luni, 30 mai 2016

Esti flexibil ?



                Renuntarea si detasarea fata de un rezultat anume, pe care-l asteptai cu nerabdare, reprezinta de fapt adevarata putere interioara, asa cum spuneam si in ultimul articol. Vorbeam despre atasamente si am vazut ce inseamna sa ai atasamente, ce efecte au acestea asupra noastra. Acum as vrea sa mergem si mai departe si sa ne facem curaj sa spunem ca detasarea de rezultate vine din faptul ca avem incredere in Univers, in aceasta forta creatoare si inteligenta, ca de fapt ne abandonam total in campul infinitelor posibilitati care sunt la momentul prezent sau in starea de aici si acum, cum vreti sa-i spunem. Nu stiu cati constientizam acest aspect, dar atunci cand avem incredere in Univers, de fapt avem incredere in noi insine, inlaturam dependentele exterioare, fricile, tot ce ne inhiba si ne dam voie sa fim, sa existam, sa fim prezenti. Constienta starii de prezenta.

                Face sens sa afirmam ca ne avantam in necunoscut cu toata increderea ? Mai tineti minte articolul despre necunoscut, in care spuneam ca de fapt ne temem de cunoscut ? Atasamentul fata de cunoscut inseamna de fapt atasament fata de trecut, pentru ca ceea ce este cunoscut este deja trecut si doar necunoscutul conteaza. Trecutul inseamna deja inertie, inseamna stabilitate, ba mai mult decat atat inseamna stagnare. Iar stagnarea cu siguranta nu inseamna evolutie pentru persoanele care au intrat in acest proces de trezire spirituala. Iar flexibilitatea, tema acestui articol, este tocmai capacitatea noastra de a nu ne atasa de astfel de rezultate. Sau chiar daca simtim ca avem astfel de atasamente, sa le constientizam si sa avem capacitatea de a ne intoarce mereu la Sinele nostru interior sau la starea de prezenta cum spuneam data trecuta. Adica sa fim flexibili. Adica sa nu dam dovada de rigiditate in sistemul nostru de gandire, de credinte.
               Cei mai multi dintre noi cautam sau ne petrecem intreaga existenta cautand siguranta, stabilitatea. Vrem sa avem siguranta zilei de maine. Cati dintre noi putem sa spunem ca nu-i asa ? Daca privim atent in jur, nu observam ca majoritatea alearga dupa stabilitate ? Toata lumea vrea un job sigur pana la pensie, toata lumea vrea o stabilitate financiara, toata lumea vrea un cont sigur in banca, etc. Dar cata lume constientizeaza cu adevarat ca toate astea sunt atasamente ? Sau cati realizeaza ca stabilitatea lor depinde de niste atasamente ? Atasamente fata de posesiuni sau functii ? In societatea noastra, banii sau functiile sociale au ajuns sa devina simboluri ale stabilitatii si sigurantei. Sau mai bine spus, cred ca au devenit simboluri ale senzatiei de securitate. Ori adevarata stabilitate, siguranta, starea de echilibru, nu vine decat atunci cand esti reconectat la Sinele tau.

             Adevarata stare de echilibru vine doar din interior, din a nu te mai opune momentului prezent si asta poate parea dificil de inteles pentru unii. Intr-adevar, poate fi greu de integrat conceptul de a te abandona momentului prezent, de a nu te lupta cu el, de a nu opune rezistenta. A opune rezistenta inseamna cheltuirea inutila a energiei. Si cred ca aici lucrurile trebuie explicate putin mai mult. Aici trebuie sa dam dovada de flexibilitate. A te opune, a te crampona de un rezultat, inseamna pana la urma o lupta impotriva cursului natural al fortei de evolutie fireasca. Pentru ca Universul isi urmeaza dinamica sau evolutia, cum vreti s-o numiti, indiferent cata opozitie depunem. A fi flexibil inseamna a invata sa capeti intelepciunea ca abandonarea nu este acelasi lucru cu renuntarea.
             Nu inseamna ca renunti la intentiile sau dorintele tale. Ele vor ramane in continuare sa ne orchestreze vietile si sa ne creeze experientele necesare pentru a ascensiona in constiinta. Deci aceasta flexibilitate presupune renuntarea la atasamentele fata de rezultate, dar nu inseamna renuntarea la intentii. Faptul de a vrea sa controlezi un rezultat duce intotdeauna la acumularea de tensiuni. Mai pe scurt, la stres. Probabil unii dintre voi ati auzit, citit sau poate chiar cunoscut persoane cu varste venerabile, care duc o viata linistita si care nu-si arata varsta. Nu suntem toti cel putin curiosi sa aflam secretul lor, de a trai linistit pana la varste inaintate ? Pentru ca sunt efectiv exemple care ne demonstreaza ca se poate. Si atunci care sa fie secretul ? Pentru ca sigur au avut o groaza de provocari de-a lungul vietii. Flexibilitatea. Darul, capacitatea, arta de a nu dori sa detii controlul, de a nu te crampona de rezultate.
                 Pentru ca oricum ar fi, viata este un continuu proces de schimbare si transformare. Astfel de persoane care traiesc o viata lunga si sanatoasa, cu siguranta au capatat abilitatea de a nu se impotrivi cursului vietii. Cu siguranta au ajuns la intelepciunea ca totul face parte dintr-un plan divin, care nu poate fi cuprins de mintea umana. Cu siguranta astfel de oameni si-au regasit legatura cu Sinele interior, cu Divinitatea si au inteles ca sunt parte din acest plan. De ce spunem ca batranii sunt mai intelepti ? Cu siguranta au avut parte de tot felul de experiente, dar le-au lasat si au trecut peste ele, au invatat lectia care trebuia, au luat ce-a fost bun si au mers mai departe. Noua ne este greu sa ne detasam de rezultate ? Pai, depinde de cat de incorsetati suntem in credintele noastre, de cat de adanc suntem ancorati in conditionarea asta sociala. Depinde cum privim si ce inseamna pentru noi acumularea materiala.
               Depinde cum privim si cum intelegem abundenta in viata noastra si ce trebuie sa facem pentru a o capata. Sunt aspecte pe care le-am tot adus in discutie mereu. Extrage din fiecare experienta lectia care trebuie si elimina tot ce nu e de folos. Astfel vei dobandi puterea adevarata si te vei putea bucura de viata. Repet si sunt de acord ca inca pentru unii poate parea ciudat sa auda ca trebuie sa se abandoneze momentului, ca nu trebuie sa faca nimic. Cum vine asta, sa nu faci nimic ? Sa te abandonezi in infinitul camp al tuturor posibilitatilor de unde poti alege ceea ce este cel mai bine pentru tine la momentul prezent. Este o stare interioara sau o atitudine interioara daca vreti, de acceptare.

                Adica orice s-ar intimpla, este cel mai bine pentru mine la acel moment. Este lectia potrivita pentru mine, sunt perfect asa cum sunt- ati mai auzit asta si acum face sens s-o afirmam. Deci, impotrivirea, cramponarea de atasamente si rezultate, nu inseamna decat risipirea inutila a energiei, nu inseamna decat stres si nesiguranta. Nu inseamna decat agatarea de o iluzie, care atunci cand se spulbera face loc unor invitati nedoriti cum ar fi durerea, suferinta, deznadejdea, etc. Hai sa nu mai dam dovada de rigiditate in fata provocarilor si sa fim flexibili. Starea de flexibilitate in care esti gata sa-ti alegi o alta posibilitate este o alta sansa de a-ti crea o alta realitate mai buna pentru tine. Este o stare pe care o capeti, nu ti-o preda nimeni, nu te invata nimeni. Este capacitatea ta de transformare in fata experientelor si a lectiilor invatate in urma experientelor.

                 Calendarul mayas ne aduce in aceasta zi simbolul Intelepciunii pe un Ton 12, un ton apostolic, care pregateste desavarsirea. Suntem la sfarsit de luna, o zi cu vibratia 3, Treimea este cu noi, ne pregatim sa incepem alta, un alt inceput. Fiecare zi este un nou inceput, fiecare zi este o alta transformare in viata noastra. Fara a fi flexibili nu avem cum sa intelegem, nu avem cum sa integram si sa acceptam toate aceste transformari care vin la o vibratie din ce in ce mai inalta. Hai sa ne imaginam un pestisor in apa. Credeti ca daca n-ar fi flexibil in fata valurilor care trec peste el, ar rezista multa vreme ? Hai sa fim si noi flexibili in fata provocarilor de zi cu zi, sa ne gasim calea interioara de a merge mai departe !


                      Descopera si tu calea spre armonie  !!

luni, 23 mai 2016

Constienta starii de prezenta



                  Cu totii am auzit de nenumarate ori ca trebuie sa fim prezenti, ca trebuie sa fim aici si acum, ca trebuie sa traim clipa. Si este foarte adevarat ca atunci cand suntem prezenti in moment, totul se desfasoara la un alt nivel. Atunci suntem noi insine, ne manifestam potentialul interior si apare acea stare de echilibru care ne face puternici. Problema care cred ca apare, este cum sa facem sa fim in aceasta stare de prezenta. Cum sa facem sa capatam aceasta constienta a starii de prezenta. Sau poate ar fi mai bine sa ne intrebam cum sa ne dam seama cand nu suntem in starea de prezenta, ca mai apoi sa incercam sa fim aici si acum. Este cumva un fel de cunoastere a adversarului.
              Sau daca vreti, este cumva ca si lucrul cu Lumina si Intunericul, despre care am mai discutat in articole trecute. Daca vrei sa stii ce este Lumina, cred ca trebuie sa cunosti, sa stii sa lucrezi si cu Intunericul. Cand ajungi in Intuneric, instinctiv stii ca trebuie sa te intorci la Lumina. Cam despre asa ceva este si aici. Cand ajungi la dezordinea mintii, cand ajungi sa depinzi de aspectele exterioare tie, cand ajungi sa-ti creezi atasamente indiferent de natura lor, ar trebui sa functioneze cumva acel instinct de a te intoarce la fiinta ta, la Sinele tau, pentru a putea fi prezent aici si acum. Ce se intimpla cand apar atasamentele ? Cand ne atasam de ceva anume, de o persoana, de o relatie, de o functie importanta, de o pozitie privilegiata, etc., de un cont in banca, indiferent despre ce ar fi vorba, aceste atasamente aduc cu ele la un nivel subtil si teama.


               Cand tii la ceva anume, apare si teama de a nu pierde acel ceva. Cand esti intr-o pozitie de decizie apare si teama de a nu pierde controlul. Cand detii o functie importanta apare si teama de a nu pierde aprobarea celorlalti. Stati de vorba cu voi insiva si vedeti daca si ce atasamente aveti si observati teama care le insoteste. Cand iubesti o persoana, apare subtil si teama de a nu o pierde. Iti iubesti copilul si cand il dai afara la joaca apare si teama de a nu se accidenta. Si exemple sunt destule. Aceste atasamente au cumva efectul de limitare in constiinta. Pentru ca odata ce ai astfel de atasamente, nu mai e posibila libertatea de miscare in constiinta. Sau poate va aduceti aminte cand vorbeam de revolutia tacuta a constiintei, acolo unde se naste toata frumusetea vietii, acolo unde se creaza toata experienta pe care o traim.
            Cand atingem toate astea, traim si experimentam si starea de constienta a prezentului, cea care ne fixeaza in aici si acum, starea in care ne permitem doar sa fim, sa existam fara prejudecati, fara asteptari, fara atasamente de vreun rezultat. Am mai discutat si in alte articole despre ce inseamna sa fii aici si acum, despre ce inseamna sa fii prezent, dar niciodata nu va fi destul. Mereu se vor revela aspecte noi care vin sa intregeasca cunoasterea si intelegerea noastra. Cei care cititi cu regularitate articolele, veti observa ca exista o interconexiune intre ele, ca vin unul in continuarea celuilalt. Totul se leaga, este holistic, asa ca nu putem separa nimic. De fapt, separarea este doar o iluzie. Suntem si facem parte dintr-un intreg infinit care se extinde intr-un mod pe care mintea umana nu-si permite, nu poate sa-l inteleaga. Si de ce nu-si permite sa inteleaga ? Pentru ca alege mereu sa traiasca in conditionarea sociala, pentru ca vrea mereu si mereu si are asteptari.
            Tendinta sau inclinatia mintii este sa ne directioneze spre ceva despre care credem ca ne aduce placere sau daca nu e posibil asta, atunci macar sa ne indeparteze de lucrurile sau situatiile, relatiile, care ne-ar putea provoca durere. Situandu-ne in astfel de cazuri, de dependente, atasamente, nu avem cum sa ramanem in momentul prezent. Ce se intimpla mai exact ? Daca spre exemplu suntem intr-o functie de conducere, intr-o mare companie sa zicem, aceasta pozitie confera o anumita putere, o putere asupra altora, ceea ce da nastere la un sentiment de sine puternic, care, atentie, vine dintr-o sursa exterioara. Acest sentiment de sine, aceasta putere asupra altora, rupe cumva legatura ta interioara cu Sinele. Odata ce-ai pierdut functia privilegiata, pierzi si sentimentul acela puternic de sine si urmeaza prabusirea. In loc sa ne dezvoltam propria putere sau altfel spus sa lasam potentialul interior sa se reveleze, noi ne identificam cu atasamentele exterioare, despre care stim acum ca nu dureaza, ca pot inceta oricand. Cand acestea inceteaza apare si suferinta. Nu se poate sa nu fi observat cum arata unii oameni in masinile lor luxoase, cum se schimba atitudinea lor, cum afiseaza aceasta putere izvorata din acumularea materiala. Dar ce se intimpla daca pierd masinile ? Astfel de persoane n-or sa mearga niciodata cu mijloacele de transport in comun, pentru ca-si pierd puterea si le este dificil sa faca asta.

                  Observatiile noastre stim acum sau ar trebui sa stim deja, ca se schimba in fiecare clipa. Cand ne identificam cu observatiile noastre, nu mai suntem noi, devenim un produs al momentului. Adica nu mai suntem acel observator tacut care nu judeca ci doar observa. Adica ne mutam atentia de la Sinele nostru, undeva in exterior, unde se intimpla ceva. Cand constientizam ca suntem in asemenea situatii, pur si simplu trebuie sa ne intoarcem la punctul nostru de referinta interior, la Sinele interior, cel care ne asigura starea de echilibru. Aceasta intoarcere la Sine este practic revenirea la starea de constienta a Prezentei fiintei noastre. Procesul de intoarcere insusi devine constienta starii de prezenta. Doar in aceasta stare de prezenta suntem deschisi catre infinitele oportunitati pe care ni le ofera momentul prezent sau cum vorbeam in alte articole, de aici din aceasta stare putem accesa campul infinitelor posibilitati. Multi avem senzatia ca nu putem atinge aceasta stare sau ca se obtine cu greu. Adevarul este ca ea se poate obtine print-o cultivare a constiintei momentului prezent. Este ca si un antrenament zilnic. Daca vrei sa fii un atlet profesionist, te antrenezi zilnic. Ceva asemanator este si aici. Trebuie sa ne cultivam un fel de observare activa, constienta, adica sa ne mutam atentia de la ceea ce este observat inapoi la martorul tacut, la observatorul tacut din interior. In doua vorbe, intoarce-te la Sinele tau. Nu e greu. Cred ca e vorba despre putina practica sau antrenament, cum spuneam mai devreme. Observa din ce in ce mai des ceea ce faci, constientizeaza in ce parte aluneci, constientizeaza ce este in neregula in acel moment pentru ca ori nu esti acolo, ori te opui momentului. Concluzia ? Intoarce-te mereu la Sinele tau si vei constientiza starea de prezenta, de Eu Sunt.



           Descopera si tu calea spre armonie  !!

duminică, 22 mai 2016

22 Mai 2016



                Astazi Soarele a intrat in zodia Gemenilor si in plus avem si Luna Plina care a inceput la ora 0:15, ceea ce inseamna ca Luna este in opozitie cu Soarele pe cer. Daca Soarele a intrat in Gemeni, inseamna ca Luna se afla in opozitie cu el, adica se afla in Sagetator. Noptile cu Luna Plina sunt cele mai luminoase, adica Luna este vizibila integral, in toata splendoarea sa. Constienti sau nu, Luna exercita o influenta asupra tuturor fiintelor vii ce traiesc pe Pamant, inclusiv asupra noastra, a oamenilor. Probabil cel mai cunoscut fenomen este cel al mareelor, datorat atractiei satelitului planetei noastre, astfel ca marile si oceanele cresc si descresc in fiecare zi.

                 Acum daca facem o analogie intre proportia de apa de pe Pamant si cea din corpul uman, vedem ca sunt asemanatoare. Si daca Luna poate influenta 70% din apa planetei, oare nu face la fel si cu procentul de 70% de apa care alcatuieste corpul uman ? Sa fie intimplatoare coincidenta dintre ciclul lunar de 28 de zile si cel menstrual ? Cu siguranta Luna are efecte asupra noastra, dar e mai comod pentru mintea noastra sa le atribuim altor cauze. Parca era si o vorba, cum ca ai mintea plecata pe Luna. Dar sunt statistici care arata ca sinuciderile, problemele psihice, sunt mai numeroase in noptile cu Luna Plina. Natura ne ofera multe exemple de cum influenteaza Luna diverse aspecte ale vietii pe Pamant. Mai ramane doar ca noi sa constientizam aceste aspecte si sa vedem in ce mod ne influenteaza viata. Sarbatoarea de Pasti este si ea calculata in functie de fazele Lunii. Si multe altele pe care probabil le mai stiti si voi.
                  In calendarul mayas, astazi avem un Ton 4, insotit de simbolul Lamat. Tonul 4 aduce stabilitatea perfecta, forta de a construi, masura tuturor lucrurilor. O energie ce ne arata limitele in care ne putem desfasura. O energie care ne ajuta in toate genurile de relatii. Simbolul Lamat- Stea/Iepure, este un simbol al fertilitatii, este samanta care germineaza. Acest simbol face ca lucrurile sa se multiplice fara prea mult efort. Ceea ce este sadit de Lamat, creste si se implineste in toate planurile.
                     Vibratia zilei de azi 22 mai este 4, ceea ce corespunde cu Tonul 4 al zilei mayase. Ieri a fost mare sarbatoare, sfintii Constantin si Elena, cei intocmai cu apostolii. cei care au avut o influenta determinanta asupra crestinismului. Ceea ce s-a sadit atunci se poate continua fara prea mult efort.
                   Aspecte de revelat sunt destule. Este totusi o zi de duminica, o zi de relaxare si odihna, asa ca sa profitam si sa lasam mintea sa se linisteasca sub influenta acestei Luni Pline care actioneaza puternic asupra mentalului.



                                 Descopera si tu calea spre armonie  !!

sâmbătă, 21 mai 2016

Sfintii Constantin si Elena



              In fiecare an, la data de 21 Mai, Biserica Ortodoxa sarbatoreste pe Sfintii Constantin si Elena, a caror cinstire sau praznuire este strans legata de semnificatia, puterea si inaltarea sfintei cruci. De altfel, in iconografie ei sunt cel mai adesea reprezentati de o parte si de alta a sfintei cruci. Scrierile bisericesti spun despre Constantin cel Mare ca s-a nascut undeva in jurul anilor 274 si ajunge imparat al imperiului roman dupa ce ii invinge pe Maxentiu si Lactantiu. Inainte de lupta impotriva lui Maxentiu, viitorului imparat Constantin i se arata pe cer, ziua in amiaza mare, o cruce si o inscriptie prin care i se spune ca prin acest semn va invinge. In urma acestei viziuni, da ordin ca acest semn sa fie pus pe toate steagurile de lupta, ajungand astfel sa iasa invingator.
                 La Roma de altfel, pe Arcul de Triumf al lui Constantin, sta inscrisa inscriptia "instinctu divinatis", adica prin inspiratie divina a ajuns sa iasa invingator in lupta. Datorita hotararilor pe care le ia in timpul domniei sale, influenteaza foarte mult soarta crestinismului. Astfel in anul 313 proclama Edictul de la Milano, prin care este oprita prigonirea crestinilor si astfel crestinismul este recunoscut in stat, la fel ca si celelalte religii din imperiu. In anul 325 convoaca primul Sinod Ecumenic de la Niceea, in cadrul caruia se clarifica faptul ca Fiul lui Dumnezeu este de-o fiinta cu Tatal, se stabileste si regula de fixare a sarbatoririi Pastelui si alte randuieli. Este botezat pe patul de moarte inainte de a trece la cele sfinte in anul 337 si este inmormantat in Biserica Sfintii Apostoli din Constantinopol, ctitorita de el. Imparateasa Elena, mama imparatului Constantin, este cea care pleaca in pelerinaj in Tara Sfanta si descopera pe dealul Golgotei crucea pe care a fost rastignit Hristos.


             Traditia spune ca in urma sapaturilor initiate de imparateasa Elena, s-au gasit trei cruci si pentru a se afla care a fost cea pe care a fost rastignit Hristos, au atins cu ele un mort. Acesta a inviat in momentul in care a fost atins cu crucea pe care a fost rastignit Iisus Hristos. Episcopul Macarie de atunci al Ierusalimului, aduce si inalta sfanta cruce in fata multimii, iar de atunci si pana astazi se praznuieste Inaltarea Sfintei Cruci la 14 septembrie. Din ordinul imparatesei Elena se incepe constructia mai multor biserici in aceste locuri sfinte, una se construieste pe locul unde s-a nascut Iisus Hristos, la pestera din Betleem, o alta la mormantul Domnului, o alta pe muntele Maslinilor. Dupa acest pelerinaj in Tara Sfanta de cinstire a locurilor sfinte, la putina vreme trece in imparatia Cerului, in jurul anilor 330. Astazi, sicriul se afla si poate fi vizitat la Muzeul Vaticanului. Datorita hotararii ei si a demersurilor pe care le-a facut de a descoperi si a afla unde este crucea pe care a fost rastignit Domnul, imparateasa Elena este considerata ocrotitoarea arheologilor. In traditia populara, sfintii Constantin si Elena, "cei intocmai cu apostolii", sunt cunoscuti ca si parintii Sfintei Cruci. Este o sarbatoare celebrata atat de crestinii ortodocsi cat si de cei catolici. Cel mai important lacas de cult din tara noastra si unul dintre cele mai vechi, care poarta hramul sfintilor imparati Constantin si Elena, este Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

                    Tuturor celor ce poarta aceste nume sfinte sa le uram multi ani in credinta si iubire !!




                    Descopera si tu calea spre armonie   !!

luni, 9 mai 2016

Revolutia tacuta a constiintei



                  Am trecut de Saptamana Luminata, probabil una dintre cele mai frumoase perioade plina de Bucurie si Lumina. O perioada in care ne-am bucurat de Lumina Invierii, care inca ne insoteste. Vibratiile care s-au strans in interiorul nostru sunt tocmai bune pentru a merge mai departe. Cred ca cei care suntem acum, intrupati in aceasta viata, ar trebui sa ne bucuram ca asistam la acest proces de revolutie tacuta a constiintei. Spun asistam, pentru cei care sunt constienti de ceea ce se intimpla. Si nu doar ca avem privilegiul de a asista, ci suntem parte din aceasta revolutie, fiecare dintre noi contribuind in liniste la acest proces al evolutiei constiintei. A fost si este un proces evolutiv dintotdeauna, dar parca acum este mai accelerat. Dintr-o perspectiva mai larga, evoluam rapid, primim iubire neconditionata si ajutor sa evoluam. Si nu este o revolutie cu varsare de sange sau schimbarea vreunui regim. Dar daca vorbim de regim, am putea spune ca se schimba un regim al convingerilor invechite, un regim al paradigmelor sau dogmelor, un regim de credinte limitative. Este o crestere spirituala tot mai dinamica.


                 Da, vorbim despre schimbare. Despre schimbarea modului de gandire. Despre transformarea care se petrece in interiorul nostru atunci cand imbratisam un nou mod de gandire. Este ca si o revolutie vestimentara. De maine pur si simplu schimbi toata garderoba cu haine noi, care se potrivesc momentului, in care te simti bine, care iti dau mai multa incredere, care te fac sa te simti mai liber sau mai degajat. Este o senzatie de innoire, ca si cum ai adus un suflu nou in viata ta. Cumva, incercam sa depasim conflictul interior dintre aspectul uman si sinele nostru. Aceste doua aspecte duc de multa vreme o batalie. Aspectul uman face ca majoritatea dintre noi sa alergam si sa ne cheltuim pretioasa energie creativa pe lucruri marunte, ceea ce duce la confruntarea cu tot mai multe dificultati.
                 Pe de alta parte, Sinele nostru ne spune ca nu trebuie sa ne cheltuim energia pe lucruri marunte, ca acestea vin langa noi intr-un mod firesc. Si de aici conflictul interior. Daca ne vom opri din aceasta alergatura dupa aspectele materiale, atunci vom fi capabili sa ascultam vocea Sinelui, care ne va indemna sa cunoastem impreuna bucuria noii constiinte, bucuria iubirii de sine, bucuria vietii in general. Cumva, putem spune ca aceasta revolutie tacuta a constiintei duce sau face sa se intimple Marea Schimbare in Constiinta, despre care ati mai citit sau auzit. Am mai scos in evidenta si in alte articole faptul ca atunci cand accesam nivele superioare ale constiintei, incepem sa fiintam in Eu Sunt. Si scopul acestei revolutii tacute a constiintei este tocmai de a-l descoperi pe Eu Sunt. A-l descoperi pe Eu Sunt nu trebuie vazut ca un act de egoism, ci pur si simplu este procesul prin care ne descoperim pe noi insine.


               Asta inseamna sa ne iubim mai intai pe noi, sa avem grija mai intai de noi si sa reusim sa ne cunoastem aspectele interioare ascunse pe care nu am avut curajul sa le scoatem la suprafata. Daca noi nu suntem plini de iubire, cum am putea sa daruim cu adevarat iubire altora ? Daca nu stim sa avem grija de noi insine, cum am putea sa avem grija de altii ? Intr-un avion, in caz de pericol, tu esti primul care isi pune masca de oxigen, ca mai apoi sa poti sa fii in stare sa ai grija de copil sau de cel de langa tine. Si asta nu inseamna egoism, ci pur si simplu sa fii in stare sa ajuti si alte persoane. Daca face sens ceea ce tocmai cititi inseamna ca si la voi a inceput revolutia tacuta. De ce e tacuta ? Pentru ca nu se aude in afara strigatul constiintei. Ea ne striga din interior si ne cheama sa coboram din ce in ce mai mult in fiinta noastra, ne da curajul sa indepartam straturile de convingeri limitative si sa-i vedem maretia, care de fapt este maretia noastra.
              Asa cum indepartam la o ceapa, foaie dupa foaie pana ajungem la miezul dulce si curat, asa se intimpla si cu aceasta revolutie. Inlaturam convingeri, paradigme, concepte invechite pana ajungem la Esenta. Ajungem sa realizam faptul ca Dumnezeu nu este ascuns undeva prin ceruri, prin locuri in care il cautam de mii de ani, ci ca este chiar aici, langa noi, in noi. Este cumva un proces de transformare, un proces care este in curs de desfasurare, care ne ridica vibratia in mod continuu. Pe masura ce acest proces se dezvolta, pe masura ce aceasta revolutie se amplifica, intram intr-o legatura mai stransa cu Sinele Divin, cu Sursa. Ce face de fapt aceasta revolutie tacuta a constiintei sau care este rezultatul, efectul ei ? Este ca un mic cutremur care se intimpla in interior. Se zguduie sistemul de credinte pe care functionam si in carea credeam ca suntem confortabili.

                  Un cutremur care ne zdruncina credintele despre insasi natura realitatii pe care o percepem. Este revolutia din viata fiecaruia. De maine vreau sa fiu alt om. De maine renunt la frica. De maine nu-mi mai este frica de nimic. De maine vreau sa traiesc in iubire, sa simt iubirea, sa daruiesc iubire neconditionata, sa simt libertatea sufletului. Vorbim despre toate vibratiile care ne fac sa crestem ca fiinte spirituale ce suntem. Este o noua stare in care fiecare realizeaza, constientizeaza din ce in ce mai profund ca se ridica de la starea in care totul parea static, fara perspective, la starea in care te simti co-creator al propriului destin. Vreau sa fiu Eu. La cat de simplu se reduce aceasta revolutie tacuta a constiintei. La a fi. La a fi Eu Sunt. Si ca orice revolutie, daca privim in istorie, ea are un conducator. Numai ca aici cine ar putea sa conduca ? Mana blanda si iubitoare a lui Dumnezeu care se manifesta prin noi insine. Mana blanda si iubitoare a Universului care pune in oglindire constiinta proprie cu propriul Sine facand astfel posibila revolutia tacuta a constiintei in drumul ei ascensional. Din aceasta revolutie tacuta a constiintei se nasc toate manifestarile si perceptiile experientelor pe care ni le cream in laboratorul interior.
              Nu trebuie sa ne fie teama de revolutie, pentru ca intotdeauna orice revolutie a adus o schimbare. Cu specificatia ca acum aceasta revolutie tacuta a constiintei lucreaza pentru evolutia benefica a sufletului care simte ca-si gaseste Calea si Adevarul. Este ca o maturizare sprituala daca vreti. Este o revolutie care te aseaza pe tine in fruntea ei, care iti da sansa sa devii propriul lider, sa-ti conduci intr-adevar propriul destin sau viitor daca vrei, iti aduce ideile, perceptiile, care devin ale tale. Si cum sa nu cresti, cum sa nu simti ca esti propriul lider, cand realizezi profund ca tu esti decizia, ca tu esti trairea, ca tu esti emotia, ca tu esti esenta propriei revolutii a constiintei ? Si ca in orice revolutie, exista pierderi si castiguri. Pierderile sunt si ele parte din revolutie, pentru ca trebuiau pierdute si probabil dor cel mai mult, pentru ca eram atasati de ele.


         Transpuneti aceste pierderi intr-o relatie si vedeti, simtiti, daca este adevarat. Castigurile sunt mai intotdeauna benefice, asta pe masura ce suntem in stare sa le integram. Castigurile sunt noile credinte care ne vor crea fiecare aspect al realitatii personale. Este noul Prezent in care ne vom situa. Este noul Adevar in care vom trai. Este simplu. Vrei sa devii propriul lider al revolutiei tacute a constiintei tale ? Ti-e teama de pierderi sau te gandesti la castiguri ?
                  Pana la urma este o alegere. A alege sa fii pe val sau a alege sa stai pe mal. A alege sa fii pe val inseamna sa dai putere revolutiei tacute a constiintei, inseamna ca esti de acord cu perspectivele noi care se contureaza la orizont, inseamna ca incepi sa rezonezi cu noua vibratie, inseamna ca incepi sa lasi in urma perceptia ca erai o masinarie biologica si fragila si te indrepti catre noua perceptie care-ti spune ca esti creatorul propriei vieti si al lumii in care traiesti. Si cred ca din ce in ce mai multa lume incepe sa perceapa lucrurile in acest mod, dovada ca aceasta revolutie tacuta a constiintei se extinde, lucreaza in acest camp nevazut al constiintei universale.
                Cand incepi sa te bucuri din nou ca esti in viata, este primul semn ca revolutia tacuta a constiintei isi face simtita prezenta. Sunt primele semne de cedare a ego-ului, primele semne de plecaciune a mintii constiente in fata Sinelui. Frumusetea acestei asa zise revolutii tacute, este ca nu foloseste nici un fel de agresiune, ci doar iubirea si constientizarea de sine, facandu-ne cumva, intr-un fel nestiut, sa imbratisam cu lumina intunericul din noi. O fi greu, o fi usor ? Cand vei accepta sa cobori pe stradutele tale interioare si sa devii liderul propriei revolutii tacute a constiintei tale, vei vedea schimbarile pe care in mod normal la nivel subconstient ti le doresti. Cand vei face asta ? Cand vei fi pregatit. Una este sa asisti la revolutie si alta este sa participi si alta este sa-ti conduci propria revolutie in constiinta. Pentru fiecare vine momentul propriei revolutii a constiintei. Si nu trebuie sa stam incordati in asteptarea ei sau ca nu mai vine odata. Totul se intimpla atunci cand trebuie sa se intimple.
                    Pentru astazi, mayasii ne intimpina cu simbolul Vulturului, cel care este intermediarul intre Cer si Pamant, cel care ne aduce calitatile de care avem nevoie in dezvoltarea noastra, viziune, claritate. Vulturul se simte bine la inaltime, de unde poate vedea intreg tabloul. Asa si noi, ne vom descoperi frumusetea fiintei noastre cu cat vom ascensiona mai mult in constiinta, cu cat vom fi mai mult in fruntea acestei revolutii tacute in constiinta. Tonul 4 al zilei de astazi, ne aduce o stabilitate, un moment de liniste inainte de a ne hotari sa facem saltul in constiinta. Cum spuneam la inceput, primim ajutor sa evoluam.
               Astazi credinciosii sarbatoresc Pastele Blajinilor. Ganduri de Lumina si pentru ei. Vibratia zilei de azi este 9, vibratia anului este tot 9, ne pregatim asadar sa finalizam lucruri si ne pregatim de noi inceputuri. Cei care-si propun, vor reusi !



                    Descopera si tu calea spre armonie  !!

luni, 2 mai 2016

Saptamana Luminata



                  Incepem o noua saptamana, mai curati, mai purificati, mai buni, mai intelepti, mai plini de iubire, mai plini de Lumina. Este Saptamana Luminata, pentru ca acum totul este plin de Lumina Invierii Domnului. Cei ce merg la Biserica in noaptea de Inviere, stiu ca la un moment dat, inainte de miezul noptii se sting luminile si ramane aprinsa doar o candela pe masa din sfantul altar. Intunericul care se lasa in biserica semnifica moartea si iadul in care coboara Mantuitorul cu sufletul Sau, iar candela ramasa aprinsa semnifica sufletul viu si indumnezeit. Apoi preotul cheama toti credinciosii ; " Veniti sa primiti Lumina ", indemnand prin aceasta ca toti sa facem trecerea de la intunericul mortii la Lumina vesnica. Si astfel totul se umple de Lumina Invierii. Biserica insasi ne vesteste ca : "Acum toate s-au umplut de Lumina, Cerul si Pamantul si cele de sub Pamant ".

                   In vechime, la inceputurile crestinismului, Botezul se savarsea in noaptea de Pasti, iar cei botezati erau numiti Luminati si trebuiau sa poarte toata saptamana haine albe, in semn de mare apreciere si bucurie pentru Lumina Invierii. Un motiv in plus pentru care aceasta saptamana s-a numit Saptamana Luminata. Aceasta traditie a hainelor albe este inca valabila si azi, astfel preotii purtand haine albe in toata aceasta saptamana, in care nu se fac metanii ci doar inchinaciuni, iar usa altarului ramane deschisa. De altfel se spune ca portile Raiului raman deschise in aceasta saptamana, aceasta fiind si semnificatia usilor deschise de la altar. Aceasta saptamana luminata culmineaza cu ziua de vineri, numita si Vinerea Scumpa, cand se praznuieste Izvorul Tamaduirii. In aceasta zi se tine slujba sfintirii celei mici a apei, fiind un praznic inchinat Maicii Domnului care a infaptuit multe minuni langa un izvor in apropierea Constantinopolului. 


            Saptamana Luminata se termina in Duminica Tomii sau a Sfantului Apostol Toma, cand se sarbatoreste si Pastele Blajinilor, ocazie cu care sunt pomeniti mortii. Daca suntem atenti, daca vrem sa constientizam, vom observa ca aceasta perioada este plina de lumina, plina de alb, plina de frumusete si bucurie pentru intreaga creatie. Este bucuria de a fi impreuna cu Hristos. Este bucuria sufletului care a renascut. Este bucuria sufletului care descopera Lumina. Este bucuria sufletului ce descopera Calea si Adevarul ! Asa sa fie pentru voi toti, suflete ce descoperiti Lumina !!

                          HRISTOS  A  INVIAT   !!!

              Descopera si tu calea spre armonie  !!

duminică, 1 mai 2016

Sfintele Pasti



                   Iata-ne ajunsi si la sfarsitul acestei perioade magnifice, sustinuti de energiile universale care au culminat cu momentul Invierii Domnului. Am trecut prin cea mai lunga perioada de post si rugaciune a anului, ne-am purificat si ridicat vibratia, ca sa putem primi mai profund energia acestui moment. Si intr-adevar se simte o vibratie mai inalta la nivelul constiintei de grup si colective. Cel putin in aceste ultime zile premergatoare Invierii, oamenii chiar s-au mai linistit, au mai uitat de griji, de necazuri sau tristete, de stresul cotidian. Se simte o calmitate, oamenii vorbesc mai in soapta ca si cand nu ar vrea sa deranjeze, am putut vedea si auzi rugaminti de iertare si mantuire.
                   Da, putem observa cum acest moment aduce dorinta de iertare, simtim ca vrem sa daruim, chiar simtim nevoia de liniste si impacare. Si fara sa vrei incepi sa rezonezi cu aceasta vibratie mai inalta, incepi sa te aliniezi la ea si parca totul devine mai bland, mai frumos, mai armonios. Dar ce pacat ca nu dureaza mai mult aceasta vraja a invierii. Ne intoarcem la job-urile noastre, la munca noastra si reintram in stresul de zi cu zi si ne lasam iar acoperiti de griji si uitam ca am re-nascut. Parca trece prea repede acest moment.

                      Invierea Mantuitorului Iisus Hristos este considerata de Biserica Ortodoxa pilonul central al crestinismului. Comemorarea Invierii din morti a Mantuitorului, ramane de milenii incoace una din cele mai mari sarbatori ale crestinatatii. Este semnul biruintei asupra mortii. Este trecerea de la intuneric la lumina. Este speranta mantuirii si a vietii vesnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. Parintele Arsenie Boca spunea despre Inviere ca ar fi singura minune care se arata atat credinciosilor cat si necredinciosilor. Aceasta sfanta sarbatoare are menirea de a mentine vie amintirea patimilor, a tradarii, a mortii si invierii Domnului. Pastele ortodox dureaza 40 de zile, incepand cu Duminica intai, prima zi a Invierii si pana la Sarbatoarea Inaltarea Domnului, care este praznuita de catre Biserica Ortodoxa la 40 de zile de la Inviere. Dupa cum bine se stie, Pastele nu pica in fiecare an la aceeasi data.
                   Variabilitatea acestei date este data de regula instituita in anul 325, cand a avut loc Consiliul Ecumenic de la Niceea, conform careia Pastele va fi sarbatorit in prima duminica urmatoare lunii pline de dupa echinoctiul de primavara. Doar in cazul in care sarbatoarea pica in aceeasi duminica cu Pastele Iudeilor, se amana pentru duminica urmatoare. Astfel, in acest an sarbatorim Pastele azi, 1 Mai. De departe este cea mai importanta sarbatoare, este singura sarbatoare din calendarul ortodox praznuita timp de trei zile. Multe alte sarbatori sunt stabilite functie de Sfintele Pasti. Invierea, ca act in sine, a zguduit un intreg sistem de gandire invechit si a dat omului o noua speranta.
                            Intrebarile, cautarile si rostul omului primesc acum o alta perspectiva. Invierea dovedeste ca moartea nu este sfarsitul, ci este o trecere catre o alta viata. Dincolo de aspectul de sarbatoare festiva in continua crestere, de marketing comercial, Pastele trebuie constientizat ca un izvor de speranta, de incredere intr-o noua viata, intr-un nou inceput, de bucurie pentru mantuire si adevar, de credinta si iubire, de lumina. Prin acceptarea mortii de buna voie, asa cum ne-o arata Mantuitorul rastignit pe cruce, se darama zidul dintre Divinitate si Uman, dintre Cer si Pamant. Ni se arata drumul spre viata adevarata a sufletelor noastre.
                         Invierea Domnului este biruinta asupra mortii si rautatii oamenilor, care in batjocura l-au numit regele iudeilor, punandu-i pe cap o coroana de spini. Traditional, de pe masa de Paste nu lipseste cozonacul, pasca si ouale rosii. Conform traditiei ouale se vopsesc in culoarea rosie, simbolizand sangele varsat de Mantuitor cand a fost rastignit pe cruce. Legenda spune ca Fecioara Maria a incercat sa-i induplece pe romani ducandu-le un cos cu oua, dar fiind refuzata asaza cosul cu oua sub cruce peste care curge sangele Mantuitorului rastignit, iar acestea se inrosesc. Traditia populara mai spune ca ouale rosii sunt pazitorii casei si din acest motiv ele nu trebuie sa lipseasca de la masa de Pasti. Pastele aduce printre altele si un moment de intregire a familiei, de impartasire a bucuriei, linistii sai pacii. Este o bucurie care trebuie impartasita. Asadar, sa ne bucuram de acest moment.



               Lumina si caldura Pastelui sa ne deschida inimile spre iertare, iubire si credinta. Sa fim mai buni si sa ne bucuram de frumusetea tuturor lucrurilor care ne inconjoara.
               Mayasii ne-au pregatit pentru aceasta zi un Ton 9, care ne aduce putere, o intentie ce creeaza miscarea inainte, revolutia constiintei ce ne face sa luam decizii in claritate si fermitate. Este finalitatea unui ciclu si indemnul spre propria Lumina. Simbolul zilei de azi este Manik, mana lui Dumnezeu. Simbol de mare subtilitate, Poarta care se deschide spre adevar si maretie divina. Probabil nici ca se putea sa fie azi un simbol mai esoteric. O energie care ne deschide sufletele spre a pasi prin aceasta Poarta. Daca vrem si simtim cu adevarat, Poarta este deschisa ! Numerologic, suntem in ziua intai, 1 Mai, inceput de luna noua, initiere de intentie in toate planurile. Suntem plini de lumina, asadar sa constientizam ca suntem in fata unui nou inceput !!!!

          Spun si eu tuturor sufletelor : " Hristos a Inviat "



               Descopera si tu calea spre armonie  !!