miercuri, 20 ianuarie 2016

Emotii - 2



          Fiecare emotie are propria frecventa de vibratie. Iubirea are o frecventa de vibratie, furia are propria frecventa de vibratie si tot asa. Toate difera intre ele. Intr-o situatie anume, cand simtim o emotie, fiinta noastra are capacitatea de a absorbi toata acea energie care insoteste emotia, dar sunt si cazuri cand emotia este una foarte puternica, energia care o insoteste fiind mult mai mare. In aceste cazuri, aceasta energie puternica, poate ramane stocata in corpul nostru, devenind ca o sfera energetica, ce se poate localiza oriunde in corp, pe vreun organ fiziologic, perturband astfel campul energetic uman. Practic, perturbam campul nostru energetic cu o energie negativa, fapt ce duce la un dezechilibru energetic in acea zona a corpului.

             Daca acest dezechilibru persista in timp, tesuturile si celulele din acea zona vor fi afectate si intr-un final vor aparea problemele de sanatate. Aceste emotii purtatoare de energii negative, constituie cel mai mare dezechilibru energetic pe care ni-l putem produce singuri, pentru ca ele se afunda adanc in subconstientul nostru. Un abuz din copilarie, o casatorie nereusita, un divort, o slujba dificila, un viol, etc., toate poarta energii negative care lasa urme si perturba viata noastra. Eliberarea acestor energii captive, invizibile, schimba modul in care ne simtim, poate reduce durerea sau chiar o poate indeparta.
               Intotdeauna cand apare o boala, exista o componenta emotionala care strica chimia corporala. Subconstientul nostru nu face diferenta intre o experienta avuta candva ce a creat o emotie si o emotie pe care o construim prin gandire. Corpul crede ca se afla in aceleasi conditii. Emotiile sunt pana la urma o inregistrare a unor evenimente trecute. Daca noi, prin gandurile noastre, aducem in momentul prezent, acele emotii captive care ne pun in stare de stres, inseamna ca prin gandire ne putem imbolnavi. Sau, printr-o gandire pozitiva ne putem vindeca. Daca stocam aceste emotii in noi, inseamna ca de fapt traim in trecut. Adica retraim acele amintiri care s-au petrecut candva. Cu siguranta multi avem astfel de amintiri. Si numai cand ne gandim la ele, parca simtim emotiile ce ne-au coplesit la acea vreme. Incercati sa va ganditi la ceva neplacut sau placut si vedeti cum simtiti. Aceste emotii aferente experientelor trecute, aproape ca ne definesc viata, pentru ca traim in baza lor, pentru ca sunt adanc infipte in subconstient devenind ca un fel de programe dupa care rulam. Acum intelegem ce inseamna cand spunem ca trebuie sa traim in prezent, aici si acum. Acum intelegem ce inseamna sa fim aliniati cu Sinele Divin, sa devenim centrati in starea de prezenta. Acum, vazand si intelegand ce efecte pot avea asupra noastra aceste emotii negative, integrand toate aceste aspecte, putem face diferenta intre starea de a trai, retrai experiente trecute, de a fi sub influenta energiilor captive si starea de a fi in prezenta, de eliberare de emotii perturbatoare.

             Emotiile sunt ca un fel de produs final al experientelor petrecute in viata, care s-au intimplat deja. Si atunci devine logic, ca daca schimbam modul de actiune, se creeaza o noua experienta ce va crea o noua emotie cu o noua energie asociata. Noua experienta va deveni noua emotie, noua energie, care va deveni noua convingere dupa care ne vom ghida in viata. Intelegerea acestor emotii devine importanta pentru ca daca permitem sa dureze mai multa vreme, ele se vor transforma intr-o stare de spirit. Adica esti sub influenta acelei emotii care te transforma, incat cineva te-ar putea intreba ce-i cu tine ?, te manifesti altfel. Daca mergem mai departe cu aceasta logica, lasand aceste emotii sa ne cuprinda luni de zile, ele pot da nastere unui comportament, pentru ca pur si simplu traiesti in acea energie negativa care te subjuga. Adica, spre exemplu, manifesti o furie pe ceva care s-a intimplat acum luni de zile si nu te poti rupe de acea experienta. Spre exemplu o cearta, un conflict cu cineva. Este suficient sa te gandesti la acea persoana si conflictul parca se desfasoara in fata ochilor, devine aproape real. Corpul simte parca este real si instaleaza in mod automat acea stare de stres. Corpul nu face diferenta ca acel conflict s-a intimplat deja, ca este trecut. Iar daca ne lasam prinsi in aceste emotii vreme mai indelungata, ani de zile, atunci ne poate contura deja trasaturi de personalitate. Si ne miram cand cineva are un comportament violent. Inseamna ca traieste inca sub aceleasi emotii care-l tin captiv in experienta trecuta.
              Iata cat de departe ajung efectele emotiilor noastre si cat de importante sunt ele. Devine din ce in ce mai clar ca la baza tuturor problemelor stau emotiile cu energiile lor asociate diferite, care ne fac sa traim sau sa retraim trecutul. Aducerea emotiilor la suprafata, schimbarea modului de gandire, ne ajuta sa ne eliberam de trecut si sa revenim la starea de prezenta. Constientizarea aparitiei emotiilor ne ajuta sa nu le lasam sa ne acapareze fiinta si sa se transforme in stari de lunga durata sau chiar permanente, pentru ca am vazut ca ele pot deveni stari de spirit, comportamente sau personalitate. Realitatea privita prin prisma starii emotionale s-ar putea sa fie deformata, pentru ca suntem afectati de acele emotii. Apare un blocaj. In momentul in care ne eliberam de emotii, apare un alt peisaj, o alta realitate. Apare Eu-ul adevarat, apare acel Eu sunt, despre care am vorbit in articolele trecute. Emotiile sunt probleme reale cu care ne confruntam cei mai multi, dar constientizarea lor, trairea lor si nu oprimarea lor, ne va ajuta sa nu le lasam sa devina programe de viata.

               Din copilarie suntem asaltati si influentati de emotii, mai ales de cele relationale, cu parintii, rude, prieteni, profesori, etc. Pe parcursul vietii suntem parca loviti de diverse emotii care ne forteaza sa cautam referinte in mintea noastra ca sa putem explica noua insine ce ni se intimpla. De multe ori nu stim ce sa gandim intr-o anume situatie, despre ce ni se intimpla sau nu suntem constienti de emotia care ne cuprinde sau nu stim daca emotia respectiva este cea corecta sau nu. Cand suntem sub influenta emotiilor pozitive ne aflam in stari benefice, de bine, de liniste, de creativitate. Printr-o alegere constienta a gandurilor si emotiilor pe care trebuie sa le intretinem, ne putem schimba viata in bine.
               Specialistii ne spun ca sunt mai multe emotii fundamentale, pe care toti le experimentam de-a lungul vietii si anume : mania, frica, tristetea, dispretul, bucuria, uimirea, dezgustul, surprinderea, rusinea. Toate sunt insotite de expresii ale fetei, expresii la nivel universal. Toate produc schimbari fiziologice la nivel facial sau la nivel corporal, incepand cu inrosirea fetei, cresterea ritmului cardiac, incetinirea functiilor digestive, dirijarea energiei la nivelul musculaturii, etc. Se spune ca sunt emotii universale, pentru ca oriunde am merge, in orice zona geografica, oamenii manifesta aceleasi expresii faciale sau corporale pentru aceeasi emotie. Este un limbaj universal. Oare cum facem asta ? Ati observat probabil ca atunci cand obtinem ceea ce ne-am propus, producem emotii pozitive, cum este spre exemplu bucuria. Daca suntem in situatia cand nu obtinem ceea ce ne dorim sau ceea ce avem nevoie, atunci apar emotile negative, gen tristete, frustrare, suparare, manie. Constientizarea si autocontrolul acestora sunt primii pasi in a le transforma, de a nu le lasa sa devina solide incat sa fie periculoase. Sunt emotiile noastre, este greu sa le impiedicam sa apara, asa este. Zilnic traim emotii.
            Dar cred ca prin cunoastere, prin acea cunoastere interioara, prin alinierea cu Sinele Divin, prin aflarea adevaratului Eu, atunci cand stii cine esti cu adevarat, nu mai esti luat prin surprindere de aceste energii emotionale. Stii sa le gestionezi si nu te mai afecteaza. Noi, ca fiinte umane, suntem capabili sa suportam emotii puternice, adica sa suportam un nivel ridicat de stres. Important este sa nu dureze foarte mult aceasta perioada de stres, pentru ca tot sistemul nostru imunitar este in alerta maxima cautand solutii sa elimine acest agresor, stresul. Cu cat este mai lunga perioada de stres, cu atat posibilitatea de a aparea disfunctiuni in organismul nostru creste.
             Acum vedem importanta constientizarii emotiilor, controlului acestora. Acum intelegem mai bine ce inseamna starea de liniste, de prezenta, de echilibru si armonie. Toate au legatura, Noi suntem o fiinta intreaga, nu putem discuta doar de corpul emotional responsabil de emotii. Avem un corp energetic care este perturbat de aceste energii emotionale, care perturba in final corpul fizic. Nu avem cum sa spunem totul despre emotii intr-un articol. Si nu cred ca se poate spune totul nicicand, pentru ca suntem intr-o dinamica continuua. Calea autocunoasterii, a adevarului din noi, cunoasterea adevarata a lui Eu sunt, trezirea constiintei, toate duc la starea de echilibru a fiintei noastre in care toate aceste influente nu mai au puterea de a ne perturba viata. Le vom mai simti, dar efectul lor va fi minimizat. Stim ca suntem fiinte divine. Stim ca suntem energie, stim ca emotiile inseamna energie care vibreaza. Stim ca prin gandire putem influenta emotiile. Stim deja ca suntem creatorii experientelor din viata noastra, stim ca Universul vine mereu in intimpinarea noastra daca-i cerem ajutorul.
               Ce mai ramane de facut ? Fiecare este responsabil pentru alegerile facute. Tu ce alegi ?


          
             Este un subiect inepuizabil si imposibil de spus totul intr-un articol. Asa ca vom mai discuta probabil la timpul potrivit despre aceste emotii, despre acest univers al emotiilor.
              Fie ca voi sa alegeti sa traiti doar acele emotii care va dezvolta, care va motiveaza sa evoluati !



                 Descopera si tu calea spre armonie  !!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu