luni, 18 ianuarie 2016

Cunoasterea



             Cunoasterea este un fundament pe care noi ne sprijinim viata. Cunoasterea ne ajuta sa ne deschidem catre noi optiuni, sa vedem alternative, ne ajuta sa cunoastem tot mai mult. Cunoasterea pe care o aflam din carti, de la scoala, de la diverse institutii, de la parinti, profesori, este ca o cunoastere exterioara. Adunam tot felul de informatii, date istorice, geografice, politice, economice, etc., care ne sunt de folos si ne ajuta sa ne orientam in viata de toate zilele.
          Cea mai importanta cunoastere insa, cred ca este cea personala sau mai bine zis, cunoasterea interioara. O cunoastere pe care trebuie s-o descoperi singur. Asta nu se preda in nici o scoala, nu se invata, nu se preda, ci pur si simplu este o carare pe care trebuie s-o parcurgi de unul singur. Vei afla lucruri despre care nici nu credeai ca pot exista, vei afla lucruri despre tine, lucruri care s-ar putea sa te ravaseasca, sa-ti dea peste cap tot sistemul de credinte interior dupa care te ghidai pana acum.


            Este o carare, un drum pe care pornim in propria calatorie, cu surprize placute dar si neplacute, functie de cat de pregatiti suntem, functie de cat de curajosi suntem sa aflam adevarul. Daca ne simtim confortabil asa cum suntem in prezent, cu toate acumularile materiale, cu falsa iluzie ca suntem multumiti, s-ar putea sa nu simtim nevoia acestei calatorii interioare. Cunoasterea a cine suntem cu adevarat, a potentialului interior, intrebarile referitoare la suflet si spirit, de unde venim si ce rost avem in viata, intrebari despre viata de dincolo, daca exista sau nu, unde plecam cand parasim viata fizica si inca sute de intrebari, constituie pana la urma motorul de dezvoltare propriu fiecaruia. 
            Pe masura ce ne punem astfel de intrebari, declansam un proces transformational interior, care nu este altceva decat trezirea noastra. Este o calatorie pe cararea interioara care duce spre constiinta noastra. De-a lungul acestei calatorii vom avea parte de cele mai transformatoare experiente. Asadar, cunoasterea interioara este transformatoare, ne schimba perceptiile despre tot, ne deschide drumul spre constiinta. Concis, este evolutia noastra. Cunoasterea este un proces de lunga durata, poate dura intreaga viata, pentru ca nu are nici un final, este o cunoastere continuua. Nimeni nu cred ca poate afirma ca stie tot, ca a aflat totul despre el, despre viata, despre tainele universului.


            Cu siguranta am auzit multi indemnul cunoaste-te pe tine insuti, sau descopera-te pe tine. Toate au acelasi sens, cu directia profunda de introspectie interioara, de a ajunge in sfarsit sa-l cunoastem pe Eu sunt. Este o calatorie in care ne cunoastem multele fatete ale adevarului din noi, care ne alcatuiesc intregul, fiintarea noastra. La fel cum diamantul are multe fatete si fiecare are stralucirea ei, asa si noi trebuie sa ne cunoastem fiecare fateta care ne intregeste fiinta. Asta este munca de cunoastere interioara, care poate fi grea pentru unii, dificila pentru altii, placuta pentru altiii. Cei care traiesc in teama de a afla adevarul despre ei insisi, normal ca vor considera aceasta calatorie dificila. Vor prefera mai degraba sa ramana sa functioneze dupa convingerile limitative adoptate sau mostenite de-a lungul existentei lor.
           Fiecare avem dreptul de a alege cum si in ce fel sa traim. Dar cand alegem sa ne deschidem, cand alegem sa ne schimbam perceptiile despre viata, cand alegem sa ne cunoastem, totul incepe sa se transforme. Ne transformam noi in primul rand. Transformarea noastra interioara va deveni comoara mult cautata. Cei care sunt avansati in aceasta calatorie de cunoastere interioara, cu siguranta stiu despre ce este vorba. Pe parcursul acestei calatorii incepem sa ne dam seama ca aceasta bogatie a cunoasterii de sine, interioara, este mult mai valoroasa decat orice bogatie din lumea reala in care traim. Aceasta bogatie interioara nu se poate cumpara cu nimic. 
           Probabil ati cunoscut oameni nu foarte bogati material, dar in schimb aveau acea bogatie sufleteasca care-i facea sa fie deplini, aveau acea cunoastere ca faceau parte din ceva mult mai maret decat lumea materiala. Dupa o munca placuta de zi cu zi cu tine insuti, cunoasterea ajunge sa-ti faca cunostinta cu Eu, fiinta divina spre care ne indreptam cu totii si pe care speram s-o intilnim intr-o buna zi. Recunostinta acestei cunoasteri te face sa-ti depasesti conditia umana, sa-ti cunosti sau mai bine spus sa-ti re-cunosti natura spirituala interioara care a fost dintotdeauna acolo, in interior. Si totul incepe sa faca sens atunci cand esti indemnat sa te cunosti pe tine insuti. Asadar, sa ne propunem sa incepem aceasta calatorie de cunoastere interioara, de explorare, de cautare, cum vreti sa-i spunem, pentru ca este inceputul trezirii noastre, inceputul Adevarului.

            A te cunoaste pe tine insuti, a constientiza cine esti cu adevarat, adica sa-ti cunosti forta interioara si sa stii de ce esti in stare, ca poti face lucruri minunate pentru tine, pentru altii, iti va schimba cu siguranta perceptia asupra a tot ceea ce te inconjoara. Este ca si cum se ridica o cortina si apare un cu totul alt peisaj pe care-l descoperi cu multa bucurie. Cunoasterea este evolutia constiintei, este evolutia ta. Cunoasterea te schimba pe tine si schimba totul. Cand ceva se schimba, se schimba totul.
            Porneste si tu in calatoria de cunoastere interioara.

              Descopera si tu calea spre armonie  !! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu