miercuri, 8 martie 2017

Ziua feminina



                    8 Martie. Ziua femeii. Ce simplu suna asa un anunt. Si in restul zilelor ce se intimpla, nu mai exista femeia ? Adica doar o zi pe an sa ne aducem aminte ca exista femeia ca fiinta umana si s-o celebram ? Sau de doua ori pe an daca punem si ziua de 1 Martie ? Nu e prea putin sau aproape deloc felul in care onoram prezenta acestor suflete feminine langa noi ? Sa nu constientizam noi oare cate sacrificii fac aceste suflete nobile care au ales sa se intrupeze in chip de femeie si sa fie alaturi de noi in fiecare clipa a vietii ? Nu este Ea pantecul care da viata ? Nu este Ea cea care-si ofera neconditionat iubirea ? Nu este Ea cea care ne vegheaza somnul, cea care vegheaza la capataiul nostru noaptea ? Si mai puneti si voi intrebari, ca sunt destule de pus. Si atunci, ce facem ?

                     Pai, in momentul in care ne surprindem ca ne punem astfel de intrebari, ar trebui sa devenim constienti de faptul ca inca nu stim sa apreciem sufletele de langa noi, ca inca nu le recunoastem ca fiind niste suflete divine care au ales sa vina langa noi sa ne ajute sa evoluam. Ca sa recunoastem ca langa noi traieste un alt suflet, insasi constiinta noastra trebuie sa ne faca sa simtim ca noi suntem un suflet capabil sa recunoasca un altul. Daca aceasta schimbare inca nu s-a petrecut in constiinta noastra, probabil vom ramane inca multa vreme la ideea doar a unei zile consacrate femeii. Peste tot auzim despre schimbarea in constiinta. Oare ce-o fi insemnand ea cu adevarat ? Dar ce inseamna femeia pentru noi ? Ce inseamna aceasta energie feminina in prezenta careia atunci cand suntem copii ne simtim atat de bine, ca mai apoi sa renuntam la ea, sa ne separam de ea si mai apoi cand suntem adulti sa pornim din nou in cautarea ei ? Simtim oare inconstient ca ne-am separat ? Simtim oare nevoia de a ne largi, de a ne implini principiul feminin care exista in fiecare dintre noi ?
                   In fiinta umana energia feminina este complementara energiei masculine. Fara una sau alta fiinta umana nu este completa. Sau altfel spus nu-si gaseste plinatatea. Diferenta ar fi ca fiecare are aceste energii in proportii diferite si de-a lungul vietii cauta sa-si intregeasca partea mai putina, mai dezechilibrata. Simplu, ne cautam echilibrul. Toata lumea vorbeste despre echilibru si armonie. Sa ne gasim calea spre armonie. Cat poate fi de simplu uneori sa intelegem ca echilibrarea acestor energii ne poate aduce echilibrul mult dorit in viata. Cat este de importanta aceasta energie feminina, Femeia, iar noi ii minimalizam rolul. De ce ? Mandria, egoul ? Principiul masculin din noi este inca la putere, este inca prea superior ca sa recunoasca nevoia acestei energii.
                       Asadar trebuie sa constientizam importanta femininului in viata noastra, sa onoram aceasta energie feminina ca fiind sacra. Din acest punct de vedere ziua de 8 Martie este, devine o zi speciala pentru noi. Celebram, sarbatorim, cinstim si onoram Femeia, energia feminina care ne da nastere, ne sustine, ne iubeste, ne ocroteste, ne implineste si ne face sa crestem. Este vremea sa constientizam ca este o energie primordiala, fundamentala care da forta si vitalitate, fara de care creatia nu poate avea loc. Femininul si masculinul se unesc pentru echilibru, pentru armonie, pentru evolutie. Onorarea energiei feminine pe Pamant, prin manifestarea sa Femeia, este o recunostinta pe care noi o aducem mamelor, sotiilor, iubitelor, prietenelor, tuturor femeilor de oriunde ar fi ele. Gandurile de recunostinta si iubire pentru partea feminina, faceau parte pana nu de mult din fiintarea noastra.

            Societatea si evolutia moderna a facut in asa fel incat sa stabilim o zi pe an in care sa onoram si sa cinstim Femeia. Astfel s-a ajuns ca ziua de 8 Martie sa devina Ziua Internationala a Femeii. O zi in care noi sa ne aducem aminte ca exista Femeia. Exact ce spuneam la inceput. Si in restul zilelor ce facem? Si iar mai punem cateva intrebari. Nu ne alimentam, nu ne hranim oare zilnic cu iubirea mamei sau a iubitei ? Cine ne imbratiseaza atunci cand suntem cuprinsi de tristete, de suparare, de teama ? Cine ne tine in brate cand suntem copii si nu numai ? Cine vegheaza si se roaga neincetat pentru noi ? Este un flux de iubire ce isi are izvorul  in inima Femeii, pe care ea ni-l daruieste neconditionat. Recunostinta fata de fiinta plina de iubire are totusi izvoare in istorie. Spre exemplu, Ziua Mamei era sarbatorita inca de pe vremea grecilor antici, cand in fiecare primavara o sarbatoreau pe zeita Rhea, mama tuturor zeilor. 
            In societatea moderna, prima data cand este sarbatorita Ziua Femeilor, conform Wikipedia, este data de 28 Februarie 1909, la New York, ca urmare a unei greve a unui sindicat al femeilor. Printr-o rezolutie a ONU, in 1977, este adoptata Ziua Internationala a Femeii. La Copenhaga, in urma unei Conferinte a Muncitoarelor din intreaga lume, unde au participat 100 de femei din 17 tari, s-a hotarat o zi unica de sarbatorire, peste tot in lume si anume ziua de 8 Martie, incepand cu anul 1913. Pornita ca o lupta impotriva opresiunilor si discriminarilor la care erau supuse femeile, Ziua de 8 Martie devine o sarbatoare a dragostei, a frumusetii si a feminitatii, fiind astfel un moment in care Femeia este centrul Universului. Si uite asa in aceasta zi care mai de care ne intrecem in a felicita Femeia, urari de sanatate, de la multi ani. Uitam insa de barbati, de latura feminina intrinseca a barbatului. Sa spunem la multi ani si barbatilor, macar in aceasta zi ? Ce ziceti ? Sa onoram si latura feminina din Barbati. Sa trecem peste prejudecati si sa recunoastem aceste aspecte subtile care ne definesc fiinta. In articolul de 1 Martie spuneam sa dam dezlegare la Iubire. Hai sa mai dam si astazi o dezlegare. Si maine si in fiecare zi. Sa sprijinim si sa dam stralucire zilnica acestui centru al Universului, IUBIREA.  

                  O imbratisare plina de iubire pentru toate fiintele feminine care fac parte din viata noastra ! Este prima luna de primavara in care natura se trezeste din nou la viata. Sa ne trezim si noi la viata. Este un nou inceput pentru toata lumea, pentru toate fiintele Pamantului. Este timpul pentru o profunda constientizare a rolului feminin, a energiei pe care o aduce Femeia pe Pamant. Daca simtiti, daca constientizati ca exista o Mama Pamant, transmiteti-i cat mai multa Iubire celei care ne hraneste cu vitalitate, celei care ne sustine si ne ghideaza prin viata. Sa infloreasca principiul divin feminin din toate fiintele.
            Daca simtiti, transmiteti cat mai multa recunostinta fiintelor care au ales sa fie Femei, pentru ca ele sunt pline de Curaj, Devotament, Daruire, Responsabilitate si IUBIRE  !! 

                         Pentru ziua de azi avem similitudini in calendarul mayas. Pentru ziua de 8 Martie avem Ton 8, care inseamna echilibrul perfect. Ce vorbeam putin mai sus. Energia feminina vine sa echilibreze masculinul. Tonul 8 reprezinta armonia si echilibrul, adevarul si claritatea, este energia care echilibreaza totul. Si intotdeauna simbolul care vine asociat acestui ton ne va semnala care sunt directiile, valorile de urmat pentru a merge mai departe, pentru a ne extinde campul constiintei spre iubirea neconditionata. Etznab- Cremenea este simbolul asociat astazi acestui Ton 8. Suntem inca in coloana centrala a calendarului mayas, cea care ne da forta si ne tine in echilibru. Se pare ca tema centrala este echilibrul, uniunea dintre cele doua energii primordiale, feminin si masculin. Ieri, inainte de 8 Martie am avut simbolul Pamant, Mama Pamant. Sa-i spunem la multi ani si sa-i daruim Iubirea noastra.
                         
                            La multi ani !!



                   Descopera si tu calea spre armonie  !!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu