luni, 28 septembrie 2015

Despre echilibrul interior

       

            Vreau sa vorbesc putin despre acel echilibru interior, acea stare in care totul se ordoneaza in jurul tau, in care totul curge lin si devine parte din tine si nimic din exterior nu-ti mai creaza presiune sau stres sau altfel spus, exteriorul nu te mai afecteaza. Toate sistemele corpului functioneaza fara ca tu sa le simti. Adica nu ca nu le simti, dar ele isi vad de functia lor fiziologica fara sa te deranjeze. Nu te vor deranja decat atunci cand vei iesi din starea de echilibru. Este ca un sistem de alarma care te avertizeaza de prezenta unui intrus. Toata lumea se bucura cand vede un ceas elvetian conceput sa mearga la secunda, vesnic. Asa esti si tu cand esti echilibrat. Nimic nu te mai deranjeaza. Cand esti echilibrat vor veni langa tine oameni care vor sti sa te aprecieze, sa te admire, sa se bucure ca sunt langa tine. Cand esti echilibrat, totul in jur parca iti zambeste iar tu vei elibera bucurie si lumina in jurul tau. Vibratia ta inalta va face sa rezonezi cu astfel de persoane. Vei fi ca un acrobat, mereu in echilibru, cautand mereu solutii pentru starea de echilibru.

          Starea de echilibru daca ai atins-o, nu inseamna ca si ramai cu ea. Trebuie sa stii s-o pastrezi. Trebuie s-o exersezi, sa devii din ce in ce mai bun, sa simti ca esti una cu ea. Este ca si mersul pe bicicleta. Esti in echilibru atat timp cat continui sa pedalezi. Echilibrul este o stare care se castiga, care vine in urma unui intreg proces de transformare interioara. O transformare pe care o sustii singur, nu ca ti-ar impune cineva. Te poate sfatui sau indruma cineva, dar daca nu vine din interiorul tau, daca nu porneste de la tine, sa stii ca nu este cea adevarata. Este o stare care presupune sa fii tu insuti, sa stralucesti din interior. Este o stare in care tu constientizezi ca ai mai urcat o treapta pe scara constiintei. Tu singur realizezi ca ti-e mai bine cu tine asa cum ai devenit, ca esti mai bun, ca esti mai iertator, ca esti mai intelegator, ca esti mai intelept. Pe masura ce capeti echilibru, parca si mai mult devii echilibrat. Si-ti place asa cum esti acum, te umpli de bucuria ca te-ai descoperit. Pe un copilas il ajuti sa faca primii pasi, dupa care trebuie sa-l lasi sa  descopere lumea singur. Bucuria descoperirii trebuie sa fie a lui.Trebuie sa invete singur sa-si gaseasca echilibrul. Si odata gasit, incepe explorarea. Mereu vei gasi cate ceva de adaugat la starea de echilibru. Nu este, nu exista un capat de drum, un final. Altfel ar fi o aglomeratie de nedescris in acel punct final. Ar insemna ca acolo se opreste lumea. Nu, este o continua evolutie. Universul evolueaza odata cu noi si noi odata cu el. Este o dinamica in continua desfasurare. Daca nu intelegem bine acest aspect, cadem in capcana. Multi cred ca au evoluat destul, ca au obtinut ce-au dorit in viata, ca sunt oameni echilibrati daca au o casa, o familie, o slujba, o masina, sunt bine vazuti, apreciati, etc.. Dar daca intr-o buna zi pierdem aceste aspecte materiale, aprecieri si laude, mai suntem in echilibru? Mai simtim pacea si linistea sufletului?                    
            Acumularile materiale nu fac altceva decat sa creeze dependente si atasamente, care in final duc la suferinte si dezechilibre. Aspectul material este si el important in desfasurarea vietii, dar nu trebuie sa-l ridicam la rang de tel suprem, de scopul vietii. Este de altfel capcana in care cadem cel mai adesea. Daca ne lasam cazuti in aceasta capcana, inseamna ca inca nu suntem pregatiti pentru a ne gasi calea spre armonie, inseamna ca inca vibram la o frecventa joasa. Inseamna ca aspiratiile sufletului au fost acoperite de cele materiale. O fiinta echilibrata are drumul  deschis spre armonie, a atins deja alte nivele de constiinta si din aceasta postura intelege ca si ceilalti au nevoie de ajutor. Intelege ca si ceilalti conteaza si-si doreste ca totul sa fie un echilibru. Ce rost ar avea sa fie un echilibrat si restul dezechilibrati? Pentru ca un sistem sa functioneze echilibrat, toate subsistemele componente trebuie sa functioneze echilibrat. Daca o za se rupe, lantul se destrama. Este bine sa constientizam ca a fi in echilibru cu noi insine, in interiorul nostru, este in beneficiul tuturor , ca se va reflecta si in exterior.
            Cum e in interior asa va fi si in exterior. Cred in calea fiecaruia de a-si gasi echilibrul. Exista in fiecare dintre noi gandul creator de echilibru, doar trebuie sa-l lasam sa creasca, sa-i dam voie sa iasa la suprafata, sa prinda putere. Devenim, pana la urma, ceea ce gandim. Totul se schimba cand esti in echilibru cu tine insuti si cu tot ceea ce te inconjoara. Echilibrul interior presupune echilibru in toate planurile, mental, emotional, spiritual si fizic. Asta inseamna ca ai devenit un canal deschis si energia universala curge firesc si normal prin tine si se rasfrange in mod benefic asupra celor din jur. Asta inseamna ca vibratia ta energetica a devenit una mai superioara, iar altele care sunt mai joase langa tine vor avea tendinta sa creasca si ele. Asta este marele castig. Echilibrul la care ai ajuns se va rasfrange si asupra altora, contribuind astfel la ridicarea nivelului constiintei fiintei umane. In esenta, mesajul ar fi ca cu cat devenim mai echilibrati, cu atat punem mai bine in miscare legea rezonantei universale, care-i va antrena si pe ceilalti sa rezoneze cu noi, sa-si acordeze frecventa la una mai inalta, pentru ca la nivel subconstient nimeni nu vrea sa ramana in urma. Divinitatea a randuit pentru fiecare o cale de evolutie. Cand vei fi pregatit, cu siguranta o vei descoperi.

             Descopera si tu calea spre armonie  !!

         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu