luni, 18 aprilie 2016

Saptamana Iertarilor



                    Credinta ne poarta incet, dar cu siguranta, catre momentul mult asteptat al re-Invierii sufletelor noastre. Ca sa putem renaste cu adevarat sufleteste, ca sa ne putem curata si elibera cu adevarat sufletele de toate poverile, cred ca cea mai buna cale este iertarea. Iertarea fata de noi insine in primul rand, fata de tot ceea ce credem noi ca am gresit. Iertarea fata de cei carora le-am gresit. Din aceasta perspectiva, hai sa lucram in aceasta saptamana cu vibratia iertarii si sa-i spunem saptamana iertarilor. Si fiecare, in felul lui unic, dupa sistemul lui de credinte, sa ne cerem iertare fata de tot ceea ce ne face sa ne simtim incomfortabil, fata de ceea ce ne simtim vinovati. Cu siguranta avem multe de iertat.
Iarta-ma !
                    Si cel mai important este ca prin iertare, prin atragerea acestei energii a iertarii, ne putem elibera fiinta interioara, ne putem apropia de cei din jur, putem sa-i iubim si sa-i apreciem din nou ca fiind suflete. Si este atat de frumos acest proces al iertarii. Pur si simplu pentru ca se petrece in noi. Nu e nevoie sa strigam in gura mare, nu e nevoie sa ne stie nimeni. Daca vreti, nici macar nu este nevoie sa mergem fizic in fata cuiva sa ne cerem iertare. Intentia curata din inima noastra, demareaza acest proces interior si ne creste vibratia atat de mult incat si ceilalti vor observa schimbarea. Nu e nevoie de cuvinte speciale, de ritualuri, ci pur si simplu fiinta ta trebuie sa-si doreasca acest lucru. Lasa sufletul sa-ti vorbeasca. Lui nu-i place supararea, vinovatia, invinuirea.


                      Sufletul nostru vrea sa ierte ca sa-si poata manifesta bucuria, iubirea fata de alte suflete. Poate sunt persoane in fata carora am gresit si nu mai sunt prezente langa noi sa le putem cere iertare. Rugaciunea de iertare, intentia curata din inima noastra va ajunge la cine trebuie. Saptamana trecuta am dedicat-o relatiilor. Iata ca acum iertarea vine ca o continuare, pentru ca totul se rasfrange in relatii. Si ce cale mai buna decat sa-i iertam pe cei cu care relationam si despre care credem ca gresesc in fata noastra. Poate credem ca propriul copil greseste in fata noastra si asteptam ca el sa-si ceara iertare. Oare noi n-am gresit in fata lor ? Ce-ar fi sa ne cerem noi primii iertare ? Sau inca mai consideram ca autoritatea adultului trebuie sa domneasca in continuare ? Ca parintele este mare, stie multe si trebuie ascultat in orice situatie ? Pana la urma, asa cum spunem adesea, greseala este omeneasca. Trebuie doar sa constientizam greselile, sa le acceptam si sa incepem sa iertam.
                 
                Daca nu iertam vom bloca vibratia iubirii sa creasca intre noi. Prin iertare redescoperim sufletele de langa noi, ii recunoastem ca fiinte spirituale. Cu cat iertam mai mult si din toata fiinta noastra, cu atat creste bucuria si recunostinta ca am readus la lumina si alte suflete. Fiecare purtam samanta dumnezeiasca in noi si atunci cand iertam, iarta si Dumnezeu odata cu noi. Vibratia iertarii face loc iubirii pentru aproapele tau. Iisus Hristos, rastignit pe cruce spunea : " Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac ". Iar noi sa nu putem ierta micile greseli ale noastre sau ale altora ? Haideti sa incepem aceasta saptamana cu aceasta intentie curata, de a ierta. Poate nu avem curajul necesar pentru a ne cere iertare direct in fata cuiva, poate nu avem curajul de a sta in genunchi in fata unui parinte, poate nu avem curajul de a sta cu capul plecat in fata partenerului de viata in fata caruia am gresit. Dar cu siguranta putem incepe sa stam in genunchi in fata lui Dumnezeu, in altarul nostru interior, sa stam de vorba cu el si sa ne ajute sa implinim iertarea. Nu se poate sa nu gasim calea spre iertare daca asta ne dorim cu adevarat. Parintele Arsenie Boca spunea ca daca noi nu iertam, nici Dumnezeu nu iarta.


                         Primul pas cu care incepem este sa spunem " Iarta-ma " ! Si ceva se va schimba. In Mine, in Tine, in Ei. Sunteti dispusi sa iertam o fiinta importanta din viata noastra ? Este vorba despre ego-ul interior, care ne tine intr-un vesnic conflict, care nu ne permite sa evoluam. Hai sa-l iertam si sa intelegem ca de fapt ne aduce in fata lectii din care invatam. Iertandu-l, il vom incarca cu iubire si-l vom ajuta si pe el sa se descarce de cat mai multe vibratii joase si totodata si pe noi.
                            Este un nou inceput de saptamana in care mayasii ne aduc un simbol foarte puternic, Jaguarul, ce ne aduce multa intelepciune si ne aliniaza cu Vointa Divina. Ori ca sa fim in Gratia Divina trebuie sa dam dovada de multa intelepciune, sa iertam si sa ne impacam cu toate fiintele, sa avem o relatie profunda cu tot ceea ce este. Este arhetipul care ne arata ca acum este vremea Marii Schimbari, de a ne deschide spre nou. Ne provoaca spre a trece in alt plan de constiinta. Prin iertare, putem trece intr-adevar la un alt nivel, mai inalt, de constiinta. Jaguarul este singurul simbol samanic din Calendarul Mayas si vine sa se manifeste tocmai la acest inceput de saptamana, sa ne arate ca prin iertare ne putem vindeca de ranile pe care le purtam in noi. Sa ne vindecam pe noi si sa-i ajutam si pe ceilalti sa se vindece. Jaguarul este ajutat azi si de Tonul 9, un ton de putere, care creeaza miscarea inainte. Practic, intentia acestei saptamani este sprijinita de energii benefice. Asadar, suntem ajutati. Da-ti drumul acestei vibratii de iertare din toata inima si veti observa efectele !


                       Descopera si tu calea spre armonie  !!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu