luni, 30 mai 2016

Esti flexibil ?



                Renuntarea si detasarea fata de un rezultat anume, pe care-l asteptai cu nerabdare, reprezinta de fapt adevarata putere interioara, asa cum spuneam si in ultimul articol. Vorbeam despre atasamente si am vazut ce inseamna sa ai atasamente, ce efecte au acestea asupra noastra. Acum as vrea sa mergem si mai departe si sa ne facem curaj sa spunem ca detasarea de rezultate vine din faptul ca avem incredere in Univers, in aceasta forta creatoare si inteligenta, ca de fapt ne abandonam total in campul infinitelor posibilitati care sunt la momentul prezent sau in starea de aici si acum, cum vreti sa-i spunem. Nu stiu cati constientizam acest aspect, dar atunci cand avem incredere in Univers, de fapt avem incredere in noi insine, inlaturam dependentele exterioare, fricile, tot ce ne inhiba si ne dam voie sa fim, sa existam, sa fim prezenti. Constienta starii de prezenta.

                Face sens sa afirmam ca ne avantam in necunoscut cu toata increderea ? Mai tineti minte articolul despre necunoscut, in care spuneam ca de fapt ne temem de cunoscut ? Atasamentul fata de cunoscut inseamna de fapt atasament fata de trecut, pentru ca ceea ce este cunoscut este deja trecut si doar necunoscutul conteaza. Trecutul inseamna deja inertie, inseamna stabilitate, ba mai mult decat atat inseamna stagnare. Iar stagnarea cu siguranta nu inseamna evolutie pentru persoanele care au intrat in acest proces de trezire spirituala. Iar flexibilitatea, tema acestui articol, este tocmai capacitatea noastra de a nu ne atasa de astfel de rezultate. Sau chiar daca simtim ca avem astfel de atasamente, sa le constientizam si sa avem capacitatea de a ne intoarce mereu la Sinele nostru interior sau la starea de prezenta cum spuneam data trecuta. Adica sa fim flexibili. Adica sa nu dam dovada de rigiditate in sistemul nostru de gandire, de credinte.
               Cei mai multi dintre noi cautam sau ne petrecem intreaga existenta cautand siguranta, stabilitatea. Vrem sa avem siguranta zilei de maine. Cati dintre noi putem sa spunem ca nu-i asa ? Daca privim atent in jur, nu observam ca majoritatea alearga dupa stabilitate ? Toata lumea vrea un job sigur pana la pensie, toata lumea vrea o stabilitate financiara, toata lumea vrea un cont sigur in banca, etc. Dar cata lume constientizeaza cu adevarat ca toate astea sunt atasamente ? Sau cati realizeaza ca stabilitatea lor depinde de niste atasamente ? Atasamente fata de posesiuni sau functii ? In societatea noastra, banii sau functiile sociale au ajuns sa devina simboluri ale stabilitatii si sigurantei. Sau mai bine spus, cred ca au devenit simboluri ale senzatiei de securitate. Ori adevarata stabilitate, siguranta, starea de echilibru, nu vine decat atunci cand esti reconectat la Sinele tau.

             Adevarata stare de echilibru vine doar din interior, din a nu te mai opune momentului prezent si asta poate parea dificil de inteles pentru unii. Intr-adevar, poate fi greu de integrat conceptul de a te abandona momentului prezent, de a nu te lupta cu el, de a nu opune rezistenta. A opune rezistenta inseamna cheltuirea inutila a energiei. Si cred ca aici lucrurile trebuie explicate putin mai mult. Aici trebuie sa dam dovada de flexibilitate. A te opune, a te crampona de un rezultat, inseamna pana la urma o lupta impotriva cursului natural al fortei de evolutie fireasca. Pentru ca Universul isi urmeaza dinamica sau evolutia, cum vreti s-o numiti, indiferent cata opozitie depunem. A fi flexibil inseamna a invata sa capeti intelepciunea ca abandonarea nu este acelasi lucru cu renuntarea.
             Nu inseamna ca renunti la intentiile sau dorintele tale. Ele vor ramane in continuare sa ne orchestreze vietile si sa ne creeze experientele necesare pentru a ascensiona in constiinta. Deci aceasta flexibilitate presupune renuntarea la atasamentele fata de rezultate, dar nu inseamna renuntarea la intentii. Faptul de a vrea sa controlezi un rezultat duce intotdeauna la acumularea de tensiuni. Mai pe scurt, la stres. Probabil unii dintre voi ati auzit, citit sau poate chiar cunoscut persoane cu varste venerabile, care duc o viata linistita si care nu-si arata varsta. Nu suntem toti cel putin curiosi sa aflam secretul lor, de a trai linistit pana la varste inaintate ? Pentru ca sunt efectiv exemple care ne demonstreaza ca se poate. Si atunci care sa fie secretul ? Pentru ca sigur au avut o groaza de provocari de-a lungul vietii. Flexibilitatea. Darul, capacitatea, arta de a nu dori sa detii controlul, de a nu te crampona de rezultate.
                 Pentru ca oricum ar fi, viata este un continuu proces de schimbare si transformare. Astfel de persoane care traiesc o viata lunga si sanatoasa, cu siguranta au capatat abilitatea de a nu se impotrivi cursului vietii. Cu siguranta au ajuns la intelepciunea ca totul face parte dintr-un plan divin, care nu poate fi cuprins de mintea umana. Cu siguranta astfel de oameni si-au regasit legatura cu Sinele interior, cu Divinitatea si au inteles ca sunt parte din acest plan. De ce spunem ca batranii sunt mai intelepti ? Cu siguranta au avut parte de tot felul de experiente, dar le-au lasat si au trecut peste ele, au invatat lectia care trebuia, au luat ce-a fost bun si au mers mai departe. Noua ne este greu sa ne detasam de rezultate ? Pai, depinde de cat de incorsetati suntem in credintele noastre, de cat de adanc suntem ancorati in conditionarea asta sociala. Depinde cum privim si ce inseamna pentru noi acumularea materiala.
               Depinde cum privim si cum intelegem abundenta in viata noastra si ce trebuie sa facem pentru a o capata. Sunt aspecte pe care le-am tot adus in discutie mereu. Extrage din fiecare experienta lectia care trebuie si elimina tot ce nu e de folos. Astfel vei dobandi puterea adevarata si te vei putea bucura de viata. Repet si sunt de acord ca inca pentru unii poate parea ciudat sa auda ca trebuie sa se abandoneze momentului, ca nu trebuie sa faca nimic. Cum vine asta, sa nu faci nimic ? Sa te abandonezi in infinitul camp al tuturor posibilitatilor de unde poti alege ceea ce este cel mai bine pentru tine la momentul prezent. Este o stare interioara sau o atitudine interioara daca vreti, de acceptare.

                Adica orice s-ar intimpla, este cel mai bine pentru mine la acel moment. Este lectia potrivita pentru mine, sunt perfect asa cum sunt- ati mai auzit asta si acum face sens s-o afirmam. Deci, impotrivirea, cramponarea de atasamente si rezultate, nu inseamna decat risipirea inutila a energiei, nu inseamna decat stres si nesiguranta. Nu inseamna decat agatarea de o iluzie, care atunci cand se spulbera face loc unor invitati nedoriti cum ar fi durerea, suferinta, deznadejdea, etc. Hai sa nu mai dam dovada de rigiditate in fata provocarilor si sa fim flexibili. Starea de flexibilitate in care esti gata sa-ti alegi o alta posibilitate este o alta sansa de a-ti crea o alta realitate mai buna pentru tine. Este o stare pe care o capeti, nu ti-o preda nimeni, nu te invata nimeni. Este capacitatea ta de transformare in fata experientelor si a lectiilor invatate in urma experientelor.

                 Calendarul mayas ne aduce in aceasta zi simbolul Intelepciunii pe un Ton 12, un ton apostolic, care pregateste desavarsirea. Suntem la sfarsit de luna, o zi cu vibratia 3, Treimea este cu noi, ne pregatim sa incepem alta, un alt inceput. Fiecare zi este un nou inceput, fiecare zi este o alta transformare in viata noastra. Fara a fi flexibili nu avem cum sa intelegem, nu avem cum sa integram si sa acceptam toate aceste transformari care vin la o vibratie din ce in ce mai inalta. Hai sa ne imaginam un pestisor in apa. Credeti ca daca n-ar fi flexibil in fata valurilor care trec peste el, ar rezista multa vreme ? Hai sa fim si noi flexibili in fata provocarilor de zi cu zi, sa ne gasim calea interioara de a merge mai departe !


                      Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu