miercuri, 20 aprilie 2016

Puterea de a fi gol



                 Mi-am propus astazi sa vorbim despre puterea de a fi gol. Orice lucru pe care-l stapanesti, pe care-l cunosti, devine o putere. Cunoasterea in sine este o putere. Si nu vreau sa ma refer la acele lucruri care chiar dau putere persoanei tale, identitatii tale sau personalitatii tale. Ci este vorba despre un altfel de putere, despre puterea de a fi gol, care putere descoperita, devine o maretie a fiintei tale, care permite Sinelui Tau sa straluceasca in Lumina fiintarii sale. Este vorba despre golirea de toate prejudecatile si de toate convingerile care ne acopera existenta in aceasta dimensiune.
                Vorbim despre capacitatea de a ne goli de toate lucrurile care ne impovareaza mintea. Este ca atunci cand vorbesti cu o persoana, sa ai capacitatea sa te golesti de toate conceptiile pe care le-ai putea avea despre persoana respectiva si doar s-o asculti din infinita ta goliciune, unde nu exista judecata, nici critica, nici aprobare, nici respingere, nici nimic altceva. A fi gol inseamna a te goli pe tine insuti de propriile conceptii despre tine, despre altii, despre tot. Inseamna sa devii observatorul tacut al tuturor experientelor care se manifesta in viata. Realizarea, atingerea si implinirea acestei stari este de fapt o putere, care atunci cand este capatata, nimic nu te mai poate dezechilibra. Avand aceasta putere, chiar si situatiile stresante par a fi parte din jocul vietii, din perfectiunea vietii.

                  Este o stare de Prezenta care doar este si, nimic altceva. Este o stare in care nu este nevoie de nici o pregatire, de nici un preambul pentru a face ceva specific, de nici o strategie de actiune, de nimic. Este ca si cum ne intilnim cu persoana de mai sus si nu ne facem nici o strategie de a o intimpina, de a discuta intr-un anume fel sau pe o tonalitate prestabilita, de a o aborda de la un nivel mai superior, etc. Pur si simplu ma intilnesc cu persoana respectiva si sunt observatorul acelei intilniri. Si totul se desfasoara din inima, din acea iubire neconditionata care face totul cu bucurie. Cumva totul decurge in mod natural si firesc. In aceasta stare te poti auzi, simti, ca esti gol pe dinauntru, ca te-ai golit de prejudecati si asta iti da constienta acestei puteri de a fi gol. Si frumusetea acum vine, pentru ca constientizezi ca acest spatiu nu este gol, ci este plin de iubire neconditionata.
                 Este maretia puterii interioare care se naste din liniste, din nimic, care nu are nevoie de judecati, de opinii, de nimic. Pare a fi o contradictie in ceea ce spun, pentru ca mintea noastra este invatata sa faca strategii tot timpul, cum sa abordam un subiect, cum sa relationam cu cineva, ce comportament sa adoptam, ce tehnici sa invatam ca sa fim mai competitivi, ce tehnici de relaxare sa mai studiem, cum sa devenim persoane mai bune, mai placute, cum sa socializam, etc. Toate sunt preocupari ale mintii si nu ne mai permitem sa accesam aceasta putere, sa ne golim. Si dupa o logica simpla invatata la scoala, cum sa ne golim daca noi tot timpul adaugam ? Intr-o discutie pe aceasta tema, cu un prieten, ma intreba cum sa faca aceasta golire, cum sa procedeze. Sincer, nu pot spune ca este vreun fel de tehnica. I-am raspuns ca este propria lui capacitate de a descoperi cum s-o faca.

             Si toti ar trebui sau ar fi benefic sa intelegem ca exista o cale pentru fiecare de a-si descoperi propriile puteri, despre orice putere am vorbi. Pur si simplu trebuie sa-ti dai voie tie insuti, sa permiti sa te golesti, sa permiti sa vina linistea in interiorul tau si atunci vei afla si ce inseamna puterea de a fi gol. Lasa sa vina aceasta stare, in mod natural. Ceea ce este fortat, nu este natural. Ceea ce ti se pare ca este greu, nu este natural. Ceea ce este din obligatie, nu e natural. Este o stare in care nu e nevoie sa stii nimic, in care nu e nevoie sa te pregatesti cu nimic, iar acest lucru iti poate aduce cea mai frumoasa stare de usurare. Usurare ! Usurarea ca nu trebuie sa mai fii stresat de cum trebuie sa te comporti sa nu cumva sa deranjezi, de felul cum sa-ti faci un discurs incat sa ai de castigat, de felul in care te imbraci si inca multe altele. Si daca vreti, coboram si la nivelul corpului fizic. Pentru sistemul imunitar este o desfatare sa nu mai fie in alerta tot timpul. E petrecere si voie buna in corpul nostru fizic atunci cand scapam de stres.
                Deci puterea de a fi gol se rasfrange asupra tuturor planurilor si starea noastra de plenitudine devine tot mai intreaga. Linistea, bucuria, iubirea, intelepciunea, increderea, armonia, toate vin sa ne intregeasca. Ce se intimpla de fapt cand venim cu o strategie prestabilita, la o intilnire, la o discutie, intr-o relatie ? Venim cu ceva care este de fapt de domeniul trecutului, venim cu o limitare, cu o conditionare. Ne-am obisnuit sa invatam, sa acumulam si apoi sa ne etalam cunostintele. Dar nu pentru a le impune. Invatam din teama de a nu ramane in urma, sa nu rada altii de noi. Atata timp cat lucrurile se desfasoara din teama, frica, nimic nu mai este natural. Deci nu este adevarata stare de Prezenta, nu e in concordanta cu Sinele Real, nu suntem noi, nu suntem Eu Sunt. Suntem deja in trecut, nu suntem in Prezent. Si de aici starea conflictuala.


                Am putea sa extindem si sa spunem ca aducem in discutia respectiva o alta dimensiune, o alta versiune a existentei noastre. Atunci cand permitem Sinelui sa ne conduca, el ne ghideaza in tot ceea ce facem astfel incat totul sa se desfasoare inspre binele suprem al nostru dar si al celorlalti. Si, pana si greseala, atunci cand noi credem ca gresim, face parte din perfectiunea Sinelui. Atunci cand esti gol, apare Sinele. El, umple tot spatiul pe care tu il lasi gol. El stie ce sa spuna, el stie ce este de facut, El te ghideaza, El este autocontrolul. Ca sa apara Sinele, trebuie mai intai sa fim goi, sa capatam puterea de a fi goi. Poate parea putin cam ciudat pentru unii, sa fii gol mai intai, ca mai apoi sa te umpli de stralucire. Este ca si cum ai vrea sa torni un lichid proaspat intr-un recipient vechi. Mai intai trebuie sa versi continutul vechi, adica sa golesti recipientul si apoi sa torni ceva nou, proaspat. Vrei sa simti Sinele cum iti umple fiinta ? Fa-ti curaj si goleste-ti mintea, interiorul de toate rezidurile, de toate conceptiile, de toate limitarile. Cum ? Pai, daca tot suntem la capitolul sau in saptamana iertarilor, de ce sa nu incercam sa iertam. Este o cale. Pentru fiecare exista o cale.
                 Astazi, Soarele incepe tranzitia in zodia Taurului, ceea ce ne va aduce perseverenta si continuitate in ceea ce ne propunem si simtul practic a ceea ce vrem sa infaptuim. Vrem sa ne golim ? Este un inceput favorabil. Tot azi, mayasii ne dau simbolul zilei, Bufnita, purtatoare de intelepciune si intentia zilei este de Ton 11, care ne indeamna la un nou inceput, la inaltare, la un salt in constiinta. Suntem inca sub influenta energiei transmutarilor, asa ca golirea interioara vine si ea ca o energie complementara. Sunt o gramada de sincronicitati care vin in intimpinarea si ajutorul nostru, o gramada de energii care ne amplifica campul vibrational. Credeti ca mai este ceva intimplator ? Voi cum simtiti ? Ne dorim sa ascensionam la nivele mai superioare ? Puterea de a fi gol, este si ea o cale, una din multele cai.





                 Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu