vineri, 26 februarie 2016

Pastreaza-ti Unicitatea



             Stim acum sau ar trebui sa stim ca suntem fiinte unice, ca aceasta unicitate ne defineste ca fiinte umane. Este important insa sa ne pastram aceasta unicitate, adica sa ramanem Noi, cei ceea ce suntem. Atunci cand traim Unicitatea, atunci cand spunem " Eu sunt unic " si simtim ca suntem astfel, ceva se schimba in fiinta noastra. De fapt nu se schimba, ci iese la suprafata ceea ce suntem, fiinta noastra cea adevarata. Cand spunem ca suntem unici, inseamna ca nu mai este nimeni ca noi. Tu esti unic, deci nimeni altcineva nu mai este exact ca tine. Si cand simti ca esti unic, nu-i asa ca asta iti da un sentiment de putere, de maretie sau chiar de pretuire a ta ca fiinta ? Nu te face sa te simti bine cand stii ca ai un dar unic cu care ai venit pe aceasta lume ? Nu te face sa fii un pic mandru de tine, pentru ca esti unic ? 

           Nu te simti unic atunci cand stii ca esti in stare sa canti intr-un anume fel si ajungi la sufletele oamenilor, spre exemplu ? Sau poate esti un violonist care incanta si aduce bucurie pe fetele oamenilor, prin felul tau unic de exprimare ? Sau poate esti un disigner din lumea modei ce croiesti costume care se lipesc de oameni ? Sau poate ca cineva este un bun vorbitor in public si incanta audienta. Sau poate ca cineva este medic si are un mod unic de a aborda problemele de sanatate. Fiecare persoana are unicitatea ei, doar ca unii dintre noi inca nu ne-am descoperit aceasta unicitate sau pur si simplu nu constientizam ca avem asa ceva. Uneori avem nevoie ca cineva sa ne spuna ca suntem unici, nu ? Avem nevoie sa ne trezim ca sa putem constientiza darul unic cu care am venit. Da, cred ca putem fi mandri de unicitatea noastra. Este vorba despre mandria ca stii cine esti si ce potential exista in tine, nu de mandria dusa spre trufie.    
         Pur si simplu esti constient de unicitatea din tine si asta ar putea sa te faca sa nu mai vrei sa fii ca altul sau sa nu mai vrei sa imiti pe altul. Din miile de violonisti, tu ai modul tau de interpretare si asta te face unic. De ce sa imiti pe altcineva ? Avand o astfel de gandire, nu vei mai fi influentat de gandirea sau opiniile altora. Inseamna ca fiinta ta va ramane centrata doar pe ceea ce esti. Devii o fiinta puternica, bazata pe unicitatea din interior si astfel te vei mentine in starea de Eu Sunt, Cel Ce Sunt, adica Unicul din tine.
           Mergand si mai departe, Unicitatea iti va da si integritate in toate actiunile, pentru ca vei exprima doar adevarul si unicitatea din interior. Vei dori sa arati lumii cine esti. Poate esti unic prin felul in care te imbraci, poate esti unic prin felul  in care iti exprimi ideile, poate esti unic prin felul in care mergi sau pur si simplu poate esti unic prin felul in care existi. Devenind tot mai constienti de aceasta unicitate, ne usuram astfel calea spre constiinta, ne gasim mai usor legatura cu Sinele nostru, ne regasim pe noi insine ca fiinte spirituale. Ne linistim si ne echilibram stiind ca suntem parte dintr-un intreg mai mare si ca fiecare unicitate isi are locul in acest intreg. Asadar, constientizarea ca suntem unici ne face sa fim Noi. 
           Gaseste si afla si tu ce ai unic in tine !





                Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu