joi, 4 februarie 2016

Te simti liber ?



           Adica, simti ca traiesti in acea stare de libertate, in care poti gandi liber fara constrangeri ? Simti ca sufletul tau este liber sa se exprime pe sine insusi ? Ce inseamna de fapt sa traiesti liber ? Pentru ca peste tot se proclama libertatea. Dar oare suntem cu adevarat liberi, traim starea de libertate ? Toti suntem liberi, avem si legi care ne garanteaza libertatea, libertatea de exprimare, libertatea presei, etc. Dar in adancul vostru, traiti liber ? Libertatea depinde de ceva sau de cineva ? Stiti cum este cu sanatatea ? Cand suntem sanatosi nu realizam si nu apreciem aceasta stare decat atunci cand nu o mai avem, cand ne imbolnavim. De-abia atunci vedem diferenta dintre a fi sanatosi si a nu fi sanatosi.


           Cam la fel cred ca este si cu aceasta stare de a te simti liber. Cand ne simtim constransi, limitati in alegerile noastre, imediat simtim lipsa libertatii. Si unde simtim cel mai rapid aceasta stare ? O simtim la nivelul sufletului nostru. Toata nesiguranta, toata lipsa de libertate vine din ingradirea sufletului nostru. Am construit in jurul sufletului un zid din convingeri, din paradigme si concepte, pe care le-am acceptat ca si adevaruri. Iar aceste false adevaruri ne-au condus la o stare de rigiditate sau de inflexibilitate daca vreti, din care cu greu iesim. Altii compara sau spun ca ne construim propria inchisoare a sufletului. Cam asta este adevarul. Noi suntem cei care ne inchidem in propriul interior. Si atunci cand auzim sau citim despre daramarea acestor ziduri ale inchisorii interioare a sufletului, poate sa ni se para usor confuz. Dar aici este si gasim adevarata libertate.
           Avem ganduri, avem sentimente si emotii, carora le dam o interpretare dupa cum am fost conditionati, determinandu-ne astfel experientele de viata. Cei mai multi dintre noi, traim intr-o dependenta creata de aceste convingeri limitative. Intelegand si constientizand convingerile in care traim, ne putem elibera de aceste dependente si putem ajunge sa simtim libertatea sufletului. Cand ne descoperim adevaratul potential interior, ajungem sa fim liberi. Cand ajungem sa-l descoperim pe Eu Sunt, atunci vom trai starea de a fi liberi. Este libertatea pe care ti-o da cunoasterea de a sti cine esti cu adevarat. Este libertatea ce vine din cunoasterea ca faci parte din ceva mult mai maret decat credeai pana acum. A constientiza profund ca faci parte din Tot Ceea Ce Exista, rupe toate convingerile  care te incorsetau. A sti ca esti un camp de constiinta inteligenta, care interactioneaza cu tine insuti si poti si ai puterea de a-ti crea propriile experiente de viata, cred ca te duc sa traiesti si sa te simti cu adevarat liber.

         Atunci cand il traiesti pe Eu Sunt, cred ca te simti liber. Si nu ma refer la libertatea pe care oricum o avem, ci la altfel de libertate. La libertatea de a fi Tu insuti. In aceasta stare de libertate poti trai si fericirea si durerea, placerea sau suferinta, dar fara sa ne atasam de ele. In libertate ne pierdem pana si teama de moarte, pentru ca si aceasta teama este tot o credinta mostenita, o convingere creata tot de noi. Spiritul nostru nu are cum sa moara pentru simplul fapt ca el nu s-a nascut. El pur si simplu Este. Identificarea cu Spiritul nostru ne aseaza in aceasta stare de a fi liberi, in starea de A Fi, in starea in care fiecare moment este liber. Si fiecare moment este liber, pentru ca suntem in starea de Prezenta, pentru ca doar prezentul conteaza, pentru ca noi traim tot timpul doar acum, nu traim nici in trecut, nici in viitor. Totul se intimpla doar aici si acum. Viata ne traieste acum. Acum suntem liberi sa lansam intentiile noastre in Univers. Acum avem libertatea de a alege, de a ne detasa de rezultate, de atasamente, de griji sau suparari. 
           Daca vrem sa scapam de orice, acum este momentul cel mai potrivit sa actionam, prezentul. Nu putem actiona in trecut si nici in viitor, asa-i ? Toate amintirile, emotiile, le putem aduce insa acum in prezent si de aici actionam asupra lor. Aici si acum ne putem elibera de ele si putem fi liberi. Acum ne putem detasa de ele, le putem analiza, le putem lasa sa iasa la suprafata, le lasam sa vedem ce vor sa ne transmita. Din toate avem cate ceva de invatat. Cand le privim cu detasare, amintirile sau emotiile trecute ne pot fi chiar de folos. Daca insa, ne folosesc ele pe noi, situatia se schimba. Am mai discutat aceste aspecte si in articolul despre emotii.

             Suntem aici sa invatam mereu cate ceva, sa evoluam, sa invatam ca suntem fiinte libere. Ca nu suntem fiinte limitate, ci ca suntem fiinte dornice sa ne cunoastem pe noi insine. Vrem sa stim tot timpul cine suntem, chiar daca o facem la modul inconstient. Asadar, cand suntem in starea de Constienta si ne depasim conditionarile, avem acces la adevaratul liber arbitru si chiar putem face alegeri in consens cu Sinele nostru. A fi liber inseamna a trai permanent constient de Sinele interior.
              Vrei sa simti ca esti liber ? Traieste-l pe Eu Sunt. Identifica-te cu Sinele Tau. Traieste in Prezent. Traieste in aici si acum. Traieste si simte ca esti o Fiinta Divina, ca faci parte din ceva mult mai maret decat iti poti imagina ! Si cu siguranta te vei simti altfel ! Traim intr-un camp infinit al posibilitatilor si noi trebuie doar sa alegem !



                     Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu