marți, 26 ianuarie 2016

Ai gasit fericirea ?



              De-a lungul vietii, cred ca toti alergam dupa fericire. Multi o cauta, putini o gasesc. Cred ca pana la urma nici nu stim ce este fericirea, ca s-o gasim mai usor. Cand cautam ceva, ar trebui sa stim mai intai ce cautam. Credem ca fericirea consta in atingerea unor scopuri materiale. Adica sa avem o casa frumoasa, o masina buna, tehnologie moderna in casa si tot felul de utilitati. Credem ca fericirea consta in atingerea unor scopuri relationale. Adica, noi credem ca daca avem relatii importante ne simtim in siguranta, ca daca avem un servici bine situat, bine platit, ne vom simti mai in siguranta si de aici senzatia de fericire. Prin relatii vrem sa ne simtim importanti, vrem sa fim respectati, auziti, vrem sa avansam si sa fim cat mai priveligiati.

              Dar de ce sa cautam fericirea in lucruri exterioare ? Daca intrebi pe cineva daca este fericit, cel mai probabil va raspunde ca este fericit pentru ca are o slujba buna, are o familie, prieteni, are o stabilitate financiara care-l face sa se simta in siguranta. Si cam la asta se rezuma fericirea multora dintre noi sau macar la cei care ajung la acest nivel de trai. Insa, toate aceste motive de fericire sunt de scurta durata in viata. Sunt motive care vin si pleaca. In ziua de azi un servici se poate pierde usor, din diverse motive. La fel si celelalte. Si atunci s-a dus fericirea noastra ? Se intreaba cineva de ce sa cautam fericirea prin aceste mijloace exterioare noua ? De ce sa nu ne fixam ca scop principal, doar sa fim fericiti ? Pur si simplu, sa fim fericiti fara a depinde de aceste acumulari materiale.
           Atunci cand pierdem aceste avantaje materiale sau nu le putem obtine, adica nu putem atinge fericirea dupa mintea noastra, intervine imediat supararea, frustrarea, depresia si tot felul de vibratii energetice negative. Acest lucru poate duce la comportamente nu tocmai placute. Am vazut in articolul despre emotii, cum ne pot modifica comportamentul si personalitatea, aceste emotii captive negative. Astfel de motive exterioare nu vor aduce niciodata si nu vor genera fericirea adevarata. Ce fel de fericire iti poate aduce o functie importanta, daca stii ca o poti pierde oricand si stii ca nu vei mai fi respectat, salutat, onorat ? Atasamentele fata de aceste lucruri exterioare nu vor aduce decat suferinta intr-un final.

         Adevarata fericire este de fapt o stare a constiintei, care ne face sa simtim si sa traim aceasta stare de fericire in fiinta noastra interioara. Fericirea este pana la urma efectul a ceea ce se intampla in interiorul nostru, iar cauza acestui efect este legatura noastra cu Sinele Divin, cu Sursa a Tot Ceea Ce Exista. Cand suntem conectati la Sursa, totul curge natural si firesc prin fiinta noastra si practic nu mai simtim nevoia materialului. Cand cadem in latura cealalta si cautam fericirea in lucruri exterioare, vom fi la discretia acelor motive exterioare. Si atunci, aceasta motivatie exterioara nu devine pana la urma o alta sursa de nefericire, suparare, frustrare ? Si revin la ce spuneam mai inainte. Nu e mai indicat sa cautam starea de fericire, ca atare, fara asteptari si fara motivatii ? 
         Fericirea adevarata este cum spuneam, o stare a constiintei, face parte din ea. Ori noi suntem constiinta, deci fericirea este deja in noi. Insa noi ce facem ? O cautam in afara noastra. De ce ? Pentru ca am ascuns-o vederii noastre. Am acoperit-o cu tot felul de griji zilnice care ne distrag atentia. Fericirea noastra este o fericire interioara, este efectul a ceea ce se intimpla acolo in interiorul nostru. Cand atingem fericirea interioara, celelalte vin de la sine. Acesta este aspectul pe care trebuie sa-l constientizam si sa-l integram cat mai bine in fiinta noastra. Si Christos ne spune : " Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte vi se vor adauga voua ". 
          Atata timp cat vom lasa aceasta conditionare sociala sa ne ocupe viata, sa facem si sa dregem, aceasta imparatie va ramane ascunsa si odata cu ea si fericirea. Si ce ramane de facut atunci ? Cum putem accesa aceasta stare ? Bineinteles ca se poate, doar sa vrem. Ne putem ridica deasupra acestei conditionari prin constientizarea si redescoperirea legaturii cu Sinele Interior, prin redescoperirea lui Eu sunt, despre care am mai discutat. Din acea stare a lui Eu sunt, exprimarea fericirii devine naturala si aduce sentimentul de legatura cu puterea creatoare universala. Aceasta stare de fericire adevarata, fara motivatie exterioara, este eliberatoare, este transformatoare. Ne elibereaza de limitari, de temeri de orice fel si permite abundentei sa intre in viata noastra.

             Am auzit spunandu-se ca fericirea ar fi ca soarele ascuns dupa nori. El este mereu acolo, doar ca nu-l vedem din cauza norilor. Cam asa este si cu fericirea. Norii sunt construiti din grijile noastre zilnice. Daca risipim grijile, stresul, vom incepe sa intrezarim fericirea. Cand restabilim acea legatura divina interioara, simtim ca nimic nu ne mai poate opri din drumul nostru evolutiv, incepem sa stim cine suntem, incepem sa constientizam puterea potentialului existent in noi, incepem sa traim in constiinta. Incepem sa Fim Noi Insine. Este starea noastra naturala de a Fi. Asa ne-a lasat Gratia Divina, sa fim fericiti in mod natural. Exact cum este un bebelus micut, plin de zambet. El doar zambeste, este fericit. Dupa care venim noi adultii si-l acoperim cu griji, atitudini, convingeri, credinte de tot felul, etc. Ii acoperim fericirea cu nori, ca sa aibe ce cauta toata viata.
              Vorbim pana la urma de acel proces de trezire a constiintei, acel proces transformational care ne ajuta sa descoperim cine si ce suntem cu adevarat. Vorbim despre cunoasterea lui Eu adevarat din fiecare. Vorbim despre fiintarea noastra ca Fiinte Divine. Aceasta este fericirea adevarata. Ea exista in aceasta stare in forma ei cea mai pura. Sinele nostru Interior asteapta rabdator pana cand suntem pregatiti sa ne transcendem conditia umana si sa devenim si sa traim ca Fiinte Divine.
                 Asadar, sa constientizam ca fericirea nu o vom gasi in aspectele exterioare. Adevarata fericire este in interiorul fiecaruia dintre noi !
               


              Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu