luni, 21 septembrie 2015

Frica



                   Frica, cum am mai spus, este una din fortele care ne guverneaza viata, in opozitie cu iubirea. Si daca ea este responsabila de toate relele de pe pamant, merita cateva clipe de atentie, in sensul ca este bine s-o cunoastem , tocmai pentru a sti cum s-o contracaram. Cum spun altii, a-ti cunoaste adversarul inseamna sa stii sa-i gasesti punctele vulnerabile. Nu vreau sa vorbesc prea mult despre frica, pentru ca o consider responsabila de tot raul care se intimpla. Dar cred ca e bine sa stim cate ceva despre ea ca s-o putem recunoaste. Frica de sine, frica de ceea ce ar putea gandi altii despre tine, frica de imaginea pe care si-o fac altii despre tine, frica de a nu supara pe altii, frica de a nu fi inselat, de a nu fi furat, frica de a spune ce gandesti, frica de gura lumii, de spatii inchise, pur si simplu frica de orice. Frica. Ce intindere si acoperire poate avea aceasta emotie si ce haos poate produce.
                 Frica de a nu te ridica la nivelul asteptarilor celor din jur, frica de a nu-ti pierde slujba, frica de a nu-ti putea plati ratele la banca, frica de a nu-ti pierde casa, etc. Aceasta stare de frica aproape ca ne poate domina viata, daca o lasam sa se instaleze. Frica este principala frina in calea dezvoltarii si evolutiei umane, putand lua diferite forme de manifestare. Gasim frica exprimata sub forma de ingrijorare, nesiguranta, pericol, suspiciune, etc. Frica te face sa lupti pentru slujba ta, pentru pozitia ta in societate, pentru orice pina la urma, pentru ca este strins legata de instinctul de supravietuire, chiar daca ni se pare ca este intr-o legatura indirecta. Aceasta frica nu poate duce decat la un lung sir de emotii negative, care in final duc la suferinta. Prin substratul ei informational nu face decat sa limiteze capacitatea de gandire, sa limiteze aria de libertate si actiune. Teama de a nu gresi sau de a pierde ce ai castigat pina acum.
                    Bineinteles ca aceasta frica poate fi invinsa sau mai bine spus poate fi depasita. Daca constientizezi ca traind in frica la capatul drumului nu te asteapta decat boala, atunci ti-ai dat o sansa la viata. Schimba ceva in modul de gandire, incepe sa atragi spre tine bucuria, fericirea, sentimentele pozitive. Noi romanii avem o vorba, de ceea ce ti-e frica, nu scapi . Asa ca gandeste pozitiv si o sa atragi aspectele pozitive in viata ta. Este vorba despre niste legi universale pe care trebuie sa le respectam si care aduc beneficii tuturor. Accepta ca trebuie sa te schimbi si-ai sa vezi ca lucrurile vor evolua inspre bine. Fiinta umana traieste ori in iubire ori in frica. Sunt cele doua stari care ne calauzesc viata. Adu iubirea in viata ta si dispare frica. Adu lumina in viata ta si dispare intunericul. Totul depinde de alegerea pe care o faci. Incepe sa recunosti starile de frica, stapineste-le, invinge-le, aprinde Lumina in sufletul tau si lasa iubirea sa te conduca. Nu este greu. Da-ti voie sa te schimbi. Accepta faptul ca aceasta frica nu-ti face bine, ca te poate izola, ca te poate deprima, ca te poate trage in jos. Accepta ca iubirea este singura stare care te dezvolta, care te face sa evoluezi. Constientizeaza ca trebuie sa faci o alegere inspre binele tau si a celor din jur. Vezi care atirna mai greu si ia o hotarire. Acum le cunosti pe amindoua. Care cale ti se pare mai buna ?

              Descopera si tu calea spre armonie   !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu