vineri, 8 aprilie 2016

Intuneric si Lumina



                      Probabil ati auzit expresia de lucrator intru lumina. Si cand auzim despre cineva ca este sau se proclama lucrator intru lumina, ne asteptam dupa logica mintii constiente sa fie o persoana plina de lumina, aplecata doar spre lumina, care cauta doar aspectele pozitive si le respinge pe cele negative. A lucra in Lumina, nu inseamna doar a lucra cu aspectele pozitive, benefice, ci este nevoie si de integrarea Intunericului. Pentru fiecare dintre noi vine un moment cand trebuie sa ne exploram si partea mai intunecata a fiintei. Ca sa devenim asa zisi lucratori in Lumina, trebuie sa stim, sa avem intelepciunea tot timpul sa lucram si cu Intunericul. Pentru ca si partea mai intunecata face parte tot din fiinta noastra. Este acolo in noi, este constructia noastra. Este depozitul nostru in care aruncam tot ceea ce nu ne mai convine. Este ca o groapa de gunoi, daca vreti, in care depozitam resentimente, frici, temeri, experiente neplacute, rani emotionale, pierderi si tot ceea ce nu mai vrem sa stim. Le ingropam pe toate in Intuneric.


                       Cu cata generozitate preia acest Intuneric toate reprimarile noastre, le arhiveaza si le tine minte pe toate, iar noi il etichetam ca fiind partea noastra launtrica intunecata. De ce il etichetam astfel, cand el este doar o alta parte a fiintei noastre, care asa cum spuneam este atat de iubitor incat ne preia fara suparare toate insuccesele, toate frustrarile, toate convingerile invechite, toate lipsurile ? Si apoi ne batem cu pumnul in piept ca ne indreptam spre Lumina. Noi vrem Lumina ! Si cu partea mai intunecata ce facem ? Cui o dam ? Putem s-o rupem asa pur si simplu din noi sau incercam s-o transformam ? Sau ar fi mai bine s-o acceptam si s-o luam si pe ea in calatoria noastra spre Lumina ? Nu trebuie sa fugim de Intuneric si in nici un caz nu trebuie sa ne fie teama de aceasta parte din noi, pentru ca mai devreme sau mai tarziu tot ne vom confrunta cu ea. Avem nevoie de Intuneric ca sa putem vedea Lumina ! 
                  Important este sa constientizam ceea ce vrem sa facem pentru a putea aprinde o lumina. Subtilitatea drumului catre lumina consta in transformarea partii mai intunecate astfel incat sa ne bucuram pe deplin de viata si de energia creatoare pe care o avem. Lumina si Intunericul fac parte din realitatea duala in care traim. Nu putem exclude intunericul din viata noastra, dupa cum nu putem exclude noaptea din realitatea noastra. Noaptea ne ofera cel mai bun timp pentru odihna si refacerea corpului, cu toate ca noaptea este asociata Intunericului. Exista un echilibru intre Lumina si Intuneric. Universul exista in echilibru si face totul pentru a exista acest echilibru. Cum ar fi daca ar exista doar ziua, ar fi prea multa lumina nu-i asa ? Daca stam tot timpul in Soare, ne vom praji, corect ? Avem nevoie si de Lumina si de Intuneric. Trebuie sa iubim in egala masura aceste aspecte. Avem nevoie in aceasta lume duala si de polaritate. Exista si bine si rau, exista si inalt si scund, exista si frumos si urat. Si toate celelalte.

                    Constientizarea ca ele sunt de fapt complementare si ca dau o nota mai intensa experientelor noastre, ne conduce la o integrare mai profunda a lor in fiinta noastra. Daca n-ar fi si partea "rea" a lucrurilor, am mai constientiza binele ? Nu spunem noi cateodata "ti s-a urcat binele la cap?" sau " ai uitat de unde ai plecat?". Daca toti am fi la fel de scunzi, oare am mai sti ce inseamna inalt ? Sau daca unul singur ar fi inalt si restul scunzi, cum ar fi ? Am considera poate ca este o anomalie sau un dezechilibru. Atunci cand imbratisam doar o anumita latura, doar un anumit aspect, de fapt suntem in dezechilibru, ne lipseste partea complementara. Va intrebati de ce exista femei si barbati ? De ce nu exista doar barbati sau doar femei ? Pentru ca sunt parti complementare. Una are nevoie de cealalta. Cate cupluri ati vazut ca sunt de aceeasi inaltime ? De ce un partener este mai inalt si altul mai scund si cum de se accepta aceste diferente ? Daca nu am accepta aceasta dualitate probabil ne-am mai gasi foarte greu un partener de viata. 
                  Creatia are nevoie de ambele parti ca sa existe si sa se dezvolte in continuare. Dumnezeu insusi a coborat in Intuneric, tocmai ca sa faca Lumina. Noi de ce sa negam aceasta latura, aceasta umbra a noastra ? Cand stam in Lumina producem si o umbra. Asezati orice obiect doriti in lumina si veti vedea ca apare imediat partea lui complementara, umbra lui. Stati voi insiva la soare si veti fi acompaniati imediat de umbra voastra. De ce sa fugim de ea, de partea intunecata, cand ea este a noastra si ne insoteste peste tot ? N-ar fi mai indicat s-o tratam cu iubire si s-o transformam in cel mai bun prieten, din moment ce este de nedespartit ? Iubeste-ti neconditionat "dusmanul" si-l vei transforma in cel mai bun prieten. In experienta umana avem intr-adevar dualitate si polaritate. Si ca sa le putem transcende, avem nevoie sa le experimentam.


                Trebuie sa experimentam partea mai "rea", ca sa putem aprecia partea mai "buna". Nu vom cunoaste frumosul pana nu vom sti ce este uratul. Nu vei cunoaste dulcele pana ce nu vei gusta amarul. Vei cunoaste cu adevarat bucuria dupa ce vei fi trait tristetea. Si exemplele pot continua la nesfarsit, pentru ca orice parte buna are si o parte mai putin buna. Este nevoie doar sa le gasim echilibrul. Daca chiar vrem sa fim lucratori in Lumina, atunci trebuie sa coboram in Intuneric si sa aprindem Lumina. Este ca si cum am patrunde intr-o incapere intunecata de care ne este putin teama si aprindem lumanarea. Dintr-odata se face lumina. Intunericul se transforma in Lumina. Noi facem Lumina. Noi insasi suntem Lumina !
                Daca privim cu teama spre ceva, acel ceva va ramane intunecat. Daca privim cu iubire spre acel ceva, il vom umple de Lumina. Asta face daca vreti un adevarat lucrator intru Lumina. De la o lumanare putem aprinde o mie de alte lumanari. Daruieste iubire persoanei de langa tine si o vei aseza in Lumina. Ofera o imbratisare plina de iubire si un zambet si vei aprinde o luminita in sufletul cuiva. Cu siguranta ii vei scoate din Intuneric. Aplica asta in viata ta si vezi daca-i adevarat. Nu trebuie si nu te obliga nimeni sa crezi tot ceea ce citesti. Intotdeauna adevarul se verifica pe pielea ta. Viata noastra este plina de zone intunecate. Cine le-a intunecat ? Noi. Cine le poate ilumina ? Noi.

                Trebuie doar sa avem curajul sa intram in acele camarute intunecate in care am depozitat tot felul de energii urate si sa aprindem cate o lumanare. Energiile negative se topesc atunci cand sunt in Lumina. Daca vrem sa scapam de intuneric atunci hai sa tinem lumina aprinsa ! Intunericul ca si Lumina este tot o forma de energie si ca atare daca rezonam cu el il vom atrage langa noi sau in viata noastra. Ele sunt forme opuse, dar nu pot exista una fara alta. Echilibru inseamna echilibrul dintre Lumina si Intuneric. Noi asociem Intunericul cu raul, cu tot ceea ce consideram noi ca este rau, cu toate ca nu exista rau in Intuneric. Este doar perceptia noastra de a duce raul in zona intunericului. De fapt si asta poate suna cam ciudat, Intunericul lucreaza in echilibru cu Lumina sau in armonie daca vreti. Si atunci cand vorbim de un "rau", vorbim de fapt despre un dezechilibru intre cele doua. Dam mai multa energie Intunericului decat Luminii si viata noastra devine putin mai intunecata, suntem mai anxiosi, mai depresivi, mai nervosi si etc.


             Cam asta se intimpla cand stingem Lumina. Stricam relatia dintre cele doua aspecte, stricam echilibrul. Dupa toate astea, credeti ca mai e asa de valabila expresia de lucrator in lumina ? Poate ar trebui sa-i spunem lucrator in Intuneric. Sau lucrator in Lumina si Intuneric. Sunt fatetele realitatii duale pe care o experimentam la momentul actual. A exclude una sau alta inseamna separare, limitare. Ori nu avem cum sa le separam, ele se intrepatrund precum ziua cu noaptea. Este principiul Yin/Yang. Yin-ul se transforma in Yang si invers. Intunericul vrea sa fie adus la Lumina ! Nu asta vrem sau ne-am propus toti, sa scoatem la suprafata, la lumina, aspectele negative din fiinta noastra ? Despre ce vorbim ? Nu noi suntem cei care tinem Intunericul in Intuneric ? Haideti sa-i mai aruncam din cand in cand cate o scanteie de lumina, sa luminam intunericul. Putem sa acceptam ideea ca si Intunericul simte nevoia de iubire ? Sa ne gandim de pilda la un copil parasit de parinti, caruia i s-a luat iubirea si care va aluneca usor in intuneric si va lua cu el si dorul de iubire. Intunericul simte nevoia sa fie iubit, sa fie recunoscut de Lumina ! Ofera ocazia Intunericului de a se lumina. Iisus Hristos ne spune : "Eu sunt Lumina lumii; cel ce imi urmeaza Mie nu va umbla in Intuneric, ci va avea Lumina vietii". Suntem intr-o perioada energetica foarte benefica pentru curatare, eliberare de tot ceea ce nu ne mai este de folos. Suntem intr-o perioada in care scotocim prin intunecimea sufletului, il pregatim pentru renastere. Ne pregatim pentru Inviere. Ce vreme perfecta pentru a scoate Intunericul la Lumina ! Calea de la Intuneric spre Lumina o fi cumva asemanatoare Invierii sufletului ? Voi ce parere aveti ?




               Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu