duminică, 19 iunie 2016

Rusalii 2016



                 Azi, 19 iunie se sarbatoresc Rusaliile, praznuite de fiecare data la 50 de zile de la Invierea Domnului. Este Duminica Rusaliilor, este o sarbatoare importanta pentru crestini pentru ca semnifica Pogorarea Sfantului Duh asupra ucenicilor Domnului, fapt pentru care sarbatoarea mai este cunoscuta in popor ca si Pogorarea Sfantului Duh sau Cincizecimea pentru ca se praznuieste mereu la 50 de zile de la Sfintele Pasti. Duhul Sfant coborat asupra ucenicilor lui Hristos le intareste acestora credinta si-i incredinteaza cu puteri nebanuite, precum puterea de a vorbi limbi straine, necunoscute lor pana atunci, tocmai pentru a putea propavadui Cuvantul Domnului in lume, incepand chiar din aceasta zi, de Rusalii. Si noi trebuie sa asimilam aceasta coborare a Sfantului Duh, prin insasi coborarea Fiului lui Dumnezeu in inima noastra pentru a ne intari, pentru a ne mangaia, pentru a ne invata, pentru a fi cu noi mereu. Vorbim despre intarirea credintei pe care Duhul Sfant o coboara in inimile noastre. Vorbim despre vibratia pe care o produce in constiinta noastra. Potrivit mitologiei romane, exista sarbatoarea Rosalia, sarbatoarea florilor, a trandafirilor, o zi inchinata cultului mortilor in care se aduceau ofrande pentru imbunarea sufletelor adormite, alimente si trandafiri.

                 Traditie care s-a impamantenit si la noi, sarbatorind astfel in sambata de dinaintea Rusaliilor, Mosii de vara, zi de pomenire a mortilor. In timp, Mosii de vara, a devenit una din zilele importante referitoare la cultul mortilor. La noi, aceasta sarbatoare a fost influentata de miturile autohtone devenind sarbatoarea Rusaliilor, fiind sarbatorita la inceputul verii, ca dovada ca pe 21 iunie avem solstitiul de vara. In timp, datorita influentelor, Rosaliile romane au fost personificate sub forma unor fapturi tinere, frumoase, capricioase si chiar razbunatoare, denumite la noi, popular, iele. Asa ca un aspect subtil pe care vreau sa vi-l aduc la suprafata, cuvantul rusalii, daca sunteti putin atenti este inclus in numele orasului Ie-rusali-m, loc sacru si sfant, loc de inchinare si rugaciune, cetate sfanta a trei mari religii, monoteiste, cu credinta intr-un singur Dumnezeu, mozaica, crestina si mahomedana. Loc sfant unde a fost rastignit Fiul lui Dumnezeu. Loc sfant de Inviere si Inaltare, vibratii despre care am vorbit la vremea lor.
                    Maine, 20 iunie, este a doua zi de Rusalii si tot maine avem Luna Plina, incepand cu ora 14.00. Si iar suntem, vrem nu vrem, intr-o perioada energetica maxima. Calendarul mayas ne aduce pentru ziua de azi simbolul Intelepciunii insotit de Tonul 6, care asigura curgerea energiei a ceea ce am hotarat ca facem deja. Suntem deja pe val, suntem in plina desfasurare a ceea ce gandim, a ceea ce initiem, nu ne poate opri nimeni cand avem determinare. Vibratia zilei este 1, ton ce initiaza miscarea, exact ceea ce ne spun si mayasii. Maine avem ca simbol, Pamantul, insotit de un Ton 7. Fermitate, ancorare in realitate, nici ca se putea mai bine. Energia Pamantului, energia feminina, vine sa ne zguduie putin constiinta, sa ne trezim si sa ne faca sa vedem aspecte care pana acum ne erau neclare. Avem Luna Plina in aceasta zi, care vine si ea cu energiile ei feminine, intuitive, ce ne indeamna la dialog interior, sa vedem ce-i de facut, ce cale alegem pentru viitor. Dualitatea data de vibratia acestei zile 2, asta face, sa ne punem intrebari, ce sa facem si ce sa alegem, ce cale sa urmam.
               
                  Lasati intuitia sa va ghideze in tot ceea ce faceti.




                 Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu