miercuri, 29 iunie 2016

Sfintii Apostoli Petru si Pavel



                     Astazi Biserica Ortodoxa praznuieste pe sfintii Apostoli Petru si Pavel. Sunt praznuiti impreuna, in aceeasi zi, pentru ca amandoi au trecut la viata vesnica in ziua de 29 iunie, la Roma, din ordinul imparatului Nero, care-i condamna la moarte in acelasi an 67. Sunt praznuiti impreuna pentru ca si-au marturisit in comun credinta in Hristos. Scrierile spun ca o vreme au fost intemnitati in aceeasi celula intr-o inchisoare din Roma, unde s-au rugat impreuna pana cand in mijlocul celulei s-a format un izvor care poate fi vazut si azi, reusind astfel sa-i faca si pe temniceri sa-si schimbe religia pagana. Sfantul Petre este condamnat la moarte prin rastignire cu capul in jos iar Sfantul Pavel isi gaseste sfarsitul prin decapitare.
            Sfantul Petru se numea de fapt Simon si era nascut in Betsaida, langa lacul Ghenizaret, astazi localitate in Siria. Era un om simplu, un pescar. Era fratele mai mic al Apostolului Andrei, cel dintai chemat la credinta, cel care il duce langa Mantuitor, care il va numi Petru si-l va face pescar de oameni intru credinta. Sfantul Petru, in pofida dragostei ce o nutreste pentru Hristos, este cel care se leapada de trei ori de Mantuitor in timpul Patimilor, cand acesta este prins spre a fi rastignit. Primeste iertarea si Duhul Sfant la Cincizecime, de Rusalii, cand isi marturiseste de trei ori dragostea sa fata de Hristos si devine un marturisitor al credintei in Dumnezeu, fara sa se mai teama de vreo amenintare din partea autoritatilor, incepand munca fara de odihna de a propavadui Cuvantul Domnului peste tot in lume. Peste tot a intarit credinta primilor crestini si a construit biserici, fiind considerat un adevarat stalp al Bisericii.  Era cel mai varstnic dintre cei doisprezece discipoli.

               Si Sfantul Pavel a purtat alt nume. El se numea Saul si era nascut in Tars, provincia Cilicia, din familie de evrei, cu o buna stare materiala comparativ cu apostolul Petru care provenea dintr-o familie saraca. O vreme a fost un prigonitor al crestinilor pana cand intr-o misiune in Damasc de prigonire si arestare a crestinilor, ii apare in viziune Hristos. In urma acestei viziuni, se boteaza si primeste numele de Pavel, botez primit chiar de la episcopul Damascului de la acea vreme. Dupa marturisirea credintei in Hristos, isi incepe si el munca neobosita de a indruma, de a mangaia sufletele crestinilor. Este cunoscut ca cel mai mare vestitor al credintei printre popoarele pagane de la acea vreme, punand bazele multor constructii bisericesti. Amandoi isi incheie viata slujind la Roma, pe vremea neinduplecatului imparat Nero, care-i si condamna la moarte. Conform Calendarului ortodox, moastele celor doi au fost puse impreuna, eii fiind considerati adevarati stalpi ai bisericii, prin munca, iubirea si credinta aratata pentru Fiul lui Dumnezeu. Cei care merg la Biserica, pot observa ca cei doi apostoli vegheaza de-o parte si de alta intrarea in lacasurile de cult. Sunt considerati cei mai importanti oameni care au luat parte la Biserica lui Hristos.

                 Ce simbol ne aduc mayasii pentru aceasta zi ? Nu se putea decat un simbol puternic transformator, un simbol plin de semnificatie, CIMI. Simbol care reprezinta transmutarea a tot ceea ce nu ne mai este de folos, a tot ceea ce nu ne lasa sa ne dezvoltam, a tot ceea ce nu ne mai reprezinta fiinta. Simbol care ne indeamna la un salt in constiinta, spre deschiderea catre noul om. Despre constiinta vorbim, caci despre asta este vorba. Pai cam asta au facut si apostolii despre care vorbim azi. Marturisindu-si credinta in Fiul lui Dumnezeu au facut saltul in constiinta si au capatat puterea de a merge in lume cu noua viziune, cu noul, ajutand si pe altii sa creasca, sa evolueze. Simbol insotit de un Ton 3, adica Trinitatea este cu noi, ne ajuta si ne trimite energia necesara sa facem aceste salturi, sa ne putem lepada de vechile paradigme si sa imbratisam noua credinta, noua constiinta.
              De cateva zile am trecut in a doua jumatate a calendarului mayas, suntem sub influenta Trecenei Samantei, cea care ne spune ca e timpul sa insamantam ceea ce ni se potriveste, ceea ce ne este de folos. Dar sa fim atenti totusi la ceea ce ne dorim sa insamantam, pentru ca energiile din aceasta trecena sunt unele dintre cele mai puternice, avem zece portaluri energetice care se deschid in aceasta perioada, in aceasta trecena care sustine coloana centrala a calendarului mayas in cea de-a doua lui parte. Si ce sa vezi, azi e primul portal care se deschide. Sfintii apostoli nu vin cu mana goala, ci cu energii speciale, subtile, vin sa ne ajute. Deci, hai sa decidem cu intelepciune ce vrem sa implantam in gandirea noastra pentru ca sunt sanse mari sa devina noul adevar pentru noi. Maine avem stabilitate maxima sub grija, Mana lui Dumnezeu, deci ceea ce fixam azi maine capata stabilitate. Cu cat intram mai profund in intelepciunea calendarului mayas cu atat ni se releva mai armonios predictia lui despre ciclurile pe care le parcurgem, cu atat ne uimeste mai frumos despre viziunea asupra aspectelor vietii, asupra drumului nostru evolutiv.
                  Dati-va voie sa traiti dupa ghidarea voastra interioara pentru ca stie drumul catre Sursa !

          Celor care poarta numele sfintilor apostoli si nu numai, le doresc multi ani in Lumina si Iubire  !!!


                Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu