marți, 21 iunie 2016

Solstitiul de vara 2016



                  Anul acesta solstitiul de vara are loc azi 21 iunie, incepand cu ora 01:34, marcand astfel inceputul verii astronomice in emisfera nordica si inceputul iernii astronomice in emisfera sudica. Este momentul din an cand ziua este cea mai lunga ca durata iar noaptea este cea mai scurta. Dupa aceasta data, de la solstitiul de vara, ziua incepe sa scada ca si durata iar noaptea incepe sa creasca, lucru ce continua pana la solstitiul de iarna cand se inverseaza din nou procesul. In traditia populara, solstitiul de vara corespunde cu sarbatoarea Sanzienelor, cand oamenii aprind focuri si se rotesc in jurul lor. Se spune ca cine sare peste foc in aceasta noapte va fi ferit de boala si de duhurile rele. Aceasta zi a solstitiului de vara vine in plan subtil cu o energie puternica ce creste vitalitatea si creativitatea. Vine la o zi dupa ce am avut Luna Plina, 20 iunie, incepand cu ora 14:02, eveniment ce se intimpla destul de rar, adica sa avem Luna Plina si Solstitiu. Este o continuare de energii puternice si benefice in acelasi timp.

                Astfel de fenomene, ca solstitiul de vara sa corespunda cu Luna Plina se intimpla odata la peste 30 de ani. Astfel de momente trebuie onorate cum se cuvine, integrate profund prin prisma energiilor benefice care se manifesta. Intr-o astfel de perioada este benefic pentru noi sa constientizam latura pozitiva din viata noastra, bucuria, fericirea, iubirea care salasluiesc in fiinta noastra. In aceasta perioada se deschid portaluri de energie si este benefic sa ne concentram pe lucruri, proiecte, intentii si actiuni de dezvoltare, pentru ca ele vor capata un potential sporit de implinire. Lucruri initiate mai devreme se pot implini, se pot apropia de finalizare in aceasta perioada. Propuneti-va idei mari si vedeti, simtiti cum cresc.
              Sunt energii care pot aduce schimbari pozitive in viata. Soarele isi incheie tranzitul prin zodia Gemeni si se pregateste sa intre in zodia Racului, incepand de maine 22 iunie. Am avut o zodie a Gemenilor puternic energetica, cu doua Luni Pline, una pe 22 mai, la inceputul zodiei si alta pe 20 iunie, la sfarsit de zodie, doua Luni Pline in Sagetator. Ieri, de Luna Plina, a corespuns si cu sarbatoarea Rusaliilor. Si incheiem zodia Gemenilor cu solstitiul de vara, care ne pregateste intrarea in zodia Racului. Am trecut printr-o perioada cu vibratii inalte, nu stiu cati constientizam aceste aspecte subtile. In aceasta luna am avut momentul special de Inaltare, vibratie care a lucrat pe constiinta. Si inca nu s-a terminat, vin alte si alte energii. Este o pierdere sa nu constientizam astfel de momente subtile. Intreg Universul conlucreaza cu noi, pentru noi, doar, doar ne vom trezi. Este ziua cea mai lunga din an, asa ca suntem infuzati cu multa lumina, energie si informatie.


                 Calendarul mayas ne aduce pentru aceasta zi speciala un simbol puternic, Etznab, Cremenea, energie care vine sa ne ajute sa vedem acele parti neclare, neintelese din interiorul nostru. Este o invitatie de a privi in oglinda sa vedem aspectele care ne separa de Lumina, de Adevar. Imbratisarea acestei vibratii ne ajuta sa ducem la indeplinire, la finalizare, lectiile neterminate si astfel sa scoatem adevarul la lumina. Ne bucuram azi si de un Ton 8, un ton ce armonizeaza, un ton care aduce echilibrul deplin, starea din care putem vedea mai departe ce avem de facut. Cremenea, cu energia ei incisiva a Nordului, ne ofera aceasta sansa de introspectie, de a ne asculta vocea interioara, de a vorbi cu aspectele neintelese, de a le intelege si elibera, de a le da la o parte si de a integra noile valori spre adevar. Nu intimplator azi beneficiem de o infuzie de Lumina mai speciala, ca doar experimentam cea mai lunga zi din an. Nu intimplator, azi, Soarele ne trimite caldura, energie si lumina din abundenta. Este ziua cand straluceste cu cea mai mare putere, este ziua cand se ridica la unghiul cel mai mare deasupra arizontului. Nu intimplator suntem si sub influenta energiilor pe care le aduce Luna Plina.
                   Este un alt moment in care se produc salturi, este un alt moment in care Universul ne infuzeaza cu energie. Petreceti cat mai mult timp in natura, in aer liber, pentru a va bucura de aceasta energie speciala in aceasta zi. Vibratia zilei este 3, deci trinitatea este cu noi, in noi. Vibratia datei la care ne aflam este 9, incheiem un ciclu si incepem altul, se termina un anotimp si incepe altul. Functionam dupa niste cicluri. Mai crede cineva ca sunt coincidente ? Observati si simtiti cum se schimba fluxurile energetice. Sa ne bucuram de energia benefica neconditionata ce-o primim de la Tatal Soare. Avem parte de energii minunate in aceasta perioada, sunt energii cosmice fabuloase care in acest an, in acest context de mai sus si in altele pe care le-am mai adus in discutie, capata o frecventa din ce in ce mai inalta. Dati-va voie sa le absorbiti, chiar daca la nivel constient nu le constientizati. Lansati intentia si ele vor lucra in planurile voastre subtile. Bucurati-va pur si simplu ca traiti in prezenta lor.
                      Pentru ca a inceput vara, va doresc tuturor sa va lasati infuzati de energia Tatalui Soare, care ne iubeste neconditionat pe toti indiferent de rasa, religie sau convingeri. O vara cat mai frumoasa pentru fiecare !



                             Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu