duminică, 19 martie 2017

Echinoctiu primavara 2017



                Maine, 20 Martie incepand cu ora 12:29, are loc Echinoctiul de primavara. Avem doar doua astfel de evenimente astronomice in fiecare an, echinoctiul de primavara si cel de toamna. Am mai discutat despre ele dar de fiecare data nu este destul, asa ca si acum mai aducem cateva detalii in plus. Si de fiecare data va fi altfel, pentru ca si energiile sunt diferite, contextul in care au loc e diferit. Au si elemente in comun cum ar fi faptul ca doar in aceste doua momente durata zilei este egala cu cea a noptii.  Ce este de fapt un asemenea eveniment astronomic ? Echinoctiul de primavara reprezinta momentul inceperii primaverii astronomice, cand ziua devine egala cu noaptea, desi din punct de vedere calendaristic, de la 1 Martie primavara a inceput deja. Dupa aceasta data, de la echinoctiul de primavara, durata zilei fata de cea a noptii este in continua crestere pana la solstitiul de vara din iunie, cand avem cea mai lunga zi din an si cea mai scurta noapte din an. Echinoctiul de primavara are loc in emisfera nordica, iar in acelasi timp, in emisfera sudica are loc echinoctiul de toamna. In regiunile polare, in emisfera nordica, incepe lunga zi polara, iar in cea sudica incepe lunga noapte polara, fiecare durand cate sase luni de zile. Ce se mai intimpla la acest moment special ?

                  La momentul echinoctiului este echilibru si armonie. Faptul ca ziua este egala cu noaptea semnifica faptul ca Lumina si Intunericul sunt perfect echilibrate. Masculinul si Femininul coexista in armonie. Energiile cosmice sunt in echilibru cu energiile telurice. Fiinta umana simte interior aceasta stare de echilibru si armonie prin linistea si pacea care se instaleaza in mod subtil asupra ei, prin rezonanta cu sfera de energie care se manifesta in aceste momente speciale. Prin constientizare putem amplifica aceasta rezonanta. Putem trai la alt nivel aceste momente pentru ca ele se rasfrang pana in corpul fizic.

                La echinoctiul de primavara, Pamantul este cel mai aproape de Soare, iar astronomii numesc aceasta pozitie punctul vernal, de aici si durata egala a zilei cu cea a noptii. Acest punct vernal se va atinge maine, 20 martie 2017, incepand cu ora 12:29, asa cum spuneam la inceput. Sunt doua astfel de momente in an cand ziua este egala cu noaptea ca si durata de timp. Primul moment este acum la echinoctiul de primavara iar al doilea va fi la echinoctiul de toamna. Ce inseamna sau cum se traduce asta in plan subtil ? Echinoctiul de primavara simbolizeaza Creatia, cand totul se trezeste la viata, cand incepe un nou ciclu de viata. Acum samanta stie ce va deveni. In popor avem o vorba, incepe sa cresca iarba. In aceasta perioada a echinoctiului de primavara, totul tinde sa iasa la suprafata, sa se bucure de energiile benefice si profunde ale primaverii. Este suficient sa privim in jurul nostru si ne vom da seama ca Natura s-a trezit la viata, ca a venit din nou momentul sa infloreasca. Priviti ghioceii, ei sunt primii care ne anunta ca renaste iarasi totul. Si toate se trezesc rand pe rand. Si noi ?
          Din punct de vedere astronomic acest moment semnifica si inceperea unui nou an astronomic. Pe de alta parte, momentul echinoctiului de primavara marcheaza si inceputul anului zodiacal, cand Soarele intra din 21 Martie in prima zodie, cea a Berbecului, cand incepe sa-si demonstreze forta, capacitatea de a crea. Astrologic, Soarele chiar va fi la zero grade in Berbec. Este un nou inceput de Ciclu Solar. Aceasta influenta se manifesta si asupra noastra prin intentia de a demara lucruri noi si de a le incheia sau finaliza pe cele vechi. Este bucuria unui nou inceput, in toate planurile. Observati cum Soarele isi face aparitia si ce placut este sa stai la Soare, sa simti cum te incalzeste energia lui, sa simti caldura lui. Soarele- Dumnezeu Tatal, ne iubeste pe toti in aceeasi masura, ne incalzeste pe toti la fel, nu tine cont de rasa, religie sau alte convingeri. Nu-i asa ca toti asteptam Soarele sa straluceasca, sa-i simtim caldura, sa vedem cum renaste intreaga natura ? Nu simtiti ca ceva din noi vrea sa imboboceasca, sa infloreasca, sa iasa afara ? Asta este momentul echinoctiului. Imbobocirea. Inflorirea. Nerabdarea a luat sfarsit. Explozia sta sa se intimple. Totul va curge de acum inainte, asa cum am gandit si facut planuri in lunile de introspectie. Dupa o etapa de iarna, de frig, inghetare, moarte, intuneric, viata se trezeste din nou, natura, fiinta umana invinge intunericul. De altfel zodia Berbec este una de foc si spiritul de actiune este una din caracteristicile de baza ale acestei zodii. Vom manifesta ambitie si entuziasm dar sa avem grija in ce directie actionam pentru ca Berbecul nu spune nu provocarilor. De unde probabil si vorba, nu te arunca cu capul inainte ca un berbec. Deci, sa fim si atenti.


            Omul devine mai spontan, mai dornic de actiune dupa o perioada de iarna, de hibernare. Incepe sa se trezeasca la viata. Acum este cazul pentru a-si duce la indeplinire planurile pe care le-a initiat in perioada de liniste si introspectie. Este o dorinta de renastere, de revigorare, de inviorare, de trezire la realitate si de finalizare a perioadei de hibernare. Acest moment special reprezinta sfarsitul unui ciclu evolutiv si in acelasi timp marcheaza inceputul altui ciclu evolutiv. Astfel, fiinta umana are posibilitatea in aceasta perioada, sa-si asume responsabilitatea pentru incheierea si finalizarea unor actiuni sau proiecte, sa constientizeze incheierea unui ciclu evolutiv si in acelasi timp are de partea ei energia necesara de a se pregati spiritual pentru o noua integrare intr-un nou ciclu temporal care incepe acum. Astfel acest moment semnifica coborarea in adancul fiintei noastre pentru a ne infrunta propriul intuneric, propriile limitari, pentru a transcende moartea si pentru a renaste. A birui in aceasta lupta semnifica Invierea spirituala.

              Este un moment special in plan subtil, pentru ca energetica acestui moment vine in ajutorul celor care aspira la transformare, a celor care aspira la ascensiune. Vibratia subtila a vointei se amplifica acum. Avem sansa si puterea de a stopa acum, actiuni care nu se mai desfasoara in conformitate cu aspiratiile si intentiile noastre evolutive. In Universul nostru launtric, aceste energii amplifica aspiratiile de unitate, de intilnire cu Divinitatea, de renastere, de inaltare. 
              Momentul echinoctiului de primavara este celebrat in toate culturile antice, dovada ca ei cunoasteau si intelegeau foarte bine miscarea Soarelui si a energiilor universale. Sfinxul din Egipt, de pilda, priveste exact in directia dinspre care rasare Soarele la momentul echinoctiului de primavara. La templul  de la Chichen Itza, straveche asezare mayasa din Mexic, Templul Sarpelui cu pene, Quetzalcoatl, lumina care cade exact la echinoctiul de primavara pe acest templu, face ca privitorul sa perceapa acest sarpe urcand cele noua trepte ale piramidei, semnificand ascensiunea spirituala a fiintei. Si in diverse moduri, fiecare cultura antica si-a impregnat aceasta cunoastere in propriile temple sau texte sacre.

                 Mayasii ne-au lasat o mostenire sacra prin alcatuirea calendarului care pare tot mai aproape de ce se intimpla in realitatea noastra fizica. Si cu cat analizam mai profund calendarul sacru al mayasilor, cu atat vom intelege mai mult puterea lor subtila de a fi in acord cu Universul, pentru ca ei stiau ca sunt parte din Univers. Pur si simplu este minunat cum ei au vazut aceste conexiuni. Pentru ziua de maine suntem sub simbolul lui OC, Marele Preot Cosmic, cel ce pazeste pragul dintre lumi. El ne atentioneaza ca nu putem trece pragul daca nu suntem pregatiti. Tonul apostolic 7 care insoteste acest simbol ne sustine cu energie divina, dumnezeiasca, sa putem face trecerea. Totul este incarcat cu energie benefica ce sustine demararea actiunilor, insa noi suntem cei care hotaram cum si daca ne incarcam cu aceste energii. 
                       Traiti, simtiti, bucurati-va de echilibrul acestui moment special ! Ne vom mai intilni cu el peste un an de zile.

                   Descopera si tu calea spre armonie  !!

                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu