luni, 1 februarie 2016

Corpul nostru



            Despre corpul uman sunt si se scriu sute de carti. Sa-i lasam pe specialisti sa ne spuna ce stiu, pentru ca aduc si mai multa cunoastere. Noi sa privim corpul nostru din alte perspective, pentru ca unele dintre notiuni sunt deja invechite sau ceea ce stiam s-ar putea sa nu mai fie chiar asa de adevarat. Sa incercam sa-l privim sau mai bine spus, sa ne privim corpul ca pe cel mai bun prieten, pentru ca el este mereu cu noi, peste tot unde mergem. Daca avem grija de el, cel mai probabil si el va avea grija de noi. Stiinta aduce zilnic aspecte noi. Invataturile antice ne spun si mai multe lucruri, pe care oamenii de stiinta abia acum incep sa le descopere. Pentru ca stiinta trebuie sa dovedeasca, nu-i asa ? Trebuie sa aduca dovezi solide pentru ceea ce stiau anticii de multa vreme si carora nu le trebuiau dovezi.


             Ni se spune si simtim si noi prin experientele senzoriale de care avem parte, ca suntem un angrenaj solid de materie. Ne pipaim corpul, il vedem, il simtim si spunem ca este solid. Insa, daca consultam si cerem punctul de vedere unui fizician, lucrurile se schimba total. El ne va spune ca suntem alcatuiti din atomi, care la randul lor sunt formati din particule ce vibreaza prin spatii uriase vide, ne va spune ca suntem un urias spatiu vid, in care vibreaza aceste particule, care formeaza pana la urma materia care ne delimiteaza corpul fizic. Fizica cuantica ne spune ca suntem in mare parte spatiu vid si ca acest spatiu vid este de fapt plin de inteligenta imateriala, ca este insasi constiinta pura.
            Corpul nostru este un tipar de inteligenta care gandeste si interactioneaza cu noi insine in fiecare clipa. De fiecare data cand respiram, inhalam mii de atomi ce ajung in componenta celulelor noastre si la fel cand expiram, eliminam mii de atomi ce ajung in acest univers in care traim. Pur si simplu interactionam cu el, la modul inconstient. Cercetatorii ne spun ca avem mai mult de o suta de trilioane de celule in corpul nostru. Si ca o curiozitate, numarul acestora este mai mare decat cel al stelelor din Calea Lactee. Destul de interesant, nu ? Sunt studii care ne spun ca celulele corpului nostru se schimba periodic, fiecare organ avand perioada lui specifica. Deci corpul nostru nu mai este acelasi cu cel de la doi ani sau cu cel de la zece ani sau de la douazeci de ani. Tot timpul ne schimbam. Noi credem ca suntem acelasi corp, dar uite ca stiinta ne demonstreaza ca nu mai suntem aceeasi.
               Noi ca si corp ne schimbam in fiecare clipa, suntem intr-o continua transformare. In fiecare clipa exista comunicare in interiorul corpului nostru. Avem un corp care gandeste si din acest punct de vedere nu putem limita mintea doar la creier. Fiecare celula a corpului gandeste. Fiecare celula are proprii receptori prin care primeste si da mai departe informatii despre ce se intimpla in corpul nostru. Fiecare celula proceseaza mii de operatiuni in fiecare secunda si in plus stie si ce fac celelalte celule ale corpului. Adica se coreleaza cu restul corpului. Daca n-ar fi asa, va dati seama cat de greu am face un pas ? Sau cat de greu ar fi pentru un atlet sa parcurga o cursa ? Daca n-ar exista aceasta sincronizare, corelare instantanee, probabil ar trece linia de sosire dupa o saptamana. Fiecare gand sau emotie produce acei neurotransmitatori, care produc reactii fizice. Avem un sistem imunitar care vegheaza tot timpul, are propria inteligenta. Cand suntem binedispusi, sistemul imunitar ne linisteste. Cand suntem nervosi, sistemul imunitar produce celule nervoase care strabat tot corpul si intram in starea de alerta. Avem in corpul nostru, cel mai bun prieten.

   
        Corpul nostru este cel mai bun farmacist care poate exista. Poate produce orice substanta in doza potrivita, pentru orgnul potrivit si la momentul potrivit. Si cel mai important este ca nu produce efecte secundare. De cate ori nu ne-am zgariat sau lovit sau ars si corpul nostru s-a vindecat singur, fara ajutorul medicamentelor ? De cate boli serioase nu ati auzit ca au disparut de la sine ? Sigur ati auzit de cazuri chiar de cancer pe care corpul le-a rezolvat singur, cand medicii nu mai dadeau sanse. Avem in interior o farmacie extraordinar de rafinata, care ne face sa gandim ca intregul nostru corp este un camp de inteligenta extraordinara. De cate ori n-ati afirmat " simt ca-mi plesneste capul" sau "simt ca-mi explodeaza inima de bucurie" sau "simt fluturi in stomac" ? Cine spune aceste lucruri ? V-ati intrebat vreodata ? Inima, ficatul, fiecare organ are inteligenta proprie. Chiar suntem un tipar de energie inteligenta care vibreaza in campul posibilitatilor infinite.
              Corpul nostru este capabil sa faca mai multe lucruri simultan. Adica, in timp ce se desfasoara spre exemplu procesul digestiv, noi respiram, creierul gandeste, sistemul imunitar este la datorie sa nu scape vreun agent patogen, ochii vad, urechile aud, etc. Suntem parte a acestui Univers si ne corelam cu el. Functionam dupa ciclurile universului, in acelasi ritm cu el. Sa luam doar exemplul ciclului zi-noapte. Constientizati ca noi ne rotim odata cu rotirea Pamantului in jurul propriei axe ? Si ca ritmul nostru biologic este influentat de aceasta miscare de rotatie ? Poate ati fost intr-o calatorie intr-o tara indepartata si ati ajuns acolo la diferenta de ore dar dupa alt fus orar si pana v-ati acomodat au trecut cateva zile. Pur si simplu ati plecat dintr-un loc si ati ajuns in altul la distanta mare in doar cateva ore si asta a dereglat functionarea biologica. V-a scos din armonia universala. Tot ceea ce se intimpla in Univers ne afecteaza in cele din urma si pe noi. Si tot ceea ce facem noi, influenteaza Universul.

            In fiecare clipa a existentei noastre, aceasta condensare a materiei pe care o numim corpul uman, schimba informatie si energie cu Universul. Nu stim, pentru ca o facem la modul inconstient. Ne corelam ritmul biologic cu ciclurile Universului. Putini sunt cei care constientizeaza acest aspect. Trezirea constiintei este un proces de-abia inceput. Cat dureaza ? Nu stiu daca cineva poate da un raspuns concret. Cu cat se trezesc mai multe constiinte, cu cat ne apropiem de acea masa critica despre care se vorbeste, cu atat probabil vom incepe sa intrezarim un raspuns ceva mai clar. Daca vrem sa acceptam, putem realiza ca noi, corpul nostru fizic interpreteaza si participa in fiecare clipa la propria sa experienta, generand astfel in fiecare clipa efecte asupra tiparului energetic al corpului sau asupra corpului energetic care ne inconjoara. Cu cat vorbim mai mult si analizam mai mult aceste aspecte, cu cat le vom integra mai profund in fiinta noastra, cu atat vom intelege mai bine conceptul de camp infinit al constiintei in care traim si care interactioneaza cu propriul Sine generand astfel expresia materiala a corpului fizic care suntem acum.
             Nu mai putem vorbi in acest moment de Separare, pentru ca este evident ca nu suntem separati de nimeni si de nimic. Suntem, facem parte din Intregul Infinit. Participam si suntem co-creatori la Tot Ceea Ce Exista. Totul trebuie privit holistic. Separarea nu exista decat atunci caboram in conditia sociala pe care o traim acum in aceasta tridimensionalitate. Ne cream aceasta iluzie a separarii pentru ca ne confundam prea des cu acest corp fizic in care traim si ne bazam pe experienta senzoriala. Suntem sub o asa numita hipnoza sociala, o hipnoza a conditionarii sociale, a gandirii societatii mostenite genetic sau la nivel istoric sau acumularii de-a lungul vietii. Cum putem trece peste asta ? Pur si simplu devenind proprii observatori, observand si constientizand ceea ce se intimpla cu noi tot timpul. Constientizand ca traim intr-un camp infinit de posibilitati si ca putem alege in fiecare moment. De altfel, cred ca stiti deja ca tot ceea ce facem este alegerea noastra.

             De pilda, daca am stabilita o intilnire, pot si am la indemana o infinitatte de motive ca sa pot anula, intarzia, decala acea intilnire. Deci traiesc intr-un camp infinit de posibilitati care ma asteapta rabdator sa aleg varianta care-mi va defini experienta de viata. Sunt la un servici oarecare, nu conteaza ce, in care nu ma simt tocmai confortabil. Cine ma opreste sa nu plec si sa nu-mi caut adevaratul talent sau adevarata placere de a face ceva anume ? Teama. Conditionarea sociala. Cand vom realiza ca suntem un suflet care traieste in acest corp fizic prin insasi proiectia lui proprie, atunci lucrurile se vor schimba total, perceptia despre viata se va schimba, perceptia despre tot ce ne inconjoara se va schimba. Cand ceva se schimba, totul se schimba. Ideea este ca nu trebuie sa ne consideram doar a fi un corp fizic. Am scos in evidenta doar cateva aspecte din multele care sunt si care sper sa ne dea o idee despre cum ar trebui sa ne privim. Despre cum sa constientizam cine suntem de fapt. Corpul fizic vine si pleaca. Totul se transforma. Ramanem noi, Esenta Fiintei Divine, care este o realitate neschimbatoare in acest camp infinit al Constiintei.
              Vrem sa acceptam acest aspect ? Vrem sa constientizam ? Avem infinite posibilitati de alegere !




                     Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu