar astazi, acum la inceput de ciclu.
               Iar maine de Luna Plina, mayasii ne supun atentiei simbolul Akbal, ce semnifica Casa sufletului, locul de unde incepe calatoria prin viata. Simbol insotit de un Ton 5, ton de zi, de actiune, ce semnifica germinatia actiunilor. Daca tot vorbeam de o stabilitate pe care fiecare este liber s-o inteleaga asa cum vrea, o retragere in sine, acolo in liniste si pace, in Casa Sufletului, sadim niste ganduri, idei, intentii care cresc in constiinta noastra. Sub puritatea zapezii ce a cazut peste noi, creste ceva frumos.
                  Asa sa fie pentru fiecare dintre voi !!!



                    Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu