luni, 21 septembrie 2015

Despre boala



              Si boala este un aspect care ne poate influenta viata intr-un moment dat. Cred ca este cu atat mai bine sa stii despre ce este vorba, nu conteaza despre ce subiect vorbim, decat sa nu stii nimic. Lucrurile despre care nu stim nimic, ne agita, ne face sa nu ne simtim confortabil. Sunt lucruri despre care nu vrem sa stim nimic, pentru ca le consideram ca fiind rele. Boala este unul dintre ele. Parca ne ferim sa vorbim despre ea, nici nu vrem sa avem de-a face cu ea, tocmai pentru ca o consideram ceva rau. Teama de boala este citeodata mai puternica decat boala insasi. Dar adevarul este ca cu cat afli mai multe despre o boala, cu cat o cunosti mai bine, cu cat ii intelegi originea, cu atat o poti depasi mai repede. Este ca la un joc de sah, daca intelegi modul de gandire al concurentului, ii poti anticipa urmatoarea mutare. Sau cand mergi cu masina la un mecanic. Cu cat ii furnizezi mai multe detalii despre simptomele masinii, mecanicul gaseste mai repede defectiunea. Si cu cat si tu intrebi mai multe despre defectiunea aparuta, cu atat vei sti mai multe data viitoare.
                La fel si la medic.Mai multe raspunsuri iti vor da mai multe detalii despre boala. Cunoscand-o mai bine, o vei invinge mai usor. Sa-ti cunosti adversarul cum se spune. Cunoasterea va influenta activitatea gandirii constiente si va determina procesele celulare functie de informatiile primite. Prin boala majoritatea dintre noi intelegem o afectiune fizica, ca ne doare efectiv ceva, un organ, o mana, un picior, ne doare capul, etc. Dar cati dintre noi ne gandim la adevaratele cauze? De unde si de ce a aparut boala? Se stie deja ca anumite tipare de gandire, de sentimente, de emotii pe care le dezvoltam, duc la aparitia bolilor. Si cum procedam? Ne grabim la doctor, ne alegem cu un diagnostic si incepem cu medicamentele. Rezultatul? In cel mai bun caz stopam efectele simptomatice si de bucurie ca am scapat de dureri nu ne mai intrebam care a fost cauza. Ne continuam stilul de viata, de alimentatie obisnuita, nu schimbam nimic, nu luam masuri. Timpul trece si uitam. Si iar apare boala. Cati dintre noi ne gandim ca boala este :
       - un mesaj al corpului ca nu ne hranim corespunzator
       - un mesaj ca nu bem destule lichide
       - un mesaj ca suntem prea stresati
       - ca nu mergem in natura sa respiram aer curat
       - ca este nevoie de o mica pauza sau chiar de un concediu
       - ca avem nevoie de iubire
       - ca este cazul sa mergem la un film bun
       - ca este cazul sa ne intrebam incotro mergem
       - ca este cazul unei introspectii
       - ca poate este cazul sa ne indreptam spre divinitate
       - un mesaj ca am creat un dezechilibru interior
       - si lista poate continua.
   Ti-ar suna ciudat sa afli ca sunt persoane care vor sa fie bolnave pentru ca este singura lor sansa sa fie in centrul atentiei, de a capta atentia familiei? Este o forma de a primi iubirea si afectiunea celor dragi. Este o parghie de manipulare. Pentru ca toti cand avem pe cineva bolnav, il vizitam, ii ducem ceva frumos, ii acordam atentie, compasiune, sentimente pe care poate nu avem timpul necesar sa le manifestam in mod curent. Si atunci ei se bucura de aceste situatii. Frica de schimbare poate fi mai mare decat boala in sine si atunci amani momentul de a te face bine. Este nevoie de o schimbare de mentalitate. Boala sau suferinta trebuie privita dintr-o alta perspectiva. Exista o cale pentru fiecare problema din viata noastra. Totul incepe prin a privi in interiorul tau, de a vedea ce faci gresit. Este o introspectie personala. Gaseste mesajul si descifreaza-l, pentru ca este personal, este doar pentru tine. Cate persoane nu sunt, care in urma unei boli, si-au regasit starea fundamentala, de unitate cu Dumnezeu, de iubire cu toate fiintele, de armonie cu tot ceea ce este. Corpul nostru ne este cel mai bun prieten si ne transmite mesaje tot timpul. El lucreaza pentru noi si nu impotriva noastra. Noi suntem cei care lucram impotriva lui. Adica cum? Pai ii dam sa manance ce nu trebuie, ii dam prea mult sa manance, ii dam sa bea alcool, il punem sa fumeze, ii mai dam tot felul de substante, etc. Si el ce face? Se chinuie apoi sa elimine toxinele pe care le introducem. Si ne mai da si mesaje prin acele dureri sau simptome dureroase resimtite pe care nu vrem sa le intelegem. Iar noi il ascultam? Nu, ii mai dam un medicament sa taca.
          Hai sa incepem sa ne ascultam corpul si sa-l respectam ca pe un prieten adevarat care ne vrea binele. Pentru ca chiar este cel mai bun prieten. Oriunde am fi, el este cu noi. Hai sa privim boala si necazurile vietii ca pe niste trepte ale evolutiei. Boala este ca o atentionare, sa vedem ce vrea sa ne transmita, sa integram intelegerea capatata si sa facem alegerile cele mai potrivite. Sa constientizam ca influenta noastra nu se limiteaza doar la cei din jur, ci merge mult mai departe.

            Descopera si tu calea spre armonie  !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu