luni, 15 februarie 2016

Constienta la nivele superioare



              Am mai vorbit despre Constienta, dar de fiecare data prea putin. Probabil ca niciodata nu va fi destul. Si asta cred ca se datoreaza faptului ca nimic nu este static, nu are inceput si nici sfarsit. Pentru ca totul este evolutie. Totul face parte dintr-un Intreg Infinit, din acea Constiinta Infinita care creeaza si se recreeaza pe sine insasi la nesfarsit. Cand ne permitem sa coboram la un nivel mai profund, cand suntem in stare sa ne transcendem conditia umana, intelegem ca de fapt lumea in care traim, este lumea spiritului nostru, iar cea pe care o experimentam acum, la nivel de minte constienta, este de fapt o iluzie, un fel de umbra a acestei lumi. Am tras ca un fel de cortina intre lumea spiritului si lumea reala, fizica, pe care o traim chiar acum.  O cortina inchipuita si construita din iluzia conditionarii sociale. O cortina cusuta cu convingeri si paradigme limitative, adica credintele pe care le purtam dupa noi toata viata.

              Majoritatea dintre noi gandim ca suntem niste persoane cu un corp fizic, cu un nume, cu o functie, cu un servici si ca locuim nu stiu unde. Am mai amintit acest aspect. Am vorbit in articolele din urma, ca noi, corpurile noastre fizice, lumea fizica in general, nu suntem decat expresia propriei constiinte care interactioneaza cu propriul Sine. Si asta o spunea cu zeci de ani in urma, fizicianul John Wheeler, fost coleg cu Albert Einstein. Conform teoriei lui Wheeler, Universul nu ar exista decat daca ar fi un observator constient care sa-l observe. Ca sa dam un exemplu sau ca sa traducem intr-un limbaj mai comun, este ca si cum daca nu privesti un tablou, el nu va exista pentru tine. In momentul in care il observi, el devine realitate pentru tine, cu toate ca el era acolo. Daca nu ai vazut ultimul model de masina, ea nu exista pentru tine, cu toate ca ea exista. Cand o vei vedea, cand o vei observa pe strada, atunci ea va exista si pentru tine.
            Daca nu ai vazut niciodata un vapor, nu stii ca exista. Cand il vei observa, va deveni realitate si pentru tine, cu toate ca el plutea de multa vreme. Ganditi-va de cate ori spunem ca nici nu stiam ca exista asa ceva, pana in momentul in care am observat acele lucruri sau obiecte sau stari de existenta sau despre orice altceva. Asta este Universul nostru. Cand il observam, el exista. Lumea noastra interioara si cea exterioara apar in acelasi timp, ca urmare a acelei interactiuni a constiintei infinite cu propriul Sine Interior in urma careia rezulta aceste expresii materiale. Este vorba despre nivelul de vibratie la care ajunge spiritul nostru la un moment dat si care genereaza in final aceste experiente pe care le traim la nivel constient sau in stare de constienta, despre care facem vorbire azi. Este ca si cand ele formeaza un fel de bucla, care continua sa se desfasoare la infinit pana cand constiinta relationeaza din nou cu Sinele, determinand astfel o noua vibratie ce va genera o alta lume interioara si o alta lume exterioara.


           Acum, chiar in acest moment, experimentam o stare mentala, o lume interioara si o lume exterioara conform vibratiei la care a ajuns Sinele nostru in relatie cu constiinta noastra, ca urmare a pozitiei pe care o avem in cadrul procesului evolutiv. Fiind un proces evolutiv, inseamna ca nu sta pe loc. Inseamna ca starea nostra de Constienta se transforma continuu. De pilda, starea noastra normala de constienta este cea in care suntem treji sau in starea de veghe, cum o numesc altii, in care putem constientiza. In aceasta stare de Constienta Obisnuita, constientizam aparenta, adica vedem ceea ce vede toata lumea, adica vedem ceea ce este evident. Daca spre exemplu intram intr-o stare de meditatie sau de liniste profunda, daca reusim sa spargem granitele aparentei, daca reusim sa trecem dincolo, incepem sa cunoastem o alta stare de Constienta, in care putem accesa alte realitati, alte taramuri, depasind astfel granitele lumii fizice.
           Constienta noastra este o stare, o vibratie, care se extinde tot mai mult, pe masura expansiunii constiintei. Si astfel realizam ca lumea fizica, cea pe care o experimentam ca fiind realitatea noastra, este un fel de dublura sau mai bine zis o umbra deformata a adevaratei lumi. De ce este un fel de umbra ? Pentru ca am lasat conditionarea sociala sa se interpuna intre aceste lumi. Poate mai tineti minte, vorbeam despre Separare. Noi singuri facem aceasta separare. Iar acum ne luptam sa ne refacem legatura cu Sinele Interior. Cum o facem ? Prin acel proces de trezire spirituala despre care am mai vorbit si in urma caruia incepem sa ne intrezarim sufletul, incepem sa fim in legatura cu el, sa comunicam cu el din ce in ce mai des.
          Incepem sa accesam o stare mai inalta de constienta, in care sufletul nostru devine constient de noi insine si in stare a de veghe si in cea de somn sau chiar de vise. Adica devine un observator tacut al nostru. Doar sta si ne observa, fara a emite judecati. Este ca si cum te-ai uita la un meci de fotbal si nu tii cu nici o echipa, nu judeci nici pe una nici pe alta daca au pierdut sau au castigat, doar ai urmarit o partida de fotbal. Cand suntem in lumea fizica, putem spune ca Constienta noastra are o localizare in timp si spatiu, pentru ca traim in aceasta conditionare si limitare fizica. Dar cand incepem sa patrundem mai profund inspre taramul spiritual, Constienta devine una non-locala, ea transcende limitarile fizice. Suntem conectati tot timpul la Sursa, dar nu mai apartinem acestei lumi fizice. Aceasta este starea de Constienta Cosmica. Starea in care devenim constienti de noi tot timpul. Starea in care ajungem sa realizam ca echilibrul tuturor energiilor este starea noastra normala.

           In aceasta stare de constienta cosmica, integram in fiinta noastra ca nu suntem nici corpul fizic pe care-l avem acum, nici mintea noastra care ne conduce, nici functia pe care o avem, nici toate acumularile materiale si nici toate lucrurile. Aici incepem sa ne descoperim observatorul tacut din noi. Aici incepem sa-l descoperim pe Eu Sunt, aici incepem sa descoperim ca Eu Sunt nu moare si nu dispare niciodata, ca el este Iubire, Infinit, Etern. Eu Sunt incepe sa-si reveleze adevaratul sens si incepe sa ma patrunda ca fiinta. Coborand in profunzimea constientei dam de o stare si mai inalta. O stare in care simtim prezenta spiritului peste tot. Patrundem intr-un camp de lumina, unde spiritul straluceste. Este starea de Constienta Divina, in care constiinta noastra se extinde pana depaseste granitele timpului si spatiului. Aici suntem in siguranta si pace launtrica. Aici se implineste EU Sunt. In tot ceea ce observam, sufletul nostru recunoaste un alt suflet. Si intr-o floare si intr-un copac si in cel de langa noi, vedem si recunoastem ca exista un suflet. In aceasta stare suntem in legatura cu Divinitatea si nu in sensul strict de legatura ci pur si simplu traim Divinitatea si o exprimam in tot ceea ce facem.
          Este o stare de trezire in care putem intra in comunicare cu alte suflete, traim iubirea si recunostinta fata de tot ceea ce exista. Daca putem comunica cu orice suflet inseamna ca si acel suflet ne poate raspunde. Experimentam un fel de intimitate spirituala cu toate sufletele. Asa explicam si fenomenul telepatiei. Este de ajuns sa comunicam spiritual cu o persoana, ca mai apoi la scurta vreme sa ne intilnim sau sa vorbim la telefon cu acea persoana. Asa explicam de ce unele persoane pot vorbi cu plantele sau cu animalele. Asa ajungem sa explicam unele evenimente carora noi le spunem miracole. Pentru ca am ajuns sa simtim ca in toate exista un suflet. Poate asa va explicati cum de stiu mamele ce se intimpla cu copiii lor. Pentru ca ele sunt conectate permanent cu sufletul copiilor. Nu spune mama mereu : tu esti sufletelul meu ? Nici nu ne dam seama cat adevar spun mamele in acele momente.

           Apoi ajungem sa traim Constienta Unimii, sau a Unitatii, cand spiritul nostru se uneste cu spiritul din orice altceva, devenind un singur spirit. Iar acest spirit suntem si devenim Noi. Iar Universul intreg, este manifestarea acestui spirit rezultat in urma relationarii Constiintei Infinite cu propriul Sine. In aceasta stare de Unime, Sinele Personal devine Sinele Universal si invers. Acum putem afirma ca intregul univers se afla in fiinta noastra. Daca spunem acum ca lumea este in noi, ca noi suntem creatorii realitatii exterioare, nu ni se mai pare chiar asa de ciudat. Totul incepe sa faca sens. Poate pana mai ieri ni se parea ciudat cand faceam astfel de afirmatii. Dar acum sper sa le intelegem la alt nivel de constienta. Cu cat ne dam voie mai mult sa accesam aceste stari profunde, cu atat vom intelege mai bine despre ce vorbim. Coborati tot mai mult in profunzimea fiintei voastre si veti vedea ca totul are sens. Totul trebuie privit holistic. Nu suntem nici singuri, nici separati. Doar mintea constienta ne duce in lumea iluziilor.
            Si pentru ca Universul este infinit, intram si noi in starea de Constienta Infinita, unde constientizez ca eu sunt observatorul, ca eu sunt cel care ma creez pe mine insumi ca si observator, ca eu creez tot ceea ce este in jurul meu, ca particip la procesul de observare, ca eu insumi sunt procesul de observare. Si in final constientizez ca fac parte si particip la procesul de creatie a tot ceea ce exista, ca sunt co-creator la Tot Ceea Ce Exista. Constientizez, inteleg, aprofundez si integrez tot mai profund ca sunt expresia interactiunii constiintei infinite unice cu propriul Sine, in urma careia rezulta acele frecvente vibratorii care produc manifestarea fizica a ceea ce sunt acum. In aceasta stare, constientizez ca sunt manifestarea simultana atat a observatorului cat si a ceea ce observ.

              Ajung sa inteleg ca natura fundamentala din care sunt creat este constiinta pura si ca de aici se dezvolta toate starile de constienta pe care le experimentez de-a lungul procesului evolutiv. Acum intelegem mai bine si capata sens cand spunem ca atunci cand ma uit la tine, de fapt ma uit la mine, concept pe care sigur l-ati mai auzit. Poate fi dificil de inteles la nivelul mintii constiente, atata timp cat traim in limitare. Cand incepem procesul transformational interior, perceptiile se situeaza la nivele din ce in ce mai inalte. Usile catre aceste stari de constienta incep sa se deschida una dupa alta. Depinde doar de noi daca vrem sa pasim prin aceste usi. Daca ramanem inca orbi fata de propria constiinta, vom cadea prada iluziei ca lumea materiala este cea reala. Daca vom nega in continuare procesul de modificare a constiintei, in sensul evolutiei ei, schimbare pe care o aduce Procesul Divin al Creatiei, probabil nu vom avea curajul de a intra prin acele usi eliberatoare. Vrem nu vrem, suntem parte a acestui Plan Divin, de expansiune continuua a Creatiei, participam ca si co-creatori, ne extindem si atingem nivele noi de constiinta care determina constientizarea starilor de Constienta. Pe masura ce acest proces evolutiv trece prin noi, vom putea accesa toate aceste nivele. Sa avem deci curajul de a ne lasa abandonati in grija Gratiei Divine si cu siguranta vom accesa toate aceste stari. Este un proces lin, transformator, in care trebuie sa-ti dai voie cu incredere sa intri. Universul iti va recunoaste imediat intentia si va veni in ajutorul tau, deschizandu-ti acele usi, cai, pe care trebuie sa pasesti. Gaseste-ti si tu propria cale de a pasi prin aceste usi !



                     Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu