duminică, 5 iunie 2016

Luna Noua



                   Astazi avem Luna Noua, incepand cu ora 6,00. Asta inseamna ca Soarele si Luna sunt in conjunctie in acelasi semn zodiacal. In astfel de momente, noptile sunt cele mai intunecate, adica Luna nu se vede deloc pe cer. Spunem ca avem Luna Noua atunci cand Luna este situata intre Soare si Pamant, iar fata Lunii care este indreptata inspre noi, cea inspre care privim, este intunecata, este in intuneric si pentru cateva ore chiar nu se vede. Deci de azi suntem in etapa in care Soarele si Luna sunt in zodia Gemeni. In astfel de zile de conjunctie, cand Soarele si Luna sunt in echilibru, adica forta masculinului si cea a femininului sau lumina si intunericul sunt in echilibru, avem sanse foarte bune de a incepe ceva nou, proiecte, intentii, actiuni. Este o lunatie importanta ce ne ne aduce energii la vibratii din ce in ce mai inalte.
                       O luna care ne aduce si solstitiul de vara, pe 21 iunie. Suntem intr-o zodie, Gemeni, guvernata de planeta Mercur, care ne aduce un spor de comunicare, de inteligenta sau de diplomatie si ingeniozitate, dar ne poate aduce si superficialitate, indecizie si atitudine schimbatoare. Suntem intimpinati de o energie care ne indeamna sa facem salturi in constiinta. Ce inseamna asta ? Altfel spus, am putea sa facem cutare lucru si sa vedem ce se poate intimpla sau ce-ar putea sa iasa din treaba asta. Si daca lucrurile ies bine si suntem ok cu ce-am obtinut am realizat un salt. Sa avem determinarea de a incepe ceva si sa vedem ce-o sa se intimple, altfel nu vom cunoaste saltul. Este ca o renuntare la credinte mai vechi si adoptarea, implementarea altora noi. Practic, suntem indemnati sa imbratisam noul.
                   Cunoastem deja ca fazele Lunii au influenta asupra organismului uman si nu numai. Multe diete si tratamente se incep functie de fazele Lunii. Multe activitati, spre exemplu plantarea, culesul, taierea plantelor, florilor, etc., se aleg functie de aceste faze, iar stramosii nostri cunosteau foarte bine aceste momente. Aceasta faza de Luna Noua, este foarte indicata pentru a incepe ceva nou. In aceasta faza, cine tine post are sanse maxime pentru reusita unei detoxifieri benefice. Si pentru ca aminteam ca ne poate aduce si schimbari sau indecizie, uitati-va la vremea din aceste zile, cat de schimbatoare poate fi, acum e soare, acum ploua. Atitudinea schimbatoare ne poate cuprinde si pe noi. Asadar sa fim atenti la ceea ce facem, la ceea ce gandim.
                   Astazi, in calendarul mayas, avem simbolul Vant sustinut de un Ton 5, un ton de zi, ce ne indeamna la actiune, la noi salturi in constinta, la stabilirea de noi credinte. Tonul 5 ne asigura ca stim incotro ne indreptam, vegheaza asupra noastra ca sa se intimple ceea ce este inscris in Planul Divin, iar Vantul curata tot ceea este asezat peste adevar, da la o parte tot ceea ce nu mai este necesar in viata noastra. Vi se pare ca seamana cu ceea ce am spus mai sus, cu fazele lunii ? Sau mayasii chiar cunoasteau astfel de lucruri ?
                       Azi avem si zi de alegeri. Si chiar vom vedea aceste indecizii, atitudini de schimbare, multa comunicare, superficialitate la unii, diplomatie la altii, aduse de aceasta faza a Lunii. Sa fim constienti de intentiile si actiunile noastre pe care le initiem in aceasta zi.




                    Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu