Prietenia. A devenit in ziua de azi un cuvant care nu mai are transparenta, a devenit ceva mai neclar. Parca nu-i mai simtim consistenta. Cati prieteni adevarati mai aveti in ziua de azi ? Cum depistezi ca ti-a mai ramas macar unul ? Ce s-a intimplat cu prietenii din copilarie ? Unde au disparut ? Ce i-a facut sa se schimbe ? Dar tu, te-ai schimbat sau ai ramas acelasi ?
Un prieten adevarat te ajuta sa te dezvolti, sa evoluezi. De la el ai ce invata tot timpul si normal ar fi, daca esti constient de acest lucru, sa-l pastrezi. Cand ti-e bine sau rau, el este langa tine. Asta este primul fel de prieten si vom mai vorbi despre el. Este cel mai important, ne ajuta in evolutia noastra si merita sa spunem mai multe despre el, dar mai intai sa-i cunoastem pe ceilalti. Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur. Daca am tine seama de cate proverbe avem, cred ca ne-ar fi mai bine.
Al doilea prieten este cel pe care nu-l gasesti cand ai nevoie de el, adica nu te poti baza pe el, dar el este prieten declarat.Unei astfel de persoane ii place mai mult sa-i oferi, decat sa-i ceri si de la un astfel de prieten nu prea ai ce invata. Energia acestui om nu este benefica pentru tine. Te simte cand ai nevoie de el si dispare.
Al treilea prieten este cel care iti taie elanul, care te saboteaza, care te sfatuieste sa stai mai bine in banca ta decat sa te apuci de nu stiu ce proiecte ca sigur nu vei reusi. Este omul care te face sa renunti la visele tale, pentru ca nici el nu are vise. Si-atunci tu de ce sa ai? Ca sa te indepartezi de el? Nu vrea nici sa te piarda, dar nici nu te lasa sa evoluezi. El se hraneste cu energia ta, iar tu vei simti obosit, molesit, epuizat. Parca iti dispare cheful de a mai demara ceva.
Al patrulea prieten este cel profitor. Daca vede ca-ti merge bine, devine cel mai bun prieten al tau, dar sa nu cumva sa te apuci sa-i ceri ceva pentru ca astfel de oameni au un talent deosebit de a se face disparuti. Exact ca cel de care cand ai nevoie, nu-l gasesti. Asa ca sa ne alegem foarte bine prietenii in viata, pentru ca compania lor ne poate ajuta sa urcam, dar la fel de bine ne poate face sa coboram. Ne vor influenta pana la urma caracterul si personalitatea. Multe convingeri le preluam din cercul de prieteni, mai ales din perioada tineretii cand capacitatea de discernamant inca nu e bine formata. Sistemul de valori pe care incercam sa ni-l cream, este influentat de prieteni. De altfel se spune spune-mi cu cine umbli, ca sa-ti spun cine esti. Da, influenta nefasta se raspandeste cel mai repede. Daca acceptam sa traim intr-o vibratie joasa, vom dobandi acelasi caracter negativ.
Mai avem al cincilea prieten, cel invidios, despre care cred ca poate fi cel mai nefast pentru noi. Dupa ce ca nu este un prieten adevarat, te poate si distruge, te poate calomnia fara prea mari pareri de rau. Pentru el remuscarea nu are semnificatie. Un astfel de prieten sta langa tine atata timp cat ii este lui bine. Cand se simte amenintat, va trece la contra atac, fara sa tina cont de metodele sau mijloacele folosite. Pentru el scopul scuza mijloacele. Cu o astfel de persoana nu poti crea o conexiune energetica. Daca constientizezi o astfel de relatie este bine sa renunti la ea.
Mai avem al saselea, prietenul indiferent, cel care nu depune nici un fel de efort ca sa mentina o relatie. Adica nu face nimic ca sa mearga o prietenie. Daca tu faci lucrurile sa mearga, totul este ok, el se va simti bine si poate avea chiar avantaje. Daca tu nu te zbati, nu e nici o problema, nu-l va deranja cu nimic. Ce ai putea sa inveti de la o astfel de persoana? Nimic. Nu e bine sa ai asa prieteni, te vor seca de energie. Plictiseala si oboseala sunt primele stari pe care le vei manifesta in prezenta acestor prieteni. Nu ai ce invata de la acesti oameni si nu e bine sa-i pastrezi langa tine.
Un prieten adevarat te face sa visezi, te inspira, te face sa fii in echilibru, poti sta langa el fara sa fie nevoie sa vorbesti ci doar sa-i simti vibratia. O prietenie presupune doua suflete care se cauta, care se recunosc si se gasesc. Devin suflete pereche si se pastreaza unul pe altul. Cred ca prietenia este o comoara pentru suflet. Daca esti in stare s-o pastrezi, devii tu insuti o comoara pantru celalalt. Pana la urma prietenia este o stare de a fi, de a accepta un partener asa cum este. Este o stare de nonjudecata. Nu-ti faci un prieten pentru ca ai un interes sau pentru ca are un aspect placut. Ti-l faci pentru ca asa simti, pentru ca rezonezi cu el, esti pe aceeasi frecventa cu el sau daca vrei, exista o compatibilitate. Se creaza o conexiune energetica in ambele sensuri, astfel ca dupa cateva minute de conversatie simti ca-ti este prieten, te simti bine langa el, iti creaza o stare de bine. Un astfel de prieten face ca in interiorul tau sa se produca transformari benefice profunde. Te motiveaza sa evoluezi in continuare. Nu e o simpla intimplare ca astfel de prieteni apar in viata noastra. Noi atragem astfel de persoane. Vibram la aceeasi frecventa, suntem compatibili. Sufletele se deschid fara teama ca ar putea fi ranite. Comunicarea devine libera si exprima cu adevarat sentimentele interioare. Sentimentul de siguranta te face sa te simti ca acasa.
Cunoastem acum cateva ceva despre prietenii din jurul nostru. Daca devii constient de faptul ca gupul de prieteni care te inconjoara iti poate influenta modul de gandire si evolutia, nu ramane decat sa faci alegerea care-ti este cea mai de folos. Totul este sa constientizam cine suntem, cine vrem sa fim, cu cine vrem sa fim, calea pe care vrem s-o urmam.
Descopera si tu calea spre armonie !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu