luni, 11 ianuarie 2016

Eu - partea 1-a



                   Bine v-am regasit dragilor la inceputuri noi. Acum ca euforia sarbatorilor de iarna s-a incheiat, este timpul sa ne concentram asupra noastra, asupra a ceea ce vrem sa facem sau ne propunem sa construim in acest timp nou care a venit. In ultimul articol din anul ce-a trecut, vorbeam despre constiinta. Era o incheiere de an care spuneam ca a venit mai greu, s-a inchegat intr-o perioada mai lunga de timp. Si probabil ca nu s-a dezvaluit de tot, din moment ce tot legat de acest subiect vreau sa incep si acest nou inceput de an. Pentru ca eu cred ca atunci cand stim cine suntem, vom sti cu usurinta ceea ce avem de facut, vom vedea cu claritate rezolvarile la toate provocarile ce ne asteapta. Cand esti centrat in echilibrul si armonia Sinelui Divin, fiintarea ta este deplina si nu mai ai de ce sa-ti faci griji.

                     Deci care este cel mai bun lucru pe care-l putem face la un inceput de an ? Inainte de a ne pune dorinte, sperante, intentii, etc. ? N-ar fi oare mai indicat sa facem putina curatenie in interiorul nostru ? Sau mai multa ? Ne face placere sa lucram la un birou curat, frumos aranjat ? Ne place sa fie curatenie in casa noastra ? Dar in sufletul nostru cand facem curatenie ? Un pic de curatenie sufleteasca cred ca face bine oricui. Sa mai renuntam la bagajele inutile, la convingerile vechi, la tot ce nu ne mai foloseste, ca sa putem implementa noul, sa ne putem crea noile realitati. Si ca in orice casa, daca vrem sa inlocuim mobila, trebuie mai intai s-o dam afara pe cea veche inainte de a o aduce pe cea noua. Iar pentru a face asta, trebuie sa existe hotararea, decizia, de schimbare. In sinea ta trebuie sa iei hotararea ca vrei sa faci o schimbare si intentia se va manifesta in plan fizic.
               Toate deciziile si hotararile pe care le luam, se nasc din starea de echilibru, atunci cand stim si simtim cine suntem si ce avem de facut. Cand devenim constienti de potentialul nostru. Cred ca cei mai multi dintre noi am avut macar odata acea revelatie in urma careia am spus : " gata, stiu ce am de facut ". Am fost acolo, in acea stare de echilibru, de conectare la Sinele Interior, in starea de Prezenta, de A Fi Eu, cand cunoasterea vine de la sine, cand nu faci nici un efort. Cu siguranta multi ati trait asemenea momente, dar cu siguranta multi nu le-ati constientizat sau pur si simplu nu le-ati bagat in seama. Deci, lucrul important de la care trebuie pornit, cred ca este faptul de a ne cunoaste cine suntem si ce putem face. De a ne descoperi autenticitatea. De a sti ca eu, sunt Eu. Ca doar Eu pot face lucrurile pentru care am venit in aceasta viata. Ca doar Eu am acest dar special, pe care il voi imparti cu cei din jur. Si tu, care esti un alt Eu, la randul tau ai un dar special pe care il vei impartasi cu cei din jur.

             Pentru mine a devenit clar ca este important sa stim cine suntem, ce potential avem, sa ne constientizam tot mai mult existenta, sa fim constienti de constiinta noastra, de Eu-ul nostru. Pentru ca peste tot folosim expresia : eu fac, eu sunt, eu exist, etc.. Dar suntem oare constienti de ceea ce spunem, de ceea ce afirmam ? Cine sunt eu ? Este o intrebare veche, dar cat de actuala este. V-ati pus aceasta intrebare ? Cei mai multi ne incurcam in raspunsuri. Majoritatea raspundem prin a ne referi la persoana fizica, care suntem, care face, care spune , care exista. Dar cine este aceasta persoana fizica ? Ce este in interiorul ei ? Nu putem fi doar niste corpuri fizice care umbla pe strada, nu ?
                Trebuie sa fie mult mai mult de atat. Cineva trebuie sa conduca aceste corpuri fizice. Cine din interiorul nostru spune: Eu sunt ? Eu cred ca..., Eu voi face..? Nu credeti ca acest Eu exista deja acolo, inainte de a ma apuca sa spun ca Eu sunt sau Eu exist ? Mai intai de toate, cred ca Eu trebuie sa exist ca si Constiinta, ca mai apoi sa pot afirma ca exist sau ca sunt sau ca fac ceva. Fara constiinta nu pot exista in acest corp fizic pe care l-am primit la nastere si nu pot afirma nimic. Toti spunem sau afirmam lucruri de genul : eu imi amintesc de, eu cred ca, eu vreau sa fac cutare lucru sau eu gandesc ca, etc.  Care eu ? Cine este eu ? Nu pot spune despre corpul meu ca gandeste sau ca-si aminteste nu stiu ce lucruri petrecute candva. Totul se petrece la un nivel foarte profund.

                Toate se intimpla acolo in spatiul sacru al Constiintei care creeaza si da sens vietii. O intrebare simpla. Puteti afirma : eu respir ? Cu siguranta ca da. Dar cand dormi, mai poti afirma ? Cu siguranta ca nu. Deci Eu-ul nu apartine corpului fizic, ci apartine si face parte din constiinta. Aici exista Eu, de aici se formeaza personalitatea lui, de aici se afirma in toata plenitudinea lui. Noi ce facem ? Noi doar il deformam trecandu-l prin mintea constienta, care ne face sa credem ca Eu sunt persoana cu corp fizic, care face cutare actiune sau care crede sau care vrea. Ca Eu sunt totuna cu persoana. Din aceasta cauza cei mai multi ne referim la Eu ca la o persoana  cu granite fizice. Este un aspect foarte important, caruia putini ii dam importanta si care de fapt ne contureaza ca fiinte umane. La asta ma refer cand spun sens profund. Pentru ca intr-adevar este important sa stiu cine sunt Eu. 
                 Si acum capata sens curatenia din camaruta interioara a fiintei nostre. Pentru ca trebuie sa-l primim pe noul Eu. Sa-l curatam pe vechiul eu de toate paradigmele invechite cu care l-am acoperit o viata intreaga sau cine stie cate si sa-l facem sa straluceasca pe noul Eu. Urmand aceasta logica, mai intai sa ne descoperim Eu-ul ca sa stim apoi ce avem de facut. Pentru ca atunci cand descoperim cine suntem Eu, lucrurile isi vor dezvalui adevarata fata. Cand il descoperim pe Eu, descoperim Adevarul din noi, capatam incredere in potentialul nostru si avem acces la adevarata cunoastere. Sa pornim in noul an cu noul Eu, cu noua Constiinta.
                   Semnul mayas pentru aceasta zi, este Ajmak, Intelepciunea. O vibratie foarte inalta. Nici nu mai intreb daca e intimplator, ca stim deja raspunsul. Deci sa dam dovada de intelepciune si sa ne cunoastem Eu-ul. Cunoscandu-ne Eu-ul, cine suntem, devenim mai intelepti. Toate se leaga intre ele.
             
                Urmareste si partea 2-a, in urmatorul articol. Crezi ca este buna curatenia sau clarificarea ? Crezi ca-i poti ajuta si pe altii sa-si faca curatenie in casa sufletelor daca le recomanzi acest articol ? Eu cred ca dintr-o casa curata, gandurile sunt si mai curate.

                Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu