luni, 9 mai 2016

Revolutia tacuta a constiintei



                  Am trecut de Saptamana Luminata, probabil una dintre cele mai frumoase perioade plina de Bucurie si Lumina. O perioada in care ne-am bucurat de Lumina Invierii, care inca ne insoteste. Vibratiile care s-au strans in interiorul nostru sunt tocmai bune pentru a merge mai departe. Cred ca cei care suntem acum, intrupati in aceasta viata, ar trebui sa ne bucuram ca asistam la acest proces de revolutie tacuta a constiintei. Spun asistam, pentru cei care sunt constienti de ceea ce se intimpla. Si nu doar ca avem privilegiul de a asista, ci suntem parte din aceasta revolutie, fiecare dintre noi contribuind in liniste la acest proces al evolutiei constiintei. A fost si este un proces evolutiv dintotdeauna, dar parca acum este mai accelerat. Dintr-o perspectiva mai larga, evoluam rapid, primim iubire neconditionata si ajutor sa evoluam. Si nu este o revolutie cu varsare de sange sau schimbarea vreunui regim. Dar daca vorbim de regim, am putea spune ca se schimba un regim al convingerilor invechite, un regim al paradigmelor sau dogmelor, un regim de credinte limitative. Este o crestere spirituala tot mai dinamica.


                 Da, vorbim despre schimbare. Despre schimbarea modului de gandire. Despre transformarea care se petrece in interiorul nostru atunci cand imbratisam un nou mod de gandire. Este ca si o revolutie vestimentara. De maine pur si simplu schimbi toata garderoba cu haine noi, care se potrivesc momentului, in care te simti bine, care iti dau mai multa incredere, care te fac sa te simti mai liber sau mai degajat. Este o senzatie de innoire, ca si cum ai adus un suflu nou in viata ta. Cumva, incercam sa depasim conflictul interior dintre aspectul uman si sinele nostru. Aceste doua aspecte duc de multa vreme o batalie. Aspectul uman face ca majoritatea dintre noi sa alergam si sa ne cheltuim pretioasa energie creativa pe lucruri marunte, ceea ce duce la confruntarea cu tot mai multe dificultati.
                 Pe de alta parte, Sinele nostru ne spune ca nu trebuie sa ne cheltuim energia pe lucruri marunte, ca acestea vin langa noi intr-un mod firesc. Si de aici conflictul interior. Daca ne vom opri din aceasta alergatura dupa aspectele materiale, atunci vom fi capabili sa ascultam vocea Sinelui, care ne va indemna sa cunoastem impreuna bucuria noii constiinte, bucuria iubirii de sine, bucuria vietii in general. Cumva, putem spune ca aceasta revolutie tacuta a constiintei duce sau face sa se intimple Marea Schimbare in Constiinta, despre care ati mai citit sau auzit. Am mai scos in evidenta si in alte articole faptul ca atunci cand accesam nivele superioare ale constiintei, incepem sa fiintam in Eu Sunt. Si scopul acestei revolutii tacute a constiintei este tocmai de a-l descoperi pe Eu Sunt. A-l descoperi pe Eu Sunt nu trebuie vazut ca un act de egoism, ci pur si simplu este procesul prin care ne descoperim pe noi insine.


               Asta inseamna sa ne iubim mai intai pe noi, sa avem grija mai intai de noi si sa reusim sa ne cunoastem aspectele interioare ascunse pe care nu am avut curajul sa le scoatem la suprafata. Daca noi nu suntem plini de iubire, cum am putea sa daruim cu adevarat iubire altora ? Daca nu stim sa avem grija de noi insine, cum am putea sa avem grija de altii ? Intr-un avion, in caz de pericol, tu esti primul care isi pune masca de oxigen, ca mai apoi sa poti sa fii in stare sa ai grija de copil sau de cel de langa tine. Si asta nu inseamna egoism, ci pur si simplu sa fii in stare sa ajuti si alte persoane. Daca face sens ceea ce tocmai cititi inseamna ca si la voi a inceput revolutia tacuta. De ce e tacuta ? Pentru ca nu se aude in afara strigatul constiintei. Ea ne striga din interior si ne cheama sa coboram din ce in ce mai mult in fiinta noastra, ne da curajul sa indepartam straturile de convingeri limitative si sa-i vedem maretia, care de fapt este maretia noastra.
              Asa cum indepartam la o ceapa, foaie dupa foaie pana ajungem la miezul dulce si curat, asa se intimpla si cu aceasta revolutie. Inlaturam convingeri, paradigme, concepte invechite pana ajungem la Esenta. Ajungem sa realizam faptul ca Dumnezeu nu este ascuns undeva prin ceruri, prin locuri in care il cautam de mii de ani, ci ca este chiar aici, langa noi, in noi. Este cumva un proces de transformare, un proces care este in curs de desfasurare, care ne ridica vibratia in mod continuu. Pe masura ce acest proces se dezvolta, pe masura ce aceasta revolutie se amplifica, intram intr-o legatura mai stransa cu Sinele Divin, cu Sursa. Ce face de fapt aceasta revolutie tacuta a constiintei sau care este rezultatul, efectul ei ? Este ca un mic cutremur care se intimpla in interior. Se zguduie sistemul de credinte pe care functionam si in carea credeam ca suntem confortabili.

                  Un cutremur care ne zdruncina credintele despre insasi natura realitatii pe care o percepem. Este revolutia din viata fiecaruia. De maine vreau sa fiu alt om. De maine renunt la frica. De maine nu-mi mai este frica de nimic. De maine vreau sa traiesc in iubire, sa simt iubirea, sa daruiesc iubire neconditionata, sa simt libertatea sufletului. Vorbim despre toate vibratiile care ne fac sa crestem ca fiinte spirituale ce suntem. Este o noua stare in care fiecare realizeaza, constientizeaza din ce in ce mai profund ca se ridica de la starea in care totul parea static, fara perspective, la starea in care te simti co-creator al propriului destin. Vreau sa fiu Eu. La cat de simplu se reduce aceasta revolutie tacuta a constiintei. La a fi. La a fi Eu Sunt. Si ca orice revolutie, daca privim in istorie, ea are un conducator. Numai ca aici cine ar putea sa conduca ? Mana blanda si iubitoare a lui Dumnezeu care se manifesta prin noi insine. Mana blanda si iubitoare a Universului care pune in oglindire constiinta proprie cu propriul Sine facand astfel posibila revolutia tacuta a constiintei in drumul ei ascensional. Din aceasta revolutie tacuta a constiintei se nasc toate manifestarile si perceptiile experientelor pe care ni le cream in laboratorul interior.
              Nu trebuie sa ne fie teama de revolutie, pentru ca intotdeauna orice revolutie a adus o schimbare. Cu specificatia ca acum aceasta revolutie tacuta a constiintei lucreaza pentru evolutia benefica a sufletului care simte ca-si gaseste Calea si Adevarul. Este ca o maturizare sprituala daca vreti. Este o revolutie care te aseaza pe tine in fruntea ei, care iti da sansa sa devii propriul lider, sa-ti conduci intr-adevar propriul destin sau viitor daca vrei, iti aduce ideile, perceptiile, care devin ale tale. Si cum sa nu cresti, cum sa nu simti ca esti propriul lider, cand realizezi profund ca tu esti decizia, ca tu esti trairea, ca tu esti emotia, ca tu esti esenta propriei revolutii a constiintei ? Si ca in orice revolutie, exista pierderi si castiguri. Pierderile sunt si ele parte din revolutie, pentru ca trebuiau pierdute si probabil dor cel mai mult, pentru ca eram atasati de ele.


         Transpuneti aceste pierderi intr-o relatie si vedeti, simtiti, daca este adevarat. Castigurile sunt mai intotdeauna benefice, asta pe masura ce suntem in stare sa le integram. Castigurile sunt noile credinte care ne vor crea fiecare aspect al realitatii personale. Este noul Prezent in care ne vom situa. Este noul Adevar in care vom trai. Este simplu. Vrei sa devii propriul lider al revolutiei tacute a constiintei tale ? Ti-e teama de pierderi sau te gandesti la castiguri ?
                  Pana la urma este o alegere. A alege sa fii pe val sau a alege sa stai pe mal. A alege sa fii pe val inseamna sa dai putere revolutiei tacute a constiintei, inseamna ca esti de acord cu perspectivele noi care se contureaza la orizont, inseamna ca incepi sa rezonezi cu noua vibratie, inseamna ca incepi sa lasi in urma perceptia ca erai o masinarie biologica si fragila si te indrepti catre noua perceptie care-ti spune ca esti creatorul propriei vieti si al lumii in care traiesti. Si cred ca din ce in ce mai multa lume incepe sa perceapa lucrurile in acest mod, dovada ca aceasta revolutie tacuta a constiintei se extinde, lucreaza in acest camp nevazut al constiintei universale.
                Cand incepi sa te bucuri din nou ca esti in viata, este primul semn ca revolutia tacuta a constiintei isi face simtita prezenta. Sunt primele semne de cedare a ego-ului, primele semne de plecaciune a mintii constiente in fata Sinelui. Frumusetea acestei asa zise revolutii tacute, este ca nu foloseste nici un fel de agresiune, ci doar iubirea si constientizarea de sine, facandu-ne cumva, intr-un fel nestiut, sa imbratisam cu lumina intunericul din noi. O fi greu, o fi usor ? Cand vei accepta sa cobori pe stradutele tale interioare si sa devii liderul propriei revolutii tacute a constiintei tale, vei vedea schimbarile pe care in mod normal la nivel subconstient ti le doresti. Cand vei face asta ? Cand vei fi pregatit. Una este sa asisti la revolutie si alta este sa participi si alta este sa-ti conduci propria revolutie in constiinta. Pentru fiecare vine momentul propriei revolutii a constiintei. Si nu trebuie sa stam incordati in asteptarea ei sau ca nu mai vine odata. Totul se intimpla atunci cand trebuie sa se intimple.
                    Pentru astazi, mayasii ne intimpina cu simbolul Vulturului, cel care este intermediarul intre Cer si Pamant, cel care ne aduce calitatile de care avem nevoie in dezvoltarea noastra, viziune, claritate. Vulturul se simte bine la inaltime, de unde poate vedea intreg tabloul. Asa si noi, ne vom descoperi frumusetea fiintei noastre cu cat vom ascensiona mai mult in constiinta, cu cat vom fi mai mult in fruntea acestei revolutii tacute in constiinta. Tonul 4 al zilei de astazi, ne aduce o stabilitate, un moment de liniste inainte de a ne hotari sa facem saltul in constiinta. Cum spuneam la inceput, primim ajutor sa evoluam.
               Astazi credinciosii sarbatoresc Pastele Blajinilor. Ganduri de Lumina si pentru ei. Vibratia zilei de azi este 9, vibratia anului este tot 9, ne pregatim asadar sa finalizam lucruri si ne pregatim de noi inceputuri. Cei care-si propun, vor reusi !



                    Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu