vineri, 29 ianuarie 2016

De ce-l uitam pe Eu Sunt- partea 2-a




           Cunoasterea ne spune ca totul este alcatuit din atomi, care sunt si ei la randul lor formati din particule, subparticule si tot asa mai departe si ca totul vibreaza la frecvente foarte inalte in spatii uriase goale. Asta ne spune stiinta. La fel si corpul uman. Cu cat patrundem in profunzimea lui, ajungem sa intelegem ca suntem vibratie inalta in spatii infinite. Tot stiinta, ne spune aceste lucruri. Ca suntem un camp de vibratii infinite, care nu are limite in spatiu si timp. Ca suntem energie vibratorie, ca suntem un corp energetic, lucruri pe care anticii le cunosteau de multa vreme. Cum de le stiau ei si noi de-abia acum incepem sa le intrezarim ? Pentru ca ne confundam, ne identificam, cu acest corp fizic uman pe care l-am imprumutat in aceasta viata. Credem ca Eu Sunt, reprezinta acest trup fizic coordonat de aceste simturi senzoriale, pe care le numim simturi de baza.

               Pana la urma traim o experienta materiala, ca urmare a faptului ca simturile noastre transforma energia pura din care suntem alcatuiti, o aduce la vibratie joasa incat ea capata forma, soliditate, culoare, gust, sunet, miros. Adica, cele cinci simturi de baza ne dicteaza cumva experienta materiala a acestei lumi, pe care o experimentam acum in aceasta dimensiune 3D. Adica, am ajuns sa traim in aceasta hipnoza a materialismului, care se bazeaza pe experienta senzoriala. Odata ce ne bazam doar pe aceste simturi de baza, apare Separarea. Ruperea legaturii cu Sinele Divin. Simplu, nu ? Inca o data, de ce ne-am separat sau de ce uitam cine suntem ? Pentru ca realitatea pe care ne-o cream, se bazeaza pe ceea ce vedem cu ochii, pe ceea ce auzim cu urechile, pe ceea ce mirosim cu nasul, pe ceea ce pipaim cu mainile, pe ceea ce gustam cu gura. Mai clar, daca informatia nu este perceputa de simturile noastre, inseamna ca ea nu exista. Iar mintea se pune in slujba simturilor si nu va accepta ceea ce nu este simtit. Asa am fost invatati de mici copii, sa credem doar ceea ce vedem. Sunt niste credinte pe care le mostenim si le dam mai departe. Asa este aceasta minte constienta, ea trebuie sa stie, vrea sa vada, vrea sa verifice, vrea sa poata masura, vrea sa poata cantari, ca sa poata accepta. Asta nu inseamna ca aceste simturi nu sunt bune. Pe baza lor ne orientam in aceasta tridimensionalitate, ne ajuta sa luam niste decizii ca sa putem trai. Dar daca vrem sa vedem adevarul adevarat, daca vrem sa transcendem aceasta conditie sociala, daca vrem sa stim cine suntem, atunci trebuie sa mergem mai departe.
              Noi traim intr-un camp infinit al posibilitatilor, numit de altii camp de potentialitate pura. Si ati vazut cate denumiri sunt pentru aceasta energie universala inteligenta. Important este sa intelegem ca se ajunge la aceeasi Esenta. Cunoscand acum astfel de aspecte, mai putem afirma cu tarie ca suntem acest corp fizic ? Mai putem acum sa ne asociem cu imaginea de sine ? Hai sa mergem si mai departe. Pai, daca nu suntem nici corpul nostru fizic, nici imaginea de sine, atunci ce si cine suntem ? De unde vin si cum se nasc gandurile, emotiile, sentimentele de dincolo de noi ? Cine ne conduce si cine Sunt Eu pana la urma ? Pentru ca devine clar ca nu mai pot afirma ca sunt eu, persoana fizica cu granite fizice care sunt, ca nu pot fi un obiect, ca nu pot fi gand, etc. Si atunci ? Sunt nimic ? Sunt gol pe dinauntru asa cum spune fizica cuantica, conform careia spatiul dintr-un atom este mai mult de 95% gol ? Si daca noi suntel alcatuiti din atomi, inseamna ca mai mult de 95% suntem spatiu gol ? Chiar inseamna ca nimic nu mai este al meu ? Nu cumva as putea spune ca sunt toate astea la un loc, cu sunt si trupul si gandurile si sentimentele si emotiile si toate energiile si tot spatiul acela gol, care pana la urma nu poate fi gol, ci este plin de energie care vibreaza la frecvente foarte inalte ?

             La cel mai profund nivel suntem Constiinta. Suntem un camp al tuturor posibilitatilor si existam intr-un camp infinit de potentialitate pura. Suntem constiinta pura care interactioneaza cu propriul Sine, care devine mai apoi si trup si minte si tot ce suntem noi. Cu adevarat noi nu putem fi separati de Sinele nostru. Nu avem cum sa fim separati. Doar la nivel de minte constienta credem si acceptam aceasta separare, credem ca suntem separati, ca urmare a experientei data de simturile noastre. Suntem Fiinte Divine, pretutindeni si nicaieri, in acelasi timp. Aceasta inteligenta universala creeaza universul fizic iar mai apoi mintea noastra personala traieste experienta universului fizic. In acelasi timp, acestea doua se intrepatrund si se contopesc in Constiinta Infinita, care este Sursa noastra, a tuturor manifestarilor din lumea fizica. 
            La nivel de minte insa, intelectul nostru localizeaza sufletul in acest corp fizic, producand astfel imaginea de sine care acopera Sinele Interior. Si de aici rezulta acea Separare, pe care acum cred ca o intelegem cu totii si ne simtim indepartati si separati de Constiinta Infinita, de  Sursa a Tot Ceea Ce Exista. Si din acest punct, din Separare, normal ca prima care apare este Frica, sursa tuturor suferintelor. Cand traim in aceasta capcana a intelectului care suprapune imaginea de sine peste cea a adevaratului Sine vom avea parte de suferinte. Aceasta experienta senzoriala impletita cu conditionarea sociala ne face sa-l uitam pe Eu Sunt. Dar acum incepem sa intelegem care este acest mecanism si putem indeparta aceasta ignorare fata de adevarata noastra natura, pentru ca exista o realitate mai profunda a mintii si a corpului uman, ce provine din Sursa. Si nici mintea si nici trupul nu le putem separa. Sunt doua realitati ce provin din aceeasi realitate, din Sursa. 
              Mintea si materia nu pot fi entitati separate, pentru ca si ele provin din acelasi camp de potentialitate pura. La nivel subtil, nu exista delimitare intre corpul nostru si univers. Aceasta intelegere ne ajuta sa eliminam teama de Separare. Doar iluzia materialismului ne mai ancoreaza in lumea fizica si ne spune ca suntem o aglomerare solida de materie, localizata in spatiu si timp si separata de alte obiecte solide si ele. Noi insa stim deja ca suntem energie. Am aflat deja ca nici obiectele solide nu sunt chiar solide. Suntem informatie si energie care vibreaza la diferite frecvente in acest camp infinit al tuturor posibilitatilor, care are inteligenta proprie, care gandeste si interactioneaza cu Sinele Propriu si de unde capatam expresie materiala pentru corpul fizic.


              Si astfel noi suntem un tipar de inteligenta, un flux de informatie si energie care vibreaza infinit si se transforma intr-o dinamica continuua. Indiferent cum privim, daca dam jos toate straturile si substraturile noastre, ajungem sa intelegem ca suntem un camp de constiinta pura, din care se naste totul, ganduri, emotii, sentimente, expresia materiala a trupului. Tot ce exista in noi este inteligenta creatoare. Intregul corp este un camp de inteligenta. Fiecare celula a corpului nostru are o inteligenta proprie si stie in orice moment ce face alta celula vecina cu ea sau nu. Exista o comunicare permanenta in corp si cu noi insine, lucru intarit si de stiinta. In momentul in care vom intelege ca nu suntem altceva decat acelasi camp infinit de constiinta care creeaza Universul si pe noi ca minte si trup, vom reveni la Eu Sunt. Starea in care sunt adevarat, sunt vertical, sunt echilibrat, sunt armonios. 
             Starea in care devenim Fiinte Divine, in care traim sfintenia, indumnezeirea si toate celelalte lucruri frumoase. Aici esti creator, devii co-creator la tot ce exista. Aceasta intelegere si nu e vorba doar de a intelege, ci de a integra pana la nivelul cel mai profund al fiintei noastre, ne ajuta sa nu mai uitam cine suntem . Cu siguranta ati avut parte macar o data in viata de un moment in care v-ati simtit stapani pe situatie, ati luat decizii fara efort si totul a decurs firesc, totul a fost facut cu bucurie, a fost bine pentru toata lumea. Cu siguranta a fost macar un moment in care ati fost multumiti, impacati cu ceea ce ati facut, tot ansamblul minte- corp a fost in armonie. Acestea sunt momente in care ati fost in Eu Sunt. Ati fost centrul universului infinit si totul a curs prin voi, pe langa voi, fara cel mai mic efort. Asta inseamna sa fii Eu Sunt, totul sa curga normal si firesc in viata ta. Aici este bucuria, echilibrul, armonia, inaltarea, iluminarea.
            Toate se aduna si se nasc la nesfarsit, aici si din acest camp infinit al Constiintei. Din momentul in care integram profund aceste aspecte in fiinta noastra, totul se schimba in viata noastra. Totul se aliniaza cu noi, cu constiinta din noi. Vei ramane deseori uimit cum toate lucrurile vin langa tine, asa cum ti le doreai, fara sa faci vreun efort deosebit. Pentru ca Eu Sunt, nu se mai impotriveste fluxului universal de informatie si energie, ci merge odata cu el. Probabil ati auzit sau poate ati trait expresia " sunt pe aceeasi lungime de unda cu cineva ", adica te intelegi perfect, nu ai nici o disensiune cu persoana respectiva. Asta pana cand unul din doi iese din frecventa. Atunci vor aparea diferente de opinie, mici conflicte, etc. Cam asa este si aici. Atata timp cat esti Eu Sunt, esti in fluxul universal. Cand pierzi aceasta stare, nu mai esti pe aceeasi lungime de unda cu Universul.
               Aceasta intelegere poate fi usoara, poate fi grea, poate fi complicata. Am crescut si suntem acaparati de un intreg sistem de convingeri, paradigme, concepte limitative. Alegerea de a da deoparte aceasta cortina, ne apartine. Exista o cale pentru fiecare si doar atunci cand te simti pregatit sa pasesti pe ea o vei afla. Te simti confortabil asa cum esti sau iti doresti o schimbare ? Este alegerea si hotararea ta. O schimbare fortata nu este altceva decat o alta limitare in evolutie. Trebuie sa ti-o doresti la nivel de fiinta, sa vina din interior, altfel nu va fi posibila schimbarea cu adevarat.
               Este o tematica foarte bogata, sunt subiecte care te ajuta in dezvoltarea personala interioara ca un fel de bogatie interioara. Sunt foarte mute aspecte de spus, incat fiecare articol ar trebui sa devina cel putin o carte. Cu siguranta le vom mai parcurge si in alte dati, le vom mai aprofunda. Dar toate la timpul lor. Cand suntem pregatiti, Universul stie sa ni le scoata in calea noastra.
             
                Cunoasterea este ca un fel de bogatie sufleteasca. Crezi ca-ti vei imbogati prietenii, daca le recomanzi sa citeasca acest articol ? Fie ca alegerile voastre sa va implineasca evolutia spirituala !

                 

                  Descopera si tu calea spre armonie  !!
              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu