miercuri, 23 septembrie 2015

Echinoctiul de toamna



             Astazi, 23 septembrie 2015, are loc echinoctiul de toamna, cand ziua este egala cu noaptea. Lumina si intunericul sunt in echilibru. Acestea sunt aspectele fizice pe care le percepe toata lumea sau macar cei ce stiu de existenta lor, pentru ca sunt destule persoane care nu cunosc semnificatia acestei zile. Si ar fi bine sa incepem sa cunoastem cat mai mult din aspectele acestei zile. Si ma refer la aspectele subtile, despre care cred ca este important sa le cunoastem, pentru ca au influenta. Deci dincolo de faptul ca ziua este egala cu noaptea si ca este inceputul toamnei, vreau sa impartasim cateva aspecte subtile.
             Este unul din momentele importante ale anului, este un echilibru ce rezulta din dezvoltarea continua a fiintei umane iar acum devine un moment de perspectiva. Este un moment de rearanjare a timpului si spatiului dupa alte legi, dincolo de cunoasterea noastra. Poate fi un moment de referinta, in care putem vedea ce am facut si ce urmeaza sa facem, este un moment de transformari interioare. Ca fiinte umane, renuntam la ce nu mai este necesar, la ce a devenit toxic, la tot ceea ce ne tine pe loc sau chiar ne trage inapoi si incepem sa manifestam interes pentru crestere vibrationala, pentru creativitate si progres. Fiecare are parte de un proces transformational, functie de maturitatea spirituala la care a ajuns. Eliberarea de tot felul de credinte limitative cunoaste un nivel mai profund. Sunt lucruri de care poate nu suntem constienti , dar ele se intimpla. La un nivel subtil. Este un moment de echilibru in evolutia ta si poti pleca mai departe spre armonie. Este acel moment cand hotarasti unde, cum si cu cine pleci mai departe. Sau ce proiecte urmeaza sa incepi, ce abordare, ce viziune noua apare. Poate fi un moment in care renunti la unele relatii pentru ca ai realizat ca te tin pe loc, ca au devenit nocive sau ca-ti inhiba dezvoltarea.
                Este un moment cand iti refaci conexiunea cu Sinele interior, un moment de introspectie. Putem sa-i spunem ca este un punct de start catre ceva mai frumos, mai sanatos, mai spiritual. Este nevoie doar de putin curaj pentru a lua acest start intr-o cursa in care nu ai competitie, asa ca frica nu mai este o bariera sau hai sa spun, ca nu ar mai trebui sa existe frica. Spun asta pentru ca ego-ul face eforturi mari in aceasta perioada, de a nu te lasa sa urmezi Calea si poti avea parte de framantari interioare care -ti consuma toata energia. Dar tocmai acest echilibru iti da ragazul de a te reconecta cu Divinul din tine, de a-ti regasi linistea necesara acceptarii noilor conditii evolutive. Asadar poate fi asimilat cu un moment in care schimbam treapta de viteza cu una superioara, cu un moment de ascensiune accelerat. Constientizarea acestor reflectii duce la luarea deciziei cele mai potrivite in ceea ce priveste evolutia personala. Este starea de echilibru din care nu poti lua decizii gresite, este starea din care poti privi doar inainte. Dificultatile in a-ti gasi calea spre armonie parca scad, parca dispar in oceanul cunoasterii in care te simti din ce in ce mai bine, mai in largul tau. Decizia de a-ti urma Calea, devine astfel una usoara. Incepi sa simti armonia in toate aspectele tale. Este un salt in constiinta. Este un moment de schimbare, de transformare interioara. E un alt inceput. Asa cum totul in Natura se retrage in liniste asa trebuie sa procedam si noi. Este o analiza a lucrurilor trecute si a aspiratiilor viitoare. Ziua scade treptat iar noaptea se lungeste tot mai mult. Este timpul sa ne alegem Calea.

               Descopera si tu calea spre armonie   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu