luni, 25 aprilie 2016

Saptamana Patimilor



                    Incepem probabil una dintre cele mai puternice saptamani din punct de vedere al vibratiilor energetice care ne vor incerca. Saptamana dintre Duminica Floriilor si Inviere, este cunoscuta crestinilor ca si Saptamana Patimilor, saptamana care precede Invierea, momentul pe care il asteapta cu emotie sufleteasca milioane de crestini. Este ultima saptamana din Postul Pastelui, fiind si cea mai aspra din acest punct de vedere. Mai este numita si Saptamana Neagra, in nordul tarii spre exemplu, in care toti crestinii se pregatesc pentru ziua Invierii Domnului. Dar mai este cunoscuta ca si Saptamana Mare, perioada in care se petrec cele mai mari patimi ale Domnului Iisus. In aceasta saptamana, Domnul nostru Iisus Hristos isi face intrarea in Ierusalim, chiar de Duminica Floriilor. In aceasta saptamana se petrec cele mai mari patimi ale Mantuitorului, tradarea, judecarea si mai apoi rastignirea pe cruce. Cuvantul patima, semnifica toate chinurile, durerile, scuiparile, bataile, rastignirea, moartea Fiului lui Dumnezeu pentru mantuirea noastra.


                  Este o saptamana liturgica intensa, fiind numita si saptamana deniilor, zilele acestei saptamani fiind considerate cele mai marete si sfinte de catre crestini. Deniile incep din seara de Florii si se termina in Vinerea Mare. In toate slujbele bisericesti se face pomenirea ultimelor zile ale lui Hristos pe pamant, inainte de Rastignirea si Invierea Lui. In ziua de Luni se face pomenirea lui Iosif, patriarhul cel vandut pentru treizeci de arginti si pomenirea smochinului neroditor. Ziua de Marti este dedicata pomenirii celor zece fecioare, cinci dintre ele avand candela fara ulei, semnificand nepasarea fata de ceilalti si cinci dintre ele avand candela cu ulei, semnificand evlavia insotita de milostenie. In ziua de Miercuri se face pomenirea femeii pacatoase care a spalat picioarele Domnului cu lacrimile sale si le-a uns cu mir, ca simbol al pocaintei si indreptarii omului pacatos.
                          In sfanta zi de Joi din aceasta saptamana are loc Cina cea de Taina, in care sunt impartasite ultimile invataturi catre discipoli. Acum Mantuitorul da exemplu de smerenie, daruire si slujire celor doisprezece apostoli ai sai, prin pilda spalarii picioarelor. Acest obicei sau gest, traditie, se mai pastreaza inca si astazi. La noi, in unele biserici sau manastiri, aceasta randuiala se oficiaza de catre staretul locasului de cult, dupa sfanta Liturghie, cand spala picioarele a 12 credinciosi, in amintirea gestului facut de insusi Mantuitorul. La Cina Cea de Taina este instituita si Sfanta Taina a Impartasaniei. Tot in aceasta saptamana Iuda Iscarioteanul il tradeaza pe Mantuitor, culminand cu sfanta zi de Vineri, in care Mantuitorul este rastignit pe cruce. Ultima zi, Sambata Mare sau Sambata Pastelui, este zi de reculegere, in care credinciosii se pregatesc de veghe, este ziua in care trupul Domnului se odihneste in mormant. Sfintele Scripturi spun ca Iisus Hristos a prezis ca va fi tradat si rastignit, dar ca va invia in cea de-a treia zi dupa moarte. Stiindu-se aceasta, la mormantul sau este pusa paza romana, dar cu toate astea cand vin femeile sa-i miruiasca trupul, mormantul este gasit gol. Minunea s-a intimplat.
                   Invierea este biruinta asupra mortii si rautatii oamenilor, care in batjocura l-au numit regele iudeilor, punandu-i pe cap o coroana de spini. Tot in aceasta saptamana, in joia mare se vopsesc si ouale, nelipsite de pe masa oricarui crestin. Conform traditiei ouale se vopsesc in culoarea rosie, simbolizand sangele varsat de Mantuitor cand a fost rastignit pe cruce.

               O ultima saptamana ramasa pentru iertare, spovedanie, impartasanie si innoirea sufletului inainte de Inviere. Probabil in aceasta saptamana se vor rascoli in noi toate energiile nefolositoare care au mai ramas pe acolo. Probabil ne vom confrunta cu alte energii negative emise in jurul nostru. Drumul ascensiunii spre nivele mai inalte ale constiintei nu este unul tocmai usor. Nu intimplator am ales sa lucram si sa atragem langa noi atatea vibratii inalte, de-a lungul acestor saptamani. Sa le mentinem in noi si sa le crestem frecventa. Munca de curatare si eliberare nu este una usoara. Pentru unii poate fi un proces de lunga durata, dar intentia sincera este inceputul. Asadar avem parte de o saptamana cu multe incercari. Cu cat am atras mai mult langa noi vibratiile pe care le-am initiat de-a lungul acestor saptamani, cu atat vom trece mai usor peste provocarile acestei saptamani a patimilor.
                     Mayasii ne insotesc astazi cu un Ton 3, care ne sprijina in actiunile si gandurile noastre de curatare, alaturi de energia Crocodilului, care ne da forta sa pornim aceste intentii. Daca ne propunem ca in aceasta saptamana sa depasim toate provocarile, patimile, insotiti de toate vibratiile pe care le-am atras langa noi pana acum, cu siguranta vom reusi.
                       




                 Descopera si tu calea spre armonie  !!

            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu