vineri, 1 ianuarie 2016

Sfantul Vasile cel Mare



           Bun gasit in Noul An. La Multi Ani ! . Incepem Noul An cu o sarbatoare mare. Sfantul Vasile cel Mare este celebrat de Biserica Ortodoxa Romana, pe data de 1 ianuarie, el mai fiind amintit si pe data de 30 ianuarie alaturi de Sfantul Grigorie si Ioan Gura de Aur. Scripturile bisericesti spun ca este nascut in jurul anilor 329- 330  in Capadocia si trece la cele vesnice la 1 ianuarie 379. De aici pomenirea lui in fiecare an, de 1 ianuarie. Mosteneste si primeste credinta adevarata chiar de la tatal sau, pe nume tot Vasile. Numele de cel Mare provine din faptul ca s-a dovedit a fi un mare exponent si aparator al invataturilor crestine, o mare personalitate ecleziastica, un adevarat stalp al credintei si sprijin al Bisericii. 

          Se dovedeste a fi si un adevarat reformator al Filocaliei, prin contributia adusa si colaborarea cu Sfantul Grigorie. Prin regulile monahale pe care le scrie, Sfantul Vasile pune bazele organizarii vietii monahale manastiresti. Purtator de mare si adanca credinta, propavaduieste faptul ca Sfantul Duh este de aceeasi fiinta cu Tatal si cu Fiul, provocand controverse aprinse la acea vreme. Este considerat unul dintre cei mai populari sfinti in credinta noastra romaneasca. A lasat mostenire o serie intreaga de scrieri, dintre care se distinge lucrarea despre Sfantul Duh, care a adus o mare limpezire in interpretarea despre fiinta dumnezeiasca. 
            Duhul Sfant nu este doar cel in care crede crestinismul ci si cel prin Care crede. Scopul credintei care-i calauzea viata era acela de a ne uni cu Dumnezeu, cel care era Inceputul si Sfarsitul. Scop care cred ca ne patrunde profund si pe noi, in zilele noastre, de a ne regasi latura divina, de cautare de liniste si pace interioara. Asadar este primul ajutor spiritual ce ne intimpina la inceput de an, indemnandu-ne pe calea spre armonie cu tot ceea ce ne inconjoara, spre Unimea cu Intregul.
            Tuturor celor care poarta acest nume sfant, le urez Multi Ani , in Iubire si Credinta  !!




           Sa incepeti Noul An cu multa incredere in forta voastra  interioara, cu bucuria intentiilor deja implinite. Este importanta energia acestui inceput de an, care ne incarca si ne da puterea necesara sa ne desfasuram proiectele si intentiile pe care le-am insamantat zilele trecute. Aceasta zi de 1 ianuarie, este dupa calendarul mayas, o zi de Ton 5, cu intentia de Imputernicire, care ne aduce vibratia inteligentei si organizarii scopurilor in viata. Ne aduce puterea cunoasterii si aplicarea ei inspre manifestare. Ne imputerniceste sa pornim la actiune, sa manifestam cunoasterea acumulata. Acest Ton Galactic 5, este insotit de energia Transformatoare a semnului mayas CIMI, care ajuta la atingerea obiectivelor propuse si ne ajuta sa ne descoperim acele abilitati interioare, de folos noua si celor din jur. Asadar, avem un inceput perfect. Incarcati-va cu aceasta energie, lasati-o sa-si manifeste vibratia in profunzimea voastra, visa-ti la proiectele voastre de suflet, traiti in ele ca si cand sunt implinite.
               Fie ca Noul An sa va implineasca toate dorintele sufletului !

          Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu